Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 18:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Zaczyna się rewolucja
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 29174.html
Czyżbyśmy zostali zwolnieni z płacenia składki zdrowotnej?

So cze 03, 2017 19:04
Coroner napisał(a):
Zaczyna się rewolucja
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 29174.html
Czyżbyśmy zostali zwolnieni z płacenia składki zdrowotnej?

Raczej zmuszeni do wykupu indywidualnego pakietu zdrowotnego.

N cze 04, 2017 7:06
Moderator

Alus napisał(a):

A to akurat nie jest głupie o ile po likwidacji NFZ owe pakiety nie przejmą polityki zlikwidowanego funduszu.

N cze 04, 2017 7:11
Zeby Polacy sie nie zdziwili. Moze byc jak z OC na samochod. Co roku 40% wiecej. Ceny np lekow po przeszczepach powinny cos mowic.

N cze 04, 2017 7:34
Małgosiaa napisał(a):
Alus napisał(a):

A to akurat nie jest głupie o ile po likwidacji NFZ owe pakiety nie przejmą polityki zlikwidowanego funduszu.

Nie jest głupie o ile te pakiety będą w cenie porównywalnej ze składką na NFZ - znam kilka osób, które wykupiły indywidualne pakiety zdrowotne, ale ich koszt nijak sie ma do kwoty składki zdrowotnej.
Jak dotychczas te pakiety skierowane są do ludzi z uposażeniem znacznie większym niż przeciętne wynagrodzenia w RP....owszem bez kolejek do lekarzy czy na zabiegi, ale nie dla wszystkich szarych obywateli.

N cze 04, 2017 7:51
Moderator

Alus napisał(a):
Jak dotychczas te pakiety skierowane są do ludzi z uposażeniem znacznie większym niż przeciętne wynagrodzenia w RP....owszem bez kolejek do lekarzy czy na zabiegi, ale nie dla wszystkich szarych obywateli.

Czy aby na pewno? Przykładowo LUXMED proponuje "Plan dla osób w wieku od 18 do 65 lat. Zapewnia rozszerzony zakres usług." za składką roczną 1474 zł https://emarket.luxmed.pl/Emarket/OFERT ... SKA-ORZECH
Ja za ubiegły rok wg PIT zapłaciłam ponad 3700 zł składki zdrowotnej. Drugie tyle zapłacił zakład pracy. Nie sądzę, aby w towarzystwach ubezpieczeniowych składki wzrosły powyżej dotychczas płaconych na NFZ.

N cze 04, 2017 8:14
Małgosiaa napisał(a):
Alus napisał(a):

Czy aby na pewno? Przykładowo LUXMED proponuje "Plan dla osób w wieku od 18 do 65 lat. Zapewnia rozszerzony zakres usług." za składką roczną 1474 zł https://emarket.luxmed.pl/Emarket/OFERT ... SKA-ORZECH
Ja za ubiegły rok wg PIT zapłaciłam ponad 3700 zł składki zdrowotnej. Drugie tyle zapłacił zakład pracy. Nie sądzę, aby w towarzystwach ubezpieczeniowych składki wzrosły powyżej dotychczas płaconych na NFZ.

Kwota jest zależna od zawartości pakietu.
Na stronie LuxMed pakiet "Rozszerzony zakres usług" obejmuje: konsultacje z lekarzem poz, konsultacje specjalistyczne, zabiegi ambulatoryjne.
Pytanie a co z kosztami ewentualnego leczenia szpitalnego???

N cze 04, 2017 8:29
Moderator

Z takim ubezpieczeniem miały do czynienia moje dzieci. Córka miała wykupione przez zakład pracy, syn indywidualnie (nie był ubezpieczony w NFZ na umowę o dzieło) i nie było problemu z leczeniem szpitalnym. Nie wiem tylko ile wynosiła składka, ale na pewno nie więcej niż w Twoim przykładzie, a jest to mniej więcej tyle, ile wyniosła moja składka )bez kosztów pracodawcy) na NFZ.
Ale wszystko może się zdarzyć po likwidacji NFZ.

N cze 04, 2017 8:36
Małgosiaa napisał(a):
Z takim ubezpieczeniem miały do czynienia moje dzieci. Córka miała wykupione przez zakład pracy, syn indywidualnie (nie był ubezpieczony w NFZ na umowę o dzieło) i nie było problemu z leczeniem szpitalnym. Nie wiem tylko ile wynosiła składka, ale na pewno nie więcej niż w Twoim przykładzie, a jest to mniej więcej tyle, ile wyniosła moja składka )bez kosztów pracodawcy) na NFZ.
Ale wszystko może się zdarzyć po likwidacji NFZ.

