Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość
Post Re: Herezja smoleńska
Cytuj:
Od tej oceny będą niezawisłe Sądy.

Tylko kto będzie tej niezawisłości bronił skoro szeryf Ziobro już odpadł....zgodnie z zasadą Kaczyńskiego "Socjalizm.....eeee..sory! Prawo i Sprawiedliwość TAK, wypaczenia NIE".

Proponuję Maksa tego od ruskich serwerów....albo lepiej Górski sławetny obrońca białej rasy i tropiciel tajemniczych szkieletów z metra :D :D

Pt wrz 14, 2012 21:26
zbanowany na stałe

Strach przed Anną Walentynowicz ...

Cytuj:
Jak pisaliśmy na łamach portalu Niezależna.pl i „Gazety Polskiej Codziennie” - Prokuratura Wojskowa odmówiła powołania światowej sławy patologa dr. Michaela Badena w charakterze biegłego i dopuszczenia go do udziału w ekshumacji i sekcji zwłok ofiar katastrofy smoleńskiej. Prokuratura Wojskowa uznała, że ani teraz, ani w najbliższej przyszłości nie przewiduje konieczności poszerzania składu biegłych.(...)

kpt. Marcin Maksjan stwierdził, że składając wniosek o dopuszczenie dr. Badena do składu biegłych mec. Hambura odpowiednio go nie uzasadnił.(...)
W odpowiedzi na oświadczenie kpt. Maksjana, mec. Hambura apelował do zespołu biegłych i prokuratury, aby w ramach sekcji zwłok przeprowadzili badanie rentgenem, jeśli nie mają nic do ukrycia. Ponadto mec. Hambura odniósł się do rzekomego braku uzasadnienia we wniosku dot. dołączenia dr. Badena do składu biegłych.

- Tutaj żadne uzasadnienie by nie pomogło, jeżeli nie ma dobrej woli. Mogę uzasadniać tygodniami i miesiącami, jednak jeżeli nie ma dobrej woli, zawsze się to odrzuci. Ta sprawa jest dlatego taka piękna dla prokuratury, ponieważ nie przysługuje nam żaden środek odwoławczy, także możemy pisać, pisać jak to się kiedyś mówiło „na Berdyczów”, ale myślę, że powoli widać, co się dzieje w tym postępowaniu i jak się dzieje. Dopiero ponad dwa i pół po katastrofie dochodzi do ekshumacji – mówił mec. Stefan Hambura.(...)

Zakończyła się ekshumacja ciała spoczywającego w grobie śp. Anny Walentynowicz. Doszło do sporego opóźnienia, ponieważ policja i żandarmeria wojskowa nie chciały wpuścić przedstawicielek sanepidu.
Tymczasem w rozmowie z portalem Niezależna.pl wnuk Anny Walentynowicz potwierdził, że przedstawicielki sanepidu nie zostały wpuszczone na teren cmentarza, ponieważ... nie było ich na liście.
Cmentarz, który miał zostać otwarty o godz. 7.00 cały czas pozostaje zamknięty, a Żandarmeria Wojskowa zapewnia, że zostanie on otwarty dopiero po zakończeniu ekshumacji. Osoby, chcące odwiedzić groby swoich bliskich nie mogą wejść na teren obiektu.

Piotr Walentynowicz - wnuk Anny Walentynowicz, mówi - Jestem bardzo oburzony, świadczy to tylko o podejściu i samej organizacji całej tej ekshumacji, o profesjonaliżmie wręcz ludzi, którzy to organizowali. Zamykanie całego cmentarza jest jakimś absurdem. Myśle że skuteczniej by było, jeśli zamierzają robić z tego taką tajemnicę, ogrodzić mniejszy obszar i umożliwić ludziom aby mogli odwiedzić najbliższych a nie zamykać cały cmentarz, jakby to był jakis fort czy warownia.

- Prokuratura za pomoca policji zamierza ściągnać przedstawicieli sanepidu - dodaje wnuk Anny Walentynowicz.

