Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 7:48

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
Niedziela 09 grudnia2007 r.

JARK ma 79,41% zaufania w PiS
Udzieliło mu go 810 z 1020 delegatów na kongres partii

Obrazek

fot. Piotr Balwicki /Agencja SE/East News/

Prezes PiS Jarosław Kaczyński otrzymał wotum zaufania na sobotnim kongresie partii.
Szef PiS jest zadowolony z wyniku głosowania.
Jak mówił, wierzy, że PiS będzie jeszcze rządził.
Zapowiedział też dynamizację działań partii.

Za wotum zaufania dla J. Kaczyńskiego zagłosowało 810 delegatów na kongres,
50 było przeciw, a 77 wstrzymało się od głosu.
Do udziału w głosowaniu uprawnionych było 1020 delegatów, którzy uczestniczyli w kongresie.
(...)

Całość VIDE: INTERIA
http://fakty.interia.pl/kraj/news/50-de ... mu,1024228

KOMENTARZYK:

Zaczęło sie po leninowsku od "Szto diełać" JARKA,
A skończyło po gomułkowsku odśpiewaniem "Sto lat"
dla Pierwszego Sekretarza KC PiS :P :P :P

.

N gru 09, 2007 5:11
Tusk potajemnie spotyka się z "betonem" postkomuchem Millerem...koledzy o tym nie wiedzą, a nawet w to wątpią !!

Cytuj:
Posłowie PO nic o tym nie wiedzą
(…)
Jednak fakt, że do spotkania Tuska z Millerem doszło, potwierdza szef kancelarii premiera Tomasz Arabski.

- W kancelarii premiera pan premier Donald Tusk spotkał się z panem Leszkiem Millerem - mówi "Dziennikowi" Arabski.

(...)
Nasi ostatnio- "przyjaciele" rosjanie, w dowód zaufania i kłąniania się pana Sikorskieg w pas...zakazują importu drobiu i "przetworów" z drobiu z Polski..

http://www.tvn24.pl/12692,1531273,wiadomosc.html

Obrazek

By wszystkim żyło się lepiej!

Cytuj:
Zamiast 75-procentowej stawki, lewe dochody resort chce opodatkować na zasadach ogólnych, z możliwością korygowania deklaracji po kontroli podatkowej lub skarbowej. Jak podaje "Rzeczpospolita" (…)

http://podatki.onet.pl/1648141,1,0,wiadomosci.html

A jak tam Gruby zawłaszczanie państwa? jak tam z konkursami w ZUS-ie...i wogóle? jak postrzegasz autorytet bezstronny adowkata-prokuratora Ćwiąkalskiego? a pan minister finansów który nie ma peselu, nip-u, ba..nawet dowodu osobistego nie ma...czy może pani wiceminister fianasów (censored)-Duch, zapłaciła za przekrety z jeszcze rzadów komuchów podatek ?
A jak tam pan Staszak, który w rzadach SLD-PSL, uodpolityczniął prokuraturę? no i pan WSI, który został szefem kadr...? Gdzie ten rzad "cieni", gdzie cud gospodarczy i druga Irlandia? , no wiem w rękach PSL-u i Pawlaka, ktory przeciez blokuje!! wymówka zawsze jest...i ten zły prezydent..
Gruby Ty może zacznij się odchudzać...no i te rybki!

Kosiarz, trafiłeś w kamień :!: :P
To, że posłowie nie wiedzieli o niczym nie świadczy. Przecież premier nie musi ogłaszać w specjalnym komunikacie z kim się spotkał, komu uścisnął rękę, o której miał wypróżnienie i jaki miał stolec :P
Zresztą jaka to tajemnica, skoro o spotkaniu mówi dziennikarzom szef kancelarii premiera :?:
Potajemnie to Miller spotkał się z Jarosławem Kaczyńskim i to tak potajemnie, że dziennikarze nic o tym nie wiedzieli do wczoraj, kiedy to Miller osobiście sypnął JARK-a w TVN24

