Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 01, 2025 19:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 PIS, ostatni bastion katolicyzmu w europejskiej polityce?? 
Autor Wiadomość
Post Re: PIS, ostatni bastion katolicyzmu w europejskiej polityce
Kamala napisał(a):
No to prosze o cytat, gdzie ja ocenilam prezesa. Napisalam "to sami widzimy". Skad ja moge wiedziec co ty widzisz?

Proszę badzo: ,,Jak to wyglada w wykonaniu prezesa JK, to sami widzimy.'' Sformufowałaś jakiś zarzut o przebaczaniu i oceniniłaś nie tylko w swoim imieniu ale w liczbie mnogiej. Mogę się tylko domyślać że w imieniu Alus.
Kamala napisał(a):
A jesli chodzi o realizacje ewangelicznego nakazu, to raczej nie ma wyjatkow: "Temu przebacze, a temu nie". Zreszta popatrz na modlitwe "Ojcze nasz": "Odpusc nam nasze winy, jako i my odpuszczamy". Bez warunkow. A JK stawia ciagle nastepne. Bardzo "po katolicku".

Po pierwsze w Ojcze Nasz nie ma nakazu tylko jest prośba, bo Bogu nie stawia się nakazów. Po drugie puste gesty PO i słowa pod publikę które już nie raz miały miejsce, słowa o pojednaniu po czym nawołuję się do rzeżi na PIS a zaraz po tym ginie człowiek zwalczanej partii pokazują że PO wcale nie intersuję pojednanie i przebaczanie. Pojednania i przebaczenia nie buduję się na kłamstwach co proponuje PO.
Kamala napisał(a):
co to jest katolicyzm i jak to sie przeklada na konkretna polityke PiS?

Wikipedia i Google czekają, a raport z obrony PIS przed cywilizacją smierci PO i kolejnymi krokami w walce z Kościołem i katolikami znajdziesz w codziennej prasie i mediach. Naprawdę tego nie brakuje, ale jeżeli tego nie zauważyłaś do tej pory to już pewnie tak zostanie. Propaganda ma też często nieodwracalne skutki zwłaszcza kiedy zdecydowana większośc mediów jest w rękach jednej partii.
Kamala napisał(a):
Ale po aborcji nigdy zadne dziecko sie nie urodzi.

Hehe takiej bzdury to jeszcze nie słyszałem. :D :D A co po aborcjii kobieta staje się bezpłodna?? Zadziwiasz mnie.
Kamala napisał(a):
In vitro moze byc bez zabijania.

Część zarodków przy in vitro jest skazanych na stratę, a więc na śmierć.
Kamala napisał(a):
Przyczyna sekularyzacji jest glownie slaba wiara chrzescijan.

Jeżeli wierzysz, to oceniaj swoją wiarę czy jest słaba czy nie a nie innych.
Kamala napisał(a):
Przekonanie Polak=katolik jest falszywe w kazda strone. Nie kazdy Polak jest katolikiem i nie kazdy katolik Polakiem

Może to Twoje przekonanie. Nie każdy Polak to katolik ale większość owszem. A w ocenianu wiary to Ty jesteś dobra.
Alus napisał(a):
Dokładnie ja w PRLu .....taktyka: nie mówimy - nie ma problemu.

Przypmnę Ci tylko że wszechobecne dopalacze = rządy Tuska. Natomiast od kiedy ludzie zaczeli się sprzeciwiać Tusk chce zrobić z siebie wielkiego wyzwoliciela.
Alus napisał(a):
Czytam, tylko żałosne sa te zarzuty uzalezniające wiarę od partii......dzięki wszechwładzy PZPR przez 45 lat, ostrej, wszelkimi metodami prowadzonej walce z religią wiara, winniścy być bardziej ateistyczni niż Czesi.

Oj chyba jednak nie do końca uważnie skoro nagmninnie już przekręcasz moje słowa i zmnieniasz ich sens na swoją stronę. Nie uzależniam wiary od partii tylko wskazuję która partia z tą wiarą próbuje walczyć, a która przeciwstawiając się staje w jej obronie i hamuje jej zapędy. Polska nigdy nie będzie ateistyczna żeby nie wiem jak bardzo PO z naszą wiarą walczyło, a jej elektorat temu przyklaskiwał.
Alus napisał(a):
Ze złem, nigdy nie z ludźmi.

