Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a):
Kael napisał(a):
Akurat duzo Syryjczykow ma dobre wyksztalcenie.

Dużo Syryjczyków uchodźców? Czy Syryjczyków pozostających u siebie na miejscu?
Więcej niż Polacy?

Raport Niemieckiego Urzędu Federacyjnego d/s Migracji i Uchodźców, obejmujący 108,9 tys syryjskich uchodźców w latach 2012 do końca lipca 2015r, wykazuje 20% z wyższym wykształceniem i 20% ze średnim.
W RP na koniec 2013r wyższe wykształcenie posiadało 19%, średnie 31% (nie odnalazłam wskaźników kolejnych lat).

andej napisał(a):
Kael napisał(a):
... Ci ktorzy nienawidza PO ...

To znaczy, ci, którzy ośmielają się widzieć błędy PO. Niezależnie od tego czy widzą błędy PiS. Wystarczy, aby nie chwalili PO, aby uznać ich za nienawidzących.
A Duda nie chwali PO, stąd prosty wniosek, że nienawidzi PO. I to już wystarczy, aby go potępiać.
Takie podejście uważam za północnokoreański sposób myślenia.

Bo ci co wskazują błędy PiS to zwykli "nienawistnicy" - jak osobiście sam napisałeś.
Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy?

So lis 07, 2015 16:32

Alus napisał(a):
...

Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega.

So lis 07, 2015 16:35
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega.

Jeśli według ciebie wskazywanie błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....

So lis 07, 2015 16:39

Alus napisał(a):
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

Jeśli według ciebie wskazywanie błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....

Zapewne chciałaś napisać "Jeśli według ciebie wskazywanie WYDUMANYCH błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....", ale jedno słowo samo jakoś wypadło. Dopisałem je i podkreśliłem, aby wypowiedź była kompletna.

So lis 07, 2015 16:50
Cytuj:
Zapewne chciałaś napisać "Jeśli według ciebie wskazywanie WYDUMANYCH błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....", ale jedno słowo samo jakoś wypadło. Dopisałem je i podkreśliłem, aby wypowiedź była kompletna.

Wydumanych jedynie dla ludzi nie potrafiących ze zrozumieniem czytać przedstawionych dokumentów.
Ponoć według najnowszych badań tą zdolność posiada jedynie 20% Polaków :(

So lis 07, 2015 17:00

Alus napisał(a):
Cytuj:

Wydumanych jedynie dla ludzi nie potrafiących ze zrozumieniem czytać przedstawionych dokumentów.

Dziękuję Ca za zaszczyt możliwości polemizowania. Domyślam się, że mnie zaliczasz do 80% większości.
I jest mi głupio, że zamiast powtarzać Twoje "argumenty" patrzę własnymi oczyma i oceniam zgodnie ze swoją hierarchią wartości.

Zapewne uważasz, że w wyborach do Sejmu powinno brać jedynie 20 % oczytanych ludzi o poglądach aprobowanych przez Ciebie. Wtedy byłaby demokracja? Czy może demolkracja?

So lis 07, 2015 17:08
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Dziękuję Ca za zaszczyt możliwości polemizowania. Domyślam się, że mnie zaliczasz do 80% większości.
I jest mi głupio, że zamiast powtarzać Twoje "argumenty" patrzę własnymi oczyma i oceniam zgodnie ze swoją hierarchią wartości.

Zapewne uważasz, że w wyborach do Sejmu powinno brać jedynie 20 % oczytanych ludzi o poglądach aprobowanych przez Ciebie. Wtedy byłaby demokracja? Czy może demolkracja?

Patrzysz swoimi oceniasz.....i już nigdy więcej nie napiszesz - Sądzę, ze kiedyś mogła mi się wymknąć jakaś ocena. Jeśli tak, to się wstydzę.
Wszak ty wiesz co kto uważa, nie czytając ich argumentów i przedstawianych dowodów.

