PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS - Populizm i Socjalizm
To napisz, jakie to "niesprzyjajace okolicznosci", od PiSu niezalezne, zepsuly mu zabawe w rzadzenie tak, ze nie mogl np zbudowac obiecanych 3 mln mieszkan?
Ale prosze, nie osmieszaj sie, i nie pisz, ze to byla wina PO, ktore nie chcialo dac sie wrobic w realizacje obietnic PiSu. Jak pisalam: nie ma obowiazku rzadzenia, jak sie nie ma kim. Lepiej wtedy byc w opozycji.
|
Wt kwi 08, 2014 17:34 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Kael napisał(a): To napisz, jakie to "niesprzyjajace okolicznosci", od PiSu niezalezne, zepsuly mu zabawe w rzadzenie tak, ze nie mogl np zbudowac obiecanych 3 mln mieszkan? Kto powiedział, że od PiSu niezależne?  Poza tym nie udawaj, że nie rozumiesz, o co chodzi w moim stwierdzeniu, że czym innym jest niezrealizowanie obietnicy w 16 miesięcy, a czym innym - w 7 lat. Cytuj: Jak pisalam: nie ma obowiazku rzadzenia, jak sie nie ma kim. Lepiej wtedy byc w opozycji. Się miało z kim - z PO. Tego wszyscy oczekiwali (ja też). Tylko że Tusk się obraził, bo to nie on wygrał wybory..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt kwi 08, 2014 17:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O, nie! Ja nie oczekiwalam. Od razu powiem, ze o ile przed walka wyborcza moj stosunek do PiSu byl neutralny, to po kampanii wyborczej, po przedziwnych pisowskich “kielbasach wyborczych“, bylo dla mnie jasne, ze PO w te koalicje wchodzic nie powinno. Juz wtedy PiS zaczynal bezczelnie wszystkie, takze ewentualne “porazki“ spychac na PO. Podobnie jak Putin dzis robi: prowokuje i oskarza Zachod o wzrost napiec. Zreszta nic sie nie zmienilo. PiS dalej obiecuje chocby przekop Mierzei i bezczelnie glosi po fakcie, ze przeciez to musi PO zrealizowac.
A slynne “melduje wykonanie zadania“, chamskie zagranie Kurskiego “dziadek w Wehrmachcie“, swiadczace o tym, ze prezes i jego swita nie zna zlozonosci historii wlasnego kraju i nie cofnie sie przed niczym w pedzie po wladze i pozniej tylko podzeganie konfliktow, zupelnie zbednych, gdyby rzadzacy prezydentem prezes liczyl sie z Konstytucja RP, obrzydzilo mi PiS do reszty.
|
Wt kwi 08, 2014 19:21 |
|
|
|
 |
kosiarz1
|
Cytuj: A slynne “melduje wykonanie zadania“, chamskie zagranie Kurskiego “dziadek w Wehrmachcie“, swiadczace o tym, ze prezes i jego swita nie zna zlozonosci historii wlasnego kraju i nie cofnie sie przed niczym w pedzie po wladze i pozniej tylko podzeganie konfliktow, zupelnie zbednych, gdyby rzadzacy prezydentem prezes liczyl sie z Konstytucja RP, obrzydzilo mi PiS do reszty. Jak zmieniać, nie zmieniając? Jak zmieniając, nie zaszkodzić innym grupom nacisku, lobby? Więc jeżeli chcemy zmieniać, powodujemy konflikty. Konflikt to coć twórczego, stwarzający nowe możliwości, wypracowujący consensus, pokazujący inne drogi. To za komuny byli wszyscy , prócz wichrzycieli  , jednomyślacy, jednakowi, zgodni...w pzpr, a jak wiemy naród z partią. Widzę, że marzysz za takimi czasami. Tymczasem mamy demokrację i ścieranie się różnych poglądow, także skrajnych. Tobie nie musi się podobać PiS ale na litość cywilną...  nie pisz populizmów !
|
Śr kwi 09, 2014 6:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobra, to ja stawiam tezę, że kosiarz to gej i debil, który miał ojca w ZOMO. W imię czego kosiarz zabroni mi forsowania takich skrajnych poglądów? ^_^
Otóż, w telegraficznym skrócie, demokracja nie polega na samowolce, tak jak wolność słowa nie polega na szprejowaniu po murach. Demokracja polega, jak słusznie zauważył przedpiśca, na ścieraniu się poglądów - ale w określonym celu. W celu wypośrodkowania ostatecznego stanowiska, któremu wszyscy się podporządkujemy. To już kosiarz łaskaw był opuścić, zapewne dlatego, że wówczas musiałby dopuścić do siebie myśl, że na jego postępowanie wpływ będzie miał pilaster. A nawet, o zgrozo, ErgoProxy, który np. opowiada się za prawem do aborcji do ostatniego dnia ciąży.
