Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 6:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 826 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 56  Następna strona
 Czy opozycja szykuje nam polski Majdan? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Czy opozycja szykuje nam polski Majdan?
kosiarz1 napisał(a):
Raczej nic sie nie zmienilo. Kto jest za, jest, kto jest przeciw tez jest :D

Trochę się jednak zmieniło u kilku osób. Na przykład Johnny zdecydowanie krytykował PO. Teraz znacznie ostrzej krytykuje PiS. Ja przed wyborami, gdy było wiadomo, że teraz PiS wygra, podchodziłem do nich z pewną przychylnością, myśląc, że Kaczyński chce dobra Polski. Okazało się, że może faktycznie chce - tylko niestety jest ideowym komunistą :-( Efekty będą więc wiadome.

A największym rozczarowaniem jest chyba polityka międzynarodowa. Spodziewałem się, że będzie prowadzona w stylu Dudy, jak się wydawało przed wyborami parlamentarnymi. Ale nie. Jest prowadzona w stylu Kaczyńskiego, największego indolenta i nieudacznika w polityce międzynarodowej, jakiego Polska widziała. Który na dźwięk słowa "asertywność" chyba dostaje wysypki.

Cytuj:
Oczywiscie taki szum medialny, wywieranie presji medialnej, sprzyja zainteresowaniu ludzi, ktorzy dotad stali obok. Latwo ich zmanipulowac i zmobilizowac do dzialan np ulicznych...

Jak słyszę wypowiedzi konkretnych osób, to wiem, co i dlaczego im przeszkadza. Fakt, że zauważam też pewne nadinterpretacje, zarówno po stronie ludzi, jak i mediów. Ale uważam je za względnie niewielkie i nie wpływające na istotę rzeczy. Przeciwnie do drugiej strony, której propaganda w prasie bywa tak ordynarna, że to aż zadziwia.

Cytuj:
Publiczne wypowiedzi, publiczne udostepnianie wynikow spolki, a i sama spolka i wypowiedzi publiczne jej prezesa nie naleza do sfery "prywatne zycie" nawet Frasynika. To chyba naduzycie z Twojej strony. Te informacje mozna przeczytac na stronach tej firmy i przeczytac w wypowiedziach jej prezesa. To nie mozna tego komentować?

OK. Nie przyszło ma na myśl, że można ot tak wejść na stronę czyjejś firmy i sprawdzać jej historię. Założyłem więc, że robiła to pisowska prasa.

Cytuj:
Subiektywna opinia, nie poparta niczym. Ani mniej ani wiecej nie upartyjniaja panstwa jak poprzednicy.

PiS tak bardzo i nachalnie dąży do zdobycia bezpośredniej władzy nad wszystkim, jak nikt z poprzedników. TK, służba cywilna, prokuratura, media - nic nie było za PO aż tak jednoznacznie i wprost upolitycznione.

Cytuj:
Nie pisalem jednak o manifestujacych, ale o szopce ktora urzadza poslowie opozycji.

A weź daj spokój... Wczoraj nawet w Szkle Kontaktowym ich wyśmiali. W końcu sami się proszą urządzając taką komedię.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So gru 24, 2016 13:10

Odpowiem po Świętach :D

Wesołych Świat Bozego Narodzenia!

Wszystkim oczywiście! :)

So gru 24, 2016 13:35

Cytuj:
Trochę się jednak zmieniło u kilku osób. Na przykład Johnny zdecydowanie krytykował PO. Teraz znacznie ostrzej krytykuje PiS. Ja przed wyborami, gdy było wiadomo, że teraz PiS wygra, podchodziłem do nich z pewną przychylnością, myśląc, że Kaczyński chce dobra Polski. Okazało się, że może faktycznie chce - tylko niestety jest ideowym komunistą :-( Efekty będą więc wiadome.

Mozesz tysiace razy pisac slowa komunista, prl, itp itd, swiadczy to jedynie o Twojej nonszalancji jezykowej i poszanoawniu dla wiedzy i faktow. Komunizm, faszyzm i inne bandyckie ustroje, sa tylko wtedy w dyskusji uzywane, gdy jedna ze stron, nie ma argumentow.

