Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
Tiaaa.....moje potwornie zaślepionie PO zaskutkowało Twoją deklaracją, że wobec mojej postawy jesteś zmuszony głosować na PiS. Co później usiłowałeś "wyjaśnić"...oczywiście obwiniając fanatyków PO. Nie mam już ochoty wchodzić w Twoje ekwilibrystyki.....wszystko potrafisz kilkakrotnie przenicować, aby tylko móc dowodzić swojej racji.
|
Pn wrz 26, 2011 11:54 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
To ty przenicowujesz wszystko tak, by, po pierwsze, dowodzić, że każdy, kto krytykuje PO jest fanatykiem PiS, a, po drugie, by dowodzić, że każdy taki fanatyk PiS jest jednocześnie symbolem wszelkiego zła - i np. chciałby, żeby abp Życiński smażył się w piekle. Nie? To dawaj te przykłady, o które prosiłem wcześniej, albo po prostu wreszcie zamilcz, bo to, co wypisujesz, od dawna urąga wszelkim standardom.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 26, 2011 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): To ty przenicowujesz wszystko tak, by, po pierwsze, dowodzić, że każdy, kto krytykuje PO jest fanatykiem PiS, a, po drugie, by dowodzić, że każdy taki fanatyk PiS jest jednocześnie symbolem wszelkiego zła - i np. chciałby, żeby abp Życiński smażył się w piekle. Nie? To dawaj te przykłady, o które prosiłem wcześniej, albo po prostu wreszcie zamilcz, bo to, co wypisujesz, od dawna urąga wszelkim standardom. Twoim standardom.... I zobacz jak jestem zdolna  - przenicowałam fuuul userów na portalu, którzy upatruja w Tobie fanatyka PiS. Ty nie nicujesz - zapewne zdołasz udowodnić, że ks. z Bydgoszczy, który organizuje spotkania kandydatów PiS i tłumaczy - To nie było spotkanie przedwyborcze, tylko informacyje - działa w zgodzie z wydanym w sierpniu przez Watykan napomnieniem "Ksiądz nie polityk".
|
Pn wrz 26, 2011 18:24 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
O ile mi wiadomo, fanatyka PiS upatrują we mnie wyłącznie antypisowcy  Jak zresztą u wszystkich, którzy nie dają wystarczająco wielu świadectw miłości do PO i nienawiści do Kaczora.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn wrz 26, 2011 19:27 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): O ile mi wiadomo, fanatyka PiS upatrują we mnie wyłącznie antypisowcy  Ująłbym to inaczej - fanatyka PiS nie widzą w Tobie wyłącznie pisowcy  Dla nich, i obawiam się, że tylko dla nich, Twoja argumentacja jest spójna, logiczna, rzeczowa i ... oczywista. Przy czym dodam, że poprzez "fanatyka PiS" rozumiem osobę o tak silnej alergii na PO, iż zaburza ona zdolność postrzegania rzeczywistości i racjonalnego myślenia.
|
Pn wrz 26, 2011 20:35 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W internecie można znaleźć informacje pomocne przy podejmowaniu decyzji co do przyszłych wyborów. Serwis Sprawdź posła pozwoli precyzyjnie ustalić preferencje niektórych kandydatów. Przeszukując internet można znaleźć wyniki głosowań posłów lub senatorów w danym głosowaniu. Jednak tutaj można znaleźć tematyczne zestawienie głosowań poszczególnych parlamentarzystów w niektórych kluczowych kwestiach dotyczących kształtowania prawa w Polsce. Tematy dotyczące aborcji, in vitro, reklamy alkoholu nie powinny być dla nikogo obojętne, zaś dla osób, dla których ochrona życia jest podstawową wartością są bardzo ważne i czytelne. Dzięki podobnym serwisom dowiemy się, czego naprawdę możemy się spodziewać po poszczególnych osobach. Liczą się bowiem czyny, a nie deklaracje.
|
Śr wrz 28, 2011 8:55 |
|
 |
Gita2
|
Cawilian napisał(a): W internecie można znaleźć informacje pomocne przy podejmowaniu decyzji co do przyszłych wyborów. Serwis Sprawdź posła pozwoli precyzyjnie ustalić preferencje niektórych kandydatów. Przeszukując internet można znaleźć wyniki głosowań posłów lub senatorów w danym głosowaniu. Jednak tutaj można znaleźć tematyczne zestawienie głosowań poszczególnych parlamentarzystów w niektórych kluczowych kwestiach dotyczących kształtowania prawa w Polsce. Tematy dotyczące aborcji, in vitro, reklamy alkoholu nie powinny być dla nikogo obojętne, zaś dla osób, dla których ochrona życia jest podstawową wartością są bardzo ważne i czytelne. Dzięki podobnym serwisom dowiemy się, czego naprawdę możemy się spodziewać po poszczególnych osobach. Liczą się bowiem czyny, a nie deklaracje. Jesli idzie o mnie, to problem ten dotyczy tylko kogo z listy PiS poprzeć,. Jest tylu wspaniałych kandydatów, że trudno się zdecydować. Ja w swoim gdyńskim okręgu juz podjęłam decyzję, ale gdybym miała głosować w W-wie, problem byłby o wiele większy. Np. wczoraj w programie Polski punkt widzenia" wystąpił kandydat PiS z listy warszawskiej-Dworczyk. Tylko pozazdrościć takich wspaniałych kandydatów. Sympatycy PiS głosujący w W-wie mają nie lada problem kogo poprzeć. Pierwszy na liście jest oczywiście Jarosław Kaczyński, ale za nim kilku wspaniałych kandydatów, a tu trzeba oddać głos tylko na jednego.