Ludzi szprejujących po murach nie nazywamy artystami - nazywamy ich wandalami i tępimy. Jedynie nielicznych, którzy potrafią nas mimo wszystko zachwycić swoimi dziełami i nie umieszczają ich byle gdzie, warunkowo nagradzamy splendorem. Poprzeczka dla nich jest jednak zawieszona wyjątkowo wysoko. Czy kosiarz to rozumie i potrafi odnieść do siebie?
|
Śr kwi 09, 2014 8:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Kael napisał(a): To napisz, jakie to "niesprzyjajace okolicznosci", od PiSu niezalezne, zepsuly mu zabawe w rzadzenie tak, ze nie mogl np zbudowac obiecanych 3 mln mieszkan? Kto powiedział, że od PiSu niezależne?  Poza tym nie udawaj, że nie rozumiesz, o co chodzi w moim stwierdzeniu, że czym innym jest niezrealizowanie obietnicy w 16 miesięcy, a czym innym - w 7 lat. Ale 16 miesięcy wystarczyło na obniżenie podatków dla najbogatszych, co prawych i sprawiedliwych nie zatrzymało przed ucieczką (przed wierzycielami) z kapitałem na Cypr http://wyborcza.pl/1,75478,15765569,Dlu ... ek_po.html
|
Śr kwi 09, 2014 8:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Się miało z kim - z PO. Tego wszyscy oczekiwali (ja też). Tylko że Tusk się obraził, bo to nie on wygrał wybory.. I nie chciał przyjąć okruchów z pańskiego stołu w pozycji Piechocińskiego 
|
Śr kwi 09, 2014 8:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz1 napisał(a): Cytuj: A slynne “melduje wykonanie zadania“, chamskie zagranie Kurskiego “dziadek w Wehrmachcie“, swiadczace o tym, ze prezes i jego swita nie zna zlozonosci historii wlasnego kraju i nie cofnie sie przed niczym w pedzie po wladze i pozniej tylko podzeganie konfliktow, zupelnie zbednych, gdyby rzadzacy prezydentem prezes liczyl sie z Konstytucja RP, obrzydzilo mi PiS do reszty. Jak zmieniać, nie zmieniając? Jak zmieniając, nie zaszkodzić innym grupom nacisku, lobby? Więc jeżeli chcemy zmieniać, powodujemy konflikty. Konflikt to coć twórczego, stwarzający nowe możliwości, wypracowujący consensus, pokazujący inne drogi. To za komuny byli wszyscy , prócz wichrzycieli  , jednomyślacy, jednakowi, zgodni...w pzpr, a jak wiemy naród z partią. Widzę, że marzysz za takimi czasami. Tymczasem mamy demokrację i ścieranie się różnych poglądow, także skrajnych. Tobie nie musi się podobać PiS ale na litość cywilną...  nie pisz populizmów ! To ma byc odpowiedz na moj wpis? Uwazasz, ze pchanie sie do polityki zagranicznej sp prezydenta Kaczynskiego to byla uzasadniona proba zmiany Konstytucji RP oddolnie i "wedlug poczucia sprawiedliwosci spolecznej"? Albo, ze wypominanie komus losow jego dziadka, ktory zostal przymusowo wcielony do Wehrmachtu po pobycie w obozie koncentracyjnym, to jak najbardziej historycznie uzasadnione przypominanie opcji niemieckiej w Polsce? Bo prawdziwa Polska to sami genetycznie czysci Polacy tylko z bohaterskimi przodkami, ktorzy walczyli po "slusznej" (przez kogo zdefiniowanej?) stronie przynajmniej 10 pokolen wstecz? A Rzeczpospolita Obojga Narodow to szkodliwy blad w naszej historii? Inaczej mowiac: to rewolucja jest motorem postepu i wlasnei wzorujac sie na rewolucjach (im krwawsza tym lepsza) nalezy rzadzic Polska? I ty jestes katolikiem? A o roznorodnosci w jednosci to JA pisalam. To PiS dazy do dyktatury partyjnej i kazdy srodek jest dla niego dobry w osiagnieciu tego celu.