Nie wiem, dlaczego uważasz Rosjan za kretynów i zboczeńców chcących karmić swój naród drobiem zarażonym kaczą grypą :?:

Co do podatków to nie znam szczegółów, ale skoro na szczęście poroniona została budowa kaczystowskiej IV PRL, to może najwyższy czas zlikwidować ten relikt postbolszewickiego podatku od znamion zewnętrznych :?:
Zresztą nawet pomijając komunistyczny rodowód tego podatku, to za jego likwidacją przemawiają także względy praktyczne. Jego skuteczność była taka sobie, bo cóż z tego, domiary były wysokie, skoro ściągalność znikoma

Niestety Kopernik miłą racje – zły wypiera dobry i nie dotyczy to tylko pieniądza :evil:
Totalna czystkę po zdobyciu władzy przeprowadził Krzaklewski i jego AWS(tkm), a chociaż wszyscy się na to oburzali to po zdobyciu władzy robili to samo – zły pieniądz wyparł dobry i już pozostał :evil: :evil: :evil:

Inna sprawa, że chociaż przeglądy kadrowe po dwóch latach budowy IV PRL są całkowicie zrozumiałe i uzasadnione, to styl w jakim to zrobiono w ZUS był fatalny, a późniejsze tłumaczenia głupie.

Zarzuty wobec ministra Ćwiąkalskiego są tak idiotyczne, że na serio to mogą je brać chyba tylko ci co maja najwyżej trzy sprawne szare komórki chronione moherowym beretem, więc nie będę komentował.

Kosiarz, czyżbyś nie wiedział o tym, że PESEL został wprowadzony dopiero w 1979 r. a minister Jan Vincent-Rostowski urodził się 28 lat wcześniej i to nie w Polsce tylko w Wlk. Brytanii. W takiej samej sytuacji są miliony Polaków – tych którzy zwiali z PRL przed 1979 r. oraz ich dzieci. Nie ma w tym nic zdrożnego Gdy im to jest potrzebne załatwiają PESEL zgodnie z procedurami określonymi w ustawach i po sprawie W ten sam sposób uzyskał PESEL minister Vincent-Rostowski i robienie z tego problemu to tylko opium dla ludu Kurskiego.

W sprawie podatkach osobistych pani prof. Elżbiety Ch.ojny-Duch nie będę się wypowiadał na podstawie plotek medialnych. Musiałbym mieć wgląd w dokumenty.

A tak ogólnie to bardzo ją szanuje i cenie. Przed wielu laty –w czasach tzw. Afery alkoholowej – gdy ujawniłem przekręty podatkowe na dużą skalę w jednym z klubów sportowych podległych ministrowi spraw wewnętrznych, miałem przeciwko sobie niemal wszystkich. Pomógł mi wtedy podwładny ówczesnej pani wiceminister finansów (censored)-Duch, dyrektor Departamentu Podatków Pośrednich p. Wesołowski, a p. (censored)-Duch po otrzymaniu zaleceń pokontrolnych zachowała się w sposób z jakim niezwykle rzadko spotykałem się w czasie 14 lat pracy w pewnym wysokim pokoju.
Przeprowadziła kontrole we wszystkich klubach sportowych związanych z resortami siłowymi i w kilkunastu znalazła takie same nieprawidłowości jak ja w Poznaniu.
Podsekretarzy stanu, którzy w tamtych czasach tak jak ona odważyli by się wystąpić przeciwko ministrom obrony i spraw wewnętrznych, to trudno by znaleźć.
W późniejszym okresie tez pokazała, że ma … występując przeciwko ministrowi Wiesławowi Kaczmarkowi.
Po czynach ich poznacie, a nie po tym co o nich piszą szmatławce.

