Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 21:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Kael napisał(a):
No prosze, to o TK tez?

Jest pytanie, czy to prawo, ktore Polacy i Wegrzy odrzucili, w jakikolwiek sposob lamie nasza Konstytucje? Musimy ja zmienic? Nie sadze.

No ale to ulatwiloby komus zycie i moze, moze by sie jakis jeden, wyjatkowy “nielegalny“ gej zalapal,ktory zawarl zwiazek malzenskopodobny poza polskimi granicami. Zeby tego jednego odsiac, zostawiamy trudnienia dla wszystkich.
Zaiste, chwalebne.

Ble, ble, ble ...
Tolerujemy to, że zawarł. Ale skoro zawarł coś, czego nie ma w polskim prawie, to cóż nas to obchodzi. Czy dla jednego, kto "zawarl zwiazek malzenskopodobny poza polskimi granicami" warto zmieniać konstytucję? Redefiniować po lewacku tradycyjne pojęcia?

Czy jeśli Polacy coś odrzucają, to Unia ma obowiązek nas przymusić? Czy demokracja nie daje praw Polakom? Czy nie mamy prawa do samostanowienia?

So gru 05, 2015 15:00
Oczywiscie ze mamy. Z wszystkimi tego konsekwencjami utrudniajacymi zycie. Najczesciej Bogu ducha winnym zwyklym ludziom.
Ale po co ma byc latwiej, jak moze byc trudniej?

So gru 05, 2015 15:52
"Ręka podniesiona na Kościół, to ręka podniesiona na Polskę"........."kto podnosi rękę na władzę, niech będzie pewny, że mu tą rękę władza odrąbie"........tyle w kontekście RĘKI.

N gru 06, 2015 9:12
Alus napisał(a):
"Ręka podniesiona na Kościół, to ręka podniesiona na Polskę"........."kto podnosi rękę na władzę, niech będzie pewny, że mu tą rękę władza odrąbie"........tyle w kontekście RĘKI.

Wczoraj w Kościele odbyły się dwie wspaniałe uroczystości, a więc diabeł działał podwójnie.
Z ponad 7-godzinnej uroczystości 24 rocznicy powstania RM doszukano się zdania, które powiedział JK.
Teraz przyszedł czas na drążenie tej sprawy, aby zniweczyć dobro, które może być efektem tej uroczystości

N gru 06, 2015 9:41

PISIS w kilka tygodni osiągnął poziom kompromitacji, na który PZPO pracowała długie lata :brawo:

N gru 06, 2015 9:45
Jak to bylo z tym dziegciem i miodem?

N gru 06, 2015 9:53
gita napisał(a):
Alus napisał(a):

Wczoraj w Kościele odbyły się dwie wspaniałe uroczystości, a więc diabeł działał podwójnie.
Z ponad 7-godzinnej uroczystości 24 rocznicy powstania RM doszukano się zdania, które powiedział JK.
Teraz przyszedł czas na drążenie tej sprawy, aby zniweczyć dobro, które może być efektem tej uroczystości

Nikt nie niweczy Twej radości, bo i niewiele osób zauważyło tą uroczystość....RM słuch ok 2% polaków, TVTrwam ma niższą oglądalność niż TVRepublika, którą ogląda 0,12%.
A wypowiedź o ręce podniesionej kojarzy się z tą z 1956 r, co dowodzi, że złą frazę wybrał Kaczyński.
Nadto Polska to nie jedynie KK - 89% Polaków jest ochrzczonych, ale praktykuje znacznie mniej....np w Twojej 38,1% - czyli poniżej średniej krajowej.

Ostatnio edytowano N gru 06, 2015 10:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N gru 06, 2015 9:54

Kael napisał(a):
Jak to bylo z tym dziegciem i miodem?

Przypomnę. To znaczy, że wystarczy niewielka grupka psioczących, aby zniweczyć wysiłki walczących ze złem. A wniosek taki, że dla dobra społeczeństwa należy większą wagę przyłożyć do chwalenia tego co dobre, niż ganienia tego co dobre, złe lub nijakie.

N gru 06, 2015 10:01
O jak dobrze :brawo: ....jak dobrze ...milionerzy dostaną po 500 zł na dziecko, a starzy, chorzy ludzie od 1 marca waloryzację w kwocie 5-10zł/brutto.....bardzo dobrze :brawo:
Emeryt po 30-paru latach pracy otrzyma 1600 zł/brutto, czyli ok 1300zł/netto, a menel 1500-2000zł netto, spłodzi sobie jeszcze ze 2 dzieci, otrzyma 2500-3000zł/netto i będzie sie cieszył, że zafundowano mu Amerykę w Polsce.

N gru 06, 2015 10:23

Alus napisał(a):
O jak dobrze :brawo: ....jak dobrze ...milionerzy dostaną po 500 zł na dziecko, a starzy, chorzy ludzie od 1 marca waloryzację w kwocie 5-10zł/brutto.....bardzo dobrze :brawo:

Alus, dla dobra kraju nie pchajmy PiSu jeszcze bardziej w odmęty Populizmu i Socjalizmu :roll:

Wiem, że się powtórzę, ale waloryzacja to utrzymanie siły nabywczej, a nie podwyżka emerytury. W warunkach deflacji waloryzacja to wręcz obniżenie emerytur, oczywiście procentowe.