|
Śr kwi 09, 2014 8:36 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): czym innym jest niezrealizowanie obietnicy w 16 miesięcy, PIS rządziło od października 2005 do listopada 2007, czyli 24 miesiące, a nie 16 I jakie obietnice zrealizowało przez ten czas? Zresztą wszystko jedno. Nawet Migalskie przyznawał, że lepiej, żeby PO nie realizowało swoich obietnic, niż żeby PIS realizował swoje. Cytuj: Się miało z kim - z PO. Tego wszyscy oczekiwali Nie wszyscy. Np pilaster nie. Nigdy nie było na to realnych szans. Pierwszy zrozumiał to Kaczyński i natychmiast, jeszcze przed wyborami, zaatakował pustą lodówką i dziadkiem z Wehrmachtu. Tusk zrozumiał to dużo później, skoro dał się jeszcze wkręcić w "rozmowy koalicyjne". A taki np Rokita nie zrozumiał tego do tej pory. Cytuj: Tylko że Tusk się obraził ROTFL!!! Gdyby Tusk faktycznie "się obraził", to by nie dał się wkręcić PISowi w "rozmowy koalicyjne", które PIS prowadziło wyłącznie po to, żeby przerzucić na PO winę za brak POPISU. W trakcie kampanii wyborczej PIS już atakowało PO, natomiast nie ruszało Samoobrony. Tzn że już wtedy planowało zupełnie inną koalicję.
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr kwi 09, 2014 8:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A Rzeczpospolita Obojga Narodow to szkodliwy blad w naszej historii? No jakżeżby inaczej, przeca że błąd. Dzięki RON Polakami rządzili: - francuski degenerat, - trzech szwedzkich awanturników, - rusińska niedojda, - dwóch Niemców, - i przydupas carycy. Raptem trzech królów zasługuje na wyróżnienie. Ten, który spuścił manto Rosji, a był Transylwańczykiem, ten, który pobił Turków i wreszcie był Polakiem, i ten, który został teściem Króla Słońce i był Polakiem również. Zgadnijcie, który z nich wszystkich panował nielegalnie. : )))
|
Śr kwi 09, 2014 8:57 |
|
 |
pilaster
|
ErgoProxy napisał(a): Kael napisał(a): A Rzeczpospolita Obojga Narodow to szkodliwy blad w naszej historii? No jakżeżby inaczej, przeca że błąd. Dzięki RON Polakami rządzili: - francuski degenerat, - trzech szwedzkich awanturników, - rusińska niedojda, - dwóch Niemców, - i przydupas carycy. Zapomniał Ergo o litewsko-włoskim syfilityku? Cytuj: ten, który pobił Turków i wreszcie był Polakiem, Ukraińcy uważają inaczej. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr kwi 09, 2014 10:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A! Że też nie skojarzyłem. Faktycznie, po kądzieli z Daniłowiczów, no i jeśli to byli ci Daniłowicze od Lwa I, księcia halickiego, co Łokietkowi pomagał...
Syfilityk się liczy o tyle, o ile - wszak tron objął jeszcze przed unią lubelską.
|
Śr kwi 09, 2014 11:02 |
|
 |
kosiarz1
|
Cytuj: Dobra, to ja stawiam tezę, że kosiarz to gej i debil, który miał ojca w ZOMO. W imię czego kosiarz zabroni mi forsowania takich skrajnych poglądów? ^_^
Otóż, w telegraficznym skrócie, demokracja nie polega na samowolce, tak jak wolność słowa nie polega na szprejowaniu po murach. Demokracja polega, jak słusznie zauważył przedpiśca, na ścieraniu się poglądów - ale w określonym celu. W celu wypośrodkowania ostatecznego stanowiska, któremu wszyscy się podporządkujemy. To już kosiarz łaskaw był opuścić, zapewne dlatego, że wówczas musiałby dopuścić do siebie myśl, że na jego postępowanie wpływ będzie miał pilaster. A nawet, o zgrozo, ErgoProxy, który np. opowiada się za prawem do aborcji do ostatniego dnia ciąży.
