Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 06, 2025 1:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 826 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 56  Następna strona
 Czy opozycja szykuje nam polski Majdan? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
Właśnie, Andy, doucz się. Biali nie uznawali Polski, dla nich to był Priwislinski Kraj, prowincja imperium, o które oni walczyli; i jeśli skłonni byli z wielkim bólem coś Polakom odstąpić, to była to kadłubowa Kongresówka, a więcej nic.

Bolszewicy z drugiej strony rozdawali ziemie imperium hojną ręką, bo ich napędzała myśl, że to wszystko tylko tymczasowe, póki związek ich bratni nie ogarnie całej planety Ziemia; nie ma się więc co przejmować, ze Polska sięga po Zbrucz i przedmieścia Mińska.

Wskutek takiej, a nie innej polityki bolszewików, kontynuowanej potem pi razy drzwi przez Stalina, mamy dzisiaj Ziemie Odzyskane. A moglibyśmy mieć granicę z Niemcami przedwojenną, i Pommern, Schlechsien i Ostpreussen za tą granicą.

Krótko a węzłowato: nie chodzi o to, którzy byli lepsi. Chodzi o to, których dało się lepiej wydudkać.

Ostatnio edytowano Wt gru 20, 2016 18:07 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Wt gru 20, 2016 18:04

Przypomina to sytuację gdy dwie dziewczynki pokłóciły się o lalkę. Jedna wpadła na pomysł i nasłała mordercę na drugą. I tłumaczenie - przecież tamta chciała jej odebrać lalkę!

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt gru 20, 2016 18:06
A co lalkę obchodzą dziewczynki? Lalkę obchodzi, żeby przestać być lalką.

Wt gru 20, 2016 18:09

A co mnie obchodzi jakaś lalka? Z powodu kłótni jedna morduję drugą

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt gru 20, 2016 18:19

Myślenie Alus i ErgoProxy przypomina cwaniaka, który rozpala stos dla bliźniego bo chce sobie ręce przy ognisku pogrzać.

Wt gru 20, 2016 18:20
Lalka to jest Polska. Polska Ciebie nie obchodzi? Jakaś tam, pff, Polska?

Wt gru 20, 2016 18:55
Moderator

I jeszcze jeden biskup:
Cytuj:
Ten rok, mieliśmy taką nadzieję, także miał być spokojny. Trzymając teraz w ręku opłatek, jeżeli by trzeba było, jestem gotów pójść drugi raz do parlamentu na Opłatek, żeby to, co ma być spokojne na te święta, rzeczywiście stało się spokojne, żeby wszyscy potrafili myśleć w kategoriach dobra wspólnego. Bo tylko takie myślenie ponad podziałami jest myśleniem, które [b]może połączyć, a rzeczywiście takiego połączenia potrzeba, i na górze, i na dole.
http://info.wiara.pl/doc/3610205

ErgoProxy napisał(a):
Lalka to jest Polska. Polska Ciebie nie obchodzi? Jakaś tam, pff, Polska?

Cóż... :cry:

Wt gru 20, 2016 19:02
Yarpen_Zirgin napisał(a):
I co? Policja została wyprowadzona przeciwko manifestacjom, które trwają od 16 grudnia?

Adekwatnie jak 11.05.2012r gdy Solidarność zablokowała posłów na kilkanaście godzin w sejmie i P. Duda się cieszył dzisiaj przekonaliście się jak niektórzy posłowie potrafią szybko biegać...to był wyścig szczurów.

Wt gru 20, 2016 19:35
Moderator

Ostatnie przepychanki wyleciały. Wracamy do jakiegoś konkretnego tematu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr gru 21, 2016 12:57
Moderator

kosiarz1 napisał(a):
Nikt nie skomentował słow Komorowskiego o zagrozonej demokracji, gdy sie sejm blokuje... :D to nic.

Niekonsekwencję u opozycji można niestety znaleźć tak łatwo, że wyciągnięcie czegoś sprzed kilku lat nie robi wrażenia. Poza tym, gdy komuś przeszkadzają działania rządu, wtedy, widząc błędy opozycji, irytuje się, robi facepalm i nie chce mu się o tym więcej myśleć, bo widzi zmniejszanie się szans na poprawę sytuacji. Przynajmniej ja tak to widzę.

Cytuj:
czlonkowie PO, Nowoczesnej i innych partii, osoby zwolnione z stanowisk rzadowych, czy spolek zaleznych na ulicach polskich miast... Obojetne kogo w tlumie sie wylapie, to okazuje sie jakims czlonkiem, zainteresowanym.

