PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Małgosiaa
Moderator
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Yarpen_Zirgin napisał(a): To "ograniczenie", pozwalające pracodawcy wysłać na urlop pracownika, którego umowa o pracę dobiega końca, istnieje od dawien dawna i nie wprowadziło go PiS. Masz 100% rację. Yarpen_Zirgin napisał(a): Masz w tej ustawie jakiekolwiek przepisy dotyczące cen za ziemię? Nie ma. Więc daruj sobie takie teksty. Szwagier jak miał prawo sprzedać ziemię, tak dalej je posiada.
Yarpen, zlituj się. Dobrze wiesz, że jak jest mniejszy popyt, to i ceny spadają.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N maja 07, 2017 12:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ależ wiem. Tyle, że to jest normalne prawo rynku, a nie jakieś ograniczenie wolności wprowadzone przez PiS.
|
N maja 07, 2017 12:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Ależ wiem. Tyle, że to jest normalne prawo rynku, a nie jakieś ograniczenie wolności wprowadzone przez PiS. Prawa rynku nie kształtują sie z niczego, w tym konkretnym przypadku, przesądziła ustawa PiS. Coroner napisał(a): Gdyby w Polsce nie było wolności to manifestacja by się nie odbyła. To ze mogą demonstrować i mowić co chcą to przejaw wolności. Możemy uważać ze kierunek który obrał rząd jest zły. I w sprawach gospodarczych jest to zły kierunek. Polacy wybrali i rozliczać ich będziemy za chyba 2 lata. Ale zarzut o braku wolności i demokracji jest śmieszny. No tak - różnica ogromna - już demonstrantów nie obrzuca sie obelgami "warchoły", w wykonaniu PiS to są "komuniści i złodzieje". Cytuj: Alus A możesz zalinkowac info o Terlikowskim? Nie znalazłem na stronie tv republika tej informacji. Za to znalazłem pare ciekawych nwesow które nie pojawiły się w innych mediach. Na portalu "wirtualnemedia".
|
N maja 07, 2017 12:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Ależ wiem. Tyle, że to jest normalne prawo rynku, a nie jakieś ograniczenie wolności wprowadzone przez PiS. Prawa rynku nie kształtują sie z niczego, w tym konkretnym przypadku, przesądziła ustawa PiS. Prawa rynku istnieją od chwili, kiedy nastąpiła pierwsza wymiana handlowa, a nie od przejęcia rządów w RP przez Prawo i Sprawiedliwość. Pretensje do PiS, że rzekomo ograniczył wolność, bo prawa popytu i podaży zadziałały po zmianach w handlu ziemią, jest śmieszna. Co z resztą mojego posta? Skończyła się wena czy dotarło do Ciebie, że wymienione kwestie w żaden sposób nie ograniczają wolności w Polsce?
|
N maja 07, 2017 12:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Prawa rynku istnieją od chwili, kiedy nastąpiła pierwsza wymiana handlowa, a nie od przejęcia rządów w RP przez Prawo i Sprawiedliwość. Pretensje do PiS, że rzekomo ograniczył wolność, bo prawa popytu i podaży zadziałały po zmianach w handlu ziemią, jest śmieszna.
Co z resztą mojego posta? Skończyła się wena czy dotarło do Ciebie, że wymienione kwestie w żaden sposób nie ograniczają wolności w Polsce? Tak sobie tłumacz....ot tak znienacka zmienił sie rynek obrotu ziemią w Polsce bez ingerencji państwa....ale nie licz, że inni to kupią.
|
N maja 07, 2017 12:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nadmierna podaż generuje spadek cen, ale dalej nie zmienia to faktu, że Twój szwagier może sprzedać swoją ziemię, a Ty nie masz nawet jednego rzeczywistego przykładu ograniczenia wolności w RP przez rząd PiS. Dlatego, pechowo dla Ciebie i innych zwolenników PO, ale sobotni "marsz wolności" to była zwykła polityczna hucpa, a nie protest przeciwko rządom PiS. 
|
N maja 07, 2017 12:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Nadmierna podaż generuje spadek cen, ale dalej nie zmienia to faktu, że Twój szwagier może sprzedać swoją ziemię, a Ty nie masz nawet jednego rzeczywistego przykładu ograniczenia wolności w RP przez rząd PiS. Dlatego, pechowo dla Ciebie i innych zwolenników PO, ale sobotni "marsz wolności" to była zwykła polityczna hucpa, a nie protest przeciwko rządom PiS.  Mój kochany - podobne "argumenty" jakie stosujesz, to ja jeszcze nie zapomniałam z czasów PRL - a nadal nie rozumiecie skąd porównywanie rządu PiS do towarzyszy z czasów słusznie minionych, a ponoć historia uczy......