Cytuj:
A największym rozczarowaniem jest chyba polityka międzynarodowa. Spodziewałem się, że będzie prowadzona w stylu Dudy, jak się wydawało przed wyborami parlamentarnymi. Ale nie. Jest prowadzona w stylu Kaczyńskiego, największego indolenta i nieudacznika w polityce międzynarodowej, jakiego Polska widziała. Który na dźwięk słowa "asertywność" chyba dostaje wysypki.

Coz...znowu ogolniki. Jak sie do tego odnieść? Samo postawienie Kaczynskiego za Trumpem w ksztaltowaniu polityki europejskiej, dowodzi tego, ze jest skutecznym politykiem. To nie Kaczynski doprowadzil do brexitu, ale lewactwo w UE. Zawsze slyszalem z ust PiSu i sam bylem zwolennikiem Uni narodow, z chrzescijanskimi korzeniami. To zmiana Unii a nie jej rozpad, jest glownym celem Polski. Za rzadow PO Polska byla landem niemieckim. Oczywiscie dla krypto lewakow, nie musialo oznaczac to cos zlego. Kanarek w klatce tez jest happy... :D

Cytuj:
OK. Nie przyszło ma na myśl, że można ot tak wejść na stronę czyjejś firmy i sprawdzać jej historię. Założyłem więc, że robiła to pisowska prasa

Nic nie pisalem o historii firmy Frasyniuka. Odnislem sie do wywiadu ktorego gdzies tam udzielil, mieszajac swoje sukcesy, z dzisiejsza sytuacja politycza itp. Chyba lekko przesadzasz z tym tematem.
Jezeli ktos chce ksztaltowac nasza rzeczywistosc, powinnismy jak najwiecej o nim wiedziec. To osoba publiczna.

Wt gru 27, 2016 7:48

Małgosiaa napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Nigdzie nie znajdziesz, i na tym forum tez, mojego poparcia czy krytyki dla dzialan czy slow politykow, czy to z jednej czy drugiej strony, na te demagogiczne i populistyczne gadki typu, "a u was bija murzynow"

Doprawdy?
viewtopic.php?p=931685#p931685
viewtopic.php?p=925149#p925149
nie chce mi się szukać więcej.

doprawdy?

Wt gru 27, 2016 7:55
Moderator

kosiarz1 napisał(a):
doprawdy?

no to spójrz na swój post wyżej:
kosiarz1 napisał(a):
Za rzadow PO Polska byla landem niemieckim. Oczywiscie dla krypto lewakow, nie musialo oznaczac to cos zlego. Kanarek w klatce tez jest happy...

czyż nie biją murzynów?

Wt gru 27, 2016 9:21
Ciekawi mnie pewna cecha stronnictwa prorosyjskiego. Z jednej strony robią histerię "opozycja robi Majdan", "doszło do próby puczu". Z drugiej strony - próbują dowieść, jaka to opozycja jest słaba, beznadziejna i śmieszna. Niekonsekwentni jesteście, towarzyszu kosiarz. Choć pewnie nakaz takiego właśnie dwumyślenia dostaliście o towarzyszy z Kremla, prawda?

Wt gru 27, 2016 10:13

Małgosiaa napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
doprawdy?

no to spójrz na swój post wyżej:
kosiarz1 napisał(a):
Za rzadow PO Polska byla landem niemieckim. Oczywiscie dla krypto lewakow, nie musialo oznaczac to cos zlego. Kanarek w klatce tez jest happy...

czyż nie biją murzynów?

gdzie?

Cytuj:
Ciekawi mnie pewna cecha stronnictwa prorosyjskiego. Z jednej strony robią histerię "opozycja robi Majdan", "doszło do próby puczu". Z drugiej strony - próbują dowieść, jaka to opozycja jest słaba, beznadziejna i śmieszna. Niekonsekwentni jesteście, towarzyszu kosiarz. Choć pewnie nakaz takiego właśnie dwumyślenia dostaliście o towarzyszy z Kremla, prawda?

