Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Wielu tez SB-ków zna się na swojej roboicie.
Czy przez to mamy ich szanować, zapomnieć o dawnych grzeszkach i przywrócić na eksponowane stanowiska.
Chyb właśnie chcesz tego dla swoich?
|
Pn lip 13, 2009 9:38 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Dzięki niektórym obecnie hasło "Ty esbeu" ma wartosc największej obelgi... Gratulacje...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn lip 13, 2009 10:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): Dzięki niektórym obecnie hasło "Ty esbeu" ma wartosc największej obelgi... Gratulacje...
Ma wydźwięk pejoratywny i tak ma być.
To nie aniołowie stróże tylko w dużej części oprawcy i bezduszny aparat represji.
Widzę, że chcecie ich jeszcze kanonizować.
Właśnie TUSK i jego kompania robią wszystko żeby wybielić przeszłość.
Nie dziwota, bo jak ma się takie korzenie to cóż innego mogą robić.
|
Pn lip 13, 2009 10:48 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Wiesz. Mi tam esbecy krzywdy nie robili, więc mi to lotto... (podobnie jak dużej innej części)...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pn lip 13, 2009 17:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): Wiesz. Mi tam esbecy krzywdy nie robili, więc mi to lotto... (podobnie jak dużej innej części)...
Idąc tym sposobem myślenia można stwierdzić, że mordercy, złodzieje, pedofile.............etc. odbywający obecnie kary więzienia też nam nic nie zrobili więc niech ich zwolnią , bo po co mają się marnować nasze podatki na żywienie i utrzymywanie ich.
Zaiste ciekawy sposób myślenia.
A co do dużej części, to nie wiem czy masz swoje instytucje do badania opinii publicznej, że wiesz, iż dotyczy to większości Polaków, którzy podzielają Twoje podejście.
|
Pn lip 13, 2009 18:34 |
|
|
|
 |
Jacek Rakoczy
|
osiris napisał(a): [ Zaiste ciekawy sposób myślenia. A co do dużej części, to nie wiem czy masz swoje instytucje do badania opinii publicznej, że wiesz, iż dotyczy to większości Polaków, którzy podzielają Twoje podejście.
TO JEST demokratyczny i praworządny SPOSÓB MYŚLENIA. karze SIĘ LUDZI, NIE ZBIOROWOŚCI. Odpowiedzialność zbiorowa to pojecie demokracji obce. Natomiast typowe dla wszelakich zamordyzmów i ... PiSu. No comment. gen. Czempiński zawsze był wywiadowcą, Sb to troche inna bajka. Ale co o tym możne wiedzieć ktoś dla którego słowo psychopaty A.M jest święte?
_________________ "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające".
Julian Tuwim
|
Pn lip 13, 2009 19:21 |
|
 |
Sareneth
|
Wiesz osirysie. Jest różnica między esbekiem, a pedofilem albo seryjnym mordercą. JAk jej nie dostrzegasz, to kiepsko z tobą...
|
Pn lip 13, 2009 19:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jest różnica między esbekiem, a pedofilem albo seryjnym mordercą.
Tak a jakie np. między esbekiem mordującym w imieniu prawa a innym mordercą?
A np. między torturującym a pedofilem?
Między kradnącym aparatem represji, przywłaszczającym cudzą własność a złodziejem?
Ja wyczuwam te niuanse, a TY?
Służby bezpieczeństwa za komuny za żadne skarby nie mogą mi się skojarzyć z czymś pozytywnym Panie Rakoczy, więc wskaż co dobrego zrobiły dla kraju, żeby ich pokochać wszystkich naraz?
|
Wt lip 14, 2009 7:02 |
|
 |
Sareneth
|
Esbek mordował w imieniu prawa, i za to mu płacili. Do ttego został zatrudniony...
|
Wt lip 14, 2009 7:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sareneth napisał(a): Esbek mordował w imieniu prawa, i za to mu płacili. Do ttego został zatrudniony...
I za to trzeba go cenić, i za to trzeba go rozgrzeszyć?
I za to mamy im dawać wysokie stanowiska i spuścić zasłonę milczenia?
Czy Ty czytasz to co piszesz?
|
Wt lip 14, 2009 10:33 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Szykuje się spektakularna klapa Tuska, ale jeżeli rzeczywiście uda mu się przeforsować Polaka w swojej partii a potem na forum Europarlamentu to zacznę wierzyć, iż potrafi zdziałać cuda. Słowo stało się faktem, mamy cud Tuska: Dziś ten dzień. Jerzy Buzek przewodniczącym PECytuj: Jerzy Buzek otrzymał 555 głosów - ogłasza Poettering. W sumie głosowało 713 eurodeputowanych. B. polski premier zostaje nowym przewodniczącym Parlamentu Europejskiego. Otrzymuje gromkie brawa od europosłów oraz pierwsze gratulacje. - Drogi przewodniczący Buzek. Gratuluję wyboru na to ważne stanowisko. Powodzenia - mówi po polsku ustępujący przewodniczący.
Mam nadzieję osirisie, że nie będziesz już niedowiarkiem, lecz wierzącym 
|
Wt lip 14, 2009 11:30 |
|
 |
Sareneth
|
osiris napisał(a): Czy Ty czytasz to co piszesz? Zcy ty myślisz nad tym, o czym piszesz? Ja nie chcę ich w żaden sposób rozgzeszać...
Oczywiście teraz osiris powie, żę Tusk przekupił PE aby zagłosowali na Buzka...
|
Wt lip 14, 2009 11:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Słowo stało się faktem, mamy cud Tuska: Mam nadzieję osirisie, że nie będziesz już niedowiarkiem, lecz wierzącym 
Tak ....osiris uwierzył i będzie przekonywał, że to nie żaden cud, ale prozaiczny pakt z diabłem zawarty przez Tuska 
|
Wt lip 14, 2009 14:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chyba przebiliście Jackowskiego w jasnowidzeniu i czytacie w moich myślach.
Sukces jest bezapelacyjnie i plus dla Tuska.
Szkoda tylko, że Buzek na pierwszej konferencji deklaruje tak niepoważne rzeczy, iż zadba o to, aby dyskusje w parlamencie były ciekawe.
To tak jakby życzyć, "obyś żył w ciekawych czasach"
To co pamiętam takie życzenia poczytuje się jako przekleństwo.
No nieźle zaczął, ale pierwsze śliwki robaczywki, ale kładę to na karb tremy.
Może później będzie lepiej.
|
Wt lip 14, 2009 16:12 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Chyba przebiliście Jackowskiego w jasnowidzeniu i czytacie w moich myślach. Sukces jest bezapelacyjnie i plus dla Tuska.
Przyznam, że mnie pozytywnie zaskoczyłeś 
|
Wt lip 14, 2009 16:16 |
|
|
|