|
N maja 07, 2017 12:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus powiedz czy za rządów PiS zdarzyło się, że twórcę gry antyrządowej spotkał taki los jak antykomora? Czy na manifestacjach były robione prowokacje jak za rządów PO? Przypomnij sobie te rozwalanie demonstracji przez podstawionych. Jak ręką odjął skończyły się. Czy przetrzymywany był ktoś taki jak Staruch tylko dlatego, że na meczach wznosił antyrządowe hasła. Czy zamknięto kogokolwiek z KODu? Nawet pan K. chodzi na wolności chociaż ciążą na nim zarzuty o wyprowadzenie kasy z KOD. Tak samo z drugim co się ma świetnie a ma zarzuty o handel żywym towarem. Widziałem na filmiku na YouTube. Ma się dobrze i dalej muzyczkę prowadzi na manifach. Mnie się też rząd też nie podoba ale nie powiem, że nie ma wolności bo wolność jest. Nie powiem, że nie ma demokracji bo demokracja jest. Nie podobają się posunięcia socjalistyczne tego rządu. Zapowiedzi zwiększenia podatków. Ingerencja w rynek pracy czy próba narzucenia pracodawcy kolejnych obowiązków. Zwiększenie ingerencji fiskusa i tworzenia prawa dającego nieskończone możliwości nękania podatnika. Ale to nie ma nic wspólnego z wolnością i demokracją.
Jeżeli teraz nie ma wolności i demokracji to jak nazwiesz to co się działo za poprzedników.
|
N maja 07, 2017 12:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Mój kochany - podobne "argumenty" jakie stosujesz, to ja jeszcze nie zapomniałam z czasów PRL - a nadal nie rozumiecie skąd porównywanie rządu PiS do towarzyszy z czasów słusznie minionych, a ponoć historia uczy...... I kolejne ad personam. Daruj sobie takie teksty i wskaż lepiej jakikolwiek rzeczywisty przykład ograniczenia wolności Polaków przez rząd PiS.
|
N maja 07, 2017 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mój kochany - podobne "argumenty" jakie stosujesz, to ja jeszcze nie zapomniałam z czasów PRL - a nadal nie rozumiecie skąd porównywanie rządu PiS do towarzyszy z czasów słusznie minionych, a ponoć historia uczy...... Cytuj: I kolejne ad personam. Daruj sobie takie teksty i wskaż lepiej jakikolwiek rzeczywisty przykład ograniczenia wolności Polaków przez rząd PiS. Każdy, który podam uznasz, że podlega jedynie wyśmianiu i deprecjacji.....wszak to argument tylko gorszego sortu, po prostu hucpa.
|
N maja 07, 2017 12:54 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Nadmierna podaż generuje spadek cen W tym wypadku nie ma mowy o nadmiernej podaży, a małym popycie, który tez generuje spadek cen. A Skąd mały popyt? Przemilczę.
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
N maja 07, 2017 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Każdy, który podam uznasz, że podlega jedynie wyśmianiu i deprecjacji... Przedstaw rzeczywiste ograniczenie wolności to będzie o czym porozmawiać.
|
N maja 07, 2017 13:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie można podać czegoś czego nie ma. Opozycja przybrała smieszny sposób walki z PiSem. Jakby rozpoczęli o głupich pomysłach gospodarczych to mieliby szansa ale po 8 latach nic nie robienia i braku pomysłu na Polskę chwytają się najprostszych rozwiązań. Problem w tym, że te rozwiązania już nie działają na Polaków.
|
N maja 07, 2017 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Alus napisał(a): Każdy, który podam uznasz, że podlega jedynie wyśmianiu i deprecjacji... Cytuj: Przedstaw rzeczywiste ograniczenie wolności to będzie o czym porozmawiać. Powtarzaj tak dalej golone-strzyżone, choć powszechnie wiadome, że i tak żadnego podanego dowodu nie uznasz, bo przecież durna opozycja nie jest nawet godna czyścić bytu pisowcom .....argumentem dla was jest jedynie siła - stąd ustępstwa przed czarnymi marszami. Coroner napisał(a): Nie można podać czegoś czego nie ma. Opozycja przybrała smieszny sposób walki z PiSem. Jakby rozpoczęli o głupich pomysłach gospodarczych to mieliby szansa ale po 8 latach nic nie robienia i braku pomysłu na Polskę chwytają się najprostszych rozwiązań. Problem w tym, że te rozwiązania już nie działają na Polaków. Powiedział pełen obiektywizmu Coroner, posługujący sie co rusz populistycznymi hasłami PiS 
Ostatnio edytowano N maja 07, 2017 16:13 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N maja 07, 2017 16:10 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): sobotni "marsz wolności" to była zwykła polityczna hucpa, a nie protest przeciwko rządom PiS.  Odwrotnie. To właśnie był, przede wszystkim, protest przeciw rządom PiS i wielu ich działaniom. Mało kto odczuwa osobiście ograniczenie wolności. Prędzej jakieś przewiduje. Niemniej utrata wolności nie jest to istotą protestu dla uczestników. Istotą protestu są różne przyczyny związane z rządami PiS. Dla mnie np. największy sprzeciw budzi niewybaczalna skala upolitycznienia instytucji państwowych. PiS próbuje zdobyć władzę partii nad całym państwem lekceważąc trójpodział władz. Dla mnie to zawsze będzie zdrada stanu, obojętnie która partia by tego nie robiła. Niestety obawiam się, że następcy będą wyrywać tę władzę z łap PiSu i zabierać dla siebie, a nie faktycznie odpolityczniać.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N maja 07, 2017 16:11 |
|
|
|