RÓBTA CO CHCETA PANA OWSIAKA
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Widziałem wiele inicjatyw, które padały po odsunięciu założyciela i wizjonera tego przedsięwzięcia.
Zygmuncie......
Jeżeli RM opiera sie na Jednym i Tylko Jednym człowieku......po odejściu którego rozpadnie sie.
To jak to ma sie do tez głoszących iz RM jest "Bożym dziełem" ?
Boże dzieła nie upadaja w momencie gdy zabraknie "wizytówki" w postaci jednego człowieka.
pozdrówka
|
Wt sty 11, 2005 15:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
..."zobowiązuje nas w pierwszym rzędzie do zajęcia się sprawami naszej Ojczyzny"...
Chrystus mówił:
- "Szukajcie wpierw królestwa Bożego i sprawiedliwości Bożej, a wszystko to będzie wam przydane" Mt6,33;Łk12,31
- "Polskę szczególnie umiłowałem, a jeżeli posłuszną będzie woli Mojej, WYWYŻSZĘ ją w potędze i świętości" (Dz 1732).
"Kiedy zrobimu porządki u siebie, dopiero wówczas"... to nie zapomnij, że:
"Jeżeli Pan domu nie zbuduje, próżno trudzą się ci, którzy go budują" Ps 127.
Dalej twierdzisz, że należy powiedzieć Bogu:"Poczekaj"?.
Lokalność - chrześcijaństwo na większości kontynentów, przejęło, wtopiło się w tradycję, obyczaje, ludów je zamieszkujących - u nas także, popatrz dokładnie, a dostrzeżesz.
|
Wt sty 11, 2005 16:27 |
|
 |
Oozie
|
Zygmunt Stary napisał(a): Na razie Owsiak pokazuje, że osiągamy niezłą klasę w światowym żebractwie. Czy taki ma być obraz Polski ?
No tak -- dobroczynność to żebractwo.
Co dopiero taki Bob Geldof kiedy organizował Life Aid -- ten to dopiero był żebrak, skala ogólnoświatowa -- jakoś się Anglicy nie poczuli urżeni skalą żebractwa a królowa zdaje się mu order Wiktorii podarowała....
Jeśli ma o mnie świadczyć Owsiak-żebrak to ja bardzo proszę.
|
Wt sty 11, 2005 16:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oozie
Bogini Kali -krwawy kult, wyznawcy jej kultu składali ofiary z małych dzieci, obecnie ofiary z kóz.
Zdaża się sporadycznie obecnie, że wieśniacy składaja swoje dzieci w ofierze (choć jest to karalne), w 2002r:wieśniak z Nepalu złożył w ofierze własnego synka, w 2001r kobieta z Indii, dwie swoje córeczki-bliźniaczki.
|
Wt sty 11, 2005 17:16 |
|
 |
Zygmunt Stary
|
Oozie:
Jak chcesz, ja się na to nie godzę, aby Owsiak był tym pryzmatem, przez który mają inni postrzegać mnie i Polskę.
Alus:
Każda forma naszej aktywności ma prowadzić do Boga. I nic bez Jego woli zbudować nie jesteśmy w stanie, ale są przecież obowiązki stanu (względem rodziny, zgromadzenia, względem wspólnoty w której żyjemy, względem Ojczyzny) i nie wolno  ! ich przeciwstawiać drodze do zbawienia. One same, z ochotą podejmowane zbawienie przybliżają.
Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że należy Bogu mówić "poczekaj"!
Czy te słowa?
Cytuj: - "Szukajcie wpierw królestwa Bożego i sprawiedliwości Bożej, a wszystko to będzie wam przydane" Mt6,33;Łk12,31
odnoszą się też do Owsiaka i Przystanka Woodstok ?!
Belizariusz:
Chcesz Pana wystawiać na próbę ?
Uderz, zabij Rydzyka, a się przekonasz. Kto wie może Ojcu Dyrektorowi też pisana korona męczeńska, jako kontynuatorowi dzieła św.Maksymiliana.
Mnie nie przekonałeś, że czas Rydzykowi na emeryturę.
A jakby wyglądała WOŚP bez Owsiaka ? Może jak Monar bez Kotańskiego...
_________________ Nigdy nie dość ortodoksji
|
Wt sty 11, 2005 18:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Uderz, zabij Rydzyka, a się przekonasz. Kto wie może Ojcu Dyrektorowi też pisana korona męczeńska
Masz wyjatkowo histeryczny stosunek do osoby o. Rydzyka...........jakby był jakimś niezastapionym guru..
Jak juz zaznaczyłem kilka postów wyżej.....nie interesuje mnie zupełnie osoba Jurka Owsiaka.
