Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 6:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 100  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.4 
Autor Wiadomość
Znamienne jest przede wszystkim to, że sondaż robiono na zlecenie GW.

A teraz z innej beczki.
Cytuj:
Prokuratura chce monopolu na informowanie opinii publicznej o jakichkolwiek wydarzeniach związanych ze śledztwami. I dlatego zmusza do milczenia policję, CBA, a także pozostałe służby - pisze "Dziennik".
Tak wynika z pisma zastępcy prokuratora generalnego Edwarda Zalewskiego, skierowanego do prokuratorów apelacyjnych i szefów służb, do którego dotarła gazeta.

Takich praktyk nie było za czasów PiS-u.
To są właśnie pomysły PO.
Naciski to dopiero teraz są a nie za dawnych czasów.

Cz lip 23, 2009 7:01
Małe a cieszy. :D

Może i cieszy, ale PiS nie ma żadnych szans na władzę - samodzielnie nie porządzą, a koalicji nikt z tymi pieniaczami nie utworzy.

Cz lip 23, 2009 8:48

O współpracę z SLD bym Kaczyńskiego nie posądzał.

A pamiętasz przedwyborcze zapewnienia J. Kaczyńskiego, że nie będzie koalicji z SO? I określenia SO partią postesbecką, bardziej niebezpieczną niż SLD? (piszę z pamięci, ale sens wypowiedzi był taki).

Wówczas też nie posądzałem PiS o koalicję z SO, ale po tym numerze nie ma współpracy, o którą bym ich nie posądził.

Cz lip 23, 2009 8:55
osiris napisał(a):
Małe a cieszy. :D

Może i cieszy, ale PiS nie ma żadnych szans na władzę - samodzielnie nie porządzą, a koalicji nikt z tymi pieniaczami nie utworzy.

Dla mnie nie ma już znaczenia z kim będzie rządzić PiS, byle by PO odepchnąć od władzy.
Mogę też głosować za SLD byleby PO odeszło od żłoba.
Myślę, że wielu z elektoratu PiS tak myśli, więc dni PO są policzone.

Cz lip 23, 2009 9:50

Zakładając, że 20-27% stanowi więcej niż 40-50% to masz rację :D :lol:

Cz lip 23, 2009 11:08

Znamienne jest przede wszystkim to, że sondaż robiono na zlecenie GW.

I ty go uważasz za wiarygodny? Sondaż z GW?
A nie jest czasem "TE SONDAŻE SĄ SFAŁSZOWANE!!!" jak grzmiał Kaczyński dwa lata temu? Skąd pewność że te nie są?

SweetChild napisał(a):
A pamiętasz przedwyborcze zapewnienia J. Kaczyńskiego, że nie będzie koalicji z SO? I określenia SO partią postesbecką, bardziej niebezpieczną niż SLD? (piszę z pamięci, ale sens wypowiedzi był taki).

Wówczas też nie posądzałem PiS o koalicję z SO, ale po tym numerze nie ma współpracy, o którą bym ich nie posądził.

Być może. Ale to działa też w druga stronę. Wyobrażasz sobie, żeby SLD chciało koalicji z PiSem?

Cytuj:
Dla mnie nie ma już znaczenia z kim będzie rządzić PiS, byle by PO odepchnąć od władzy.
Mogę też głosować za SLD byleby PO odeszło od żłoba.

A ja mam wprost przeciwne wrażenie. PO ma przed sobą przyszłość jeśli nawet nie świetlaną, to całkiem jasną. A Tusk duże szanse na stołek prezydenta - chociażby ze względu na brak liczącego się kontrkandydata.

W 2005 zaczęła się gra między PiSem, a PO o pełną pulę władzy. PO miało zgarnąć wszystko - nie dostało nic. Ale PiS się zbyt długo nie utrzymał i połowę oddał. PO z tą połową obchodzi się znacznie ostrożniej - po dwóch latach nadal silnie się jej trzyma, PiS po dwóch latach musiał ustąpić. A gra trwa nadal i póki co wszystko wskazuje na to, że za rok PO się odegra i zgarnie całą wygraną, a PiS zostanie z niczym. No poza tym że pewnie nadal będzie drugą partią w Sejmie.

Cz lip 23, 2009 13:04

Być może. Ale to działa też w druga stronę. Wyobrażasz sobie, żeby SLD chciało koalicji z PiSem?

Chciało - nie. Ale wyobrażam sobie, że SLD utworzy koalicję z PiSem. Takie "nie chcemy, ale musimy", bo naród tak zdecydował w wyborach itp.

Cz lip 23, 2009 13:19
No poza tym że pewnie nadal będzie drugą partią w Sejmie.

Noo...nie wiem...gdy L. Kaczyński odejdzie z pałacu prezydenckiego - co jest nieuchronne - zniknie łącznik, który zespala PiS.
Nie wiadomo czy PiS przetrwa ten cios.