Prawda. Opozycja jest słaba, bo śmieszna. Ludzie zmadrzeli, juz slogany z lat 2005-2007 nie wystarcza. Retoryka "na debila" nie przekonuje. Nie wystarczy wies mac czy ryba za 6.99 czy "stolki".
Wzieli sie na inny sposob, demokracja, wolnosc i inne gornolotne haselka. A wyborcy widza, ze to fejk. Nasza wolnosc dzis jest o wiele wieksza niz za czasow rzadow PO.
To o "stronnictwie prorosyjskim" to tez jakis zalosny slogan. Raz prorosyjski, raz idziemy na wojne z Rosja...
Putin dobrze gra, widocznie...dla takich jak ty.

Wt gru 27, 2016 10:21
kosiarz1 napisał(a):
Prawda. Opozycja jest słaba, bo śmieszna.
Przecież gensek ogłosił, że doszło do realnej próby przeprowadzenia puczu. A Dziennik Telewizyjny poświęcić potrafi poświęcić cały materiał temu, że jakaś posłanka opozycji zrobiła kukiełkę.
Cytuj:
Ludzie zmadrzeli, juz slogany z lat 2005-2007 nie wystarcza. Retoryka "na debila" nie przekonuje. Nie wystarczy wies mac czy ryba za 6.99 czy "stolki".
Fajnie jak zmieniasz temat. Co ma opozycja do ceny hamburgera?
Cytuj:
Nasza wolnosc dzis jest o wiele wieksza niz za czasow rzadow PO.
Wasza z pewnością. Możecie np. na swoich marszach otwarcie manifestować poparcie dla Putina i nikt Was za to nie pociągnie do odpowiedzialności
Cytuj:
To o "stronnictwie prorosyjskim" to tez jakis zalosny slogan.
Gdyż albowiem palenie flagi suwerennej Ukrainy w czasie gdy Putin dokonuje na nią agresji w żaden sposób nie może być interpretowane jako prorosyjskie.
Cytuj:
Raz prorosyjski, raz idziemy na wojne z Rosja...
Proszę wskazać moją wypowiedź, gdzie zarzucałem Wam pójście na wojnę z Rosją, albo odszczekać kłamstwo.
Cytuj:
Putin dobrze gra
Putin gra jak może. Żadnych celów strategicznych nie osiągnie. Ale namącić może poważnie, jak pokazuje zwycięstwo jego pomarańczowego ratlerka w USA.

Wt gru 27, 2016 10:32

Ciamajdan jest groteskowy i smieszny. Ale to nie znaczy, że nie jest groźny. Skuteczną rewoltę przeprowadził Castro, choć nie miał przewagi. Zwyciężył, bo był zdeterminowany. Tak jak obecna opozycja.
- Dlaczego posłowie opozycji spędzali święta w Sejmie?
- Bo nie znaleźli miejsca przy żłobie!
Soros i inne ośrodki lewicy i lewactwa nie będą w nieskończoność finansować nieudaczników. Trwa, więc, wyścig szczurów (knurów) do zagranicznego liberalnego żłobu.
Hasłem jest: "DEMOKRATYCZNIE WYBRANEJ WŁADZY, NIE UZNAMY NIGDY".
I żadnego znaczenia nie ma, czy komuś dokopiemy nazywając lewakiem, prawakiem czy liberałem. Nie ma znaczenia czy pomówimy o chodzenie na smyczy Angeli czy Władymira (najśmieszniejsze to, że oboje mają wspólny interes, aby Polska była krajem neokolonialnym).

Według mnie protesty tzw. opozycji nie mają nic wspólnego z interesem Polski, są wyłącznie dążeniem do żłobu.

I jeszcze troszkę ksenofobii: Czy zauważyliście, że trzy największe nazwiska opozycji sugerują niepolskie pochodzenie?

