Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
Dlaczego nie zagłosuję na Platformę?
- zniszczyła w Polsce społeczeństwo obywatelskie, - wprowadziła politykę opartą na nienawiści do opozycji i całej określonej części społeczeństwa, w którą doskonale potrafi wmanipulować nawet najrozsądniejszych ludzi, - przez swoje działania cieszy się niemal całkowitą bezkarnością w społeczeństwie, - prowadzi konsekwentne starania o zwiększenie zakresu inwigilacji obywateli, przy jednoczesnym utajnieniu własnych zachowań - nawet wbrew ostrym protestom, także z własnego środowiska, - jak nikt wcześniej doprowadza (pośrednio, a być może i bezpośrednio) do dręczenia i szykanowania atakujących ją ludzi, nawet najzwyklejszych i, zdawałoby się, niezbyt niebezpiecznych (kibice, internauci), - po katastrofie smoleńskiej jej przedstawiciele, w tym najwyższe władze państwowe, zachowywały się w sposób urągający nie tylko praworządności, interesom państwa bądź obowiązkom związanym z urzędem, ale także zwykłej ludzkiej przyzwoitości, cywilizowanym zasadom, humanitaryzmowi, wrażliwości i empatii. Wszystko to udzieliło się powszechnie społeczeństwu. - w kwestiach ideologicznych odchodzi ona konsekwentnie od wartości bliskich mnie (prawicowych), zwracając się ku przeciwnym (lewicowym) i to zarówno w kwestiach gospodarczych (doszło już do tego, że Mirosław Czech w Wyborczej (!) wezwał Tuska, by.. powrócił do liberalizmu, bo tego potrzebuje teraz Polska!), jak i światopoglądowych (chyba nie trzeba wymieniać),
Platforma Obywatelska i ludzie ją tworzący w ciągu tych czterech lat skompromitowali się całkowicie i we wszystkich dosłownie kwestiach. Powinni zostać usunięci z polityki bez prawa powrotu. A potem można by było jedynie modlić się, by udało się kiedyś społeczeństwo uleczyć z choroby platformizny, by znów potrafiło np. współczuć ofiarom katastrofy tak po prostu. Nie mam pojęcia, czy to możliwe - ale im dłużej trwa ten koszmar, tym mniej.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N paź 02, 2011 8:19 |
|
|
|
 |
noOne
|
przede wszystkim nie zagłosuję na PO dlatego, bo nigdy nie poprę w żaden sposób człowieka, który głosuje za mordowaniem nienarodzonych dzieci, kto głosuje na PO, przykłada swój palec do tego masowego mordu najgorszej kategorii, nie bedzie później łatwo spojrzeć Stwórcy w Jego Oblicze...
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
N paź 02, 2011 14:06 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Nikt z Platformy nie zabija osobiście cudzych nienarodzonych dzieci ani nie zmusza do czynienia tego rodziców, jak w Chinach. Dlatego te grzechy są osobistymi grzechami rodziców, a zwłaszcza matek zabijanych dzieci, a nie posłów i działaczy Platformy, którzy mają szereg innych grzechów, w tym oczywiście grzech pośredniego wspierania morderstwa niewiniątek poprzez głosowanie i uchwalanie rozwiązań prawnych nie zabraniających tego.
Platforma ma jednak także grzechy bezpośrednie: - kierowanie Państwa do bankructwa finansowego poprzez bagatelizowanie olbrzymiego długu publicznego, a co najmniej do spłaty długów rządów Tuska przez naszych prawnuków. - zakłamywanie rzeczywistości w mediach poprzez kreślenie tam nieprawdziwego, lukrowanego wizerunku stanu Państwa. - karygodne zachowanie się wobec tragedii smoleńskiej, w której zginął Prezydent RP i wiele innych osób w oficjalnej delegacji państwowej na rocznicowe uroczystości katyńskie poprzez przekazanie w ręce rosyjskie tak śledztwa, jak najważniejszych dowodów rzeczowych w tej sprawie.
Każdy z tych grzechów nadaje się do sądzenia przez polski Trybunał Stanu.
Trzeba tak głosować, by po wyborach można było zacząć normalnie funkcjonować w wolnym Państwie, by można było skutecznie złożyć odpowiednie wnioski do Trybunału Stanu i by można było nareszcie poczuć się w Polsce jak we własnym kraju. Tak zagłosuję.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
Ostatnio edytowano N paź 02, 2011 14:26 przez maly_kwiatek, łącznie edytowano 1 raz
|
N paź 02, 2011 14:24 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Dzisiaj w salonie24 przeczytałam notkę kandydata PiS na którego zdecydowałam się oddać głos. Jest to Janusz Śniedek drugi na liście PiS w okręgu gdyńskim. Gdyby tacy byli nasi parlamentarzyści jak JŚ, Polska nie zginęłaby.
|
N paź 02, 2011 14:24 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: - zakłamywanie rzeczywistości w mediach poprzez kreślenie tam nieprawdziwego, lukrowanego wizerunku stanu Państwa. Ta taktyka się już zmieniła i to diametralnie. Dyskurs "zielonej wyspy" został zastąpiony dyskursem "nadciągającej katastrofy". Zwracam uwagę: to już nawet nie jest grożenie, żebyśmy wybrali PO, bo inaczej będzie katastrofa - PO przyznaje już, ze katastrofa będzie tak czy tak, a PO trzeba wybrać, żebyśmy łatwiej przez nią przeszli, dzięki temu, że PO jeszcze wyrwie z Unii kupę forsy przed zawałem, a PiS nie. Wystarczy spojrzeć na billboardy (hej, zaraz zaraz, a czy przypadkiem nie miało nie być billboardów PO? to co robią te wszystkie "Mniej czy więcej" w moim mieście?), obejrzeć spoty - gruby szmal w Unii czeka, ale tylko PO wie, jak ją stamtąd wywieźć i przetrwać kataklizm. To już się niczym nie różni od taktyki choćby Leppera. Po czterech latach tresury owego wykształconego elektoratu PO z wyższych sfer widać wyraźnie, jak został wyszkolony i jaką retoryką teraz należy do niego przemawiać - retoryką Samoobrony.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
Ostatnio edytowano N paź 02, 2011 14:39 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz
|
N paź 02, 2011 14:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): przede wszystkim nie zagłosuję na PO dlatego, bo nigdy nie poprę w żaden sposób człowieka, który głosuje za mordowaniem nienarodzonych dzieci, kto głosuje na PO, przykłada swój palec do tego masowego mordu najgorszej kategorii, nie bedzie później łatwo spojrzeć Stwórcy w Jego Oblicze... Czyli członkowie i zwolennicy wszystkich partii aktualnie kandydujących mają juz przechlapane - ciekawe tylko czy czyścieć dla oczyszczenia za "grę pod publiczkę", czy ogień wieczny.
|
N paź 02, 2011 14:36 |
|
 |
Johnny99
|
kto z Prawicy RP albo KNP głosował za mordowaniem dzieci nienarodzonych?
|
N paź 02, 2011 14:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): kto z Prawicy RP albo KNP głosował za mordowaniem dzieci nienarodzonych? Z Prawicy RP nikt, z KNP chyba też - nie pamiętam. Pisałam z myślą o głównych graczach - PO, PiS, PSL, SLD, RPP, PJN.
|
N paź 02, 2011 14:46 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Zbitka "glosowanie za mordowanie dzieci nie narodzonych" jest zbitką fałszującą rzeczywistość i używaną jako negatywna etykietka w celu walki politycznej.
Takie jest zdanie małego kwiatka, który żył w czasach gdy rocznie w Polsce ginęło w zamachach rodzicielskich, zwłaszcza macierzyńskich blisko milion dzieci rocznie. Mały kwiatek pamięta filozofię, przyświecającą pewnemu człowiekowi, który rozpoczął w dekadzie lat 70-tych samotną krucjatę o świadomość tego, co dzieje się w aktach aborcji. On uważał, że jeśli uratuje choć jedno istnienie ludzkie, to warto zabrać się za tę robotę. Dziś w Polsce liczbę aborcji szacuje się na kilkaset, czy tysiąc, o ile pamiętam.
Ciekaw jestem, gdzie byli w latach 70-tych i 80-tych i co robili ci, którzy dziś wykorzystują sprawy życia i śmierci dzieci do celów politycznych ...
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N paź 02, 2011 14:54 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): kto z Prawicy RP albo KNP głosował za mordowaniem dzieci nienarodzonych? Z Prawicy RP nikt, z KNP chyba też - nie pamiętam. Pisałam z myślą o głównych graczach - PO, PiS, PSL, SLD, RPP, PJN. A Ty jak zwykle uparcie swoje. Na czarnej liście nie ma ANI JEDNEGO POSŁA z PiS. Przyjmij nareszcie PRAWDĘ do swojej świadomości!!!!!!!! http://mocniejszy.wordpress.com/2011/07 ... borcyjnym/
|
N paź 02, 2011 17:09 |
|
 |
noOne
|
na świecie - liczba zamordowanych nienarodzonych dzieci przekroczyła cyfrę 12 miliardów 
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
N paź 02, 2011 17:39 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Gita, przeczytałem. Przejrzałem sobie też przy okazji trochę literatury towarzyszącej. Widzę, że w Polsce układa się całe czarne listy Nergali do odstrzału społecznego.
Mam nadzieję, że poważni politycy nie zajmują się ani tworzeniem takich list, ani z nich nie korzystają. Z tego, co zrozumiałem, nikogo z ludzi tworzących te listy nie interesuje los ciężarnych kobiet będących w niedostatku lub ciężkiej chorobie tylko chodzi o ściganie czarownic i polowanie na czarownice.
Ubrał się diabeł w ornat i na mszę dzwoni ogonem ...
A jednak Bóg zwycięża... We współczesnej Polsce po wprowadzeniu w roku 1993 ustawy dotyczącej ochrony życia liczba aborcji spadła z blisko 800 tysięcy w latach 80tych do do kilkuset teraz.
Diabły dzwoniące w ornatach na mszę ogonami wrzeszczą, że tamta ustawa była szkodliwa i proaborcyjna... masakra.
|
N paź 02, 2011 17:51 |
|
 |
Gita2
|
maly_kwiatek napisał(a): Gita, przeczytałem. Przejrzałem sobie też przy okazji trochę literatury towarzyszącej. Widzę, że w Polsce układa się całe czarne listy Nergali do odstrzału społecznego.
Mam nadzieję, że poważni politycy nie zajmują się ani tworzeniem takich list, ani z nich nie korzystają. Z tego, co zrozumiałem, nikogo z ludzi tworzących te listy nie interesuje los ciężarnych kobiet będących w niedostatku lub ciężkiej chorobie tylko chodzi o ściganie czarownic i polowanie na czarownice.
Ubrał się diabeł w ornat i na mszę dzwoni ogonem ...
A jednak Bóg zwycięża... We współczesnej Polsce po wprowadzeniu w roku 1993 ustawy dotyczącej ochrony życia liczba aborcji spadła z blisko 800 tysięcy w latach 80tych do do kilkuset teraz.
Diabły dzwoniące w ornatach na mszę ogonami wrzeszczą, że tamta ustawa była szkodliwa i proaborcyjna... masakra. Czasami trudno Cię zrozumieć. Popierasz Nergala? Mam nadzieję, że nie jesteś satanistą?
|
N paź 02, 2011 18:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Johnny99 napisał(a): kto z Prawicy RP albo KNP głosował za mordowaniem dzieci nienarodzonych? Z Prawicy RP nikt, z KNP chyba też - nie pamiętam. Pisałam z myślą o głównych graczach - PO, PiS, PSL, SLD, RPP, PJN. A Ty jak zwykle uparcie swoje. Na czarnej liście nie ma ANI JEDNEGO POSŁA z PiS. Przyjmij nareszcie PRAWDĘ do swojej świadomości!!!!!!!! http://mocniejszy.wordpress.com/2011/07 ... borcyjnym/Na czarnej liście sporządzanej przez PiS  ....bo na liscie sporządzonej przez niezależna organizacje Pro live (portal wiara prezentował tą listę) - posłów, którzy ZAWSZE głosowali za zyciem brakuje czołowych polityków PiS, w tym Twojego ukochanego prezesa http://www.stopaborcji.pl/upload/file/K ... ertfikat(8).doc
|
N paź 02, 2011 18:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): na świecie - liczba zamordowanych nienarodzonych dzieci przekroczyła cyfrę 12 miliardów  czyli każda kobieta dokonała statystycznie 4-5 aborcji....a może wypadałoby podac realne liczby.
|
N paź 02, 2011 18:24 |
|
|
|