Wczoraj zajrzałem na FB i zaraz pokazał mi się post koleżanki, która wstawiła zdjęcie siebie z dziećmi na jednym z protestów w ostatnich dniach. Znam ją i jej rodziców od urodzenia, więc mogę zapewnić, że nigdy nie mieli związku z państwowym korytem. Oprócz niej, znam jeszcze kilka osób, które bywały na różnych protestach przeciw władzy w ostatnim roku, a same zarabiają z dala od koryta.

Ale wystarczy też poczytać forum i łatwo zauważyć narastający sprzeciw wobec rządu, wraz z uzasadnieniami, co ten sprzeciw wywołuje - od retoryki po działania.

Cytuj:
Inna sprawa sa media. To one nakrecaja tak sytuacje, jakby wszyscy Polacy, miliony byly oburzone.

Nawet pisowskie media podburzają przeciwników PiS. Wystarczy pooglądać nachalną propagandę w Wiadomościach.

Ale gdy - szczególnie na początku - dziesiątki tysięcy ludzi protestowały w Warszawie, to czy nie znaczy, że w skali całej Polski oburzone są miliony?

Cytuj:
Co do Frasyniuka...tutaj oskarza, konfabuluje, a tymczaem otworzyl dla swojej firmy dwa nowe oddzialy, i kupil kilka nowych coezarowek. Chyba nie wierzy sam w to co mowi. Kryzysu gospodarczego sie nie boi widocznie.

Oho, czyli już zaczynają prześwietlać prywatne życie Frasyniuka i ogłaszać, co znaleźli. Niczego innego się po nich nie spodziewałem.

A obawa o przyszłość gospodarki nie musi oznaczać, że trzeba sprzedać firmę, za wszystko kupić dolary i schować się z nimi pod łóżko. Tym bardziej jeśli ktoś zajmuje się eksportem, bo wtedy lokalny kryzys nie musi mu bardzo zaszkodzić.

Cytuj:
PiS musi robic swoje, zmieniac po prlowska mentalnosc

PiS nie może zmienić po-PRL-owskiej mentalności, skoro sami ją mają (czy w czasach komuny żyli na Zachodzie?). Kaczyński i wielu innych nie znają niczego oprócz komunizmu. Wszystkim chcieliby sterować ręcznie poprzez partię.

Cytuj:
To nie zaden powod by robic takie zadymy.

Nie. Ludziom zbiera się od początku kadencji PiS, a nie od tygodnia.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt gru 23, 2016 14:19
Moderator

Soul33 napisał(a):
Oho, czyli już zaczynają prześwietlać prywatne życie Frasyniuka i ogłaszać, co znaleźli

Może nie do końca w temacie, ale papież Franciszek mówi tak:
Cytuj:
"Zniesławienie jest wtedy, gdy wyciągamy na kogoś teczki, gdy odkrywamy prawdę, ale należącą do przeszłości (…). Nie mamy do tego prawa".[...]
http://www.deon.pl/religia/kosciol-i-sw ... gilii.html

Więcej na temat kogo można a kogo nie prześwietlać pod powyższym linkiem.

Pt gru 23, 2016 14:56
Cytuj:
Oho, czyli już zaczynają prześwietlać prywatne życie Frasyniuka i ogłaszać, co znaleźli

Prześwietlą Ciebie, mnie i wszystkich dorosłych Polaków.....Morawiecki wymyślił powstanie Centralnej Bazy Rachunków.....niby aby zapobiec ukrywania majątków przez przestępców, jakby wyrokiem nie dało się tego sprawdzić.

Pt gru 23, 2016 17:39
Moderator

Soul33 napisał(a):
Cytuj:
Co do Frasyniuka...tutaj oskarza, konfabuluje, a tymczaem otworzyl dla swojej firmy dwa nowe oddzialy, i kupil kilka nowych coezarowek. Chyba nie wierzy sam w to co mowi. Kryzysu gospodarczego sie nie boi widocznie.

Oho, czyli już zaczynają prześwietlać prywatne życie Frasyniuka i ogłaszać, co znaleźli. Niczego innego się po nich nie spodziewałem.