Uczestnicy warty honorowej twierdzą, że przedstawcielki sanepidu były już wcześniej przed wejściem na cmentarz ale nie zostały wpuszczone przez policję i żandarmerię wojskową.

Na miejsce ekshumacji nie zostały również wpuszczone posłanki Anna Fotyga i Dorota Arciszewska-Mielewczyk z Prawa i Sprawiedliwości. Próbowały dostać się do grobu ale policja zagrodziła im drogę.

Nie mam pojęcia, po co ta wielka tajemnica. Zaangażowanie takiej ilości wojska i policji to są przecież duże pieniądze. Za taką sumę można byłoby wynająć pięciu takich Badenów. To są takie środki pieniężne, które przeznacza się na utajnienie tego wszystkiego, że to mówi samo za siebie – oświadczył w rozmowie z portalem Niezależna.pl wnuk Anny Walentynowicz.

Biegli chcieli złamać procedurę przy sekcji

Z ustaleń portalu Niezależna.pl wynika, że biegli przygotowujący się do sekcji zwłok ciała ekshumowanego z grobu śp. Anny Walentynowicz chcieli otwierać trumnę pomimo nieobecności prokuratora.

Jak pisaliśmy wcześniej, Naczelna Prokuratura Wojskowa ma pełne zaufanie do ekipy biegłych powołanych do badania ciał ofiar katastrofy smoleńskiej. Tymczasem jak się okazuje, „doświadczeni”, „rzetelni” i „obiektywni” biegli chcieli otwierać trumnę z ciałem przywiezioną z Cmentarza Centralnego „Srebrzysko” w Gdańsku bez obecności prokuratora. Dopiero po stanowczym proteście pełnomocnika rodziny śp. Anny Walentynowicz zaprzestano wszelkich czynności do czasu przyjazdu prokuratora.

Sekcjom przewodzić będzie prof. Barbara Świątek, kierownik Katedry i Zakładu Medycyny Sądowej Akademii Medycznej we Wrocławiu. O kontrowersjach wokół tej lekarki informowaliśmy już wielokrotnie. To właśnie prof. Świątek ogłosiła, że śmierci Stanisława Pyjasa winny jest on sam… bo spadł ze schodów. Prokuratura Okręgowa w Łodzi prowadzi nawet śledztwo w sprawie „poświadczenia nieprawdy przez biegłych w opinii sądowo-lekarskiej”.

http://niezalezna.pl/32950-ekshumacja-owiana-tajemnica
http://niezalezna.pl/32953-biegli-chcie ... rzy-sekcji
http://niezalezna.pl/32930-skandal-podczas-ekshumacji

Pn wrz 17, 2012 10:53
zbanowany na stałe

Cytuj:
Policja zatrzymała reżysera Grzegorza Brauna, który wszedł na teren cmentarza na warszawskich Powązkach podczas ekshumacji śp. Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej, działaczki Rodzin Katyńskich.

Grzegorz Braun, który chciał udokumentować działania prokuratury, wszedł na teren cmentarza. Wówczas funkcjonariusze policji rzucili się na niego a następnie brutalnie wepchnęli go do policyjnej furgonetki. Jej wyjazd został zablokowany przez uczestników Warty Honorowej, która stanęła przy cmentarzu.
(...)
Udało nam się skontaktować z reżyserem, który przebywał w tym momencie w... policyjnym radiowozie.

- W tej chwili przebywam w radiowozie policyjnym i czekam nie wiadomo na co. Z rozmów między funkcjonariuszami zorientowałem się, że jestem posądzony o naruszenie nietykalności funkcjonariusza. Przypuszczam, że chodzi o funkcjonariusza, który mnie zatrzymał, a który nawet nie chciał się wylegitymować, mimo iż ma taki obowiązek. Funkcjonariusz wbrew przepisom miał ukrytą policyjną „blachę”, a ja w czasie zatrzymania nawiązałem do tego, że w związku z wykonywaniem czynności służbowych należałoby mi okazać przynajmniej „blachę” policyjną – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezależna.pl Grzegorz Braun.

