Przegląd prasy i Aktualności
Autor |
Wiadomość |
Andy72
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Nikt tu niczego nie upaństwawia, w Polsce komunizmu jest mniej niż na Zachodzie. Marksizm przejawia się w wychowaniu dzieci, promocji homoseksualizmu i w politycznej poprawności. W USA jako rasizm potraktowano to że ktoś napisał "It's OK to be white": http://www.fronda.pl/forum/bycie-bialym ... &#comments
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz lis 16, 2017 17:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): nowoczesny marksizm [...] postuluje liberalizm w gospodarce ale podobnie małą ilość bogatych i resztę uzależnionych od korporacji, żyjących na kredyt. Nowoczesny marksizm postuluje liberalną gospodarkę z garstką bogatych i z uzależnieniem pozostałych od korporacji? A w domu wszyscy zdrowi?
|
Cz lis 16, 2017 17:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy, zlituj się. Komunizm postulował, żeby wszyscy mieli po równo. Że wykształciła się kasta hiperbogaczy, to było akurat wypaczenie komunizmu. Ale – surprise! – człowiek nie potrafi inaczej. Zawsze będzie kasta hiperbogaczy i teraz zadaniem np. Kościoła jest wskazanie tym hiperbogaczom, jak oni mają pożytkować pieniądz, nad którym sprawują pieczę – jak mają przekierować przepływ kapitału. Bo od tego właśnie w dojrzałym społeczeństwie są – a nie od tego, żeby siedzieć na złocie i się cieszyć bezmyślnie.
Przykładowo, Elon Musk jest hiperbogaczem, który kieruje kapitał na orbitę i dalej, żeby ludzkość mogła rozprzestrzenić się na inne planety. To jest mądre i dobre.
|
Cz lis 16, 2017 17:48 |
|
|
|
 |
Andy72
|
akruk napisał(a): Andy72 napisał(a): nowoczesny marksizm [...] postuluje liberalizm w gospodarce ale podobnie małą ilość bogatych i resztę uzależnionych od korporacji, żyjących na kredyt. Nowoczesny marksizm postuluje liberalną gospodarkę z garstką bogatych i z uzależnieniem pozostałych od korporacji? A w domu wszyscy zdrowi? https://pl.wikipedia.org/wiki/NeomarksizmNeomarksizm - kierunek filozoficzny, odrzucający leninowską interpretację marksizmu, popularny w drugiej połowie XX wieku w krajach zachodnich. Starał się interpretować marksizm w duchu Hegla. Inspirował ruchy alternatywne, anarchistyczne i lewicowe. Więc do marksizmu można zaliczyć anarchizm, typowo marksistowskim hasłem jest "róbta co chceta" Owsiaka. Czy Ikonowicz, który chce by napadnięty człowiek przez zbira we własnym domu nie mógł się bronić. Pytanie - czy do marksizmu należy również zaliczać prawicowy anarchizm czyli libertarianizm?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Cz lis 16, 2017 17:55 |
|
 |
Andy72
|
ErgoProxy napisał(a): Zawsze będzie kasta hiperbogaczy i teraz zadaniem np. Kościoła jest wskazanie tym hiperbogaczom, jak oni mają pożytkować pieniądz Pewnie, Soros posłucha się Kościoła 
|
Cz lis 16, 2017 17:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odnotujmy, że Andy wierzy w Sorosa, a nie wierzy w Kościół. Dlatego płodzi kocopoły szatańskie.
|
Cz lis 16, 2017 17:58 |
|
 |
mikkel
|
Andy72 napisał(a): Nikt tu niczego nie upaństwawia, w Polsce komunizmu jest mniej niż na Zachodzie. Marksizm przejawia się w wychowaniu dzieci, promocji homoseksualizmu i w politycznej poprawności.
Bardzo ciekawe rzeczy piszesz, Andy72. A dlaczego w Związku Radzieckim - państwie, które najpełniej urzeczywistniało idee marksizmu - takiego homoseksualizmu na przykład nie tylko nie promowano, a wręcz przeciwnie - penalizowano. Wszystko tak trochę odwrotnie w stosunku do tego, co piszesz...
|
Cz lis 16, 2017 18:05 |
|
 |
Andy72
|
Komunizm promował początkowo rozwiązłość, dopiero Stalin wziął się za to, bo rozwalało mu to państwo. https://pl.wikipedia.org/wiki/BezprizorniStalinizm to nie była istota marksizmu ale wypaczenie. Marksizm to maksymalne zniszczenie narodów, państw i wiary. Ty zdaje się dajesz nabrać na to, że współczesny zachodni komunizm to nie komunizm bo jest inny niż za Stalina.
|
Cz lis 16, 2017 18:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
subadam napisał(a): Andy, czy ty zyjesz w rzeczywistosci, czy w rzeczywistosci pisowskiej ze wypisujesz takie niedorzecznosci ? Na czym polega wg ciebie komunizm ? To nawet nie pisowska rzeczywistość - to rzeczywistość G. Brauna. Michałkiewicza, Ryby, Międlara.
|
Cz lis 16, 2017 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): akruk napisał(a): Andy72 napisał(a): nowoczesny marksizm [...] postuluje liberalizm w gospodarce ale podobnie małą ilość bogatych i resztę uzależnionych od korporacji, żyjących na kredyt. Nowoczesny marksizm postuluje liberalną gospodarkę z garstką bogatych i z uzależnieniem pozostałych od korporacji? A w domu wszyscy zdrowi? Więc do marksizmu można zaliczyć anarchizm, typowo marksistowskim hasłem jest "róbta co chceta" Owsiaka. Owsiak jest marksistą i tym oto hasłem postuluje liberalną gospodarkę? Postuluje nim małą ilość bogatych i uzależnienie pozostałych od korporacji?
|
Cz lis 16, 2017 18:45 |
|
 |
Andy72
|
Owsiak niszczy młodzież.
|
Cz lis 16, 2017 18:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Młodzież owsiaczy niszczenie. Andy, może najpierw przejedziesz się na ten Woodstock, a potem będziesz pierniczył od rzeczy?
|
Cz lis 16, 2017 18:51 |
|
 |
Andy72
|
Chodzi mi o hasło "Róbta co chceta". Zmieniane jest znaczenie pojęć, zwłaszcza pojęcia Wolność. I ludziom wydaje się że Wolność= "Róbta co chceta". Polecam Jana Pawła II: https://www.youtube.com/watch?v=TYeXOsdWFAMhttps://www.youtube.com/watch?v=HKa10rJCbC4Aby odróżnić czym jest prawdziwa Wolność a Swawola nazywaną wolnością zarówno przez marksistów,anarchistów jak i przez liberałów, libertarian.
|
Cz lis 16, 2017 18:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Umówmy się, Andy, że wyrywasz hasło z kontekstu, którym on na dobitkę obrasta już trzecią dekadę, i się sierdzisz, że to nie ma sensu. A może mieć?
Teoretyk wielki, znawca tematu, co łazi po Tubie, ale żadnego koncertu woodstockowego nie otworzy. Oczerniasz człowieka; pójdziesz do piekła. Oszczerco.
|
Cz lis 16, 2017 19:12 |
|
 |
Andy72
|
|
Cz lis 16, 2017 19:18 |
|
|
|