So lis 07, 2015 17:36
andej napisał(a):
Kael napisał(a):
... Ci ktorzy nienawidza PO ...

To znaczy, ci, którzy ośmielają się widzieć błędy PO. Niezależnie od tego czy widzą błędy PiS. Wystarczy, aby nie chwalili PO, aby uznać ich za nienawidzących.
A Duda nie chwali PO, stąd prosty wniosek, że nienawidzi PO. I to już wystarczy, aby go potępiać.
Takie podejście uważam za północnokoreański sposób myślenia.

Północnokoreański sposób myślenia rozpoczął sie po 2007r, gdy Polacy zostali ustawieni - MY stojący po tej stronie gdzie wtedy i ONI, gdzie stało ZOMO.
Pomimo, że od 1991r parlament wybierany przez mniej niż połowę Polaków, otrzymują realne poparcie w granicach 18-22%, to tylko MY, czeli najzacniejsi reprezentujemy cały Naród, bo reszta to tylko element polsko języczny żerujący na kraju,
Pomimo osiąganych wyników:
- Wałęsa - 10622696 głosów,
- Kwaśniewski - 9794439 i 9485224 głosów,
- Komorowski - 8933897 głosy,
- śp Kaczyński - 8257568 głosów,
to jedynie Duda - 8630625 głosów, oczywiście nieomylny, zasługuje na Męża Stany dla Narodu....nie mylić z elementem polskojęzycznym.

PS kto tu wskazywał jakoby Duda nienawidził PO??

So lis 07, 2015 18:37

Nawiasem mówiąc, do czasu wybuchu aferki PO prawdopodobnie w ogóle się na szczyt nie wybierała. Wypsnęło się to wprost Tomczykowi, pamiętam też scenę z 5 listopada, kiedy to w Sejmie zwołano na szybko konferencyjkę prasową wobec ogłoszenia przez Dudę terminu pierwszego posiedzenia Sejmu. Stawił się Sławomir Neumann, który na prośbę o komentarz do daty 12 listopada zrobił głupią minę i zaczął mówić coś w stylu: "no, co tu gadać, data jak data, dobry termin, dobry" - po czym jeden z dziennikarzy zaczął mu coś mówić, że przecież w ten sam dzień będzie szczyt UE, i co teraz? Neumann się wyraźnie zdziwił i począł coś dukać, że ojej, naprawdę, a to niedobrze, to jednak nie taki dobry ten termin itp. itd. Wydało mi się to dość zabawne i nie zwróciłem na to większej uwagi, dopiero późniejsze wydarzenia pozwoliły mi zrozumieć jego osobliwe zachowanie. Zapewne dopiero gniewny telefon od Tuska, że co wy tam odp****, wszystko trzeba wam w szczegółach tłumaczyć?! spowodował zmianę narracji..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So lis 07, 2015 19:48
Johnny99 napisał(a):
Nawiasem mówiąc, do czasu wybuchu aferki PO prawdopodobnie w ogóle się na szczyt nie wybierała. Wypsnęło się to wprost Tomczykowi, pamiętam też scenę z 5 listopada, kiedy to w Sejmie zwołano na szybko konferencyjkę prasową wobec ogłoszenia przez Dudę terminu pierwszego posiedzenia Sejmu. Stawił się Sławomir Neumann, który na prośbę o komentarz do daty 12 listopada zrobił głupią minę i zaczął mówić coś w stylu: "no, co tu gadać, data jak data, dobry termin, dobry" - po czym jeden z dziennikarzy zaczął mu coś mówić, że przecież w ten sam dzień będzie szczyt UE, i co teraz? Neumann się wyraźnie zdziwił i począł coś dukać, że ojej, naprawdę, a to niedobrze, to jednak nie taki dobry ten termin itp. itd. Wydało mi się to dość zabawne i nie zwróciłem na to większej uwagi, dopiero późniejsze wydarzenia pozwoliły mi zrozumieć jego osobliwe zachowanie. Zapewne dopiero gniewny telefon od Tuska, że co wy tam odp****, wszystko trzeba wam w szczegółach tłumaczyć?! spowodował zmianę narracji..