Z relacji świadków zatrzymania Grzegorza Brauna, do których dotarł portal Niezależna.pl wynika, że reżyser wszedł na teren cmentarza w towarzystwie Ewy Stankiewicz. Oboje zamierzali dokumentować przebieg ekshumacji. Grzegorz Braun i Ewa Stankiewicz zostali otoczeni przez policję, po czym dziennikarka została wyprowadzona siłą z terenu cmentarza, a Grzegorz Braun został zatrzymany. Zgromadzone przed Cmentarzem Powązkowskim osoby, które zgłosiły się do pełnienia warty honorowej w czasie ekshumacji przyznają, że obawiają się preparowania dowodów przeciwko Braunowi.

Cytuj:
Kilka osób próbowało przedostać się na teren cmentarza przechodząc przez mur. Jedna z nich została zatrzymana. Według pikietujących bramę cmentarną był to Grzegorz Braun. Policja próbowała wywieźć go z terenu cmentarza, jednak po przepychankach z policją i żandarmerią wojskową pikietujący i posłowie PiS nie dopuścili do wyjazdu radiowozu z terenu cmentarza. Podczas przepychanek krzyczeli "Uwolnić Grzegorza Brauna. On tylko wykonywał swoje obowiązki, dokumentował ekshumację", "Tu jest Polska".

Obecny we wtorek rano na cmentarzu adwokat rodziny Anny Walentynowicz (również ofiary katastrofy smoleńskiej, ekshumowanej w poniedziałek w Gdańsku) Stefan Hambura powiedział, że ekshumowano ciało z grobu Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej. Dodał, że konwój z ciałem wyjechał już z cmentarza. Hambura dodał, że on sam został zabrany z cmentarza samochodem Żandarmerii Wojskowej, który prawdopodobnie udaje się do Krakowa. Jak mówił, zaskoczyło go to. - Czuję się uprowadzony - dodał.

http://niezalezna.pl/32973-grzegorz-bra ... -powazkach
http://niezalezna.pl/32977-z-radiowozu- ... zaleznejpl
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... &_ticrsn=3

Ile jeszcze męki i upodlenia przeżyją ofiary zbrodni katyńskiej, ofiary Smoleńska ich dzieci i wnuki, polscy patrioci na polskiej ziemi?
Ich martwe ciała są bezczeszczone, żywi są aresztowani, nie pozwala się wystawić nawet warty honorowej przy ekshumacji polskich patriotów, dokonuje się ekshumacji bez informowania, czyj grób będzie niepokojony, pod osłoną nocy jak w głębokim stalinizmie albo za czasów hitlerowskich... Aresztuje się ludzi za to, że się interesują tym, kto jest ekshumowany ...

Pan Jezus to wszystko widzi....
A my mamy śmiało protestować przeciwko nieludzkiemu traktowaniu zamordowanych w Katyniu, zabitych w Smoleńsku, ich rodzin i zwykłych polskich patriotów. Mamy prawo i obowiązek protestować przeciwko naruszeniom prawa i procedur obowiązujących służby mundurowe i specjalne Państwa. Nie wolno nikogo w Polsce uprowadzać bez informacji, kto i po co ludzi porywa i uwozi w nieznane... Gdy dokonują tego przedstawiciele Państwa, jest to tym bardziej karygodne.

Cytuj:
Zgodnie z treścią Rozporządzenia Rady Ministrów z z dnia 26 lipca 2005 r w sprawie sposobu postępowania przy wykonywaniu niektórych uprawnień policjantów (Dz. U. z dnia 29 lipca 2005 r.) wynika, że policjant, który przystępuje do czynności służbowych, jest zobowiązany podać swój stopień, imię i nazwisko w sposób umożliwiający odnotowanie tych danych, a także podstawę prawną i przyczynę podjęcia czynności służbowej. Ponadto policjant nieumundurowany, okazuje także legitymację służbową, a na żądanie osoby, wobec której podjęto wykonywanie tych uprawnień, umożliwia odnotowanie danych w niej zawartych. Po zakończeniu wykonywania czynności służbowych funkcjonariusz ma obowiązek ustnego poinformowania osoby, wobec które podjęte zostały czynności o możliwości złożenia zażalenia do właściwego miejscowo prokuratora na sposób przeprowadzenia tych czynności (Rozdział 1 § 1 i § 2).