Wt gru 27, 2016 10:38

Cytuj:
Proszę wskazać moją wypowiedź, gdzie zarzucałem Wam pójście na wojnę z Rosją, albo odszczekać kłamstwo.

Kto mnie przeprasza za przypisywanien szystkich bzdur ktore zefcio we mnie wklada piszac Wy? Jezeli kosiarz = wam, to zefcio = wy.
To mzoe znajdziesz moj jeden post chwalacy rzady Putina, czy jego polityke? Czy bedziesz szczekal?

Cytuj:
Przecież gensek ogłosił, że doszło do realnej próby przeprowadzenia puczu. A Dziennik Telewizyjny poświęcić potrafi poświęcić cały materiał temu, że jakaś posłanka opozycji zrobiła kukiełkę.

To napisz list otwarty do Kaczora i Kurskiego...co mnie to. Ja pisze subiektywnie, jak ja to widze i oceniam.
Cytuj:
Gdyż albowiem palenie flagi suwerennej Ukrainy w czasie gdy Putin dokonuje na nią agresji w żaden sposób nie może być interpretowane jako prorosyjskie.

Kto palil? Kosiarz? kaczor? PIS ? a moze zefcio? To taka prowokacja?

Ostatnio edytowano Wt gru 27, 2016 10:45 przez kosiarz1, łącznie edytowano 1 raz

Wt gru 27, 2016 10:39

zefciu napisał(a):
Putin gra jak może. Żadnych celów strategicznych nie osiągnie. Ale namącić może poważnie, jak pokazuje zwycięstwo jego pomarańczowego ratlerka w USA.

Ale łykasz propagandę obamowo-wiedźmową

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt gru 27, 2016 10:44
kosiarz1 napisał(a):
Kto mnie przeprasza za przypisywanien szystkich bzdur ktore zefcio we mnie wklada piszac Wy? Jezeli kosiarz = wam, to zefcio = wy.
zefcio nie broni prawa do zawłaszczania władzy absolutnej w Polsce przez żadną siłę polityczną. Więc zefcio to zefcio. A kosiarz to Kaczyński.
Cytuj:
To napisz list otwarty do Kaczora i Kurskiego...co mnie to. Ja pisze subiektywnie, jak ja to widze i oceniam.
A po co mam pisać list otwarty? Przecież wiem, że Wasza strategia się nie zmieni.
Cytuj:
Kto palil? Kosiarz? kaczor? PIS ? a moze zefcio? To taka prowokacja?
A co? Czyżby już niezależna prywatna prokuratura Ziobry złapała tych "prowokatorów"?

Andy72 napisał(a):
Ale łykasz propagandę obamowo-wiedźmową
Jaką propagandę? Faktem jest, że wszyscy internetowi sługisi Putina popierali Trumpa. Faktem jest, że wszystkie proputinowskie "niezależne" portale popierały Trumpa. Niezależnie od oceny, ile głosów nabito w ten sposób Trumpowi, pozostaje faktem, że Rosja aktywnie Trumpa wspierała i trzeba sobie zadać pytanie, dlaczego.

Wt gru 27, 2016 10:59

Jakiem faktem?? Faktem jest że wszystkie zależne media jak CNN i Fox News popierały Hilarzycę.
Trzeba też zadać sobie pytanie, dlaczego taki Soros popiera Hilarzycę?
A może nie "niezależne" tylko akurat niezależne?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Wt gru 27, 2016 11:03
Andy – nie ma mediów niezależnych. W ogóle. Od samego początku dziennikarstwa, które powołał do życia kardynał Richelieu zakładając pierwszą na świecie gazetę, żeby krzewić propagandę "rządową", tzn. swoją własną.

Wt gru 27, 2016 11:07

Jednak taki Max Kolonko jest bardziej niezależny niż TVN czy GazWyb Michnika. Mimo zdominowania rynku przez opinie mediów zależnych m jeszcze uchowały się niezależne.

Wt gru 27, 2016 11:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 826 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 56  Następna strona