Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz paź 16, 2025 14:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 761 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51  Następna strona
 Abp Wielgus agentem? 
Autor Wiadomość

Cytuj:
Nad stołem mniej lub bardziej kulturalna wymiana zdań, a pod stołem kopanie się po kostkach do krwii ostatniej.

Niejako się musze zgodzić z Toba w tym wątku..
:-D :-D
Ale. przykro patrzeć jak ludzie którzy ramię w ramie walczyli o pewne ideały dzisiaj obrzucają sie błotem.. I To podobno ludzie wierzący w Boga

Śr cze 27, 2007 15:42
Ale. przykro patrzeć jak ludzie którzy ramię w ramie walczyli o pewne ideały dzisiaj obrzucają sie błotem.. I To podobno ludzie wierzący w Boga

Władza deprawuje i z ludzi honoru tworzy bestie, które zapominają o korzeniach, Bogu i dobrych manierach.

Śr cze 27, 2007 17:39

Nie sądzę aby obrona apb.Wielgusa była zapominaniem o dobrych manierach.
To własnie milczenie na kłamstwo świadczy o braku dobrych manier.

O bestiach sie zgodzę, pełno ich chce jeszcze kąsać arcybiskupa,
nawe w obliczu nowych faktów które ustaliła komisja kościelna.

A korzenie? Te akurat wielu zapuściło bardzo płytkio, wystarczy
mały wiaterek a już zginają się ich karki.Tyle tylko można powiedzieć
o honorze tych ludzi.

Śr cze 27, 2007 19:23
Marku, zbyt dosłownie wziąłeś moją wypowiedź.
Była to tylko taka ogólna refleksja na bieżącą sytuacje i odnosiła się też do konstatacji Godunowa.
Moja wypowiedź nie jest kierowana wprost do sprawy Wielgusa.

Śr cze 27, 2007 21:37

Dziś w Sekretariacie Konferencji Episkopatu Polski w Warszawie Komisja ogłosi specjalny komunikat w tej sprawie. Wypada mieć nadzieję, że efekty prac Komisji ułatwią wszystkim spokojne i rzetelne spojrzenie na sprawę.

Wiadomo już coś więcej na temat tego komunikatu i efektach prac Komisji?

So cze 30, 2007 16:27

A więc o komisjach to było głośno, jak ludzie domagali się zbadania sprawy.

Teraz wszystko przycichło - więc najlepiej przeczekać i w ogóle nie powiedzieć, do czego doszli. Bo jeszcze okaże się, że do niczego nie doszli, i ta cała komisja to był pic na wodę.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So lip 07, 2007 19:50
Zobacz profil WWW

Kolejna rewelacja - sygnowana przez Rydzyka:

Cytuj:

Sobota, 7 lipca 2007

XV Pielgrzymka Rodziny Radia Maryja; Rydzyk: Wielgusa mieli zabić

PAP - dodane 24 minuty temu

Na Jasnej Górze rozpoczęły się uroczystości XV Pielgrzymki Rodziny Radia Maryja. Na zakończenie mszy do pielgrzymów przemówił o. Tadeusz Rydzyk. Powiedział, że usłyszał od abp. Wielgusa, że gdyby ten nie zrezygnował z funkcji metropolity warszawskiego, miał zginąć.

Mszę na Jasnej Górze prowadził ordynariusz diecezji łomżyńskiej biskup Stanisław Stefanek. Mówił do wiernych o powołaniu do świętości i głoszenia prawdy. Dużą część homilii duchowny poświęcił mediom i pracy dziennikarzy. Jak mówił, współczesne media mogą być zarówno "centrum śmierci jak i rozwoju" - w zależności od intencji ich właścicieli.

W ocenie bp. Stefanka, właściciele mediów mają większą władzę niż dawni wodzowie. Czy któryś w nich jednym naciśnięciem, jednym skinięciem, potrafił uruchomić w całym świecie wrzask przeciwko człowiekowi, produkcję kłamstwa i śmiercionośną, pełną jadu, propagandę? Nikt z tamtych ludzi nie był tak sprawny, jak są dzisiejsi władcy - powiedział.

Dziennikarze - mówił hierarcha - muszą się wykazywać wrażliwością. Ludzie mediów powinni też doskonalić warsztat, ale - zaznaczył - profesjonalizm nie może być oderwany od moralności i sumienia.

Na zakończenie mszy św. do pielgrzymów przemówił dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk. Zaapelował o wspieranie "prawdziwie polskich" i katolickich mediów, których - jak mówił - jest bardzo niewiele. To jest zdrowie, to nie jest trucizna w pięknym opakowaniu - powiedział.

