Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Smoleńsk 10.04.2010
gita napisał(a): Nie wiedziałam, nie słyszałam. Nie miałam pojęcia, że wracasz do sprawy sprzed dwóch lat. W środę była TRZECIA ROCZNICA katastrofy smoleńskiej i o koncercie na tej uroczystości pisałam, podałam link i proponowałam, abyś posłuchała chociaż niewielki fragment tego koncertu, na prawdę warto. Pierwsza czy trzecia, obraz katolików zaprezentowany wtedy był paskudny.
|
Pt kwi 12, 2013 18:23 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Nie wiedziałam, nie słyszałam. Nie miałam pojęcia, że wracasz do sprawy sprzed dwóch lat. W środę była TRZECIA ROCZNICA katastrofy smoleńskiej i o koncercie na tej uroczystości pisałam, podałam link i proponowałam, abyś posłuchała chociaż niewielki fragment tego koncertu, na prawdę warto. Pierwsza czy trzecia, obraz katolików zaprezentowany wtedy był paskudny. A za ten paskudny obraz katolików potrafisz się modlić, czy tylko wiecznie na okragło krytykować???
|
Pt kwi 12, 2013 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A za ten paskudny obraz katolików potrafisz się modlić, czy tylko wiecznie na okragło krytykować??? Modlę się w intencji naszej ojczyzny, nikogo szczególnie nie wskazując, ani nikogo nie wyłączając.
|
Pt kwi 12, 2013 18:34 |
|
|
|
 |
zdzich555555
|
Homilia ks. bp. Józefa Zawitkowskiego. Msza św. w intencji wszystkich Ofiar katastrofy http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ccr7IZJLD0
Ostatnio edytowano Pt kwi 12, 2013 19:25 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz
- dodany tytuł
|
Pt kwi 12, 2013 19:21 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Do linków zawsze warto dodawać informację, co w nich jest.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt kwi 12, 2013 19:28 |
|
|
|
 |
lokis
|
Zdzich >6 jednego zdania bez bledu nie byl w stanie napisac. Co od niego wymagasz? 
|
So kwi 13, 2013 19:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Trzecia rocznica smoleńska, śmierci prezydenta, głowy narodu i najważniejszych osób w kraju. I co robi obóz rządzący. Tusk jak zwykle z panicznym strachem i przerażeniem w oczach na samo zapytanie o Smoleńsk ucieka, tym razem ucieka z kraju aż do samej Afryki, a ofiarom oddaje ,,hołd'' jak jakiś uciekinier czy zbieg o samym zmierzchu przed szybką ucieczką z kraju w ten najbardziej niewygodny dzień. Reszta jego ferajny chowa się po kątach razem z Komorowskim, zamiast wyjść do ludu i godnie oddać szacunek, jak przystało by na ludzi którzy rządzą całym krajem. Zamiast tego mieliśmy kolejny dobitny pokaz tego jak ta władza nie chce mieć nic wspólnego z milionami Polaków, jak się od nas odcina. Za to po paru dniach pokazali jak się oddaje hołd Żydom. Już się po kątach nie chowali, nie uciekali do Afryki. Rocznica Smoleńska według Tuska i PO i pokaz jaki jest ich stosunek do Polaków.  Rocznica wybuchu powstania w getcie warszawskim. Tutaj widać władza umie się zachować a Komorowskiemu i Tuskowi przypomniało się że jest się prezydentem i premierem i trzeba wyjść do ludzi, oddać należyty szacunek i hołd, a nie uciekać z kraju przed Polakami i chować się po kątach. 
|
So kwi 20, 2013 11:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@quas, jezeli chcesz co roku w popiele obchodzic rocznice katastrofy samolotu, w ktorej zginelo, owszem, wielu ludzi, to sobie ja obchodz. W polskiej historii byly rozne katastrofy samolotowe i nie przypominam sobie, zeby do dzis czczono gremialnie pamiec osob, ktore w nich zginely.
A wedlug twojej logiki, panstwo powinno oglaszac zalobe narodowa przy okazji rocznicy kazdej katastrofy, w ktorej zgineli polscy obywatele.
Porownanie rocznicy katastrofy samolotowej do rocznicy powstania w getcie, jest mocno przesadzone. Ale widac historie znasz wybiorczo.
|
So kwi 20, 2013 13:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): @quas, jezeli chcesz co roku w popiele obchodzic rocznice katastrofy samolotu, w ktorej zginelo, owszem, wielu ludzi, to sobie ja obchodz. W polskiej historii byly rozne katastrofy samolotowe i nie przypominam sobie, zeby do dzis czczono gremialnie pamiec osob, ktore w nich zginely.