Staszaka nie kojarzę, a co do WSI to przypominam, że niezależnie od ocen Macierewicza, to była legalna służba Rzeczypospolitej :!:

Od cudów, to w naszym kraju jest ob. o. Tadeusz, a nie premier :P
Nie wiedziałem, że jesteś aż tak naiwny, żeby spodziewać się cudów już po 2 tygodniach rządów Tuska, skoro premier Kaczyński tłumaczy, że nie spełnił obietnic wyborczych bo rządził tylko 2 lata.
Zachowaj przynajmniej chociaż trochę proporcji mocium panie, skoro nie stać Cię na uczciwość :!:

Ps.
A poza tym wprawdzie nie ukrywam, że jestem antykaczystą, ale to przecież nie oznacza, że jestem platformersem, o czym łatwo się przekonać śledząc moje wypowiedzi zarówno te z 2 ostatnich lat, jak i te wcześniejsze..

Nie wszystko co robi Tusk znajduje moje uznanie. Nie jestem zachwycony tym co zrobił w ZUS-ie, a jeszcze mniej reanimacją Miodowicza, którego uważam za (…) nie mniejszego niż Macierewicz, tyle że zdrowego na umyśle, co zresztą nie jest okolicznością łagodzącą :!:

.

N gru 09, 2007 6:52
zbanowany na stałe

Kosiarz, trafiłeś w kamień Exclamation Język
To, że posłowie nie wiedzieli o niczym nie świadczy. Przecież premier nie musi ogłaszać w specjalnym komunikacie z kim się spotkał, komu uścisnął rękę, o której miał wypróżnienie i jaki miał stolec Język
Zresztą jaka to tajemnica, skoro o spotkaniu mówi dziennikarzom szef kancelarii premiera Question
Potajemnie to Miller spotkał się z Jarosławem Kaczyńskim i to tak potajemnie, że dziennikarze nic o tym nie wiedzieli do wczoraj, kiedy to Miller osobiście sypnął JARK-a w TVN24

No i co my tu czytamy...że Gruby wie lepiej niż Pitera, ktora cały dzień "siedziała" u premiera, ale nie wiedziala..Gruby wie....
Pewnie nic by nie było w tym dziwnego, bo co może być dziwnego, ze premier Tusk przyjmuje porady, od byłego premiera, którego jeszcze dwa lata temu nazywał czerwoną mafią, zbrodniczyn syndykatem, i chciał delegalizacji SLD....a dziś mianuje jego ludzi na stanowiska rządowe...nic przeciez w tym dziwnego.

Cytuj:
Nie wiem, dlaczego uważasz Rosjan za kretynów i zboczeńców chcących karmić swój naród drobiem zarażonym kaczą grypą Question

I własnie w tym rzecz, ze to Sikorski i spka, uwazają ich za kretynów...
Gdy cały swiat chyba oprócz Polski i Wenezueli, krtytykuje wybory w Rosji, krytykuje sposób postepowania z opozycją, Tusk robi w strone Rosji gesty pojednania..żałosne i szkodliwe.

Dlaczego Ty uwazawsz UE, za kretynów która chce jeść nasze mięso...?
Hipokryzja sięga szczytu....

Cytuj:
Co do podatków to nie znam szczegółów, ale skoro na szczęście poroniona została budowa kaczystowskiej IV PRL, to może najwyższy czas zlikwidować ten relikt postbolszewickiego podatku od znamion zewnętrznych Question
Zresztą nawet pomijając komunistyczny rodowód tego podatku, to za jego likwidacją przemawiają także względy praktyczne. Jego skuteczność była taka sobie, bo cóż z tego, domiary były wysokie, skoro ściągalność znikoma

Bzdury piszesz...ściąganie podatków z działalności przestepczej chyba nie istnieje na całym świecie...no może Rosja, Ukraina itp...na całym świecie sa kary dla przestępców...Tak jak oderwanie prokuratora gen, od ministra sprawiedliwości....tylko na wschodzie..czy to nie pan premier Tusk przekonywał, ze on idzie na zachód? ale takie bzdury opowiadał nie tylko o systemie podatkowym.....

Cytuj:
Zarzuty wobec ministra Ćwiąkalskiego są tak idiotyczne, że na serio to mogą je brać chyba tylko ci co maja najwyżej trzy sprawne szare komórki chronione moherowym beretem, więc nie będę komentował.