I tak Neuman, sekretarz w Min Zdrowia okazał sie laikiem w dziedzinie międzynarodowej...bardzo naganne.
A co z:
Alus napisał(a):
14 lipca 2015r Szef Komisji Europejskiej Jean Claude Junckers, Przewodniczący Rady Europejskiej Donad Tusk i premier Malty Joshep Muscaf wystosowali wspólne zaproszenie DO SZEFÓW PAŃSTW i rządów krajów członkowskich Unii na szczyt w La Valetta w dniach 11-12 listopada br w sprawie imigracji.
http://serwis21.blogspot.com/2015/10/in ... antow.html

Obaj pozostali panowie też brali udział w spisku?

So lis 07, 2015 20:56
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

Czyli o PAD tylko z podziwem?
A o potepianiu kogos, to przeczytaj np ten wpis
viewtopic.php?p=875689#p875689

I poszukaj u mnie badz Alus podobnego w wydzwieku o PAD.

So lis 07, 2015 21:08
Kael napisał(a):
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
...

Nienawistni" prawicowi dziennikarze "potępiają" Dudę
http://natemat.pl/161107,prawicowi-publ ... ki-zawiodl

N lis 08, 2015 9:35

Alus napisał(a):
I tak Neuman, sekretarz w Min Zdrowia okazał sie laikiem w dziedzinie międzynarodowej...bardzo naganne.

Może i jest laikiem, ale co do zamiarów Kopacz jest raczej dobrze poinformowany.

Cytuj:
A co z:

A co ma być? Ktoś tak sobie napisał i tyle.

Cytuj:
Obaj pozostali panowie też brali udział w spisku?

Jak zwykle nic nie rozumiesz i o niczym nie masz pojęcia. Szkoda mi czasu, żeby ci cokolwiek tłumaczyć.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N lis 08, 2015 10:52
Cytuj:
A co ma być? Ktoś tak sobie napisał i tyle.

I na ten napis ktosia nabrali się prawicowi dziennikarze, z R. Ziemkiewiczem na czele

Cytuj:
Jak zwykle nic nie rozumiesz i o niczym nie masz pojęcia. Szkoda mi czasu, żeby ci cokolwiek tłumaczyć.

Tak merytorycznej odpowiedzi, charakterystycznej dla "nie zwolennika PiS", sie spodziewałam :D....pełnych miłości bliźniego, nie podobnych do "nienawistnych" zwolenników PO.

N lis 08, 2015 10:59

Alus napisał(a):
I na ten napis ktosia nabrali się prawicowi dziennikarze, z R. Ziemkiewiczem na czele

Nie rozumiesz też prostych tekstów pisanych.

Cytuj:
Tak merytorycznej odpowiedzi, charakterystycznej dla "nie zwolennika PiS", sie spodziewałam :D

To była jak najbardziej merytoryczna odpowiedź. Nie ma sensu z tobą rozmawiać, bo nic nie rozumiesz.

Szczyt UE-Afryka w La Valetcie był planowany od kwietnia. Ale to będzie "szczyt" po prostu, a nie "szczyt Rady UE" - są zaproszeni szefowie, nieszefowie, organizacje społeczne itp. Kopacz nigdy się na niego nie wybierała. Dopiero 3 listopada Tusk wymyślił sobie, że po zakończeniu tego powyższego szczytu (godzinę po konferencji prasowej) odbędzie się - nie, nie "szczyt Rady UE" - tylko "nieformalne spotkanie przywódców". Informacja o tym pojawiła się na stronie Rady UE dopiero 6 listopada. Była to więc ewidentnie szybka ustawka, mająca na celu wywołanie awantury w Polsce (problem mają też Portugalia i Chorwacja, bo tam też co dopiero były wybory - a Chorwacja akurat jest zainteresowana).

N lis 08, 2015 11:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 245  Następna strona