Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 21, 2025 18:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 133  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce 
Autor Wiadomość

Najlepszym przykładem działania tego rządu jest powołanie CBA.
Cel - walka z korupcją.
Sposób - powołanie kolejnej zbiurokratyzowanej struktury.

Z czym walczymy:
ustawa o cba:
Cytuj:
Korupcją, w rozumieniu ustawy, jest obiecywanie, proponowanie, wręczanie,
żądanie, przyjmowanie przez jakąkolwiek osobę, bezpośrednio lub pośrednio,
jakiejkolwiek nienależnej korzyści majątkowej, osobistej lub innej, dla niej sa-
mej lub jakiejkolwiek innej osoby, lub przyjmowanie propozycji lub obietnicy
takich korzyści w zamian za działanie lub zaniechanie działania w wykonywaniu
funkcji publicznej lub w toku działalności gospodarczej.

Bardzo ładna definicja, prawda?
A na czym polega dowcip? T

Zatrudniam pracownika. Mówię mu - panie Marku - przyjeżdża do nas dzisiaj wazny klient, proszę jechać po niego po południu na lotnisko, pokazac mu miasto, zabrać do hotelu, pomóc w razie problemów. Jeśłi będzie zadowolony i się z nim dogadam - ma Pan u mnie premię specjalną.

To jest korupcja w rozumieniu ustawy o CBA.
Mam nadzieję, że widzisz absurdalność pomysłów partii rządzącej. Oni nie wiedzą, jak działać, nawet jeśli chcą dobrze (pamiętajmy, że dobrymi chęciami piekło wybrukowane).

Min. Ziobro twierdzi, że sąd to święte krowy i nikt wcześniej nie krytykował głupich wyroków.
W tym miejscu:
a) kłamie
albo
b) nie wie, że każdy bardziej kontrowersyjny wyrok jest szeroko komentowany w literaturze prawniczej i często zmienia się orzecznictwo pod wpływem tejże krytyki właśnie.

Możesz sobie wybrac, czy min. Ziobro jest kłamcą czy nieukiem. ;)

Pt lip 20, 2007 11:50
Zobacz profil ICQ WWW

ok, mój błąd.
A odzyskano od kogo i dla kogo? Mógłbyś to rozwinąć ?

Mogę, ale muszę najpierw wiedzieć, czego konkretnie ode mnie oczekujesz. Chcesz, abym napisał o tym, jak ja oceniam zmiany, jakie zaszły w sferze polityki zagranicznej?

stern napisał(a):
Zaczynam rozumieć. Albo jesteś młody i nie wiesz jak się robi przekręty, albo nie masz odpowiedniej wiedzy, aby pojąć czym jest możność wpływania na wyroki sądów tak, aby: "Wachowski nie mógł wygrać z Kaczyńskim"

Myślę, że tu chodziło raczej o to, aby odpolitycznić polskie sądy.
Faktem jest, że tak skandaliczne wyroki, jak choćby ten skazujący Lecha Kaczyńskiego za wypowiedź o Mieczysławie Wachowskim, możliwe są tylko w sądach politycznych, ulegających wpływowym grupom. I jeżeli PiSowi chodzi o to, aby odpolitycznić sądy (a ja tak odczytuję jego intencje) - to ja go popieram.

stern napisał(a):
Czyli cała dyskusja w sejmie sprzed roku, aby szefa CBA powoływał Sejm i ostatnia inicjatywa p. Leppera odgrzebująca ten pomysł są kompletnie bez sensu, tak?
A dlaczego w takim razie premier się na to nie zgadza ? Przecież to i tak nie ma żadnego znaczenia.

Nie ma żadnej racjonalnej przesłanki do tego, aby szefa CBA powoływał inny organ, niż ten, który powołuje szefów SKW czy SWW albo ABW. Powoływanie szefów służb specjalnych jest w Polsce w kompetencjach premiera - i moim zdaniem jest to pozytywne, ja jestem zwolennikiem silnej pozycji premiera. Jest to pozytywne także dlatego, że wtedy przepchnięcie kandydatury na szefa służb specjalnych nie będzie się wiązało z kolejnym kupczeniem, a tak przecież byłoby, gdyby miano go wybierać w Sejmie, bo w polskim Sejmie handelek odchodzi zawsze i przy każdej możliwej okazji.

stern napisał(a):
Z Twoich wypowiedzi wynika, że gdyby Jarek kazał zamknąć opozycję w areszcie prewencyjnym to i tak uznałbyś, że to dobry pomysł.