Wierzę że Polska przeciwstawi się temu złu które opnowało już zachód a które PO pragnie wprowadzić do Polski. Nasz Kościół już nie raz walczył ze złem i chwała mu za to bo w dużej mierze mamy dzięki temu dziś wolną Polskę. Teraz to zło jest jeszcze grozniejsze i bardziej podstępne i nasz Kościół znowu staję w obronie życia, wiary i prawdy. A jednym wydatnym sprzymierzeńcem dla zwalczanego Kośioła jest PIS. Ale nie martwię się bo Matka Boska i Pan Jezus zawsze byli blisko naszego Kościoła, a on był im bliski i miły. Więc nie siej bzdur że nasz Kościół walczy z ludzmi bo wybacz ale Twoje słowa są kłamliwe i są dla mnie niczym przy słowach Jezusa i jego Matki. To z Polski ma wyjść iskra dla świata przed przyjściem Jezusa i to o łaskach dla Polski Matka Boża wspomniała. Gdyby nasz Kościół walczył z ludzmi a Polska miała by się stać ateistyczna tak by nie było. Dlatego wierzę że Polska przeciwstawi się tej cywilizacji śmierci bo walka z nią toczy się już tylko w Polsce i tylko tu pozostała jeszcze silna wiara z którą próbuje się walczyć.

A kolega liam powiedział co wiedział. Typowe dla ludzi którzy nie mają nic ciekawszego do powiedzenia, robić innym wywód o błedach w pisowni. Rozumiem że oceniając mnie z błedów, sam w swoich wypowiedziach nie popełniłeś żadnego i dlatego poczułeś się do tego by innych z tego oceniać i zarzucać nie polską pisownię. Nie będę się zniżał do Twojego poziomu i nie mam zamiaru przeglądać Twojej idealnej pisowni tu na forum.

Cz lis 11, 2010 11:16
Umiejętnośc poprawnego pisania, wyrażania, się w języku narodowym, jak i znajomośc słów hymnu są miernikiem autentycznego partiotyzmu - nie coraz bardziej wymyślne deklaracje i teorie w rodzaju "nasz Kościól i PiS są jedynaąostoją polskości".....biedny J. Piłsudski zmieniał wyznanie, nie przynależał do PiS.....nie mówiąc już o masonie T. Kościuszce...

Cz lis 11, 2010 11:25
Właśnie tak, Alus. Ja nie zwykłem czepiać się braku poprawności językowej dla zasady. Znam wielu ludzi mądrzejszych ode mnie a słabiej wykształconych czy zwyczajnie niedbałych. Jednak jeśli ktoś nie potrafiący wysłowić się po polsku ma zapędy żeby pouczać innych co to znaczy być Polakiem, to najwidoczniej coś się komuś pomyliło...

Cz lis 11, 2010 12:33
quas, wlasciwie po przeczytaniu twoje odpowiedzi stwierdzilam, ze nie mam o czym pisac.
Przeczytaj twoj post jeszcze raz sam, ale tak, jak ja bym to do ciebie napisala.

Przyganial kociol garnkowi, a sam smali. (Przyslowia sa madroscia narodu).

Cz lis 11, 2010 14:13
zbanowany na stałe

Cytuj:
Właśnie tak, Alus. Ja nie zwykłem czepiać się braku poprawności językowej dla zasady.

Ha! Bo nie chcesz bym sie na Ciebie pogniewall w odpowiedzi na nieustanne poprawianie moich wypocin! :)

Cz lis 11, 2010 18:00

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):
"PiS bez liberałów, czyli jakie?" to artykuł prof. Mieczysława Ryby.
Z tezami prof.Ryby zgadzam się w 90%.
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my11.txt

Czyli śp. L. Kaczyński nie wiedział, że otacza go banda liberałów :o ...M. Kamiński, E. Jakubiak. J. Kluzik Rostkowska, moze jeszcze A. Bielan......jednym słowem V kolumna PO.
I stara nadzieja: "Im gorzej, tym lepiej"...niechby nawet Polska zbanrutowała, byle stworzyła się tym sposobem szansa zdobycia władzy....