Ludzi szprejujących po murach nie nazywamy artystami - nazywamy ich wandalami i tępimy. Jedynie nielicznych, którzy potrafią nas mimo wszystko zachwycić swoimi dziełami i nie umieszczają ich byle gdzie, warunkowo nagradzamy splendorem. Poprzeczka dla nich jest jednak zawieszona wyjątkowo wysoko. Czy kosiarz to rozumie i potrafi odnieść do siebie? Coś Ci się pomyliło, jednym słowem bredzisz. Od jakiś tam Twoich wymysłów, są sądy w państwach demokratycznych, to jedna z cech demokracji. Jeżeli ustawowo by się ograniczyło wolność słowa, nazwane jest to cenzurą w państwach totalitarnych. Nieraz dwa razy się zastanów, jak bzdurę napiszesz. Kogo Ty nazywasz jak to mnie nie obchodzi, pełno jest czubków na ulicach...i w necie Cytuj: Ale 16 miesięcy wystarczyło na obniżenie podatków dla najbogatszych, co prawych i sprawiedliwych nie zatrzymało przed ucieczką (przed wierzycielami) z kapitałem na Cypr http://wyborcza.pl/1,75478,15765569,Dlu ... ek_po.html Następny liberał gospodarczy...  podatki za niskie. Oczywiście kłamstwo powielane tysiąc razy staje się dla Alus prawdą. PiS wproawadził notabene podatek liniowy, płacony przez 98% polskiego społeczeństwa, który Tusk obiecywał. Co więcej jak Alus nie wie były 3 progi podatkowe. Najbogatsi płacili najwyższy, a było ich ok 1%. Dalej płacą najwięcej. To średnia klasa ekonomiczna polskiego społeczeństwa zyskała najbardziej...no ale te powielane bzdury, pasują do całości. Pilaster cały czas przekonuje, że to PO obniżyło ten podatek... 
|
Śr kwi 09, 2014 12:25 |
|
 |
kosiarz1
|
Cytuj: To ma byc odpowiedz na moj wpis? Uwazasz, ze pchanie sie do polityki zagranicznej sp prezydenta Kaczynskiego to byla uzasadniona proba zmiany Konstytucji RP oddolnie i "wedlug poczucia sprawiedliwosci spolecznej"?  Co znaczy "pchanie" się? To Prezydent RP, który został przez Tuska i jego ludzi Arabskiego zmarginalizowany a ta funkcja zohydzona Polakom. To między innymi było przyczyną Katastrofy Smoleńskiej. Realizowął ją za rządów swojego brata, realizował za rządów Tuska. Dziś widzimmy jak Tusk mówi "kaczyńskim"...nie chcę tego przypominać, bo chyba niektórym moze tu być głupio, powinno być wstyd...gazociąg z Norwegii, tarcza antyrakietowa, gazoport, czy budowanie wschodniego bloku krajów pod przewodnictwem Polski...niektórzy powinni raczej zająć się ogródkiem niż komentowaniem polityki. Cytuj: Albo, ze wypominanie komus losow jego dziadka, ktory zostal przymusowo wcielony do Wehrmachtu po pobycie w obozie koncentracyjnym, to jak najbardziej historycznie uzasadnione przypominanie opcji niemieckiej w Polsce? Bo prawdziwa Polska to sami genetycznie czysci Polacy tylko z bohaterskimi przodkami, ktorzy walczyli po "slusznej" (przez kogo zdefiniowanej?) stronie przynajmniej 10 pokolen wstecz?
A Rzeczpospolita Obojga Narodow to szkodliwy blad w naszej historii?
Inaczej mowiac: to rewolucja jest motorem postepu i wlasnei wzorujac sie na rewolucjach (im krwawsza tym lepsza) nalezy rzadzic Polska?
I ty jestes katolikiem?
A o roznorodnosci w jednosci to JA pisalam.
To PiS dazy do dyktatury partyjnej i kazdy srodek jest dla niego dobry w osiagnieciu tego celu. Proponuję udać się do dobrego specjalisty...jak już takie rzeczy się widzi. To za rządów PO się morduje z pobudek politycznych...nie wiem o czym do mnie piszesz, o konflkiktach, kłótniach czy mordowaniu, i wojnach średniowiecznych...szkoda czasu.
|
Śr kwi 09, 2014 12:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O mordowaniu z powodow politycznych, to moze nie piszmy. Pani Blidzie nawet kosiarz1 zycia nie wroci...
|
Śr kwi 09, 2014 13:33 |
|
|
|