Dlaczego chcesz mnie obrazić?

stern napisał(a):
tak wiem, było o tym na konferencji. A czy wiesz co się tam znajdzie?
Możność otwierania działalności gospodarczej?
Te tak szeroko nagłaśniane zmiany są przejawem debilizmu partii rządzącej. Otwarcie własnej działalności w tej chwili to drobiazg. Zmieniać trzeba co innego. Ale... tego nikt nie zrobi, bo rządzący nigdy nie działali "na własnym", nie wiedza jak to jest podejmować decyzje, za które ponosi się odpowiedzialność (inną niż "polityczna" - czyli w Polsce żadna).

Myślę, że Kluska, który firmuje te zmiany, wie, jak działać "na własnym".
I nie jest prawdą to, że w Polsce obecnie otworzenie działalności gospodarczej to "drobiazg". To znaczy, jeżeli masz na myśli to, że później przedsiębiorca natrafia na znacznie poważniejsze trudności - to, w tym sensie używając słowa "drobiazg", masz rację. Ale ciągle jest tak, że w Polsce na otworzenie firmy potrzeba sporej ilości dni (to zależy jeszcze od tego, co otwierasz), podczas gdy w niektórych państwach zachodnich zajmuje to... kilkanaście minut. I dlatego choćby ta sprawa nie jest drobiazgiem, bo nie jest kwestią drobiazgową to, że tak bardzo odstajemy od standardów zachodnich.

stern napisał(a):
Jarek całe życie mieszkał z mamą i pracował jako urzędnik. Ktoś taki ma reformować gospodarkę? Mógłby - gdyby umiał słuchać rad. Ale on jest najmądrzejszy, jak się zdaje (głównie jemu).

Gdyby Kaczyński nie umiał słuchać rad, to chyba nie współpracowałby z Kluską. To dosyć prosta logika.
Zresztą, co Ty wiesz o tym, czy Kaczyński umie słuchać rad?

stern napisał(a):
BTW: Dlaczego podniesiono opłaty skarbowe za interpretacje podatkowe a na dodatek zmieniono zapisy na niekorzystne dla przedsiębiorców w sprawie tychże interpretacji (chodzi o ich moc wiążacą dla firm)?
W ramach pakietu Kluski?

Nie słyszałem o tym, aby to było w ramach pakietu Kluski.

stern napisał(a):
a co to za reforma? Co to dało ?

Obniżkę podatków.

stern napisał(a):
Proces konsolidacyjny to po polsku połączenie. Jakież to połączenia są sukcesem tego rządu? Oczywiście oprócz połączeń Prezydenta z premierem po kilkanaście razy dziennie (także w czasie rozmów w Brukseli)

O procesach konsolidacyjnych jest sporo mówione przy różnych okazjach. Na stronach rządowych powinno coś być - możesz sobie przejrzeć.

stern napisał(a):
khem? znaczy alkoholizm zwalcza, czy jak?
Wiesz o czym mówisz w ogóle?
I jak "rozpoczął"? tak samo jak "rozpoczął budowę 9 tys. autostrad"?

A obniżka składki rentowej to co to jest?

stern napisał(a):
misiu, konkrety poproszę.
Jakoż to rząd przygotował?

Działalność pani Gęsickiej się kłania. Sam o niej piszesz kilka zdań później.

stern napisał(a):
są obfite, tu się zgodzę. Ale poza tym to propagandowy bełkot.
Jak już pewnie zauważyłeś, mój zawód zmusza mnie do wyłuskiwania treści z różnych wypowiedzi.
Powiedzenie: "Walczymy jako pierwsi z klinem podatkowym (pewnie o to Ci chodziło) to propagandowy bełkot. Obniżka składki rentowej o te 20 zł, to pryszcz w porównaniu do podwyżki VAT od 1 stycznia '08, podwyżki akcyzy na benzynę, podwyżek cen pradu, itd itd.