Nie jestem również zaintweresowany mordowaniem o. Rydzyka.
Tak moga twierdzić jedynie histerycznie nastawieni obrońcy tegoż człowieka....wietrzący wszędzie spiskowa teorie dziejów.
Nie widze równiez w moim poscie jakiejkolwiek próby wystawiania Boga na próbe......cos ci sie pomiętoliło Zygmuncie.
Zachowujesz sie identycznie jak fanatyczni obrońcy Owsiaka.....z tym , ze Twój fanatyzm jest skierowany w strone o. Rydzyka.
Wspomniałem o odejściu na emeryture.....a tutaj zaraz mnie oskarżono o wszelkie najgorsze rzeczy z chęcia dokonania morderstwem włacznie.
Obawiam sie, ze w kolejnym poscie zaczniesz mnie wysyłac do egzorcysty i dowodzic mego opetania przez demony.
No bo przecież, kazdy kto nie lubi o Rydzyka jest sługa demonów i straszliwym przeciwnikiem całego Kościoła  !
Może by juz teraz wystąpić do Watykanu o rozpoczęcie procesu beatyfikacyjnego????
Zaczyna mi tutaj pachniec sekta.
Zabraknie Owsiaka......to być moze zniknie WOŚP, nie mam pojęcia.
Jeżeli jednak RM upadnie w momencie gdy zabraknie o. Rydzyka........to bedzie mozna śmiało stwierdzić, ze kiepskie było owo "dzieło", skoro opierało sie na jednym zakonniku.
pozdrówka
|
Wt sty 11, 2005 18:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do każdego się odnosżą, do Owsiaka także.
Przeczytaj rozmowę ks. Andrzeja Draguli z Owsiakiem:
http://www2.tygodnik.com.pl/tp/2818/main01.php
wyraźnie Owsiak mówi, że prosił w Kurii Gorzowskiej o odprawienie Mszy św. dla uczestników Przystanku i poprostu mu odmówiono.
Owsiak nie szatan, a Rydzyk nie powinien zapominać, że:"Obym nie chlubił się niczym innym, jak tylko Krzyżem Pana naszego Jezusa Chrystusa, przez którego świat jest ukrzyżowany dla mnie, a ja dla świata", Ga 6,14
|
Wt sty 11, 2005 22:19 |
|
 |
Zygmunt Stary
|
Drogi Belizariuszu o. Tadeusz Rydzyk (ur. 3 maja 1945 w Olkuszu) ma 60 lat zatem do wieku emerytalnego w Kościele Katolickim ma jeszcze 15 lat.
Przedwczesne i do tej pory niczym nie uzasadnione są Twoje sugestie o wysłaniu go na emeryturę. Myślę że w ciągu tych 15 lat rozwinie on swoje dzieło na tyle, że pozbędziesz się wątpliwości czy ono przetrwa po jego odejściu.
Szkoda, że posiadasz tyle stereotypowych uprzedzeń do Ojca Rydzyka, pewnym wyznacznikiem tych uprzedzeń jest jest nazywanie go Ojcem Tadeo. Inne stereotypy to doszukiwanie się sekciarstwa. Brakowało Tobie tego w moich wypowiedziach, dlatego dopisałeś mi całą litanię nie moich sądów, aby jakoś to uzasadnić: prośby do Watykanu o beatyfikację Rydzyka, imputowanie mi, że nazywam kogoś, kto nie lubi Rydzyka sługą demonów, i przeciwnikiem całego Kościoła.
Niestety drogi Belizariuszu oderwanie Twoje od rzeczywistości pachnie oszołomstwem.
Tak wielu biskupów na czele z biskupem miejsca prezentuje inny od Ciebie stosunek do założyciela Radia Maryja.
Przypisujesz mi histeryczny stosunek do osoby Ojca Rydzyka.
Nie wiem zatem, czym jest czy aby nie histerią w Twoim wypadku domaganie się pójścia na emeryturę twórcy i inicjatora dużego dzieła ewangelicznego, zwłaszcza, że ani wiek, ani nic innego nie uzasadnia tego kroku.
Imputujesz mi wietrzenie spiskowej teorii dziejów.
Czy jednak nie jest oszołomstwem i oderwaniem od rzeczywistości - nie brać pod uwagę wpływu wielkiej finansjery inspirowanej przez "sztukę królewską" ?
Zadajesz pytanie w jednym z poprzednich postów:
Cytuj: To jak to ma sie do tez głoszących iz RM jest "Bożym dziełem" ?
a kiedy mówię Tobie, jak można sprawdzić, czy RM jest "Bożym dziełem"
i czy będzie istnieć bez Ojca Rydzyka, twierdzisz, że nigdzie Boga na próbę nie zamierzasz wystawiać.
