Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
JedenPost
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Wloczykij napisał(a): Jestem ciekaw opinii forumowiczów o Grzegorzu Braunie. Dopóki jedynie czytałem jego wypowiedzi odbierałem go jako kompletnego oszołoma i pajaca. Od wczorajszej debaty przesłuchałem kilka wywiadów z nim i stwierdzam, że działa to kojąco na moje zmysły  Gość ma fenomenalnie opanowaną dykcje, akcentowanie, mowę ciała - mógłby recytować przepisy na przetwory śliwkowe a i tak słuchałbym tego do poduszki. Jego analiza Gwiezdnych Wojen - genialna! 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr maja 06, 2015 9:53 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Marud napisał(a): Odnośnie debaty: Środkowy palec wyborcom pokazał obecnie urzędujący prezydent. Ciekawe czego potrzeba aby rzesza fajnopolaków jednak na niego nie zagłosowała? Niech Marud lepiej się zastanowi co sprawia, że Polacy na Komorowskiego głosują. Jak sobie już na to prawidłowo odpowie, to bez trudu dojdzie do tego, czego potrzeba, aby na niego nie zagłosowali.  Włóczykij Cytuj: Dopóki jedynie czytałem jego [Brauna -p] wypowiedzi odbierałem go jako kompletnego oszołoma i pajaca. Od wczorajszej debaty przesłuchałem kilka wywiadów z nim i stwierdzam, że działa to kojąco na moje zmysły  Gość ma fenomenalnie opanowaną dykcje, akcentowanie, mowę ciała - mógłby recytować przepisy na przetwory śliwkowe a i tak słuchałbym tego do poduszki. Saruman?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Śr maja 06, 2015 9:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Uważam, że największym złem dla Polski byłby ponowny wybór Komorowskiego. Pomijam to skrajność Palikota, Korwina i Ogórki. Wśród knadydatów na czoło wybija się Komorowski i Ogórek tym, że nie mają żadnych poglądów. A jeśli mają, to zmieniają je w zależności od koniuktury jak Komorowski i Palikot. Drugim powodem jest to, że Kmorowski wspiera i tuszuje wszystkie przekręty partii i czyni wszystko, co partia każe. Uważam, że prezydent powinien okiełznywać eurokomunistyczne zapędy partii. Trzecim powodem jest konieczność odejścia od tradycji rządów kombatanckich. Tak było za PRL i tak jest teraz. Wtedy przeszłość wojenno-utrwalaczowa, teraz działalność antypezetpeerowska. Czas dać głos młodszym. Najbardziej niezależnym byłby Duda  ....jak go określiła prof. Staniszkis "mamisynek" - oczywiście J. Kaczyńskiego, bez żadnej charyzmy. Poglądy powiadasz - "jako katolik w sumieniu swoim jestem przeciw in vitro, a jako prezydent uwzględniając zdanie Polaków, podpiszę ustawę o in vitro".....
|
Śr maja 06, 2015 10:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): andej napisał(a): Uważam, że największym złem dla Polski byłby ponowny wybór Komorowskiego. Pomijam to skrajność Palikota, Korwina i Ogórki. Wśród knadydatów na czoło wybija się Komorowski i Ogórek tym, że nie mają żadnych poglądów. A jeśli mają, to zmieniają je w zależności od koniuktury jak Komorowski i Palikot. Drugim powodem jest to, że Kmorowski wspiera i tuszuje wszystkie przekręty partii i czyni wszystko, co partia każe. Uważam, że prezydent powinien okiełznywać eurokomunistyczne zapędy partii. Trzecim powodem jest konieczność odejścia od tradycji rządów kombatanckich. Tak było za PRL i tak jest teraz. Wtedy przeszłość wojenno-utrwalaczowa, teraz działalność antypezetpeerowska. Czas dać głos młodszym. Najbardziej niezależnym byłby Duda  ....jak go określiła prof. Staniszkis "mamisynek" - oczywiście J. Kaczyńskiego, bez żadnej charyzmy. Poglądy powiadasz - "jako katolik w sumieniu swoim jestem przeciw in vitro, a jako prezydent uwzględniając zdanie Polaków, podpiszę ustawę o in vitro"..... To, że Duda jest mocno przeciwny in vitro sztab Komorowskiego, jako zarzut wysmarował w ostatnim spocie, więc zdecyduj się. Wczoraj wśród kandydatów najbardziej bogobojny był Braun, ale Palikot chcąc zdyskredytować Dudę powiedział:Duda jest kandydatem Episkopatu, wierzący i praktykujący katolicy powinni wziąć to pod uwagę. Palikot chciał oczywiście zaszkodzić Dudzie, ale efekt może być odwrotny.