Gazeta Wyborcza (żeby nie było, że posługuję się wyliczeniami gazety prorządowej) wyliczyła, ile zyskamy na obniżce klina w zależności od zarabianej pensji. I nie ogranicza się to do 20 zł, zapewniam Cię. Może warto czasem "Wyborczą" poczytać...

stern napisał(a):
A jeszcze rząd chce nam ukraść pieniądze z II filara. Też w ramach reform zapewne.

Jestem przeciwny ruchom rządu w tej materii, ale nie wiem, co to ma wspólnego z kradzieżą?

stern napisał(a):
Reformy min. Ziobry spowodują zapaść w sądownictwie (i to akurat w czasie, gdy naprawdę zaczęły porządnie działać wcześniej wprowadzone instytucje - ugruntowała się praktyka i prokuratura i sądy wypracowały schematy działania.)

Jeżeli coś spowoduje zapaść w sądownictwie, to prędzej tym czymś będzie ostatni wyrok Sądu Najwyższego, niż działalność min. Ziobry. Choć może jeszcze w tej kwestii się coś zmieni - w końcu w Polsce nie mamy prawa precedensowego, a prof. Lech Gardocki zapowiedział, że zbierze się wszystkich 88 sędziów i to rozpatrzy.

stern napisał(a):
Premier uczynił z pospolitego przestępcy wicepremiera,
pan. Giertych - ojciec narobił szumu swoim ewolucyjnym bełkotem i teraz kościół odkręca to co tamten nawyczyniał (info. za wiara.pl), a Giertych - syn wiernie mu sekunduje.

Koalicjanci faktycznie nie są udani, ale nie było z czego wybierać. PO zresztą też nie byłoby dużo lepsze - w moim odczuciu tacy ludzie, jak europoseł Lewandowski, nie różnią się niczym od Leppera, chyba że na gorsze.

stern napisał(a):
Czuję chroniczną niechęć do SLD, za ich cynizm, wyrachowanie i lewicowe poglądy. Ale jedno trzeba im przyznać. Umieli kraść tak, aby nie było tego widać, a przynajmniej niezbyt jawnie. Tworzyli struktury nieomalże przestępcze, ale zachowywali pozory.

Obecny rząd (ponieważ ma monopol na Prawdę i Dobro) może czynić złe rzeczy, bo tak. Przecież oni są "Ci dobrzy"

Zastanawiające wobec tego jest to, czemu nikt jeszcze nie zdołał udowodnić PiSowi jakiejkolwiek afery, mimo że media o niczym innym nie marzą, jak tylko o tym, aby znaleźć haka na PiS?
Jak myślisz, czemu tak się dzieje?

stern napisał(a):
Zatrudniam pracownika. Mówię mu - panie Marku - przyjeżdża do nas dzisiaj wazny klient, proszę jechać po niego po południu na lotnisko, pokazac mu miasto, zabrać do hotelu, pomóc w razie problemów. Jeśłi będzie zadowolony i się z nim dogadam - ma Pan u mnie premię specjalną.

To jest korupcja w rozumieniu ustawy o CBA.

Nie jest. Nie widzę powodu, dla którego miałaby być. Premia jest normalnym sposobem, w jaki pracodawca może nagrodzić pracownika, nie widzę tutaj żadnej sprzeczności z treścią ustawy o CBA.

stern napisał(a):
Mam nadzieję, że widzisz absurdalność pomysłów partii rządzącej.

Jak na razie zadziwiła mnie tylko Twoja interpretacja tychże pomysłów.

Cytuj:
Min. Ziobro twierdzi, że sąd to święte krowy i nikt wcześniej nie krytykował głupich wyroków.
W tym miejscu:
a) kłamie
albo
b) nie wie, że każdy bardziej kontrowersyjny wyrok jest szeroko komentowany w literaturze prawniczej i często zmienia się orzecznictwo pod wpływem tejże krytyki właśnie.

Myślę, że należy tutaj jeszcze dodać opcję
c) źle rozumiesz jego słowa.
Bo moim zdaniem te słowa nie są sprzeczne z tym, o czym piszesz.