|
Śr wrz 28, 2011 9:21 |
|
 |
SweetChild
|
Cawilian napisał(a): Dzięki podobnym serwisom dowiemy się, czego naprawdę możemy się spodziewać po poszczególnych osobach. Liczą się bowiem czyny, a nie deklaracje. Bardzo przydatna strona. Dzięki temu dowiedziałem się, że popierałem "konia trojańskiego" PiSu w PO...
|
Śr wrz 28, 2011 10:14 |
|
 |
Johnny99
|
SweetChild napisał(a): Przy czym dodam, że poprzez "fanatyka PiS" rozumiem osobę o tak silnej alergii na PO, iż zaburza ona zdolność postrzegania rzeczywistości i racjonalnego myślenia. Czyli właśnie sam się przyznałeś do tego, że za "pisowca" uważasz każdego, kto zwalcza PO wystarczająco silnie (w praktyce zresztą wcale nie wymagasz aż tak silnego zwalczania). I to jest, jak rozumiem, w twoim pojęciu przykład niezaburzonej zdolności postrzegania rzeczywistości racjonalnego myślenia?
|
Śr wrz 28, 2011 10:33 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Czyli właśnie sam się przyznałeś do tego, że za "pisowca" uważasz każdego, kto zwalcza PO wystarczająco silnie (w praktyce zresztą wcale nie wymagasz aż tak silnego zwalczania). I to jest, jak rozumiem, w twoim pojęciu przykład niezaburzonej zdolności postrzegania rzeczywistości racjonalnego myślenia? Nie chodzi o silne zwalczanie, ale o walenie na oślep, argumentację ocierającą się o śmieszność, demagogię czy teatralne gesty.
|
Śr wrz 28, 2011 10:56 |
|
 |
Gita2
|
SweetChild napisał(a): Johnny99 napisał(a): Czyli właśnie sam się przyznałeś do tego, że za "pisowca" uważasz każdego, kto zwalcza PO wystarczająco silnie (w praktyce zresztą wcale nie wymagasz aż tak silnego zwalczania). I to jest, jak rozumiem, w twoim pojęciu przykład niezaburzonej zdolności postrzegania rzeczywistości racjonalnego myślenia? Nie chodzi o silne zwalczanie, ale o walenie na oślep, argumentację ocierającą się o śmieszność, demagogię czy teatralne gesty. Spójrz na siebie i zobaczysz tego walącego na oślep z argumentacją ocierająca się o śmieszność. TAKA JEST PRAWDA!!!
|
Śr wrz 28, 2011 11:04 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Spójrz na siebie i zobaczysz tego walącego na oślep z argumentacją ocierająca się o śmieszność. TAKA JEST PRAWDA!!! Dokładnie. Potraficie tylko zarzucać "pisowcom" demagogię i śmieszność - i jednocześnie przyklaskiwać oskarżeniom Kaczyńskiego o mordy i ekskomuniki. Po prostu dla was każda krytyka Tuska, która zakłada, że jej wynikiem mogłaby być chęć odsunięcia go od władzy, jest demagogiczna, śmieszna, waląca na oślep, teatralna itp. Tak samo z Wyborczą - może nawet ostro krytykować Komorowskiego czy Tuska, ale za każdym razem 1) za konkretne działania i tylko w takim, wąskim kontekście, 2) pod bezwzględnym warunkiem, że z krytyki w żadnym wypadku nie może w żaden sposób wynikać jakaś wątpliwość co do tego, czy może w takim razie należałoby się zastanowić nad dalszym popieraniem PO.
|
Śr wrz 28, 2011 11:09 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Gita2 napisał(a): TAKA JEST PRAWDA!!! Dokładnie. Jesteście na dobrej drodze do ogłoszenia się Znawcami_prawdy. Nick wprawdzie zajęty, ale zawsze można podbić stawkę, np. Znawca_najprawdziwszej_prawdy powinien być jeszcze wolny 
|
Śr wrz 28, 2011 11:42 |
|
 |
Johnny99
|
Na tym już SweetChild zakończył czytanie posta, prawda? Czemu mnie to nie dziwi. W końcu nie można za wiele myśleć, zwłaszcza nad niewygodnymi kwestiami. Fan PO już wie, co zrobić wtedy - uruchomić tryb "drwię-i-kpię". W końcu jest przecież takie oczywiste, że mam rację, jestem normalny, chcę normalnego kraju - więc głosuję na PO. To takie oczywiste. Tylko wariaci, jak Johnny czy Gita, tego nie rozumieją.
|
Śr wrz 28, 2011 11:50 |
|
 |
rob8043
|
za kłamstwa, oszustwa z obietnicami i tuszowanie wielu spraw, brak wolności słowa głosuje przeciw PO, na PiS. w moim regionie niestety nie wystartuje KNP.
|
Śr wrz 28, 2011 11:54 |
|
|
|