Wt wrz 18, 2012 8:22
Skoro był zakaz wchodzenia na cmentarz to po co Braun i Stankiewicz sie tam pchali???
Chyab po to by teraz zgrywać skrzywdzonych i po to by niezależna miała o czym pisać

Znając tych artystów jestem pewien, że kolejny raz zmanipulowali by swój nakręcony materiał, po to by podżegać do awantur.

Cytuj:
Pan Jezus to wszystko widzi....

Tak widzi...Twoja manipulacje w watku o Szaniawskim również!!!!
Jestes manipulant i nie wysilaj sie z kolejnymi rewelacjami...jako ktoś zupełnie niewiarygodny.

Wt wrz 18, 2012 8:35
zbanowany na stałe

Cytuj:
Około godziny 9.00 Grzegorz Braun został zwolniony przez policję.

Z kolei mecenas Stefan Hambura podkreśla, że cały czas oficjalnie nie wiadomo, kogo dotyczy dzisiejsza ekshumacja, ponieważ prokuratura nie udziela w tej sprawie żadnych informacji. Ponadto mecenas Hambura ujawnił, że uniemożliwiono mu przekazanie dokumentów Antoniemu Macierewiczowi i wywieziono go z cmentarza na warszawskich Powązkach drugim wjazdem. Prawnik w rozmowie z portalem Niezależna.pl przyznaje, że obawia się, iż może dojść do nieprawidłowości przy badaniu ciał ofiar katastrofy smoleńskiej, zwłaszcza przy badaniu ciała ekshumowanego z grobu śp. Anny Walentynowicz. I jest zaniepokojony pośpiechem wokół ekshumacji i badań. Na koniec pełnomocnik bliskich śp. Anny Walentynowicz został "zaproszony" do samochodu Żandarmerii Wojskowej, który jedzie do Krakowa.
- Czuję się uprowadzony - mówi mecenas Stefan Hambura.

http://niezalezna.pl/32973-z-ostatniej- ... -uwolniony

Warto dodać, że mecenas przygotował dokumenty wnioskujące o wstrzymanie prac nad sekcją zwłok śp. Anny Walentynowicz, z uwagi na skandaliczny brak sprzętu i chaos przy procedurach ekshumacyjnych, a następnie powierzenie tych prac profesjonalnemu Instytutowi w Szwajcarii lub dopuszczenie do udziału w sekcji wybitnego specjalisty światowej sławy, pana Michaela Badena.

Te dokumenty zostały uprowadzone więc wraz z mecenasem.

A oto kim jest profesor Baden i jakie jest jego stanowisko w sprawie badań ciał zabitych w Smoleńsku.
Cytuj:
- Należy dokonać ekshumacji wszystkich 96 ofiar katastrofy smoleńskiej i przeprowadzić badania, m.in. na obecność metalu - powiedział "Gazecie Polskiej Codziennie" prof. Michael Baden, światowej sławy patolog sądowy. Specjalista przyjechał do Polski, by dokonać sekcji zwłok Przemysława Gosiewskiego i Janusza Kurtyki, jednak na jego udział w badaniach nie zgodziła się prokuratura.
Według Badena nie można wykluczyć, że na pokładzie prezydenckiego samolotu doszło mogło dojść do wybuchu i w związku z tym należałoby wykonać badania rentgenowskie ciał ofiar.

- Jeżeli w samolocie doszło do eksplozji, to fragmenty metalu znajdują się w ciałach osób, które siedziały w centrum wybuchu. W innych ciałach ich nie będzie i dlatego uważam, że należy dokonać ekshumacji wszystkich 96 ofiar katastrofy i przeprowadzić badania, m.in. na obecność metalu - powiedział Baden.

