PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
kosiarz1
|
 Re: PiS - Populizm i Socjalizm
ErgoProxy napisał(a): Ciekaw jestem, jak kosiarz porachował te 80%. Ciekaw jestem również - wchodząc na chwilę w jego spiskowe myślenie - jakimi środkami chciałby obronić złotówkę przed atakiem spekulantów, gdyby Polska tego okropnego zagranicznego kapitału do siebie nie wpuściła.
Miliony wyjeżdżają, hm...? Powiem tak: na studiach miałem trzech kumpli. Geja, korwinistę i harcerza. Gej studiów nie skończył i w końcu został dziennikarzem, ale uznał, ze radio które dało mu pracę (polskie) jest mało profesjonalne i wyjechał do Niemiec. Korwinista studiów nie skończył, dziennikarzył w portalu dla fotografów, póki go nie wyrzucili; wtedy z pretensjami wyjechał na Wyspy naprawiać telefony. Natomiast harcerz studia skończył i zahaczył się na uczelni, robi w serwerowni...
Da się? Da się. Tylko trzeba mieć w głowie porządek - a nie strzelać focha za fochem. W Somalii np ludzie piratami zostaja...da sie? Da się! Pisanie o niczym...w Polsce samobójstw jest duży odsetek, alebez przesady by wszyscy zawiedzeni przez rząd i polityków mieli je popelniać, za dużo wymagasz... W kwestii 80%, jesteśmy baranami, i to nie Tusk czy PO, bo oni są odzwierciedleniem nas...my Polacy! Biedronkowcy... Żałośni i biedni, głupi w swoich wyborach. Mamy wspaniałe regionalne piekarnie, masarnie, sklepy, mamy dobre markowe towary, wybieramy dziadowskie portugalsko- funduszowe biedronki. To największy szkodnik. Kapitał ma narodowośc. Biedni bo glupi.
|
Wt kwi 08, 2014 6:26 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Kael napisał(a): Ja przypuszczam (probujac myslec logicznie - czasem mi sie zdarza), ze wskaznik spadl (takze) dlatego, ze kobiety w wieku rozrodczym wyjechaly masowo za granice. Za rzadow PiS. I w czasach dobrej koniunktury. Owszem, taka właśnie była przyczyna. I dlatego też pismaki się dziwią, że "Polski rodzą dzieci w Wlk Brytanii" Zatem zarówno największa fala migracji, jak i największy spadek TFI przypadły na rządy PIS. Tymczasem PIS oskarża o nie ...PO. Jak zresztą o wszystko od wzrostu cen selenu do gradobicia. Są tacy, którzy się na to nabierają, ale coraz ich mniej. PIS nie zauważa, że można oszukiwać małą grupę ludzi przez długi czas, albo dużą grupę ludzi przez krótki czas, ale nie da się oszukiwać dużej grupy ludzi przez długi czas. kosiarz1 Cytuj: Nawet pilaster czekał na rządy POPiS Jak zwykle [...] nickiem pilastra. Bo oczywiście niczego takie pilaster nie oczekiwał, a co więcej doskonale wiedział, że żadnego POPISu nie będzie bo być nie może. Będzie natomiast koalicja PIS-Samoobrona. I proszę, była. Cytuj: Pod rządami PO zbiednieliśmy, No faktycznie, oderwano przecież PIS od państwowego koryta, a w uczciwy sposób zarabiać na życie nie potraficie. Zatem powtarzam, nie pchajcie się do władzy. I nie udawajcie, że jesteście nami. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
Ostatnio edytowano Wt kwi 08, 2014 8:16 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
inwektywy -> kosz
|
Wt kwi 08, 2014 8:13 |
|
 |
andej
|
Z przykrością obserwuję, że większość naszego społeczeństwa to rzeczywiście barany. Świadczą o tym wyniki kolejnych wyborów. Świadczy o tym całkowita amnezja. Nikt nie pamieta niedotrzymanych obietnic. Sprzeniewierzania się wyznawanym początkowo wartościom. Liczy się to, co piszą media subsydiowane reklamami spółek skarbu państwa. Nauczeni nienawiści, m.in. do PiS, nie zauważają, jak są olewani i wykorzystywani. Nie potępiam w czambuł. Wśród Polaków jest wiele osób mądrych. Są oni zwolennikami przeciwnych partii. Z różnych przyczyn. Ale ilu jest świadomych wyborców? 10 % margines?