Pt lip 20, 2007 17:51
Jeżeli wierzyc „Dziennikowi” poseł Pis Jacek Kurski powiedział,

że jego zdaniem spór miedzy „Wyprostem” a A. Kwaśniewskim należy traktować jako wewnętrzna sprawę sekretariatu Komitetu Centralnego PZPR, do którego należeli zarówno Kwaśniewski, jak i Król

Jeżeli to prawda, to moim zdaniem Jacek Kurski jest niewyuczalny matoł, albo niereformowalny oszczerca. Tak czy inaczej jest jak socjalizm :!:

Ps.
Jeżeli Jacek Kurski uznałby ,że ta moja ocena stanu faktycznego narusza jego dobra osobiste i chciałby się ze mną prawować, to upoważniam TVN 24 do udostępnienia mu moich danych osobowych
Z poważaniem „Gruby” - imię , nazwisko i numery e-mail oraz telefonów znane redakcji TVN 24 :razz:

Pt lip 20, 2007 19:21
Możesz sobie wybrac, czy min. Ziobro jest kłamcą czy nieukiem

Zdecydowanie nieuk - plus populista prymitywny. :D

Cytuj:
Jeżeli to prawda, to moim zdaniem Jacek Kurski jest niewyuczalny matoł, albo niereformowalny oszczerca. Tak czy inaczej jest jak socjalizm Exclamation

Matoł bez dwóch zdań. Czego kilka razy dowiódł w sposób bezprecedensowy :D

Pt lip 20, 2007 22:33

szkoda czasu na kócenie się o każde zdanie, ale:

Cytuj:

jeżeli zwiększa się bezpośrednią władzę nad czymś, to to się nazywa "upolitycznienie" a nie "odpolitycznienie" ;)

Cytuj:
Jeżeli coś spowoduje zapaść w sądownictwie, to prędzej tym czymś będzie ostatni wyrok Sądu Najwyższego, niż działalność min. Ziobry.

I wracamy do pierwszego zdania: "dobry sąd to sąd orzekający tak, eby było wygodnie dla aktualnie rządzących". Skoro SN orzekł na podstawie prawa to jest zły.

Czyli to samo co w PRLu. Dokładnie to samo.

Zresztą znamienna jest reakcja tzw. ministra sprawiedliwości, który zapowiedział, że nie będzie respektował tego wyroku. Co też jest znamienne dla tej formacji politycznej.

So lip 21, 2007 6:54
Zobacz profil ICQ WWW
zbanowany na stałe

Cytuj:
Możesz sobie wybrac, czy min. Ziobro jest kłamcą czy nieukiem

Zdecydowanie nieuk - plus populista prymitywny. :D

Cytuj:
Jeżeli to prawda, to moim zdaniem Jacek Kurski jest niewyuczalny matoł, albo niereformowalny oszczerca. Tak czy inaczej jest jak socjalizm Exclamation

Matoł bez dwóch zdań. Czego kilka razy dowiódł w sposób bezprecedensowy :D

jak Ty poruszasz się w społeczeństwie takim niedojrzałym? pełnym idiotów, głupków, bezmozgowców...musisz starsznie cierpieć...jesteś gwiazdką wśród tego oszołomstwa i ciemnogrodu.
Może napiszesz nam jakich to Ty masz autorytety i idioli? Może faktycznie,
nie wiemy co tracimy.

So lip 21, 2007 7:52
Zobacz profil WWW
Jeżeli wierzyc „Dziennikowi” poseł Pis Jacek Kurski powiedział,

że jego zdaniem spór miedzy „Wyprostem” a A. Kwaśniewskim należy traktować jako wewnętrzna sprawę sekretariatu Komitetu Centralnego PZPR, do którego należeli zarówno Kwaśniewski, jak i Król

Jeżeli to prawda, to moim zdaniem Jacek Kurski jest niewyuczalny matoł, albo niereformowalny oszczerca. Tak czy inaczej jest jak socjalizm :!:

Ps.
Jeżeli Jacek Kurski uznałby ,że ta moja ocena stanu faktycznego narusza jego dobra osobiste i chciałby się ze mną prawować, to upoważniam TVN 24 do udostępnienia mu moich danych osobowych
Z poważaniem „Gruby” - imię , nazwisko i numery e-mail oraz telefonów znane redakcji TVN 24 :razz:

Przepraszam za matoła :!:

O kaczka :!: Nistety nie pomyślałem,
że porównanie posła Jacka Kurskiego do matoła
może być obraźliwe dla tego drugiego :!:

Przepraszam matoła, a na swoje usprawiedliwienie mam to,
że w mojej wypowiedzi nie chodziło o matoła, jako takiego.
To był tylko skrót myślowy od
"inteligentny bardzo, baaaardzo inaczej!" :P :P :P

So lip 21, 2007 7:56
zbanowany na stałe

szkoda czasu na kócenie się o każde zdanie, ale:

Cytuj:

jeżeli zwiększa się bezpośrednią władzę nad czymś, to to się nazywa "upolitycznienie" a nie "odpolitycznienie" ;)

tak, ale trzeba wyjść najpierw z "upolitycznienia" gdyz tak naprawdę nie były one nigdy zawisłe.
Cytuj:
Jeżeli coś spowoduje zapaść w sądownictwie, to prędzej tym czymś będzie ostatni wyrok Sądu Najwyższego, niż działalność min. Ziobry.

I wracamy do pierwszego zdania: "dobry sąd to sąd orzekający tak, eby było wygodnie dla aktualnie rządzących". Skoro SN orzekł na podstawie prawa to jest zły.

Czyli to samo co w PRLu. Dokładnie to samo.

Zresztą znamienna jest reakcja tzw. ministra sprawiedliwości, który zapowiedział, że nie będzie respektował tego wyroku. Co też jest znamienne dla tej formacji politycznej.

głupoty piszesz ..tzn , ze nie wiesz co to był prl..tam nigdy nie odbywały się procesy..przeciwko decyzjom władzy, nie było TK...itp itd , nie wiesz o czym piszesz.

So lip 21, 2007 7:56
Zobacz profil WWW
(...)

głupoty piszesz ..tzn , ze nie wiesz co to był prl..tam nigdy nie odbywały się procesy..przeciwko decyzjom władzy, nie było TK...itp itd , nie wiesz o czym piszesz.

No właśnie, nieustajace parszywe ataki kaczystów na Trybunał Konstytucyjny sugerują, że marzy sie im władza taka jaką w w pierwszej PRL miała PZPR
To też jest objaw bolszewizacji życia w IV PRL Małostkowych Braci :evil: :evil: :evil:

So lip 21, 2007 9:04
zbanowany na stałe

kosiarz napisał(a):
(...)

No właśnie, nieustajace parszywe ataki kaczystów na Trybunał Konstytucyjny sugerują, że marzy sie im władza taka jaką w w pierwszej PRL miała PZPR
To też jest objaw bolszewizacji życia w IV PRL Małostkowych Braci :evil: :evil: :evil:

Poczytaj troszke o pzpr, o prl, bolszewikach itp...to jest taka różnica , jak jabym Cie tytułował gumisiem.

a co to TK, świeta krowa? zastanawiasz się co piszesz? co to atatki? chyba nie krytyka?
Konstytucja jest ogólnie przyjetym przez POLITYKÓW zbiorem podstawowych praw.. w której jest pełno odnosników do ustaw i rozporzadzeń..masz w niej prawo do pracy i darmowej opieki zdrowotnej np. Sama jej interpretacja może być już kwestią np polityczną.
W USA , TK jest tak samo krytykowny "politycznie" jak u nas.
Jedyną różnicą pomiedzy Polską a starymi systemami demokratycznymi, jest u nas "układ", pozostałość po prl-u.

So lip 21, 2007 13:12
Zobacz profil WWW
(...)