Przemawiając, dyrektor Radia Maryja nawiązał też do rezygnacji arcybiskupa Stanisława Wielgusa z funkcji metropolity warszawskiego. Hierarcha miał powiedzieć, że obawiał się o swoje życie w przypadku, gdyby nie ustąpił.

Usłyszałem to i powiem. W tych dniach ktoś był u ks. abp. Wielgusa i ks. abp powiedział tak: "Gdybym nie zrezygnował, to by mnie zabili". Wszystko możliwe - powiedział o. Rydzyk.

(...)

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=140f5

So lip 07, 2007 20:44
Zobacz profil WWW
Hmm. Jesli tak- to biskup Wielgus nie powinien rezygnować- wszak dobry Pasterz oddaje zycie za swoje owce...Mówił o tym sam pan Jezus...

Gdzie tu zaufanie do Boga? Bez jego Woli włos nam z głowy nie spadnie...A jesli On będzie chciał, byśmy zginęli to nie uchroni nas nawet 200 ochroniarzy...

N lip 08, 2007 0:00
A Ty wierzysz o. Rydzykowi??? - zauważ abp Wielgus miał być dziś na Jasnej Górze i rzesze wielbicieli o. Dyrektora, miały oddać mu hołd jako meczennikowi.
Nie pojechał.
A te artykuły w NDz, wypowiedzi o. Rydzyka, to typowa "niedźwiedzia przysługa".
Wyjechał człowiek do Lublina, jest na urlopie - czy nie po ludzku powinno dać mu spokojnie odpocząć, przemyśleć, przemodlić wszystko.
Systematyczne robienie zamętu wokół abp, tylko mu szkodzi - w żadnym razie nie pomaga.

N lip 08, 2007 12:16

O ile dobrze pamiętam, to IPN znalazł ostatnio jakieś nowe dowody współpracy JE abp (z trudem mi ten tytuł przechodzi) Wielgusa ?

N lip 08, 2007 13:39

Bo Rydzykowi najwyraźniej się wydaje, że tym gadaniem biskupowi pomaga...

N lip 08, 2007 13:52
Zobacz profil WWW

cytat [quote] mm. Jesli tak- to biskup Wielgus nie powinien rezygnować- wszak dobry Pasterz oddaje zycie za swoje owce...Mówił o tym sam pan Jezus...

Gdzie tu zaufanie do Boga? Bez jego Woli włos nam z głowy nie spadnie...A jesli On będzie chciał, byśmy zginęli to nie uchroni nas nawet 200 ochroniarzy...
_________________]/quote]
Małe sprostowanko.. To jemu kazano zrezygnować.. . Wsakże władz biskupa katolickiego to nominacja.. ..Jeżeli by nie zrezygnował zrezygnowano by z niego..
Tak ze głupot nie wypisujecie o rezygnacji.. Jak był mu było tęskno do stołka to było widać.. gołym okiem..

!

N lip 08, 2007 15:57

Bp. Andrzej Dzięga, jako delegat Episkopatu Polski, w homilii do ponad 200.000 słuchaczy Radia Maryja na ich pielgrzymce na Jasną Górę powiedział o abp Stanisławie Wielgusie:

Cytuj:
Ukrzyżowano też Piotra Apostoła, ukrzyżowano Andrzeja Apostoła, ukrzyżowano tysiące chrześcijan. A niektórzy dzisiaj twierdzą, nawiązując do wydarzeń z przełomu grudnia i stycznia, że mówienie o krzyżowaniu apostoła Chrystusowego to nadużycie semantyczne. To nie jest nadużycie. To jest prawda.

N lip 08, 2007 16:29
Coś się Jego Ekscelencji w główce pomięszało :D Może słoneczko za mocno grzało?

O ile wiem to wszyscy ukrzyżowani (poza Jezusem) nie żyją, a Wielgusa pogrzebu jakoś nie zauważyłem. Kogo ten Episkopat wysyła??

N lip 08, 2007 17:44
Małe sprostowanko.. To jemu kazano zrezygnować..

Wiem, wiem odnioslam się do rzekomych slów bp.Wielgusa, że gdyby nie zrezygnowal, to by go zabito...

A to porównanie do świętego Piotra to juz po prostu ohydne nadużycie...
Biskup Wielgus jeszcze nie jest świętym, więc ja nie zamierzam bić mu bałwochwalczych pokłonów...

N lip 08, 2007 18:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 761 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51  Następna strona