Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a): Kael napisał(a): Akurat duzo Syryjczykow ma dobre wyksztalcenie. Dużo Syryjczyków uchodźców? Czy Syryjczyków pozostających u siebie na miejscu? Więcej niż Polacy? Raport Niemieckiego Urzędu Federacyjnego d/s Migracji i Uchodźców, obejmujący 108,9 tys syryjskich uchodźców w latach 2012 do końca lipca 2015r, wykazuje 20% z wyższym wykształceniem i 20% ze średnim. W RP na koniec 2013r wyższe wykształcenie posiadało 19%, średnie 31% (nie odnalazłam wskaźników kolejnych lat). andej napisał(a): Kael napisał(a): ... Ci ktorzy nienawidza PO ... To znaczy, ci, którzy ośmielają się widzieć błędy PO. Niezależnie od tego czy widzą błędy PiS. Wystarczy, aby nie chwalili PO, aby uznać ich za nienawidzących. A Duda nie chwali PO, stąd prosty wniosek, że nienawidzi PO. I to już wystarczy, aby go potępiać. Takie podejście uważam za północnokoreański sposób myślenia. Bo ci co wskazują błędy PiS to zwykli "nienawistnicy" - jak osobiście sam napisałeś. Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy?
|
So lis 07, 2015 16:32 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): ... Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy? Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega.
|
So lis 07, 2015 16:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): ... Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy? Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega. Jeśli według ciebie wskazywanie błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....
|
So lis 07, 2015 16:39 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): andej napisał(a): Alus napisał(a): ... Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy? Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega. Jeśli według ciebie wskazywanie błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste..... Zapewne chciałaś napisać "Jeśli według ciebie wskazywanie WYDUMANYCH błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....", ale jedno słowo samo jakoś wypadło. Dopisałem je i podkreśliłem, aby wypowiedź była kompletna.
|
So lis 07, 2015 16:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Zapewne chciałaś napisać "Jeśli według ciebie wskazywanie WYDUMANYCH błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....", ale jedno słowo samo jakoś wypadło. Dopisałem je i podkreśliłem, aby wypowiedź była kompletna. Wydumanych jedynie dla ludzi nie potrafiących ze zrozumieniem czytać przedstawionych dokumentów. Ponoć według najnowszych badań tą zdolność posiada jedynie 20% Polaków 
|
So lis 07, 2015 17:00 |
|
|
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Cytuj: Zapewne chciałaś napisać "Jeśli według ciebie wskazywanie WYDUMANYCH błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....", ale jedno słowo samo jakoś wypadło. Dopisałem je i podkreśliłem, aby wypowiedź była kompletna. Wydumanych jedynie dla ludzi nie potrafiących ze zrozumieniem czytać przedstawionych dokumentów. Ponoć według najnowszych badań tą zdolność posiada jedynie 20% Polaków  Dziękuję Ca za zaszczyt możliwości polemizowania. Domyślam się, że mnie zaliczasz do 80% większości. I jest mi głupio, że zamiast powtarzać Twoje "argumenty" patrzę własnymi oczyma i oceniam zgodnie ze swoją hierarchią wartości. Zapewne uważasz, że w wyborach do Sejmu powinno brać jedynie 20 % oczytanych ludzi o poglądach aprobowanych przez Ciebie. Wtedy byłaby demokracja? Czy może demolkracja?
|
So lis 07, 2015 17:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Zapewne chciałaś napisać "Jeśli według ciebie wskazywanie WYDUMANYCH błędów lub niedociągnięć równa sie potępianiu, to w tej optyce niebo jest puste.....", ale jedno słowo samo jakoś wypadło. Dopisałem je i podkreśliłem, aby wypowiedź była kompletna. Wydumanych jedynie dla ludzi nie potrafiących ze zrozumieniem czytać przedstawionych dokumentów. Ponoć według najnowszych badań tą zdolność posiada jedynie 20% Polaków  Dziękuję Ca za zaszczyt możliwości polemizowania. Domyślam się, że mnie zaliczasz do 80% większości. I jest mi głupio, że zamiast powtarzać Twoje "argumenty" patrzę własnymi oczyma i oceniam zgodnie ze swoją hierarchią wartości. Zapewne uważasz, że w wyborach do Sejmu powinno brać jedynie 20 % oczytanych ludzi o poglądach aprobowanych przez Ciebie. Wtedy byłaby demokracja? Czy może demolkracja? Patrzysz swoimi oceniasz.....i już nigdy więcej nie napiszesz - Sądzę, ze kiedyś mogła mi się wymknąć jakaś ocena. Jeśli tak, to się wstydzę. Wszak ty wiesz co kto uważa, nie czytając ich argumentów i przedstawianych dowodów.
|
So lis 07, 2015 17:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Kael napisał(a): ... Ci ktorzy nienawidza PO ... To znaczy, ci, którzy ośmielają się widzieć błędy PO. Niezależnie od tego czy widzą błędy PiS. Wystarczy, aby nie chwalili PO, aby uznać ich za nienawidzących. A Duda nie chwali PO, stąd prosty wniosek, że nienawidzi PO. I to już wystarczy, aby go potępiać. Takie podejście uważam za północnokoreański sposób myślenia. Północnokoreański sposób myślenia rozpoczął sie po 2007r, gdy Polacy zostali ustawieni - MY stojący po tej stronie gdzie wtedy i ONI, gdzie stało ZOMO. Pomimo, że od 1991r parlament wybierany przez mniej niż połowę Polaków, otrzymują realne poparcie w granicach 18-22%, to tylko MY, czeli najzacniejsi reprezentujemy cały Naród, bo reszta to tylko element polsko języczny żerujący na kraju, Pomimo osiąganych wyników: - Wałęsa - 10622696 głosów, - Kwaśniewski - 9794439 i 9485224 głosów, - Komorowski - 8933897 głosy, - śp Kaczyński - 8257568 głosów, to jedynie Duda - 8630625 głosów, oczywiście nieomylny, zasługuje na Męża Stany dla Narodu....nie mylić z elementem polskojęzycznym. PS kto tu wskazywał jakoby Duda nienawidził PO??
|
So lis 07, 2015 18:37 |
|
 |
Johnny99
|
Nawiasem mówiąc, do czasu wybuchu aferki PO prawdopodobnie w ogóle się na szczyt nie wybierała. Wypsnęło się to wprost Tomczykowi, pamiętam też scenę z 5 listopada, kiedy to w Sejmie zwołano na szybko konferencyjkę prasową wobec ogłoszenia przez Dudę terminu pierwszego posiedzenia Sejmu. Stawił się Sławomir Neumann, który na prośbę o komentarz do daty 12 listopada zrobił głupią minę i zaczął mówić coś w stylu: "no, co tu gadać, data jak data, dobry termin, dobry" - po czym jeden z dziennikarzy zaczął mu coś mówić, że przecież w ten sam dzień będzie szczyt UE, i co teraz? Neumann się wyraźnie zdziwił i począł coś dukać, że ojej, naprawdę, a to niedobrze, to jednak nie taki dobry ten termin itp. itd. Wydało mi się to dość zabawne i nie zwróciłem na to większej uwagi, dopiero późniejsze wydarzenia pozwoliły mi zrozumieć jego osobliwe zachowanie. Zapewne dopiero gniewny telefon od Tuska, że co wy tam odp****, wszystko trzeba wam w szczegółach tłumaczyć?! spowodował zmianę narracji..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So lis 07, 2015 19:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Nawiasem mówiąc, do czasu wybuchu aferki PO prawdopodobnie w ogóle się na szczyt nie wybierała. Wypsnęło się to wprost Tomczykowi, pamiętam też scenę z 5 listopada, kiedy to w Sejmie zwołano na szybko konferencyjkę prasową wobec ogłoszenia przez Dudę terminu pierwszego posiedzenia Sejmu. Stawił się Sławomir Neumann, który na prośbę o komentarz do daty 12 listopada zrobił głupią minę i zaczął mówić coś w stylu: "no, co tu gadać, data jak data, dobry termin, dobry" - po czym jeden z dziennikarzy zaczął mu coś mówić, że przecież w ten sam dzień będzie szczyt UE, i co teraz? Neumann się wyraźnie zdziwił i począł coś dukać, że ojej, naprawdę, a to niedobrze, to jednak nie taki dobry ten termin itp. itd. Wydało mi się to dość zabawne i nie zwróciłem na to większej uwagi, dopiero późniejsze wydarzenia pozwoliły mi zrozumieć jego osobliwe zachowanie. Zapewne dopiero gniewny telefon od Tuska, że co wy tam odp****, wszystko trzeba wam w szczegółach tłumaczyć?! spowodował zmianę narracji.. I tak Neuman, sekretarz w Min Zdrowia okazał sie laikiem w dziedzinie międzynarodowej...bardzo naganne. A co z: Alus napisał(a): 14 lipca 2015r Szef Komisji Europejskiej Jean Claude Junckers, Przewodniczący Rady Europejskiej Donad Tusk i premier Malty Joshep Muscaf wystosowali wspólne zaproszenie DO SZEFÓW PAŃSTW i rządów krajów członkowskich Unii na szczyt w La Valetta w dniach 11-12 listopada br w sprawie imigracji.http://serwis21.blogspot.com/2015/10/in ... antow.html Obaj pozostali panowie też brali udział w spisku?
|
So lis 07, 2015 20:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): ... Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy? Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega. Czyli o PAD tylko z podziwem? A o potepianiu kogos, to przeczytaj np ten wpis viewtopic.php?p=875689#p875689I poszukaj u mnie badz Alus podobnego w wydzwieku o PAD.
|
So lis 07, 2015 21:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): andej napisał(a): Alus napisał(a): ... Na czym konkretnie polega owo potępianie Dudy? Przeczytaj "życzliwe" wpisy pań Alus i Kael, wtedy dowiesz się, na czym to polega. Nienawistni" prawicowi dziennikarze "potępiają" Dudę http://natemat.pl/161107,prawicowi-publ ... ki-zawiodl
|
N lis 08, 2015 9:35 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): I tak Neuman, sekretarz w Min Zdrowia okazał sie laikiem w dziedzinie międzynarodowej...bardzo naganne. Może i jest laikiem, ale co do zamiarów Kopacz jest raczej dobrze poinformowany. A co ma być? Ktoś tak sobie napisał i tyle. Cytuj: Obaj pozostali panowie też brali udział w spisku? Jak zwykle nic nie rozumiesz i o niczym nie masz pojęcia. Szkoda mi czasu, żeby ci cokolwiek tłumaczyć.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N lis 08, 2015 10:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A co ma być? Ktoś tak sobie napisał i tyle. I na ten napis ktosia nabrali się prawicowi dziennikarze, z R. Ziemkiewiczem na czele Cytuj: Jak zwykle nic nie rozumiesz i o niczym nie masz pojęcia. Szkoda mi czasu, żeby ci cokolwiek tłumaczyć. Tak merytorycznej odpowiedzi, charakterystycznej dla "nie zwolennika PiS", sie spodziewałam  ....pełnych miłości bliźniego, nie podobnych do "nienawistnych" zwolenników PO.
|
N lis 08, 2015 10:59 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): I na ten napis ktosia nabrali się prawicowi dziennikarze, z R. Ziemkiewiczem na czele Nie rozumiesz też prostych tekstów pisanych. Cytuj: Tak merytorycznej odpowiedzi, charakterystycznej dla "nie zwolennika PiS", sie spodziewałam  To była jak najbardziej merytoryczna odpowiedź. Nie ma sensu z tobą rozmawiać, bo nic nie rozumiesz. Szczyt UE-Afryka w La Valetcie był planowany od kwietnia. Ale to będzie "szczyt" po prostu, a nie "szczyt Rady UE" - są zaproszeni szefowie, nieszefowie, organizacje społeczne itp. Kopacz nigdy się na niego nie wybierała. Dopiero 3 listopada Tusk wymyślił sobie, że po zakończeniu tego powyższego szczytu (godzinę po konferencji prasowej) odbędzie się - nie, nie "szczyt Rady UE" - tylko "nieformalne spotkanie przywódców". Informacja o tym pojawiła się na stronie Rady UE dopiero 6 listopada. Była to więc ewidentnie szybka ustawka, mająca na celu wywołanie awantury w Polsce (problem mają też Portugalia i Chorwacja, bo tam też co dopiero były wybory - a Chorwacja akurat jest zainteresowana).
|
N lis 08, 2015 11:04 |
|
|
|