Poczytaj troszke o pzpr, o prl, bolszewikach itp...to jest taka różnica , jak jabym Cie tytułował gumisiem.

a co to TK, świeta krowa? zastanawiasz się co piszesz? co to atatki? chyba nie krytyka?
Konstytucja jest ogólnie przyjetym przez POLITYKÓW zbiorem podstawowych praw.. w której jest pełno odnosników do ustaw i rozporzadzeń..masz w niej prawo do pracy i darmowej opieki zdrowotnej np. Sama jej interpretacja może być już kwestią np polityczną.
W USA , TK jest tak samo krytykowny "politycznie" jak u nas.
Jedyną różnicą pomiedzy Polską a starymi systemami demokratycznymi, jest u nas "układ", pozostałość po prl-u.

Nie muszę czytać o PZPR. Wystarczy ze przeczytam lub posłucham tego co mówi tow. Jarosław Aleksander Rajmundowicz i aparatczyki akktualmnie jedynie slusznej przewodniej siły narodu, a znowu czuję sie młody :razz: :razz: :razz:

Nie słyszałem,zeby gdziekolwiek ww jakimkolwiek demokratycznym państwie państwie prezydent i premier promonowali zmiane konstytucji aby uzależnic od siebuie Trybunał onstytucyjny
To nie jest krytyka, to jest zapowiedź dalszej bolszewiczacji państwa.

A jak w demokratycznych państwach pojmuje sie prawo , to dał przykład wczoraj amerykański sedzia, dla ktorego zeznania przestepcow uzyskane w areszcie wydobywczym to smiecie a nie twarde dowody jak uwaza Wyszyński Małostkowych Braci

So lip 21, 2007 16:04
zbanowany na stałe

potrzeba zmiany konstytucji po wyroku TK...nie jest sprawą jakąs nadzwyczjną...nie strasz "demokracją"
zmiana konstytucji-Niemcy

Cytuj:
Artykuł 115g Konstytucji Niemiec

Konstytucyjna pozycja i wypełnianie konstytucyjnych zadań przez Federalny
Trybunał Konstytucyjny i jego sędziów nie mogą być naruszone." Ustawa Komisji
Wspólnej może zmieniać ustawę o Federalnym Trybunale Konstytucyjnym" tylko o
tyle, o ile jest to zdaniem Federalnego Trybunału Konstytucyjnego niezbędne dla
utrzymania zdolności do jego funkcjonowania. Aż do wydania takiej ustawy
Federalny Trybunał Konstytucyjny może podjąć niezbędne środki zapewniające mu
zdolność do pracy. Uchwały, o których mowa w zdaniu 2 i w zdaniu 3, podejmuje
Federalny Trybunał Konstytucyjny większością obecnych sędziów.

Komisja Wspólna...to rzad i TK niemiecki, wiec jak widać , coś jest "nad " TK w Niemczech, jest możliwy conajmniej dialog...u nas wszyscy wiedzą jak jest...państwo w państwie.

Cytuj:
A jak w demokratycznych państwach pojmuje sie prawo , to dał przykład wczoraj amerykański sedzia, dla ktorego zeznania przestepcow uzyskane w areszcie wydobywczym to smiecie a nie twarde dowody jak uwaza Wyszyński Małostkowych Braci

Cytuj:
Mazur został zatrzymany w Polsce w lutym 2002 r., a następnie, po przesłuchaniu, wypuszczony. Media donosiły wówczas, że trzy godziny po wyjściu z prokuratury pojawił się na przyjęciu w restauracji Belvedere. Imprezę miał zorganizować m.in. Roman Kurnik (dyrektor MSWiA zdymisjonowany w 2003 r.) i były zastępca szefa UOP. Wśród gości mieli być b. szef MSWiA Krzysztof Janik i wysocy rangą urzędnicy policji i Ministerstwa Sprawiedliwości. Kilkanaście godzin później Mazur wyjechał do USA.

czy już wtedy prokuratura zatrzymując Mazura miała jakieś podejrzenia? czy może był już areszt "wydobywczy" jak piszesz, tylko Mazurowi na przyjęcie się spieszyło i jeden telefon wystarczył do "oczyszczenia go z zarzutów"..kto to wie...pewnie Gruby ;).

N lip 22, 2007 7:31
Zobacz profil WWW
(...)

Cytuj:

utrzymania zdolności do jego funkcjonowania
. Aż do wydania takiej ustawy

Komisja Wspólna...to rzad i TK niemiecki, wiec jak widać , coś jest "nad " TK w Niemczech, jest możliwy conajmniej dialog...u nas wszyscy wiedzą jak jest...państwo w państwie.
(...)

A może zanim cos opublikujesz, poprosisz kogoś aby Ci wytłumaczył co własciwie napisałeś :?:

Przecież to jest dowód przeciwko kaczystom :!: :razz: :razz: :razz:

Ustawy o FTK nie można zmieniac bez zgody FTK :!:

To jest niemieckie zabezpieczenie przeciwko partyjnym nieodpowiedzialnym politykom , o ciagotach autorytarnych, takich jak u nas Kaczyńscy i inni budowniczowie IV PRL
To jest zabezpieczenie przed powrotem faszyzmu w Niemczech:!:

U nas niestety nie ma takiego bezpiecznika, dlatego zamiar Kaczyńskich o przywróceniu praktyk z komunistycznej PRL jest mozliwy do przeprowadzenia :-( :-( :-(

N lip 22, 2007 9:41
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4330043.html

Całośc apelu dostępna w papierowym wydaniu GW

Oto fragmenty:
Cytuj:
Rząd zamiast rozwiązywać realne problemy społeczne i realizować pasję naprawy państwa poprzez odważną reformę zrujnowanej przez lata ochrony zdrowia, poprzez zwiększenie dostępności do leków, zatwierdzanie standardów [polityki lekowej państwa, zwiększenie dostępności do sądu poprzez obniżenie wysokości opłat sądowych należnych państwu, zwiększenie dostępności do usług prawnych poprzez stworzenie opłacanych przez państwo biur pełnomocników i obrońców z urzędu, obniżenie podatku VAT na usługi prawnicze, budowę mieszkań i autostrad oraz walkę z przyczynami patologii społecznej, powraca do starych metod zarządzania administracyjnego i dla zdobycia taniej popularności lansuje populistyczne, antyinteligenckie hasła z najgorszych czasów PRL-u, nawołując do walki klas wyrażonej w języku nowomowy z frazeologią walki z układem i przywilejami

Każda dyktatura zaczyna od niszczenie inteligencji. Tak robili Stalin, Hitler, Mao Tse Tung i wielu innych watażków na całym świecie.
W Polsce jeszcze nie dochodzi do fizycznej likwidacji inteligencji, ale robi się to w sposób bezpardonowy psychicznie.
Takie zadanie postawili sobie Kaczory i ich klika. Właczając w to Rydzyka.
Dlaczego?
Motłochem łatwiej się rządzi i łatwiej mu wmówić bzdury o tym jak to jest wspaniale

N lip 22, 2007 9:57
zbanowany na stałe

kosiarz napisał(a):
(...)

Cytuj:

utrzymania zdolności do jego funkcjonowania
. Aż do wydania takiej ustawy

(...)

A może zanim cos opublikujesz, poprosisz kogoś aby Ci wytłumaczył co własciwie napisałeś :?:

Przecież to jest dowód przeciwko kaczystom :!: :razz: :razz: :razz:

Ustawy o FTK nie można zmieniac bez zgody FTK :!:

To jest niemieckie zabezpieczenie przeciwko partyjnym nieodpowiedzialnym politykom , o ciagotach autorytarnych, takich jak u nas Kaczyńscy i inni budowniczowie IV PRL
To jest zabezpieczenie przed powrotem faszyzmu w Niemczech:!:

U nas niestety nie ma takiego bezpiecznika, dlatego zamiar Kaczyńskich o przywróceniu praktyk z komunistycznej PRL jest mozliwy do przeprowadzenia :-( :-( :-(

jednak mam do czynienia z odwracającym kota ogonem...pisałeś o KONSTYTUCJI a nie ustawie..itd itp..ale już jestem przyzwyczajony ;).
W Polsce nie można ustawy nawet wnieść przeciw TK , nie zmieniając Konstytucji , a to chyba róznica..po drugie..ta Komisja Wspolna , która po cos przecież jest. Ale widze ze szkoda czasu , bo zaraz mi napiszesz, ze to robota Kaczyńskiego...

N lip 22, 2007 11:12
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1995 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 133  Następna strona