Zarzuty? a kto tu stawia zqarzuty??
Czy nie miało byc przejrzyście? bez uwikłań, powiązań...chyba najgorsza kandydatura jaka mogła być, zwolennik korporacji, adwokat-czyli obrońca, szerokie znajomosci gospodarczo-biznesowe...czy to dobry prokurator, który ma scigać przestepców!?

Cytuj:
Kosiarz, czyżbyś nie wiedział o tym, że PESEL został wprowadzony dopiero w 1979 r. a minister Jan Vincent-Rostowski urodził się 28 lat wcześniej i to nie w Polsce tylko w Wlk. Brytanii. W takiej samej sytuacji są miliony Polaków – tych którzy zwiali z PRL przed 1979 r. oraz ich dzieci. Nie ma w tym nic zdrożnego Gdy im to jest potrzebne załatwiają PESEL zgodnie z procedurami określonymi w ustawach i po sprawie W ten sam sposób uzyskał PESEL minister Vincent-Rostowski i robienie z tego problemu to tylko opium dla ludu Kurskiego.

Nie wiem czy Gruby przypominasz sobie jak to wysmiewałeś premiera Kaczyńskiego, ze nie ma konta, prawo jazdy ....widzisz, tu nie chodzi o to co ma , a co nie ma pan Rostowski, tu chodzi o obłudę, którą prezentowałeś i nadal prezentujesz...
Problem to jest z takimi jak Ty, wystarczy im byle jaki pretekst do opluwania człowieka, nawet brak prawo jazdy....w pózniejszych wyborach, napewno zagłosujesz za LiD-em...

Cytuj:
W sprawie podatkach osobistych pani prof. Elżbiety Ch.ojny-Duch nie będę się wypowiadał na podstawie plotek medialnych. Musiałbym mieć wgląd w dokumenty.

Poważnie? No popatrzcie się jaki uczciwy...nie bedzie się wypowiadał na podstawie "plotek medialnych"...abstrachując od tego, ze to nie żadne plotki, bo nawet stanowisko przez to straciła w poprzednich komuszych rządach...chciałem zapytać? a co Ty tu robiłeś i robisz przez ostatnie kilka miesiecy? na jakiej podtsawie opluwasz ludzi z PiS-u? manipulujesz tekstem? masz dowody i wgląd do nich? na jakiej podstawie piszesz o bolszewizmie, nkwd i takie tam bzdety? na jakiej podstaaiwe oczerniasz prezydenta? masz wgląd w dokumenty? a może medialne wiadomości tylko? Gruby nie kompromituj się obłudnie...

Cytuj:
A tak ogólnie to bardzo ją szanuje i cenie. Przed wielu laty –w czasach tzw. Afery alkoholowej – gdy ujawniłem przekręty podatkowe na dużą skalę w jednym z klubów sportowych podległych ministrowi spraw wewnętrznych, miałem przeciwko sobie niemal wszystkich. Pomógł mi wtedy podwładny ówczesnej pani wiceminister finansów (censored)-Duch, dyrektor Departamentu Podatków Pośrednich p. Wesołowski, a p. (censored)-Duch po otrzymaniu zaleceń pokontrolnych zachowała się w sposób z jakim niezwykle rzadko spotykałem się w czasie 14 lat pracy w pewnym wysokim pokoju.
Przeprowadziła kontrole we wszystkich klubach sportowych związanych z resortami siłowymi i w kilkunastu znalazła takie same nieprawidłowości jak ja w Poznaniu.

Obudż się człowieku..cos Ci się pomyliło...afera alkoholowa była kilka lat przed panią minister...hmm po tym tekscie zastanawiam się czy dobrze robię, ze z Tobą dyskutuje...

Cytuj:
Staszaka nie kojarzę, a co do WSI to przypominam, że niezależnie od ocen Macierewicza, to była legalna służba Rzeczypospolitej Exclamation

Staszak tak jak pani Duch, tylko w innym resorcie "uodpolityczniał" prokuraturę za czasów rzadów SLD-owskich...