"ROSJANIE MUSIELI BYĆ PEWNI, ŻE NIKT NIE BĘDZIE OTWIERAŁ TRUMIEN. MOŻNA MÓWIĆ O ZBEZCZESZCZENIU"

- W wypadku katastrofy smoleńskiej ekshumacje i dokładne zbadanie absolutnie wszystkich ciał leży w interesie społecznym.

http://www.polskatimes.pl/artykul/53629 ... ,id,t.html

Wt wrz 18, 2012 9:00
zbanowany na stałe

Warto obejrzeć ten króciutki 1-minutowy film nakręcony prawdopodobnie przez ekipę TVN24.
Na tym filmie widać niemal wszystko, co działo się dzisiaj na cmentarzu Powązkowskim.

http://www.tvn24.pl/kolejna-ekshumacja- ... 441,s.html

Przypomnę, ze jest 18 września 2012 roku. Polska dziś formalnie wciąż jest wolnym, demokratycznym krajem o ustalonych konstytucyjnie i ustawowo procedurach prawnych.

Wt wrz 18, 2012 9:34
Doskonały film dokumentujacy chamskie zachowanie oszołomów, przeszkadzajacych w dokonywaniu urzedowych czynnosci organom władzy, oraz obraz cmentarnych hien parlamentarnych Macierewicza i Fotygi.
I takie cos jak Fotyga było kiedyś ministrem.
Dlaczego parlamentarzysta nie może dostac pałą? Bezkarnośc tych wy(s)brańców narodu jest zenująca.

Manipulancie maly_kwiatku ukrywający sie pod nickiem homo_homini... kiedy odpowiesz na moje pytanie?

Nie potrafisz odpowiedzieć...ale kłamać i manipulowac to potrafisz?

P.S.
Dobrze, ze Brauna zatrzymała Policja...nie wiadomo co chciał zrobić. Może ukraść jakis złoty łańcuszek, lub pierścionek...albo coś podrzucić? Lepsza prewencja od nic nie robienia.

Wt wrz 18, 2012 9:45
Daremne nawoływanie, próżny trud .....kwiatek ma misję, wiec przeciwności mu nie straszne, ładuję mu tylko akumulatory :D

Wt wrz 18, 2012 10:24

Zacytuję z innego wątku:
humalog napisał(a):
Maly_kwiatek wpadł w trans...i myśli, ze jest jedynym sprawiedliwym.

Wszyscy CICHO SZAAAAAAA

Wt wrz 18, 2012 10:29
zbanowany na stałe

Interesująca informacja, która może wskazywać, że zatrzymanie przemocą pana reżysera Brauna przez funkcjonariuszy mogło nie być przypadkowe. Jego losy na zawsze są związane z losem śp. Anny Walentynowicz.

Cytuj:
Razem z Ewą Stankiewicz, Grzegorz Braun wszedł na teren cmentarza, żeby móc udokumentować wydarzenie, które jak podkreśla ma „ogromną wagę historyczną”. Reżyser i dziennikarka wczoraj nie mieli żadnych problemów z dotarciem w pobliże miejsca ekshumacji ciała z grobu śp. Anny Walentynowicz i udało im się zrealizować zdjęcia, które całą ekshumację dokumentują. Dzisiaj mieli taki sam cel, jednak rezultat okazał się nieoczekiwany... Ewa Stankiewicz została wyprowadzona poza teren cmentarza, a Grzegorz Braun został zatrzymany przez policję.

Reżyser zauważa, że w jego przypadku historia zatoczyła koło, ponieważ za dwa dni, przed sądem we Wrocławiu rusza po raz kolejny proces, w którym Grzegorz Braun został oskarżony o naruszenie nietykalności oraz obrazę funkcjonariusza na służbie.