Cz lip 23, 2009 14:39

Kolejny socjalistyczny pomysł partii POdobno liberalnej: Bogatsi bez becikowego

Cytuj:
Becikowe to jednorazowe zasiłki za urodzenie dziecka. Dziś mamy - oba po 1 tys. zł. Jeden wynika z ustawy o świadczeniach rodzinnych - dostają go osoby z dochodem w rodzinie nieprzekraczającym 504 zł na osobę.

I drugi - dla wszystkich. Dochód nie ma tu znaczenia. To becikowe wymyśliła Liga Polskich Rodzin, która w 2005 r. prześcigała się z PiS (ówczesnym koalicjantem), o to kto bardziej dba o rodziny. Za becikowym LPR zagłosowała też PO. Chyba na złość PiS, który wtedy forsował becikowe tylko dla biednych.
(...)
PO planuje więc ograniczenie korzystania z powszechnego becikowego. Podobnie jak przy "pierwszym" becikowym, również w tym drugim byłby określony próg dochód uprawniający do jego korzystania. Byłby on jednak dwukrotnie większy od "pierwszego" i wynosił ok. 1 tys. zł na osobę w rodzinie.

Po zmianach najbiedniejsze rodziny dostawałby 2 tys. zł z dwóch becikowych. Nieco bardziej zamożni - 1 tys. z jednego becikowego. Bogatsi - ani złotówki.

Gdyby dzisiaj były wybory, to miałbym spore opory przed oddaniem głosu na tych lewicujących POpulistów.

Pt lip 24, 2009 10:23
Becikowe zabierze ale czy prorodzinne z którego korzystają przede wszystkim bogaci i zamożni, czyli czytaj PO?

Pt lip 24, 2009 18:20
Niedawno użalano sie nad Kownackim a tu mamy następną, podobną sytuację.

Cytuj:
Platforma Obywatelska nie kryje zdziwienia wywiadem wicepremiera Waldemara Pawlaka dla "Newsweeka", w którym ten skrytykował koalicjanta. - Pawlak oszalał. Tusk go zamorduje - mówi w rozmowie z "Dziennikiem" anonimowy członek zarządu PO. - Premier Pawlak z troską podchodzi do naszej koalicji. To dobrze - uspokaja wiceprzewodniczący Platformy, Waldy Dzikowski.
"Coś pękło w koalicji"
- To niepotrzebny wywiad, niczemu nie służy - tak w programie "24 godziny"... czytaj więcej »
We wtorek byłem na posiedzeniu koalicji i nic nie wskazywało, by cokolwiek złego się działo
Stanisław Żelichowski
Cierpkie słowa Pawlaka wobec Tuska i PO
W koalicji znów trzeszczy, ale tym razem już wicepremier Waldemar Pawlak... czytaj więcej »
Pawlak w ostrych słowach krytykował premiera Donalda Tuska, któremu zarzuca uprawianie polityki pod sondaże. PO dostaje się głównie za chaos w TVP. - Dla Platformy ważniejszy jest partyjny interes - stwierdza lider PSL na łamach "Newsweeka".

Wreszcie Pawlak zdobył się na konstatację, że król jest nagi o czym ja już dawno wiedziałem.
Nie wiem, może jestem prorokiem. :D

Pn lip 27, 2009 7:06
Wreszcie Pawlak zdobył się na konstatację, że król jest nagi o czym ja już dawno wiedziałem.
Nie wiem, może jestem prorokiem. :D

Nie jesteś prorokiem - zbyt szybko zapomniałeś historię oststnich 20 lat :D
Zawsze w każdej koalicji jakie PSL tworzył, po roku-póltora zaczynały się nasnaski - chodzi jak zwykle o przydział większej ilości prominentnych stanowisk, funkcji.

Pn lip 27, 2009 7:40

http://wyborcza.pl/1,75248,6861793,Poci ... nosci.html

Tak! Zabierzmy zniżki studentom, dajmy rolnikom, dajmy rodzinom, które bez środkór robi 12 dzieci... Bo po co w tym kraju studenci? Zgadzam sie (!) z Rydzykiem, który mówi, że "Polska to dziadostwo"...

Kto zagłosuje na PO? Nikt! Studenci zagłosuja na SLD, elektorat PO rownież, a ci, którzy nie głosowali za PO,tylko przeciwo PiS poszukają sobie innej partii...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn lip 27, 2009 7:50
Kto zagłosuje na PO? Nikt! Studenci zagłosuja na SLD, elektorat PO rownież, a ci, którzy nie głosowali za PO,tylko przeciwo PiS poszukają sobie innej partii...

Raczej nie pójdą do wyborów.
Napieralski tak zdołował SLD, że tylko wariaci mogą głosować na taki stalinowsko -gomółkowski twór.

Pn lip 27, 2009 8:25

Pójdą. Bo boja się powrotu PiS-u bardziej niż władzy innych....

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Pn lip 27, 2009 9:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1494 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 100  Następna strona