|
Śr maja 06, 2015 10:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Komorowski bał się że padnie pytanie o zdradę, jego związki z ruskimi agentami, WSI, czy ma coś wspólnego z grupą przestępczą robiąc przekręty na grube miliony…. Te pytania by na pewno padły od któregoś z kandydatów i Komorowski dlatego stchórzył i nie przyszedł na debatę. Nie przyszedł więc pytania nie padły, bez Komorowskiego padło tylko zdanie Grzegorza Brauna że miejsce Komorowskiego jest w więzieniu, razem z Tuskiem i Kopacz. Poza tym Komorowski pokazał że jest ponad demokracją bo i antykatolicka Platforma jej nie uznaje. Po ostatnich wyborach kpiących z demokracji i Polaków można też pomyśleć że Komorowski nie przyszedł na debatę jak reszta kandydatów bo po prostu nie musiał, czyli będzie jak ma być, a obecność w debacie nie ma znaczenia dla wyników.
|
Śr maja 06, 2015 11:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To, że Duda jest mocno przeciwny in vitro sztab Komorowskiego, jako zarzut wysmarował w ostatnim spocie, więc zdecyduj się. Zdecydować to musisz Ty, nie udając, ze zapomniałaś co konkretnie powiedział Duda: "jako katolik w sumieniu swoim jestem przeciw in vitro, a jako prezydent uwzględniając zdanie Polaków, podpiszę ustawę o in vitro"
|
Śr maja 06, 2015 11:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: To, że Duda jest mocno przeciwny in vitro sztab Komorowskiego, jako zarzut wysmarował w ostatnim spocie, więc zdecyduj się. Zdecydować to musisz Ty, nie udając, ze zapomniałaś co konkretnie powiedział Duda: "jako katolik w sumieniu swoim jestem przeciw in vitro, a jako prezydent uwzględniając zdanie Polaków, podpiszę ustawę o in vitro"I dlatego będę na niego głosowała, gdyż bierze pod uwagę opinię Polaków, a nie tak jak Komorowski udający obywatelskiego kandydata.
|
Śr maja 06, 2015 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Komorowski bał się że padnie pytanie o zdradę, jego związki z ruskimi agentami, WSI, czy ma coś wspólnego z grupą przestępczą robiąc przekręty na grube miliony…. Te pytania by na pewno padły od któregoś z kandydatów i Komorowski dlatego stchórzył i nie przyszedł na debatę. Nie przyszedł więc pytania nie padły, bez Komorowskiego padło tylko zdanie Grzegorza Brauna że miejsce Komorowskiego jest w więzieniu, razem z Tuskiem i Kopacz. Poza tym Komorowski pokazał że jest ponad demokracją bo i antykatolicka Platforma jej nie uznaje. Po ostatnich wyborach kpiących z demokracji i Polaków można też pomyśleć że Komorowski nie przyszedł na debatę jak reszta kandydatów bo po prostu nie musiał, czyli będzie jak ma być, a obecność w debacie nie ma znaczenia dla wyników. Komorowski nie wziął udziału w debacie, bo stchórzył i ma wyborców w d.... Sztab wyborczy Komorowskiinfo, oczywiście natychmiast znalazł wyjście z sytuacji. Po prezentacji kandydatów, nazywanej debatą, do studio przyszły cztery gadające głowy, których zadaniem było udowodnić, że tchórz jest najlepszy.
|
Śr maja 06, 2015 12:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Po prezentacji kandydatów, nazywanej debatą, do studio przyszły cztery gadające głowy, których zadaniem było udowodnić, że tchórz jest najlepszy. Jak przystało na telewizję władzy polskojęzyczną TVP. Tak samo bronili nieobecności Komorowskiego, aby w swojej telewizji nie wystawiać pustego krzesła dla nieobecnego ''prezydenta''. Ale dobrze że Kukiz sam przyzniósł krzesełko dla Komorowskiego na którym mógłby sobie stanąć gdyby tyko pokazał się Polakom.
|
Śr maja 06, 2015 12:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Komorowski nie wziął udziału w debacie, bo stchórzył i ma wyborców w d.... Sztab wyborczy Komorowskiinfo, oczywiście natychmiast znalazł wyjście z sytuacji. Po prezentacji kandydatów, nazywanej debatą, do studio przyszły cztery gadające głowy, których zadaniem było udowodnić, że tchórz jest najlepszy. Odwrotnie - szanuje wyborców, dlatego nie wziął udziału w spektaklu, który jak sama piszesz "nazywany debatą", podczas którego kandydaci prezentowali żałośnie niski poziom.....puste obietnice i walenie w Komorowskiego....ot i cała zawartość intelektualna ....