- To jest sprawa która trwa już piąty rok. W 2008 roku, kiedy przypatrywałem się demonstracji politycznej we Wrocławiu, zostałem poturbowany przez policjantów, którzy rzucili mnie na ziemię, skuli i wyłamali mi palce. Moja skarga na postępowanie policji została z miejsca odrzucona przez wrocławski sąd, natomiast mnie w wyniku fałszywego oskarżenia pociągnięto do odpowiedzialności. Na mojej rozprawie była wówczas śp. Anna Walentynowicz, która zdecydowała się napisać apel w mojej sprawie i kierowała pytania do wysokich urzędów domagając się wyjaśnienia całej sytuacji. Mam zatem spore doświadczenie w tej mierze. Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że funkcjonariusze policji i żandarmi, którzy zatrzymali mnie i Ewę Stankiewicz, nie zechcieli się regulaminowo wylegitymować, ani nie nosili w widocznym miejscu „blachy” policyjnej. Miałem wrażenie, że chowają swoje „blachy” po kieszeniach, byle tylko nie udzielić nam informacji – tłumaczy w rozmowie z portalem Niezależna.pl Grzegorz Braun.

http://niezalezna.pl/32986-braun-rodzin ... ak-intruzi

Wt wrz 18, 2012 11:34

Syn i wnuk Anny Walentynowicz po ekshumacji oświadczyli, że nie rozpoznają jej ciała:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... _mamy.html

"Ciało, które zostało wyjęte z grobu, a które znajduje się na stole sekcyjnym, nie jest ciałem mojej mamy, śp. Anny Walentynowicz, które rozpoznałem w Moskwie" - oświadczył Janusz Walentynowicz. "Nie rozpoznałem, aby to było ciało mojej babci" - stwierdził Piotr Walentynowicz.

Czyli, 34532452 już raz, coś, co było wariacką gadaniną pisowskich oszołomów, z której śmieje się i/lub oburza każdy normalny człowiek, okazuję się być zwyczajnie prawdą. Jak długo jeszcze normalni ludzie będą zamykać oczy?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr wrz 19, 2012 17:17

Johnny99 napisał(a):
Syn i wnuk Anny Walentynowicz po ekshumacji oświadczyli, że nie rozpoznają jej ciała:

"Ciało, które zostało wyjęte z grobu, a które znajduje się na stole sekcyjnym, nie jest ciałem mojej mamy, śp. Anny Walentynowicz, które rozpoznałem w Moskwie" - oświadczył Janusz Walentynowicz. "Nie rozpoznałem, aby to było ciało mojej babci" - stwierdził Piotr Walentynowicz.

Czyli, 34532452 już raz, coś, co było wariacką gadaniną pisowskich oszołomów, z której śmieje się i/lub oburza każdy normalny człowiek, okazuję się być zwyczajnie prawdą. Jak długo jeszcze normalni ludzie będą zamykać oczy?

Jarosław Kaczyński też kiedyś "oświadczył" (po pół roku) że nie rozpoznał ciała swojego brata, po czym ani więcej słowa już na ten temat nie powiedział, także z wnioskami i "okazywaniem się", poczekałbym jednak na wyniki badań.

Śr wrz 19, 2012 17:29
Johnny99 napisał(a):

Normalni ludzie mają świadomość w jakim stanie mogły znajdować się ciała - o ile można w wielu przypadkach mówić o ciałach - osób katastrofy lotniczej.
I też wiedzą, że jeszcze długo zwożono kawałki ciał, których przypisanie do określonej osoby było bardzo trudno, które zgodnie z decyzją rodzin poddawano kremacji.
Jeśli Rosjanie pomylili ciała, to sami zawiadomili, że może zaistnieć taki przypadek....znając rosyjski bajzel, bylejakość i stan zwłok, nie jest to zbytnim szokiem.
Amerykanie po zamachu na WTC też jeszcze miesiącami odnajdywali resztki ciał ofiar.

Śr wrz 19, 2012 17:55
Poczekajmy może na badania DNA.

Jakoś mnie to nie dziwi, ze syn nie rozpoznał ciała swojej matki po ponad dwóch latach od pogrzebu. Dziwne by było gdyby wyglądała tak samo. Na dodatek p. Walentynowicz nie zmarła ze starości, ale na skutek katastrofy lotniczej.

Śr wrz 19, 2012 18:02

Słowa Pani Ewy Kopacz , a ....
http://www.youtube.com/watch?v=JdB6H9kgItU

Śr wrz 19, 2012 20:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 59  Następna strona