Prywatne (ekhem) życie Frasyniuka tirowca, który nie mając pieniędzy, jeszcze jako opozycjonista założył firmę transportową z 24 nowiutkimi tirami, było prześwietlane już dawno.
Jednak, oczywiście, nie było to przedmiotem zainteresowania mediów głównego nurtu

Pt gru 23, 2016 23:02
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Prywatne (ekhem) życie Frasyniuka tirowca, który nie mając pieniędzy, jeszcze jako opozycjonista założył firmę transportową z 24 nowiutkimi tirami, było prześwietlane już dawno.
Jednak, oczywiście, nie było to przedmiotem zainteresowania mediów głównego nurtu

FF Fracht powstała w 1992r (i istnieje do dziś), Frasyniuk jest udziałowcem do 1993r, okrągły stół był w 1989r. Trzymajmy sie choć podstawowych faktów.

Pt gru 23, 2016 23:23

Cytuj:
Niekonsekwencję u opozycji można niestety znaleźć tak łatwo, że wyciągnięcie czegoś sprzed kilku lat nie robi wrażenia. Poza tym, gdy komuś przeszkadzają działania rządu, wtedy, widząc błędy opozycji, irytuje się, robi facepalm i nie chce mu się o tym więcej myśleć, bo widzi zmniejszanie się szans na poprawę sytuacji. Przynajmniej ja tak to widzę.

Nigdzie nie znajdziesz, i na tym forum tez, mojego poparcia czy krytyki dla dzialan czy slow politykow, czy to z jednej czy drugiej strony, na te demagogiczne i populistyczne gadki typu, "a u was bija murzynow" Co wiecej, od lat, czy to za rzadow PO, PiS z poprzednich lat czy wczesniej, zawsze pisze, ze wladza ma swoje przywileje, np stolki czy opozycja jest po to by zdobyc wladze kazdym demokratycznym rozwiazaniem, takze konfabulacja.
Dla mnie licza sie tylko fakty, uczciwosc i kierunek konserwatywny, narodowy rozwoju panstwa.

Cytuj:
Ale wystarczy też poczytać forum i łatwo zauważyć narastający sprzeciw wobec rządu, wraz z uzasadnieniami, co ten sprzeciw wywołuje - od retoryki po działania.

Raczej nic sie nie zmienilo. Kto jest za, jest, kto jest przeciw tez jest :D
Oczywiscie taki szum medialny, wywieranie presji medialnej, sprzyja zainteresowaniu ludzi, ktorzy dotad stali obok. Latwo ich zmanipulowac i zmobilizowac do dzialan np ulicznych...gdy ciagle slysza w tvn ze demokracja sie wali i Polska zagrozona, kaczor u bram! :mrgreen:
Bo niby gdzie ro zobacza?

Cytuj:

Cos Ci sie pomylilo. Publiczne wypowiedzi, publiczne udostepnianie wynikow spolki, a i sama spolka i wypowiedzi publiczne jej prezesa nie naleza do sfery "prywatne zycie" nawet Frasynika. To chyba naduzycie z Twojej strony. Te informacje mozna przeczytac na stronach tej firmy i przeczytac w wypowiedziach jej prezesa. To nie mozna tego komentować?

Cytuj:
PiS nie może zmienić po-PRL-owskiej mentalności, skoro sami ją mają (czy w czasach komuny żyli na Zachodzie?). Kaczyński i wielu innych nie znają niczego oprócz komunizmu. Wszystkim chcieliby sterować ręcznie poprzez partię.

Subiektywna opinia, nie poparta niczym. Ani mniej ani wiecej nie upartyjniaja panstwa jak poprzednicy. Kaczynski juz za komuny, czy Macierewicz reprezentowali nurt konserwatywny opozycji, w przeciwienstwie do Michnika, Frasyniuka i innych lewackich trickistow, ktorzy glosili haslo "socjalizm tak, wypaczenia nie"
Wam sie myli socjalizm zz socjalem i zdobyczami ludzkiej cywilizacji.

Cytuj:
Nie. Ludziom zbiera się od początku kadencji PiS, a nie od tygodnia.

Raz sie tym zbiera, raz innym. Taka demokracja. Za rzadow PO byly wieksze manifestacje, jednak opozycja nie ma i nie miala takich mediow, ktore podsycaja atmosfere. Teraz moze demonstruje z 20 osob, a gdy wlaczysz tv, mam wrazenie ze cala Polska stoi na ulicy... :mrgreen:
Nie pisalem jednak o manifestujacych, ale o szopce ktora urzadza poslowie opozycji.

So gru 24, 2016 7:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 826 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 56  Następna strona