Cytuj:
Od cudów, to w naszym kraju jest ob. o. Tadeusz, a nie premier Język
Nie wiedziałem, że jesteś aż tak naiwny, żeby spodziewać się cudów już po 2 tygodniach rządów Tuska, skoro premier Kaczyński tłumaczy, że nie spełnił obietnic wyborczych bo rządził tylko 2 lata.
Zachowaj przynajmniej chociaż trochę proporcji mocium panie, skoro nie stać Cię na uczciwość Exclamation

Premier nie od "cudów"..jak to Gruby, nie wierzysz premierowi Tuskowi?
Czy "cuda" wymagają jakiegoś dłuższego czasu? może rok? a może dwa. czy więcej...a ile dałeś rzadowi PiS-u na czyny? miesiąc, dwa? czy może jak witryna "spieprzajdziadu" zacząłes już od wyborczej nocy, nagonki i oszczerstwa?
Ja głosowalem na PiS, i tylko w jednym przypadku nie zrobili z swojego programu wyborczego to co mogli zrobić...chodzi o aborcję.
Wszystko resztę realizowali i dązyli do realizacji...
PO nie tylko nie dązy do realizacji swoich..obiecanek-cacanaek, bo programu wyborczego nie mieli, ale takze jawnie mówi, ze nic nie zrealizuje...wzrost gospodarczy, obniżka podatków, konkursy na stanowiska, podatek liniowy..itd...

Cytuj:
Ps.
A poza tym wprawdzie nie ukrywam, że jestem antykaczystą, ale to przecież nie oznacza, że jestem platformersem, o czym łatwo się przekonać śledząc moje wypowiedzi zarówno te z 2 ostatnich lat, jak i te wcześniejsze..

Nie wszystko co robi Tusk znajduje moje uznanie. Nie jestem zachwycony tym co zrobił w ZUS-ie, a jeszcze mniej reanimacją Miodowicza, którego uważam za (…) nie mniejszego niż Macierewicz, tyle że zdrowego na umyśle, co zresztą nie jest okolicznością łagodzącą Exclamation

ale ja bardzo dobrze o tym wiem, co napisałem wcześniej..kim Ty się czujesz..
Tak jak GW bedzie teraz pluła na PO /chyba, ze zaczną walczyć z Kościołem/.. by w nastepnych wyborach wygrało LiD, tak Tobie też tamci pasują ;)...

N gru 09, 2007 10:44
Zobacz profil WWW
Przez całe dwa lata non stop "dążyli do realizacji" i nic ponad to :D :lol:

N gru 09, 2007 10:59
zbanowany na stałe

Przez całe dwa lata non stop "dążyli do realizacji" i nic ponad to :D :lol:

możesz dać przykłądy? żebym mógł sie odniesć do nich...

bo przecież mogę napisac jak Ty, jakieś głupawe zdanie i bedzie po dyskusji...:)

N gru 09, 2007 11:33
Zobacz profil WWW
Może zatem wskażesz te zrealizowane obiecanki-cacanki z PiSowskiego programu wyborczego.

N gru 09, 2007 12:21
zbanowany na stałe

Może zatem wskażesz te zrealizowane obiecanki-cacanki z PiSowskiego programu wyborczego.

tak przypuszczałem...:)
pozdrawiam

N gru 09, 2007 13:17
Zobacz profil WWW

Ja głosowalem na PiS, i tylko w jednym przypadku nie zrobili z swojego programu wyborczego to co mogli zrobić...chodzi o aborcję.

Rozwiń myśl: "wszystko resztę zrealizowali i dążyli do realizacji" w kontekście realizacji PiS-owskiej obietnicy budowy 3 milionów mieszkań.

Cytuj:
PO nie tylko nie dązy do realizacji swoich..obiecanek-cacanaek, bo programu wyborczego nie mieli, ale takze jawnie mówi, ze nic nie zrealizuje...wzrost gospodarczy, obniżka podatków, konkursy na stanowiska, podatek liniowy..itd...