Pamiętasz jak Chrystus odpowiedział niedowiarkom ?
"Zburzcie tę światynię, a ja ją w trzy dni odbuduję"
Również zabijając Ojca Rydzyka można najlepiej przekonać się, czy Radio Maryja jest "Bożym dziełem". I to nie jest tak, że Tobie sugeruję mordercze zapędy, od tego był IV Wydział Służby Bezpieczeństwa, którego akta zostały zniszczone jako pierwsze. A obecnie ci mordercy żyją i się dobrze mają. Rozpuszczają oni te stereotypy, które wymieniłeś, podbudowując jednostkowymi zupełnie nie reprezentatywnymi przykładami lub zdaniami wyrwanymi z kontekstu.
Wszystkie audycje Radia Maryja są w archiwum dostępne www.radiomaryja.pl. I trzeba zdrowo się namęczyć, by odnaleźć te jednostkowe, często naciągane przykłady mające skompromitować Radio Maryja. Chyba, że jesteś fanem www.radiomaryja.org.pl, gdzie ta sieczka się znajduje.
Ponieważ temat mojego postu odbiega od topica, dlatego kończę z Tobą korespondencję pod tym topic'iem.
Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i większej tolerancji dla bliźnich.
zw.
PS. Jeżeli ktoś coś do mnie i tego mojego postu to proszę o podanie przez prywarnego maila innego tematu. Tu dyskutujemy o Owsiaku.
|
Wt sty 11, 2005 22:40 |
|
 |
szklany_czlowiek
|
Powiem tyle - Zygmuncie....
Wszytskie Twoje postu są żałosą obroną rydzyka....
Człowieka, który swoją postawą i zachowaniem tylko szkodzi wizerunkowi kościoła....
Rydzyk to fanatyk....
Dziwie sie tylko, że Kościół toleruje jeszcze taki wrzód na swoim tyłku.....
Powtórze za Belizariuszem - jesteś histerykiem....
Histerykiem, który nie zawahałby sie opluć każdego wroga waszego guru Tadeo.....
_________________ Bo ja kocham koty
|
Wt sty 11, 2005 23:10 |
|
 |
Zygmunt Stary
|
Szklany_człowieku:
To Ty na mnie plujesz nazywając mnie bezzasadnie histerykiem gotowym opluć każdego wroga.
To Ty nazywasz innego człowieka wrzodem na tyłku Kościoła, którego Kościół nie powinien tolerować. Obojętnie zresztą, jaki by to nie był grzesznik Kościół nigdy tego ze swej istoty zrobić nie może.
Znieważasz i opluwasz innego człowieka bo tak chcesz.
Tak jak Owsiak, gdy mówi:
Cytuj: - Powiedzmy, że w tym roku odbiła mi palma.
Najciekawsze jednak jest to, że to mi przypisujesz winę za to, że mnie opluwasz.
Jak to nazwać? Fanatyczna nienawiść ?...
|
Wt sty 11, 2005 23:29 |
|
 |
szklany_czlowiek
|
Zygmuncie....
Jak to sie tu pisze: "bez osobistych wycieczek prosze...."
Ja pisze o wielce rąbniętym i fanatycznym rydzyku....
Z Twoich postow wnioskuję tylko tyle, ze jesteś fanatykiem-histerykiem...
O mnie sobie myśl i mow co chcesz - wisi mi to kolo ....
Tylko na pw prosze....
Temat zaś dotyczy WOŚP a nie rydzyka i jego rydzyjka....
Załóż sobie taki tema jeśli pragniesz pisać eposy ku chwale oszoloma...
Dla mnie sprawa jest jasna - WOŚP robi wiele dobrego w przeciwieństwie do do rydzyjka....
Tak samo wiele dobrego robi Caritas i Polska Akcja Humanitarna.
Wywlekanie brudów i szukanie dziura w całym to nasza narodowa domena....
Rusz zatem głowa Zygmuncie zanim coś napiszesz, bo to jest Forum dyskusyjne, a nie forum propagandowe rydzyjka....
|
Wt sty 11, 2005 23:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szanowny Zygmuncier
Ja równiez Tobie zycze wiekszej tolerancji i nie kierowania sie tylko i wylacznie wytycznymi o. Tadeusza..