"Banda liberałów", a kto to napisał czy powiedział?

Cz lis 11, 2010 20:05
Cytuj:
"Banda liberałów", a kto to napisał czy powiedział?

"Frakcja liberalna" wg p. Ryby szkodliwa dla PiS....a więc banda - uprawnione miano.

Cz lis 11, 2010 21:39
Alus napisał(a):
Umiejętnośc poprawnego pisania, wyrażania, się w języku narodowym, jak i znajomośc słów hymnu są miernikiem autentycznego partiotyzmu

Alus, jesteś już po prostu żałosna razem z liamem. Żeby pouczać innych i zarzucać brak patriotyzmu przydało by się najwpierw zacząć od siebie co i tak by Cię nie upoważniało to używania słów jakimi się posługujesz. Widzisz drzazgę u innych a belki u siebie nie. To jest żałosne a za razem smutne. Pouczając innych nie umiesz nawet w jednym zdaniu poprawnie się wyrazić i posłużyć polskim językiem a mimo to na tej właśnie podstawie śmiesz wyznaczać innym ich poziom patriotyzmu. ,,partiotyzmu'' kobieto Ty chyba nawet nie wiesz co to znaczy. Zdumiewiające, zbanrutowała, dystrybuchi, zyczenioewe, śmiecu, zagadzają, projektuowi, projek, Zapomniłas...... I Ty śmiesz jeszcze wyznaczać innym poziom patriotyzmu. Ty akurat nie masz do tego żadnego prawa, ale swój patriotyzm właśnie zmieszałaś z............ :| :( :(
liam napisał(a):
Jednak jeśli ktoś nie potrafiący wysłowić się po polsku ma zapędy żeby pouczać innych co to znaczy być Polakiem, to najwidoczniej coś się komuś pomyliło...

Jeżeli ktoś Cię tu pouczał co to znaczy być Polakiem to była to Alus. Jak ją poprosisz to przy okazji wyznaczy także Twój poziom ,,partiotyzmu'' :D :D

Pt lis 12, 2010 2:41
Nie zarzuciłem nikomu braku patrotyzmu. Co najwyżej brak znajomości gramatyki i ortografii. To co wytykasz Alus, to zwykłe klawiaturowe literówki. Sam masz ich pełno, ale tych nikt Ci jeszcze nie zaczął wypominać...

Pt lis 12, 2010 12:03
Liam znowu powidział co wiedział. To czytaj uważniej bo nikt tu nie mówił o braku patriotyzmu a słowa te nie były skierowane do Ciebie. Człowiek który zdobywa się na pouczanie innych powinien chociarz w tym jednym zdaniu pouczenia nie kaleczyć języka i postarać się o poprawność, tymbardziej kiedy próbuje mierzyć patrioityzm innych miarą własnej pisowni (czyt. głupoty)........ Szkoda że nie mając już nic sensownego do powiedzenia rozmowa została sporowadzona do poziomu z którym nie chce mieć nic wspólnego. Umiejszania patriotyzmu innych na podstawie własnego niechlujstwa i kaleczenia języka, pouczania innych nie widząc przy tym własnej umłomności. Postawa godna pożałowania.

Pt lis 12, 2010 13:19
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
No to prosze o cytat, gdzie ja ocenilam prezesa. Napisalam "to sami widzimy". Skad ja moge wiedziec co ty widzisz?

Proszę badzo: ,,Jak to wyglada w wykonaniu prezesa JK, to sami widzimy.'' Sformufowałaś jakiś zarzut o przebaczaniu i oceniniłaś nie tylko w swoim imieniu ale w liczbie mnogiej. Mogę się tylko domyślać że w imieniu Alus.

Ja za Alus nie pisze...
Napisalam: kazdy widzi. Jezeli widzisz, ze prezes dazy wszelkimi silami do pojednania i przebaczenia z milosci do braci-Polakow, to znaczy, ze ja sie myle. Kazdy moze ocenic sam.
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
A jesli chodzi o realizacje ewangelicznego nakazu, to raczej nie ma wyjatkow: "Temu przebacze, a temu nie". Zreszta popatrz na modlitwe "Ojcze nasz": "Odpusc nam nasze winy, jako i my odpuszczamy". Bez warunkow. A JK stawia ciagle nastepne. Bardzo "po katolicku".