Podaj te jawne wypowiedzi PO mówiące o rezygnacji z realizacji wzrostu gospodarczego i obniżki podatków.

N gru 09, 2007 13:50
Do fenomenalnego sukcesu w postaci 3 mln mieszkań, dodam jeszcze kilka następnych:

Tanie Państwo - wydatki rosną, biurokracja się rozrasta, wciąż nowe stanowiska
Prywatyzacja - zatrzymana
Polityka zagraniczna - najgorsze notowania od wielu lat
Uczciwe Państwo - przestępcy w rządzie, przestępcy na stanowiskach, dealer narkotykowy w Płacu.
WSI - kompromitacja i śmiech - sukces dla obcych służb
Ministerstwo Sprawiedliwości - wiele konferencji prasowych, a każda następna śmieszniejsza i żałośniejsza od poprzedniej. Zapomniałbym o rewelacyjnej ekstradycji Mazura (amerykański sędzia musiał mieć niebywały ubaw czytając bzdety wysmażone przez urzędasów Ziobry), sądy 24h - ogromny sukces w wyłapywaniu pijanych rowerzystów.
CBA - szkoda słów, co akcja to kompromitacja.
Media publiczne - upodobnione do tych z czasów socrealizmu.

PiS ma tak naprawdę tylko dwa sukcesy na koncie:
1 - Świetna propaganda, która potrafiła klęskę przerobić na sukces i oszołomić wyborców
2 - Zniszczenie Samoobrony i LPR-u (za to akurat im dziękuję)

N gru 09, 2007 14:16

Obudż się człowieku..cos Ci się pomyliło...afera alkoholowa była kilka lat przed panią minister...hmm po tym tekscie zastanawiam się czy dobrze robię, ze z Tobą dyskutuje...

Zdecydowanie źle robisz :!:

A wynika z tego, że albo jesteś tak stary i masz sklerozkę, a na dodatek jesteś tak zarozumiały, że wiesz lepiej ode mnie z kim ja prowadziłem korespondencje słuzbową w sprawie wyników kontroli w GKS Oliimpia, albo jesteś smarkaczem rownież zrozumiałym, uwazajacym, że przed Twoim urodzeniem Polska nie istniała i nad Wartą nie handlowano alkoholem, kawa i lodowkami :razz: :razz: :razz:

N gru 09, 2007 15:13
zbanowany na stałe

kosiarz napisał(a):

Rozwiń myśl: "wszystko resztę zrealizowali i dążyli do realizacji" w kontekście realizacji PiS-owskiej obietnicy budowy 3 milionów mieszkań.

OK...
więc najpierw wyciąg z programu PiS-u, bo napewno go nie przeczytałeś...jak każdy krytykujący.:)

Cytuj:
Opowiadamy się za aktywną polityką
prorodzinną państwa.
Według naszego programu mieszkaniowego Rodzina na swoim, każda rodzina
powinna dysponować samodzielnym mieszkaniem. W ciągu najbliższych
8 lat należy wybudować od 3 do 4 milionów mieszkań.

Więc jak czytasz, program miał byc przeznaczony na 8 lat...więc teraz zobaczmy co PiS zrobił w ciągu 1,5 roku swoich rzadów...

Więc teraz statystki...

Cytuj:
W pierwszej połowie 2007 r. Wydano o 72% więcej pozwoleń na budowę obiektów wielorodzinnych niż w analogicznym okresie poprzedniego roku, wynika z danych Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego (GUNB).

Cytuj:
W ciągu pierwszych sześciu miesięcy 2007 r. deweloperzy, według danych GUS, rozpoczęli budowę prawie 37,8 tys. mieszkań, czyli o ponad 65% więcej niż rok wcześniej.
W pierwszej połowie 2007 r. Wydano o 72% więcej pozwoleń na budowę obiektów wielorodzinnych niż w analogicznym okresie poprzedniego roku, wynika z danych Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego (GUNB).