W Twoim poscie jest wyraznie widoczne fanatyczne zaslepienie
Cytuj: a kiedy mówię Tobie, jak można sprawdzić, czy RM jest "Bożym dziełem" i czy będzie istnieć bez Ojca Rydzyka, twierdzisz, że nigdzie Boga na próbę nie zamierzasz wystawiać. No cóz...wystawienie na próbe dzieła o. Rydzyka nie jest równoznaczne z wystawieniem na próbe samego Boga.........no chyba ze o. Rydzyk jest dla Ciebie Bogiem. Cytuj: Nie wiem zatem, czym jest czy aby nie histerią w Twoim wypadku domaganie się pójścia na emeryturę twórcy i inicjatora dużego dzieła ewangelicznego, zwłaszcza, że ani wiek, ani nic innego nie uzasadnia tego kroku. No tak.....wiec nie chodzi mi o prawne uzasadnienie "wieku emerytalnego"........przeciez pracowac moze dalej, byle nie w RM. Czyzby to "dzielo" opieralo sie tylko na tak kiepskich nózkach, ze omamia cie strach przed odejsciem o. Tadeo? Cytuj: Tak wielu biskupów na czele z biskupem miejsca prezentuje inny od Ciebie stosunek do założyciela Radia Maryja. Wielu z biskupów....z Prymasem na czele......miało akurat inny stosunek do załozyciela RM od "wyznawców" o. Rydzyka. Cytuj: imputowanie mi, że nazywam kogoś, kto nie lubi Rydzyka sługą demonów, i przeciwnikiem całego Kościoła. No cóz.......zacząłes od eutanazji....skonczyłes na morderstwie z premedytacja.......ja po prostu wyprzedziłem kolejny twój krok...co staje sie zrozumiałe po przeczytaniu tegoz fragmentu twojego postu: Cytuj: Pamiętasz jak Chrystus odpowiedział niedowiarkom ? "Zburzcie tę światynię, a ja ją w trzy dni odbuduję" Również zabijając Ojca Rydzyka można najlepiej przekonać się, czy Radio Maryja jest "Bożym dziełem". Hmmmmm..........to juz tak daleko siegacie?.........w takim razie masz racje, beatyfikacja byłaby w tym przypadku zwykła degradacja..........  Cytuj: I to nie jest tak, że Tobie sugeruję mordercze zapędy, od tego był IV Wydział Służby Bezpieczeństwa, którego akta zostały zniszczone jako pierwsze.
Słuzyłes w tym wydziale, ze masz tak dobre informacje?
Albo ...sory....Twój informator tam służył?........ Może w okresie gdy mieszkał za granica i nawiazywal dobre stosunki ze "wschodem"?
Nie no...masz całkowita racje....to nie jest topic do dyskusji o o. Tadeuszu.
Czas zakonczyc ....lub przenieść sie gdzie indziej.
pozdrówka
|
Wt sty 11, 2005 23:52 |
|
 |
Zygmunt Stary
|
A kim Ty jesteś szklany_człowieku, aby obrażać ludzi na tym forum ?
Jakie są Twoje dokonania? Na czym opierasz swoje przesłanki wnioskowania ?
Piszesz Cytuj: wywlekanie brudów i szukanie dziury w całym to nasza narodowa domena
Do jakiego narodu należysz? Bo mój polski naród wielokrotnie udowodnił, że potrafi przejść nad wielkimi krzywdami jakich doznawał i iść naprzód. Próbował nawet łajdakom i ciemiężycielom dać szansę zmiany i pracy dla wspólnego dobra. Nie wyszło.
Owsiak daje chamstwo zamiast kultury i trzeba z tolerancją tego chamstwa skończyć.
Porównywanie Owsiaka z Caritasem to obelga dla Caritasu.
|
Śr sty 12, 2005 0:05 |
|
 |
szklany_czlowiek
|
Dość tego - nie zamierzam z Tobą dyskutować koleżko....
Nie obrażam ludzi tylko rydzyka.... To taka delikatna różnica...
Jeśli juz o obelgach piszesz to obelgą jest stawianie rydzyjka i jego guru na równi z czymkolwiek.... Zwłaszcza z "dziełem bożym"....
Jeśli natomiast [...] rydzyka stawiasz na równi z Bogiem....no to przykro mi koleś, ale coś masz z głowa nie ten teges......
I jak mówie - z fanatykami nie rozmawiam...
Masz coś do mnie - na pw prosze......z tym, że i tak nic Ci nie napisze....
Szkoda mi czasu na Ciebie.....i RM.....
Bardzo proszę bez epitetów - jo_tka
|
Śr sty 12, 2005 0:13 |
|
 |
Zygmunt Stary
|
Belizariuszu:
Nieładnie. Jesteś nieuczciwym dyskutantem. Nie próbujesz przekonać, tylko pokonać. Imputujesz nieprawdę. Nie uzasadniasz tez. Insynujesz.
Pomawiasz.
Ja do żadnych z tych działań nie jestem zdolny.
Prowadzi mnie to do wniosku, że nie jesteś katolikiem, tylko prowokatorem na tym forum.
|
Śr sty 12, 2005 0:28 |
|
|
|