A 500 zł na dziecko to nie zasiłek socjalny, ale swego rodzaju inwestycja państwa w dzieci, która przy zachowaniu tzw. umowy pokoleniowej w systemie emerytalnym na moje oko się broni. Problem polega na tym, że odbywa się to kosztem zadłużania państwa, więc de facto dzieci i tak będą musiały te 500 zł (z odsetkami) spłacić. Więc ja dziękuję za taki "prezent" :evil:

N gru 06, 2015 10:39
SweetChild napisał(a):
Alus, dla dobra kraju nie pchajmy PiSu jeszcze bardziej w odmęty Populizmu i Socjalizmu :roll:

Wiem, że się powtórzę, ale waloryzacja to utrzymanie siły nabywczej, a nie podwyżka emerytury. W warunkach deflacji waloryzacja to wręcz obniżenie emerytur, oczywiście procentowe.

A 500 zł na dziecko to nie zasiłek socjalny, ale swego rodzaju inwestycja państwa w dzieci, która przy zachowaniu tzw. umowy pokoleniowej w systemie emerytalnym na moje oko się broni. Problem polega na tym, że odbywa się to kosztem zadłużania państwa, więc de facto dzieci i tak będą musiały te 500 zł (z odsetkami) spłacić. Więc ja dziękuję za taki "prezent" :evil:

Można by z bólem przeżyć zadłużenie, ale trudno przyjąć fundowanie dodatkowych profitów z racji posiadania dzieci i dawanie pewnej części dodatkowej kasy na alkohol lub inne używki.
Poprzedni rząd, gdy waloryzacja stanowiła żenująco niskie kwoty, dawali określoną kwotę wszystkim, co nie zwiększało ogólnej kwoty przeznaczonej w budżecie.....stracili najbogatsi na rzecz najuboższych. Ale bogaty i tak nie stracił wiele, a ubogi zyskał znacznie.
Tak winna wyglądać sprawiedliwość społeczna - bo grono pobierających najwyższe emerytury to w dużej części prominenci PRL.

N gru 06, 2015 10:46

Alus napisał(a):
Można by z bólem przeżyć zadłużenie, ale trudno przyjąć fundowanie dodatkowych profitów z racji posiadania dzieci i dawanie pewnej części dodatkowej kasy na alkohol lub inne używki.

Wyjaśnię więc, że gdy pisałem odpowiedź, to w Twoim poście nie było meneli, a tylko milionerzy (nie było jeszcze ostatniego zdania). Generalnie jestem za systemem obecnym, czyli odpisami od podatku.

Alus napisał(a):
Poprzedni rząd, gdy waloryzacja stanowiła żenująco niskie kwoty, dawali określoną kwotę wszystkim, co nie zwiększało ogólnej kwoty przeznaczonej w budżecie.....stracili najbogatsi na rzecz najuboższych. Ale bogaty i tak nie stracił wiele, a ubogi zyskał znacznie.

Tu nam od zawsze nie po drodze :papa:

Alus napisał(a):
Tak winna wyglądać sprawiedliwość społeczna - bo grono pobierających najwyższe emerytury to w dużej części prominenci PRL.

Nie jestem przekonany, czy wyrównywanie niesprawiedliwości w postaci wysokich emerytur prominentów PRL jest warte majstrowania przy podstawach systemu emerytalnego. Dla mnie to wylewanie dziecka z kąpielą.

N gru 06, 2015 11:24
Cytuj:
Nie jestem przekonany, czy wyrównywanie niesprawiedliwości w postaci wysokich emerytur prominentów PRL jest warte majstrowania przy podstawach systemu emerytalnego. Dla mnie to wylewanie dziecka z kąpielą.

Przypomnę jedynie, że "pokrzywdzeni" emeryci pobierający krociowe emerytury wnieśli skargę do Trybunału Konstytucyjnego na rzekomą niesprawiedliwość
Trybunał odrzucił, uznając taką waloryzację za zasadną, jako formę pomocy dla najuboższych.

N gru 06, 2015 12:31

Dlatego nie płaczę za Trybunałem. Chociaż uważam, że sposób w jaki PiS się za to wziął, jest dramatycznie zły.

N gru 06, 2015 13:29
Dzisiaj byłam naocznym świadkiem kultury posła,który dostał się do sejmu z listy PiS, w porównaniu z brakiem wstydu posłanki PO.
Jan Klawiter,mieszkaniec Rumi, parafianin, członek Żywego Różańca uczestniczył we mszy świętej, a po mszy w konferencji ŻR. Podczas mszy św. oraz konferencji siedział gdzieś na końcu; w jednej z ostatnich ławek.
Wielu pamięta, gdy pisałam o posłance PO Krystynie Kłosin, która nawet po głosowaniach przeciwko Przykazaniom Boskim bez żenady siadała w kościele w pierwszej ławce. Ta posłanka już nie jest w sejmie.
Można powiedzieć, że sprawiedliwości stało się zadość.
P.S.Nasz opiekun ŻR ksiądz Henryk przywitał posła i zwrócił uwagę na jego skromność w porównaniu z panią poseł z PO.
Takie mamy standardy. Posłowie PO nadal wykazują się butą i bezczelnością, posłanka Klosin, już tego nie pokazuje, gdyż straciła mandat, nie została wybrana do Sejmu VIII kadencji.

N gru 06, 2015 15:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 622  Następna strona