Gdyby przyjać, tylko 30% wzrost w nastepnych latach, spokojnie można wybudowac te mieszkania.
Logicznie? Nawet jeżeli by było ich mniej widać, ze PiS dązył do spełnienia swoich obietnic wyborczych, nie uciekał od nich i odpowiedzialności za nie, a zapłacił za to wyoka cenę...

http://www.rynekbudowlany.com/next.php?id=7492

Masz tu takze drugą częśc programu dot.budownictwa..PiS-u

Cytuj:
Odbiorcą programu budownictwa społecznego będą rodziny o średnich
i niskich dochodach, których nie stać na kupno lokalu na wolnym rynku.
Z programu budownictwa socjalnego skorzystają osoby, których nie stać
na mieszkanie społeczne. Budownictwo socjalne powinno być finansowane
przez gminy.
Wprowadzimy ulgi podatkowe uzależnione od liczby dzieci w rodzinie
oraz jej dochodów.

i tu ustawę...

http://www.bgk.com.pl/fundusze/noclegownie.jsp

Pozniej odniose sie do "programu cudów" a'la PO, i innych śmieszności..:)
idę na imprezkę..;)...

N gru 09, 2007 15:44
Zobacz profil WWW

Liczba budowanych mieszkań musi zostać wyraźnie zwiększona – co do tego nie ma wątpliwości. Jednak budowa 3 milionów mieszkań w ciągu 8 lat przy obecnych rozwiązaniach prawnych nie jest możliwa. Dwukrotne powiększenie liczby mieszkań, które się obecnie buduje, będzie sukcesem. Żeby sytuacja uległa poprawie, rząd musi przygotować efektywne instrumenty wsparcia finansowego dla mieszkalnictwa, trzeba także wprowadzić regulacje, które pozwolą w lepszy niż obecnie sposób gospodarować przestrzenią i gruntami. Wreszcie należy zadbać o poprawę bezpieczeństwa transakcji mieszkaniowych. Tego nie zrobi się w ciągu kilku miesięcy."

Kosiarz, to wyżej, to jest ocena stanu realizacji obietnic PiS dokonana przez pewien oczywisty autorytet 11 czerwca 2006 r.

Możesz powiedzieć, ale tak bez demagogii i wodolejstwa, co się od tamtej pory zmieniło i ile w końcu tych mieszkań powstało :?:

N gru 09, 2007 16:53
(...)
Pewnie nic by nie było w tym dziwnego, bo co może być dziwnego, ze premier Tusk przyjmuje porady, od byłego premiera, którego jeszcze dwa lata temu nazywał czerwoną mafią, zbrodniczyn syndykatem, i chciał delegalizacji SLD....a dziś mianuje jego ludzi na stanowiska rządowe...nic przeciez w tym dziwnego.
(...)

Kosiarz, prawdą jest i to przez nikogo nie ukrywana,że premier Tusk prezyjął premiera Millera na jego prosbę.

I tyle faktow , bo reszta, czyli to ględzenie o "poradach" to już tylko domysły "Dziennika" oraz insynuacje i oszczerstwa JARK-a i Twoje :evil:

Premier przyjął byłego premiera, bo jest wychowany na podworku i wie co to kurtuazja, grzeczność i w ogole dobre wychowanie. - w przeciwieństwie do dwoch takich wychowywanych na salonach "Człowieka Roku 2005" :razz: :razz: :razz:

A poza tym dlaczego miał byc bardziej kaczystowski niż sam Kaczyński, który spotkał sie z Millerem znacznie wcześniej od Tuska.

N gru 09, 2007 17:04
Chciałbym dodac jeszcze dwa wielkie sukcesy PiS-u

- 500 metrów autostrady!!
- peron we Włoszczowej!!!

N gru 09, 2007 17:37
Ten wzrost budowy mieszkań deweloperskich czy budownictwa indywidualnego, to efekt migracji Polaków do pracy za granicą.
Zarobioną tam kasę inwestują w mieszkania lub domki indywidualne.
W tym zaś nie ma żadnej zasługi PiSu :D :lol:

N gru 09, 2007 18:58
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 135  Następna strona