Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
9 listopada PAD uda się z wizytą do Watykanu.Program tej wizyty jest już uzgodniony.
|
Pt lis 06, 2015 15:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): 9 listopada PAD uda się z wizytą do Watykanu.Program tej wizyty jest już uzgodniony. Powszechnie wiadome.....ale papamobilem zapewne nie będzie miał możliwości jechać.....
|
Pt lis 06, 2015 17:32 |
|
 |
andej
|
Brak merytorycznej treści zastępują złośliwostki.
|
Pt lis 06, 2015 21:37 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Duda jednak nie może jechać. To ciekawe, po co zrobili ten cyrk.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt lis 06, 2015 23:11 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Alus napisał(a): Nie zwracało uwagi, bo też żaden moderator dotychczas nie wyznaczał komu więcej wolno. Tylko z sympatii do Ciebie, uwzględnię uwagę. Dziękuję. Myślę jednak, że to nie jest łatwe, aby określić, czy komuś wolno więcej. Niemożliwym dla moderatorów byłoby reagować tak, aby w odbiorze każdego użytkownika wyglądało to na równe traktowanie. Ludzie mają różną wrażliwość i coś, co dla jednego zasługuje w danej sytuacji na wyraźną reakcję, dla drugiego jeszcze nie przekroczy tej granicy. Albo przekroczy dopiero wtedy, gdy będzie się powtarzać. Tak może być szczególnie w przypadku wypowiedzi nie kierowanych do nikogo konkretnego, o nie bardzo obraźliwym charakterze (typu: niektórzy mają siano między uszami). Do tego dochodzi fakt, że nie każdą reakcję widać, a tym bardziej nie widać, że moderator nie zareagował ale zauważył i zapamiętał. Podobnie, jak nie widać, że już nie widzi sensu rozmowy. Albo uważa, że użytkownik zasadniczo nie ma złych intencji. I można by pewnie znaleźć niejeden inny powód. Dlatego sądzę, że w takich okolicznościach nie da się zrobić, aby każdy uznał reakcję, lub jej brak, za działanie słuszne i konsekwentne, choćby moderator autentycznie się starał. A jestem przekonany, że wszyscy obecni moderatorzy starają się dobrze wykonywać swoją pracę.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So lis 07, 2015 0:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Duda jednak nie może jechać. To ciekawe, po co zrobili ten cyrk. Może jechać. Prawo o senacie wyraźnie wskazuje - pierwsze posiedzenie otwiera prezydent, a w sytuacji gdy z jakichś przyczyn nie może tego uczynić, pierwsze posiedzenie otwiera i zaprzysięga senatorów, senator senior. Senator senior obecnej kadencji jest już wskazany. andej napisał(a): Brak merytorycznej treści zastępują złośliwostki. A jak merytorycznie komentować ogłoszenie o naturalny zachowaniu, cechującym wszystkich polskich prezydentów jaką jest złożenie wizyty w Watykanie i audiencja u papieża? 100 dni kadencji upłynęło i społeczeństwo usiłuje egzekwować wypełnienie obietnic wyborczych - manifestacja frankowiczów przed pałacem prezydenckim. http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosc ... m-00014118
|
So lis 07, 2015 9:38 |
|
 |
Johnny99
|
Soul33 napisał(a): Duda jednak nie może jechać. To ciekawe, po co zrobili ten cyrk. Tusk zrobił to, i będzie to robił nadal, po to, żeby psuć stosunki rządu PiS z "Europą" i prowokować konflikty w kraju - licząc, że sytuacja zaogni się do tego stopnia, że dojdzie do przyspieszonych wyborów. To człowiek pozbawiony zahamowań i skrupułów.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 07, 2015 10:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A PAD by korona z glowy spadla? Chcial byc prezydentem? Jest prezydentem i niech wypelnia swoje obowiazki! Przeciez akurat zadnego premiera W Polsce nie bedzie, to po co pani Kopacz ma prywatnie jechac? Przeciez nawt jej nie wolno prywatnie tam usiasc. A PAD jak najbardziej moze a Senatu otwierac nie musi.
Wracamy do starej spiewki, ze PO jest wszystkiemu winne?
PiS przejal odpowiedzialnosc za Polske, to niech teraz ja reprezentuje i publicznie powie, ze kasa od Unii to jak najbardziej i ... na tym sie nasze poczucie solidarnosci z Unia konczy. I z uciekinierami wojennymi tez. I tak przy najblizszej okazji (w ciagu co najwyzej tygodni) beda to musieli powiedziec publicznie, to po co przeciagac sprawe?
Poza tym jezeli pani Kopacz pojedzie na Malte i podejmie jakies decyzje, to winne bedzie PO, a PiS sie na to wypnie. Jezeli nie podejmie, to "ucieka przed odpowiedzialnoscia". A pojechac, szczegolnie wedlug planu B PiSu nie moze, bo juz nie bedzie premierem. Terminu ze wzgledu na polskie zawirowania proceduralne nikt przesuwal nie bedzie, bo nikt nie bedzie z powodu porachunkow osobistych w jakims kraju przesuwal terminy szczytow miedzynarodowych.
|
So lis 07, 2015 10:31 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): PiS przejal odpowiedzialnosc za Polske Spokojnie, jeszcze nie przejął. Jak słusznie zauważył Gliński u Olejnik, do czasu powołania nowego rządu PO rządzi nadal, a PiS jest w opozycji. Cytuj: A PAD jak najbardziej moze a Senatu otwierac nie musi. Otwarcie pierwszego posiedzenia Senatu jest o wiele ważniejsze niż jakiś tam "nieformalny szczyt", który kierownik Donek wymyślił sobie parę dni temu, żeby skomplikować sytuację w Polsce tuż po wyborach i dać prztyczka Dudzie. Cytuj: PiS przejal odpowiedzialnosc za Polske, to niech teraz ja reprezentuje i publicznie powie, ze kasa od Unii to jak najbardziej i ... na tym sie nasze poczucie solidarnosci z Unia konczy. I tak przy najblizszej okazji (w ciagu co najwyzej tygodni) beda to musieli powiedziec publicznie, to po co przeciagac sprawe? Solidarność z Unią jest uzależniona od tego, czy powstanie Nord Stream 2. Jeżeli powstanie, oznaczać to będzie, że UE nie jest w najmniejszym nawet stopniu zainteresowana obroną polskich interesów, więc nie ma żadnych podstaw do odczuwania z nią "solidarności".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 07, 2015 10:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tusk wymyslil go juz duzo wczesniej, a podal do informacji, kiedy to bylo mozliwe. To, ze PAD postanowil (ciekawe z jakich powodow?) otworzyc Sejm 12., wydaje mi sie byc kolejnym strzalem do PO. Powiem wiecej: sam tego nie wymyslil.
Dla ciebie i wielu innych Polakow, ci uciekinierzy w Europie to taka stonka. Dla mnie, to taka sama stonka, jak Polacy "przesladowani politycznie", ktorzy zalewali Austrie, Niemcy i Wlochy glownie na poczatku lat osiemdziesiatych.
Bledem Europy bylo, ze nie odeslano ich od razu z powortem na wlasny koszt. Mieliby dzis precedens.
|
So lis 07, 2015 10:55 |
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): Tusk wymyslil go juz duzo wczesniej, a podal do informacji, kiedy to bylo mozliwe. Ciekawe, że stało się "możliwe" akurat wtedy, kiedy było już wiadomo, że dwa dni później Duda ogłosi termin pierwszego posiedzenia Sejmu i Senatu, było wiadomo, że będzie to właśnie mniej więcej w okolicach 11 listopada, i było wiadomo, że oficjalna informacja z MSZ o tym "szczycie" nie zdąży wcześniej trafić do Pałacu. Co za niefortunny zbieg okoliczności. Cytuj: Dla ciebie i wielu innych Polakow, ci uciekinierzy w Europie to taka stonka. Bzdura. To są ludzie, którym należy pomóc - przede wszystkim ich ucywilizować. Uważam też, że Polska powinna przyjąć wszystkich uchodźców, którzy dobrowolnie zechcą się w Polsce osiedlić. I to samo tyczy się każdego innego kraju. Cytuj: Bledem Europy bylo, ze nie odeslano ich od razu z powortem na wlasny koszt. Mieliby dzis precedens. Być może. Ilu wartościowych obywateli Polska wtedy straciła? A czemu ty nie wracasz? Przykro mi, ale ciężko mi się zdobyć na wyrozumiałość względem Polaków, którzy opuścili swoją ojczyznę i pracują na dobrobyt obcych krajów i narodów.
|
So lis 07, 2015 11:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja nie wracam z powodow rodzinnych. Ot taki nieprawdopodobny zbieg okolicznosci. A twojej wyrozumialosci nie potrzebuje. Ja tez nie mam wyrozunialosci dla ludzi, ktorych krewni i znajomi zyja z laski i goscinnosci innyxh krajow, ktore wpuscily ich z litosci (nie mowie o ostatniej emigracji unijnej), a sami nikomu dobrowolnie drzwi nie otworza.
Mowisz, ze ty wpuscilbys wszystkich ktorzy by chcieli byc w Polsce dobrowolbie? Wierze ci jak PiS owi, ktory byl przeciw aborcji i in vitro kiedy byl w opozycji.
|
So lis 07, 2015 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[list=][/list] Johnny99 napisał(a): Soul33 napisał(a): Duda jednak nie może jechać. To ciekawe, po co zrobili ten cyrk. Tusk zrobił to, i będzie to robił nadal, po to, żeby psuć stosunki rządu PiS z "Europą" i prowokować konflikty w kraju - licząc, że sytuacja zaogni się do tego stopnia, że dojdzie do przyspieszonych wyborów. To człowiek pozbawiony zahamowań i skrupułów. Jednak Polacy nie potrafią docenić wieszcza.....Tusk 3 listopada przewidział, że Duda 5 listopada wyznaczy termin I-go posiedzenia sejmu na 12 listopada, choć ma na to ustawowe 30 dni od daty wyborów, i stąd data RE na Malcie. Johnny - na czym konkretnie polegałoby "ucywilizowanie" uchodźców?
|
So lis 07, 2015 11:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moze zeby pili jak Polacy i jezdzili samochodami jak Polacy? No i na dziendobry potrafili po polsku rozmawiac.
Akurat duzo Syryjczykow ma dobre wyksztalcenie.
|
So lis 07, 2015 12:02 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Kael napisał(a): Akurat duzo Syryjczykow ma dobre wyksztalcenie. Dużo Syryjczyków uchodźców? Czy Syryjczyków pozostających u siebie na miejscu? Więcej niż Polacy?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So lis 07, 2015 12:10 |
|
|
|