|
Wt kwi 08, 2014 10:37 |
|
|
|
 |
pilaster
|
andej napisał(a): Z przykrością obserwuję, że większość naszego społeczeństwa to rzeczywiście barany. Świadczą o tym wyniki kolejnych wyborów. Wyniki wyborów i niczym takim nie świadczą. Większość wyborców głosuje jednak inaczej niż na PIS/TR 
|
Wt kwi 08, 2014 11:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Z przykrością obserwuję, że większość naszego społeczeństwa to rzeczywiście barany. (...). Nauczeni nienawiści, m.in. do PiS, nie zauważają, jak są olewani i wykorzystywani. Nie potępiam w czambuł. Wśród Polaków jest wiele osób mądrych. Są oni zwolennikami przeciwnych partii. Z różnych przyczyn. Ale ilu jest świadomych wyborców? 10 % margines? Typowe jest dzielenie na madrych=wyborcy PiS i barany(lemingi)=wyborcy PO. Swiat "zrozumieli" tylko ci, ktorzy nienawidza PO. Cala reszta to idioci. Ale Polska i Polacy, zeby przezyc musza byc wspolnota. Mozna wierzyc ze zjednoczy nas jakis guru ze swoim socjalistyczno nacjonalistycznym programem, albo uwierzyc w madrosc Polakow i stawiac na jednosc w roznorodnosci.
|
Wt kwi 08, 2014 11:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Z przykrością obserwuję, że większość naszego społeczeństwa to rzeczywiście barany. Świadczą o tym wyniki kolejnych wyborów. Świadczy o tym całkowita amnezja. Nikt nie pamieta niedotrzymanych obietnic. Sprzeniewierzania się wyznawanym początkowo wartościom. Liczy się to, co piszą media subsydiowane reklamami spółek skarbu państwa. Nauczeni nienawiści, m.in. do PiS, nie zauważają, jak są olewani i wykorzystywani. Nie potępiam w czambuł. Wśród Polaków jest wiele osób mądrych. Są oni zwolennikami przeciwnych partii. Z różnych przyczyn. Ale ilu jest świadomych wyborców? 10 % margines? Ty pamiętasz taką partię, która dotrzymała przedwyborczych obietnic?
|
Wt kwi 08, 2014 11:28 |
|
 |
kosiarz1
|
Cytuj: Jak zwykle [...] nickiem pilastra. Bo oczywiście niczego takie pilaster nie oczekiwał, a co więcej doskonale wiedział, że żadnego POPISu nie będzie bo być nie może. Będzie natomiast koalicja PIS-Samoobrona. I proszę, była. O prosze wróżka się znalazła...  Pamiętam pilaster z Katolika jakie farmazony sadziłeś, jak to PiS miał z Rosją się kumać i jak apteki zamykać, sklepy z ziołami...a zrobuiło to PO... Wszystko co przypisywałeś PiS, zrobiło twoje PO. I to jest jedyny fakt. Cytuj: Ty pamiętasz taką partię, która dotrzymała przedwyborczych obietnic? Tak PiS.
|
Wt kwi 08, 2014 14:01 |
|
 |
pilaster
|
kosiarz1 napisał(a): Pamiętam pilaster z Katolika jakie farmazony sadziłeś, jak to PiS miał z Rosją się kumać No i co, przecież się kuma. Piszą o tym zupełnie jawnie nawet w "Do Rzeczy", apelując do Putiuna że w jego interesie jest oddanie w Polsce władzy PISowi Cytuj: i jak apteki zamykać, Z "programu PIS" Cytuj: Przygotujemy gruntowne zmiany w zasadach refundacji leków przez budżet państwa, w taki sposób, aby cena leku refundowanego w aptece była, niezależnie od jego ceny rynkowej, jednakowa. Tego nawet w PRL nie było, żeby np cena wszystkich ubrań, czy choćby wiader była jednakowa. 
|
Wt kwi 08, 2014 14:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Cytuj: Ty pamiętasz taką partię, która dotrzymała przedwyborczych obietnic? Tak PiS. Zwłaszcza te o żadnym kontakcie z partią założoną przez byłych oficerów SB, wycieraczką PZPR :D  ... my w kolejnej kompromitacji i otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy.No i oczywiście 3 miliony polskich rodzin otrzymały mieszkania wybudowane w IV RP.
|
Wt kwi 08, 2014 14:52 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Ten antyrosyjski fundamentalizm nie przeszkodził PiS-owi zawrzeć koalicji z Samoobroną - jedyną otwarcie prorosyjską partią w Polsce od 1989 r. Jak widać deklaracje PiS-u kończą się jedynie na słowach. Dżizys, jeszcze za sto lat będą Kaczyńskiemu tę "koalicję" wypominać.. zupełnie nie zauważając, że ów "sojusz" zarówno Lepper, jak i Giertych przypłacili polityczną banicją, a ten pierwszy dodatkowo jeszcze prokuraturą (Kaczyński wytrzymał jego obecność w rządzie przez niecałe trzy miesiące). To była koalicja zawierana przez Kaczyńskiego z odrazą, widoczną każdego dnia i na każdym kroku, w desperackim poszukiwaniu większości w parlamencie. Dla nikogo to zresztą wówczas nie było tajemnicą. mauger napisał(a): Stosunek do Rosji Gazety Polskiej jest histeryczną mieszaniną strachu i podziwu, balansującą na granicy paranoi. Opinie tam prezentowane trudno brać na poważnie, mogą jedynie służyć za ciekawy materiał dla specjalistów z różnych dziedzin. Czyli jak zwykle - wszystko jedno, co pisowcy mówią, my i tak wiemy lepiej, co naprawdę myślą. I to z kolei - podobnie, jak akapit wyżej - ja mam brać na poważnie? Pytam poważnie. mauger napisał(a): Teraz jednak wszystko powoli powinno wracać do normy. A z jakich względów ideologicznych tym razem?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt kwi 08, 2014 14:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Johnny99, jezeli ktos na pytanie o partie, ktora dotrzymala przedwyborczych obietnic, odpowiada To oznacza dla mnie, ze przypominania o niedotrzymanych obietnicach TAKZE PiSu nigdy za wiele. W koncu nie ma obowiazku rzadzenia, ale jak ktos powtarza, ze jego slowo jest swiete, to nalezy jego slowa pamietac. Zawsze warto wiedziec, co jest swietoscia polityka, ktoremu chce sie wierzyc i ile ta swietosc jest temu politykowi warta.