Po pierwsze w Ojcze Nasz nie ma nakazu tylko jest prośba, bo Bogu nie stawia się nakazów. Po drugie puste gesty PO i słowa pod publikę które już nie raz miały miejsce, słowa o pojednaniu po czym nawołuję się do rzeżi na PIS a zaraz po tym ginie człowiek zwalczanej partii pokazują że PO wcale nie intersuję pojednanie i przebaczanie. Pojednania i przebaczenia nie buduję się na kłamstwach co proponuje PO.

No to prosze o dowod na klamstwa, na ktorych podobno PO buduje pojednanie i przebaczenie.
A nawet jezeli przyjmiesz wlasna interpretacje, ze Pan Bog prosi a nie nakazuje, to i tak konsekwencja zostaje: ty nie przebaczysz, to i tobie Pan Bog nie przebaczy. Powtarza sie to wielokrotnie w Ewangelii.
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
co to jest katolicyzm i jak to sie przeklada na konkretna polityke PiS?

Wikipedia i Google czekają, a raport z obrony PIS przed cywilizacją smierci PO i kolejnymi krokami w walce z Kościołem i katolikami znajdziesz w codziennej prasie i mediach. Naprawdę tego nie brakuje, ale jeżeli tego nie zauważyłaś do tej pory to już pewnie tak zostanie. Propaganda ma też często nieodwracalne skutki zwłaszcza kiedy zdecydowana większośc mediów jest w rękach jednej partii.

Ty mnie wikipedia nie strasz, tylko napisz cos od siebie. Konkrety, a nie slogany.
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
Ale po aborcji nigdy zadne dziecko sie nie urodzi.

Hehe takiej bzdury to jeszcze nie słyszałem. :D :D A co po aborcjii kobieta staje się bezpłodna?? Zadziwiasz mnie.

Czasami sie staje...
A tego dziecka juz nigdy nie bedzie.
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
In vitro moze byc bez zabijania.

Część zarodków przy in vitro jest skazanych na stratę, a więc na śmierć.

Juz w innym watku ktos pisal, ze kiedy kobieta ma endometrioze, to wszystkie jej zarodki skazane sa na smierc. Czyli nalezy jej zabronic wspolzycia? A moze ekskomunikowac?
quas napisał(a):
Kamala napisał(a):
Przyczyna sekularyzacji jest glownie slaba wiara chrzescijan.

Jeżeli wierzysz, to oceniaj swoją wiarę czy jest słaba czy nie a nie innych.

Ja pisze o przyczynach, z mojego punktu widzenia. Mam do tego takie samo prawo, jak ty, piszac o rzekomej "cywilizacji smierci", ktora podobno szerzy nielubiana przez ciebie partia. Nigdy bym sie nie osmielila ocenic niczyjej wiary. Takze twojej nie. Wystarczy, ze "po owocach ich poznacie".
No i ty mnie oczywiscie tez nie oceniasz?

Pt lis 12, 2010 14:15

Wyraźny skręt w prawo, to dodtkowy dowód na to, że PiS to bastion katolicyzmu w europejskiej polityce.

Pt lis 19, 2010 20:04
zbanowany na stałe

Ciekawe ilu europejczykow wie co to jest, to PiS. Chyba nawet nie widza, ze maja "bastion".

Pt lis 19, 2010 20:06

Dural napisał(a):
Ciekawe ilu europejczykow wie co to jest, to PiS.
Sporo ich, sam zobacz.

Tutaj poznają swoją europejską tożsamość:
http://www.bajki-grajki.pl/index.php?go=news&id=157
http://naszaklasaintegr.blogspot.com/2010/10/jestesmy-polakami-i-europejczykami.html
a tutaj (trochę starsi) Europejczycy poznają PiS:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101112/KRAJSWIAT/139483046

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt lis 19, 2010 21:11

Temat zostaje zamknięty na czas ciszy wyborczej

So lis 20, 2010 11:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona