Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Irytuje mnie wykorzystywanie Kościoła przez ludzi PiS w tłumaczeniu dokonanego zła.

Co? W jaki sposób PiS angażuje Kościół w tłumaczeniu dokonanego zła?

Machanie substytutem pomnika to wedle PiS czczenie krzyża.....zapewne i opluwanie, obrzucanie pieniędzmi i obelgami "judasze" księży wysłanych przez abp, tez wchodzi w zakres czczenia krzyża.

Wt cze 10, 2014 11:57

Alus napisał(a):
Machanie substytutem pomnika to wedle PiS czczenie krzyża.....zapewne i opluwanie, obrzucanie pieniędzmi i obelgami "judasze" księży wysłanych przez abp, tez wchodzi w zakres czczenia krzyża.

Tak tak, jasne, ale może odpowiesz na pytanie?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 10, 2014 11:59
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Tak tak, jasne, ale może odpowiesz na pytanie?

Każda odpowiedź, która Ciebie osobiście nie zadowoli, nie będzie odpowiedzią....nie chce mi się wchodzić te erystyczne gierki.

Wt cze 10, 2014 13:23
Johnny99 napisał(a):
Władza dyktatora będzie do tego stopnia ograniczona, że 90% jego poglądów nie będzie miało większego znaczenia

Władza dyktatora jest ze swej natury całkowicie nieograniczona. Jeśli dyktator Korwin zechce posłać pod mur całą „bandę czworga” wraz ze zwolennikami to nie będą istniały ku temu żadne przeszkody. Oczywiście dla korwinistów nie będzie to miało żadnego znaczenia, ponieważ będą się wtedy upajać wolnością od pomagania innym, edukowania dzieci, ubezpieczania się i ... zapinania pasów w samochodzie – czyli rzeczy które sprawiają tyle cierpień przeciętnemu korwiniście :-D .

Wt cze 10, 2014 19:44

Alus napisał(a):
zsoborniki napisał(a):
Wielu z nas chodzi na wybory, wielu też pójdzie ale niewielu ma możliwość właściwej oceny dzisiejszej rzeczywistości. Pomocą może być film "Nocna zmiana". Szczególnie zachęcam do obejrzenia tego filmu ludziom młodym i ewentualnie tym, którzy są mocno związani z aktualną (starą) "elitą" sprawującą dzisiaj władzę.

https://www.youtube.com/watch?v=c3Z2xs8LAF0

Ze względu na niechęć mediów "mętnego nurtu" do publikowania tej części historii Polski warto go obejrzeć w całości i wyciągnąć właściwe wnioski przed kolejnymi wyborami.

Film zmontował Kurski wedle zasady ciemny lud to kupi.
Lud widocznie przejrzał na oczy i wysadził Kurskiego z intratnych posad......10 tysięcy głosów w ostatnich wyborach :D :D

Ale liczą się fakty... Może i fakty zakwestionujesz? Aluś, zdejmij klapki z oczu, na pewno przejrzysz... A lud, cóż, ulega w dalszym ciągu uwodzeniu, czego dowodem jesteś ty, jako typowy reprezentant tego ludu. Żal, tylko mogę powiedzieć żal mi....

zsoborniki

Śr cze 11, 2014 7:41
Cytuj:
Ale liczą się fakty... Może i fakty zakwestionujesz? Aluś, zdejmij klapki z oczu, na pewno przejrzysz...

Owszem fakty:
- faktem niezbitym jest reaktywacja w 1968r przez Olszewskiego masonerii w Polsce i systematycznej jej budowanie przez lata.
- faktem jest, że przez pół roku Olszewski tworzył skład rządu, a jedynym osiągnięciem tego rządu jest lista Macierewicza.
- faktem jest zdrada PiSu przez Kurskiego na rzecz LPR w zamian za dobre miejsce na liście wyborczej, a kolejno po nie uzyskaniu wysokiego miejsca na listach wyborczych zdrada LPR na rzecz PiS.
- faktem jest nazwanie Kurskiego przez śp. L. Kaczyńskiego "(censored)" i zakaz wstępu dla Kurskiego do pałacu prezydenckiego przez całe 5 lat.

Może zaprezentuj kontr fakty do przedstawionych przeze mnie.

Śr cze 11, 2014 7:51
@zsoborniki, i tak bedziemy sobie siebie nawzajem zalowac...

Choc akurat ja uwazam, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania, jezeli czuje sie z tym szczesliwy.

Śr cze 11, 2014 7:58

Alus
Szybka jesteś!

Wielu ludzi zmienia poglądy w zależności od własnej sytuacji ... przykład Niesiołowski, itp.
Karierowicze! I cóż ja mogę na to?

W kontrargumenty nie będę się angażował, gdyż to wymaga poważnego potraktowania tematu a nie rzucania pochopnych, nie przemyślanych sformułowań typu "masoneria"...

Niech i tak już zostanie Twoje na wierzchu, chociaż nie przekonałaś mnie do Twojej opcji, którą lansujesz na najbliższą serię wyborów. Myślę, że wielu nie zgodzi się z Tobą i może już dostrzegli twoją "dojrzałość" bycia "ludem oświeconym" i nie za bardzo chcą z Tobą podejmować dyskusję.