Wszystko może sie zdarzyć, zwłaszcza w obliczu obojętności wykazanej wobec dzieci liczących długość swojego życia w godzinach, zabierając im refundacje na leki ratujące to życie.

N cze 04, 2017 9:07
Co to znaczy tak naprawde: “likwidacja NFZ“? Ktos przeciez dalej musi rozliczac uslugi zdrowotne? Wyrzucenie na bruk ludzi, co by nie mowic, z doswiadczeniem, nie rozwiaze zadnego problemu (pacjentow i szpitali).

N cze 04, 2017 10:43
Kael napisał(a):
Co to znaczy tak naprawde: “likwidacja NFZ“? Ktos przeciez dalej musi rozliczac uslugi zdrowotne? Wyrzucenie na bruk ludzi, co by nie mowic, z doswiadczeniem, nie rozwiaze zadnego problemu (pacjentow i szpitali).

Rozliczać będą swoi, a nazwę się zmieni.

N cze 04, 2017 10:49

Coroner napisał(a):
Nie dziwi mnie spadek w konkurencyjności. Wszak PiS to socjaliści.

Owszem. I dlatego właśnie PIS się coronerowi i innym genetycznym patriotom tak podoba i dlatego właśnie PIS oni popierają.

Yarpen

Cytuj:
Jak w zeszłym roku IMD podniósł ranking Polski o cztery punkty, to siedzieliście cicho. Jak w tym obniżył o pięć, to jest lament i dowód, że PiS niszczy kraj.

Ponieważ ranking zeszłoroczny (tak samo jak np IEF) opierał się jeszcze o dane wypracowane przez PO.

Natomiast rankingi tegoroczne (IMD jak i IEF) to już PIS w całej okazałości.

Przypomina w tym miejscu pilaster, że zarówno Yarpen, jak i wszyscy inni genetyczni patrioci jeszcze przed wyborami, doskonale zdawali sobie sprawę, że PIS będzie Polskę niszczył i to im się właśnie podobało i dlatego PIS popierali i popierają.

Pilaster zaproponował im bowiem zakład, że wskaźniki gospodarcze Polski (IEF, CPI, etc) za pisowskiej okupacji się pogorszą, a skoro genetyczni patrioci byli tak przekonani, że PIS to jest najlepsze, co się mogło trafić Polsce, bez żadnych oporów powinni zadeklarować, że wręcz przeciwnie, znacznie się polepszą i PIS doprowadzi Polskę do rozkwitu.

A jednak ani Yarpen, ani żaden inny wyznawca PIS takiej deklaracji złożyć nie chciał.

Ergo wiedzieli oni doskonale, że sytuacja w Polsce pod butem PIS się pogorszy i to im się właśnie w PIS podobało i dlatego właśnie PIS popierali i popierają :(

Zatem może teraz? Czy kolejna edycja IEF i CPI za rok 2018 będzie dla Polski lepsza czy gorsza od obecnej?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn cze 05, 2017 7:21
Pilasterowi z nienawiści do PiS wszystko się miesza.
Tezę trzeba udowodnić a ta jest fałszywa
pilaster napisał(a):
Owszem. I dlatego właśnie PIS się coronerowi i innym genetycznym patriotom tak podoba i dlatego właśnie PIS oni popierają.

Zapewne oprócz bluzg niczego się w tej kwestii nie dowiemy. To taki palisterowski standard.

Pn cze 05, 2017 9:43

Sąd Najwyższy opublikował pisemne uzasadnienie uchwały w sprawie Kamińskiego: http://www.sn.pl/sites/orzecznictwo/Orz ... 204-17.pdf.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr cze 07, 2017 16:17
Moderator

No to mamy cenzurę, nawet wobec lokalnej prasy i "Pulsu Biznesu":
Cytuj:
Ministerstwo Finansów ma listę gazet zakazanych. Resort zdecydował, czego nie powinni czytać urzędnicy skarbówki. W pracy nie mogą liczyć na wiadomości z "Pulsu Biznesu", "Wprost", "Polityki", "Newsweeka" i prasy lokalnej - wynika z pisma resortu do administracji skarbowej. Co ciekawe, zakaz nie obejmuje samych urzędników resortu finansów.
http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... book_money

Śr cze 07, 2017 20:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 459, 460, 461, 462, 463, 464, 465 ... 622  Następna strona