|
Śr maja 06, 2015 12:26 |
|
 |
Atimeres
|
Alus napisał(a): Cytuj: Komorowski nie wziął udziału w debacie, bo stchórzył i ma wyborców w d.... Sztab wyborczy Komorowskiinfo, oczywiście natychmiast znalazł wyjście z sytuacji. Po prezentacji kandydatów, nazywanej debatą, do studio przyszły cztery gadające głowy, których zadaniem było udowodnić, że tchórz jest najlepszy. Odwrotnie - szanuje wyborców, dlatego nie wziął udziału w spektaklu, który jak sama piszesz "nazywany debatą", podczas którego kandydaci prezentowali żałośnie niski poziom.....puste obietnice i walenie w Komorowskiego....ot i cała zawartość intelektualna .... Na podstawie dotychczasowych doświadczeń wydaje mi się, że gospodarka to zadanie premiera. Natomiast podstawowym zadaniem prezydenta powinno być nie przepuścić przez swoje sito ZŁEGO PRAW!W tej dziedzinie - dla Komorowskiego tylko dwója, albo raczej bardziej nowoczesna - jedynka! Wiele przepuścił, a także stymulował niehumanitarnych i niemoralnych bubli. I niech nam nie wmawia, że nie jest od oceniania moralności prawa, jeśli nie chce mieć zdemoralizowanych społecznie ludzi!
|
Śr maja 06, 2015 12:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Komorowski nie wziął udziału w debacie, bo stchórzył i ma wyborców w d.... Sztab wyborczy Komorowskiinfo, oczywiście natychmiast znalazł wyjście z sytuacji. Po prezentacji kandydatów, nazywanej debatą, do studio przyszły cztery gadające głowy, których zadaniem było udowodnić, że tchórz jest najlepszy. Odwrotnie - szanuje wyborców, dlatego nie wziął udziału w spektaklu, który jak sama piszesz "nazywany debatą", podczas którego kandydaci prezentowali żałośnie niski poziom.....puste obietnice i walenie w Komorowskiego....ot i cała zawartość intelektualna .... Debata nie odbiegała od kampanii wyborczych. Więc po co w ogóle kampania wyborcza dla antykatolickiej Platformy i jej działaczy – skoro to takie głupie, słabe i niskie, a przede wszystkim nie potrzebne – wygra kto ma wygrać. Po co Komorowski bierze udział w kampanii wyborczej skoro przed debatą ucieka, a jest ona taka sama jak i kampania. A Ty Alus razem z Kael po co od lat działacie politycznie dla partii na forum skoro nie reprezentujecie wyższego poziomu od tej debaty  A jednak wasza zaciekła od lat partyjna działalność jest potrzeba, a debata to już jest głupia bo Komorowski się nie stawił.
|
Śr maja 06, 2015 12:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A Ty Alus razem z Kael po co od lat działacie politycznie dla partii na forum skoro nie reprezentujecie wyższego poziomu od tej debaty quas biedaczysko  ....tyle wysiłku dla oplucia kogoś o niskim poziomie intelektualnym......
|
Śr maja 06, 2015 13:04 |
|
 |
andej
|
Dwie sprawy:
IN VITRO - jestem przekonany, że Kościół mógłby zaakceptować tę metodę, gdyby była gwarancja, że każde nowe życzie będzie implantowane i utrzymane. Choć na jpierw powinno się skorzystać z naprotechnologii. Wydaje mi się taż, że lobby in vitro też zgodziłoby się na ograniczenie ilości zarodków do liczby przyszłych ciąż. Bez selekcji.
DEBATA - jestem przekonany, że sztab Komorowskiego doskonale wiedział, że jego udział w takiej debacie skończyłby się tym, że do drugiej tury zakwalifikowałby się Duda i Kukiz. A śmiechom i żarto nie byłoby końca.
Lubię Komorowskiego. Z przyjemnością poszedł bym z nim na piwo.
|
Śr maja 06, 2015 13:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: A Ty Alus razem z Kael po co od lat działacie politycznie dla partii na forum skoro nie reprezentujecie wyższego poziomu od tej debaty quas biedaczysko  ....tyle wysiłku dla oplucia kogoś o niskim poziomie intelektualnym...... Jakiego oplucia  Do niskiego poziomu intelektualnego Ty sprowadziłaś debatę, która poziomem nie odstaje od kampanii wyborczych, które tym samym też dyskredytujesz choć Komorowski bierze w nich udział. Ja tylko to porównałem do Twojego poziomu, bo razem z Kael jesteście na forum non stop w kampanii partyjnej dla antykatolickiej Platformy. Natomiast niski poziom intelektualny to Twoje określenie i sama przylepiłaś je sobie.
|
Śr maja 06, 2015 13:14 |
|
|
|