Pozdrawiam więc Ciebie rankiem w środę! Bądź dobrej myśli nadal o sobie!

zsoborniki

Śr cze 11, 2014 8:09
zsoborniki napisał(a):
Alus
Szybka jesteś!

Wielu ludzi zmienia poglądy w zależności od własnej sytuacji ... przykład Niesiołowski, itp.
Karierowicze! I cóż ja mogę na to?

W kontrargumenty nie będę się angażował, gdyż to wymaga poważnego potraktowania tematu a nie rzucania pochopnych, nie przemyślanych sformułowań typu "masoneria"...

Niech i tak już zostanie Twoje na wierzchu, chociaż nie przekonałaś mnie do Twojej opcji, którą lansujesz na najbliższą serię wyborów. Myślę, że wielu nie zgodzi się z Tobą i może już dostrzegli twoją "dojrzałość" bycia "ludem oświeconym" i nie za bardzo chcą z Tobą podejmować dyskusję.

Pozdrawiam więc Ciebie rankiem w środę! Bądź dobrej myśli nadal o sobie!

Ani moje na wierzchu, ani Twoje - żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do osobistych poglądów i ocen.
A "masoneria" i to nie nieprzemyślane sformułowania - fuuul stron, mediów, informuje o tej stronie życia Olszewskiego, pierwszy ze strony
http://prawica.net/node/9182

Śr cze 11, 2014 8:27

Alus napisał(a):
Cytuj:
Ale liczą się fakty... Może i fakty zakwestionujesz? Aluś, zdejmij klapki z oczu, na pewno przejrzysz...

Owszem fakty:
- faktem niezbitym jest reaktywacja w 1968r przez Olszewskiego masonerii w Polsce i systematycznej jej budowanie przez lata.

Z przynależności do masonerii nie robiłbym zarzutu : jedni zapisują się do kółka różańcowego, inni do filatelistów, a jeszcze inni do masonerii ( chociaż do nich to trzeba być zaproszonym , a nie po prostu zapisać się).
Największym sukcesem rządu Olszewskiego było to, że w końcu upadł...
Pamiętam te niekończące się negocjacje ws. poszerzenia koalicji, które polegały głównie na tym, że Olszewski siedział i milczał, godzinami.

Śr cze 11, 2014 8:48
Cytuj:
Z przynależności do masonerii nie robiłbym zarzutu : jedni zapisują się do kółka różańcowego, inni do filatelistów, a jeszcze inni do masonerii ( chociaż do nich to trzeba być zaproszonym , a nie po prostu zapisać się).
Największym sukcesem rządu Olszewskiego było to, że w końcu upadł...
Pamiętam te niekończące się negocjacje ws. poszerzenia koalicji, które polegały głównie na tym, że Olszewski siedział i milczał, godzinami.

Nie kieruję zarzutu w kierunku Olszewskiego, ale wobec dwoistości poglądów - masoneria to zło niszczące Kościół i państwo, a jednocześnie nasz mason to zupełnie nieszkodliwy patriota katolik.

Śr cze 11, 2014 8:52
"Nasz mason to dobry patriota katolik, ich mason zły" a teraz okazuje sie, że i "nasz więzień też dobry..... :D :D
http://natemat.pl/106085,powyborczy-ska ... -glosowali

Pt cze 13, 2014 8:04

Alus napisał(a):
"Nasz mason to dobry patriota katolik, ich mason zły" a teraz okazuje sie, że i "nasz więzień też dobry.....

Niech Alus lepiej sprawdzi, czyi są pozostali więźniowie :-D Nie dziwota, że trzeba ich przekupywać, żeby zagłosowali na PiS :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 13, 2014 8:11
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
"Nasz mason to dobry patriota katolik, ich mason zły" a teraz okazuje sie, że i "nasz więzień też dobry.....

Niech Alus lepiej sprawdzi, czyi są pozostali więźniowie :-D Nie dziwota, że trzeba ich przekupywać, żeby zagłosowali na PiS :-D

Rzecz w tym, ze Tak Ty jak i inni fani PiS z obrzydzeniem pisali, że PO wygrywa w więzieniach.
PiS zatem uznał, że nie ma co wybrzydzać, ale zagospodarować więzienny elektorat :D

Pt cze 13, 2014 8:21

Alus napisał(a):
Rzecz w tym, ze Tak Ty jak i inni fani PiS z obrzydzeniem pisali, że PO wygrywa w więzieniach.
PiS zatem uznał, że nie ma co wybrzydzać, ale zagospodarować więzienny elektorat :D

Ależ ja nie jestem fanem PiS :roll: Ciekawe, na ile paczek papierosów dla więźniów będzie stać pisowców, skoro najwyraźniej nie ma innego sposobu, by skłonić więźniów do głosowania na PiS, a nie na PO i Twój Ruch :-D

Pt cze 13, 2014 8:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 127  Następna strona