A wedlug twojej logiki, panstwo powinno oglaszac zalobe narodowa przy okazji rocznicy kazdej katastrofy, w ktorej zgineli polscy obywatele.
Porownanie rocznicy katastrofy samolotowej do rocznicy powstania w getcie, jest mocno przesadzone. Ale widac historie znasz wybiorczo. Oj Kael przecież chodzi jedynie o to, że premier, prezydent nie dali możliwości upustu "słusznego gniewu narodu", czyli okazji do gwizdów, buczeń, plucia i przekleństw. Jedna możliwość w dniu świecenia rocznicy wybuch powstania warszawskiego nie zaspakaja potrzeb ludu smoleńskiego.
|
So kwi 20, 2013 14:51 |
|
 |
lokis
|
Zastanawiam sie na jaka chol..e ktos wymyslil slowo glupiec? Przeciez nie moge go uzywac! Smolenczycy sa tak "nie moge uzywac", ze sie w pare nie miesci. Niby wszystko w porzadku, wlasne zdanie mozna miec, ale sa granice. Ile kosztuje panstwo Macierewicz? Po co komisja za komisja? Czy nie mozecie sie opanowac?! Skoro walczymy z kibolami, walczmy i ze smolenszczyzna! Zamykac wichrzycieli!
|
So kwi 20, 2013 15:25 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Deja vu, oddziaływanie trotylu, helu, itp. substancji "zamachowych" czy zwyczajny Alzheimer u niezwyczajnego 26 latka https://moja.wiara.pl/info/quas? To już przecież było 11 kwietnia godz. 19:50 viewtopic.php?p=746431#p746431. Ale, uchowaj Boże - nie odmawiam wolności "artysty" do dokonywania wariacji na/z tematu własnego  ? (20 kwietnia godz. 12:52 viewtopic.php?p=747448#p747448). quas napisał(a): Tusk w rocznicę smoleńską nie był z Polakami. Wolał uciec do Afryki i tak szybko uciekał z Polski że dostał od murzynów pierwsze miejsce na podium. Kolejna ignorancja, kpina Tuska i strach przed prawdą. 
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
So kwi 20, 2013 16:05 |
|
 |
noOne
|
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
So kwi 20, 2013 17:17 |
|
 |
lokis
|
Wyjatkowo dobry film! Po raz pierwszy dowiedzialem sie, ze i helikoptery dzialaly w rozmieszczaniu skrzydel, silnikow "tutka", a w Chrystusie nasze dojscie do prawdy! Dalej nie ogladalem, mimo wszystko moje sily sa ograniczone. Zreszta profesor, fizyk jadrowy, ma takie samo pojecie o katastrofie jak ja o religii. Sluchac nie warto.  Ostatnio jego zona zadeklarowala rozwod. "Ten dziad juz nic nie moze piep...yc oprocz glupot", w mojej osobistej teorii odnosnie profesora.  "Tego nie przeczytasz w ścierwomediach!", "Dziennikarska banda,", "Rzygać się chce", piekny jezyk. Typowy, katolicki intelektualista sie wypowiada. Ladnie tam napisales noOne, do wieczora mozesz smialo liczyc na trzy komentarze! 
|
So kwi 20, 2013 18:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
lokis napisał(a): Wyjatkowo dobry film! Po raz pierwszy dowiedzialem sie, ze i helikoptery dzialaly w rozmieszczaniu skrzydel, silnikow "tutka", a w Chrystusie nasze dojscie do prawdy! Dalej nie ogladalem, mimo wszystko moje sily sa ograniczone. Zreszta profesor, fizyk jadrowy, ma takie samo pojecie o katastrofie jak ja o religii. Sluchac nie warto.  Ostatnio jego zona zadeklarowala rozwod. "Ten dziad juz nic nie moze piep...yc oprocz glupot", w mojej osobistej teorii odnosnie profesora.  "Tego nie przeczytasz w ścierwomediach!", "Dziennikarska banda,", "Rzygać się chce", piekny jezyk. Typowy, katolicki intelektualista sie wypowiada. Ladnie tam napisales noOne, do wieczora mozesz smialo liczyc na trzy komentarze!  Ten profesor tyle ma wspólnego z katolicyzmem co kret z fruwaniem. Sekta smoleńska ma swoją wersje "zbrodni" i swoją wersję Ewangelii i krzyża....substytutu pomnika.
|
N kwi 21, 2013 9:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Sekta smoleńska to również ja, a ty sekta pancernej brzozy, bo takie brzozy rosną na ruskiej ziemi w co wierzą zwolennicy raportu Millera i kłamstw Laska.
|
Pn kwi 22, 2013 12:57 |
|
|
|