|
Wt kwi 08, 2014 15:12 |
|
 |
Johnny99
|
TAKŻE PiSu czy wyłącznie PiSu? Przypominanie niedotrzymanych obietnic PO sprawia ci taką samą przyjemność?  A skoro już o tym mowa, to warto też PRZYPOMINAĆ, że PO rządzi już siódmy rok, zaś PiS rządził zaledwie 16 miesięcy i przez większość tego okresu były to rządy w raczej niespokojnych okolicznościach. Wypadałoby jednak wziąć na to poprawkę, gdy mowa o "niespełnianiu obietnic"..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt kwi 08, 2014 15:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): TAKŻE PiSu czy wyłącznie PiSu? Przypominanie niedotrzymanych obietnic PO sprawia ci taką samą przyjemność?  A skoro już o tym mowa, to warto też PRZYPOMINAĆ, że PO rządzi już siódmy rok, zaś PiS rządził zaledwie 16 miesięcy i przez większość tego okresu były to rządy w raczej niespokojnych okolicznościach. Wypadałoby jednak wziąć na to poprawkę, gdy mowa o "niespełnianiu obietnic".. Nie ma nic do długości rządzenia złamanie obietnic odnośnie Samoobrony i Jeśli mój brat zostanie prezydentem, ja nie zostanę premierem.Krótki okres rządzenia nie przeszkodził z wywiązania sie obietnicy obniżenie podatków....oczywiście dla najbogatszych 
|
Wt kwi 08, 2014 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): TAKŻE PiSu czy wyłącznie PiSu? Przypominanie niedotrzymanych obietnic PO sprawia ci taką samą przyjemność?  A skoro już o tym mowa, to warto też PRZYPOMINAĆ, że PO rządzi już siódmy rok, zaś PiS rządził zaledwie 16 miesięcy i przez większość tego okresu były to rządy w raczej niespokojnych okolicznościach. Wypadałoby jednak wziąć na to poprawkę, gdy mowa o "niespełnianiu obietnic".. Niespokojne okolicznosci, to PiS sobie sam zawdziecza. Jezeli sp prezydent Kaczynski wbrew Konstytucji RP upieral sie, ze to on bedzie wplywal na polityke zagraniczna, jezeli zupelnie niepowaznie, po wybraniu na Prezydenta RP meldowal bratu "zadanie wykonane" pokazujac wszystkim, kto rzadzil i bedzie rzadzil PiSem i ... Polska, jezeli ministrowie w rzadzie PiSu zalatwiali prywatne porachunki za pomoca panstwowych urzedow, jezeli.... to trudno miec pretensje do innych, ze PiS wszystkich sklocil. Przedtem to sie tylko Lechowi Walesie udalo. A ten watek, jakby powiedziala gita, jest o PiSie, Jak chcesz dyskutowac o niespelnionych obietnicach PO, to w innym watku 
|
Wt kwi 08, 2014 17:02 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Niespokojne okolicznosci, to PiS sobie sam zawdziecza. Jezeli sp prezydent Kaczynski wbrew Konstytucji RP upieral sie, ze to on bedzie wplywal na polityke zagraniczna, jezeli zupelnie niepowaznie, po wybraniu na Prezydenta RP meldowal bratu "zadanie wykonane" pokazujac wszystkim, kto rzadzil i bedzie rzadzil PiSem i ... Polska, jezeli ministrowie w rzadzie PiSu zalatwiali prywatne porachunki za pomoca panstwowych urzedow, jezeli.... to trudno miec pretensje do innych, ze PiS wszystkich sklocil. Przedtem to sie tylko Lechowi Walesie udalo. Wiadomo, że PiS wszystkich skłócił, acz z zupełnie innych powodów, niż to sugerujesz  Co nie zmienia faktu, że okoliczności miał niesprzyjające. Cytuj: A ten watek, jakby powiedziala gita, jest o PiSie, Jak chcesz dyskutowac o niespelnionych obietnicach PO, to w innym watku  Nie chcę, zadałem tylko pytanie 
|
Wt kwi 08, 2014 17:25 |
|
|
|