| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polski dzień codzienny
Margaret_ka napisał(a): Mamy taka reprezentacje ze moze to i lepiej, ze beda bez orzelka. Juz wystarczajaco duzo wstydu nam przynosza. Jaka reprezentacja?????? To dziady reprezentujące "leśnych dziadów" z PZPN. Nic niewarte nieroby którym płacą kase niewiadomo za co. Polska nie ma reprezentacji w piłce nożnej. Słusznie, że ci inwalidzi fizyczni i umysłowi nie bedą grali z orłem na piersiach. Niech graja z tą "gapą" PZPN-owską, przynajmniej będzie wiadomo co reprezentują.
|
| So lis 12, 2011 21:10 |
|
|
|
 |
|
Piotr1
|
fokus napisał(a): Wczoraj, po odrzuceniu W. Nowickiej w studio TVN24 zasiadł obrońca wartości chrześcijańskich i krzyża, Moze nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że tym chrzescijaninem jest przesiąkniety nienawiscią Niesiołowski (to samo dotyczy członków PiS).
Nie potrafię znależc odpowiedzi na pytanie skąd tyle nienawisci, wśród wyznawców tej religii.
Obrońca wartości rzymskokatolickich co najwyżej, a nie chrześcijańskich. Federację na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, której przewodnicząca jest Wanda Nowicka, tworzy kilka organizacji, w tym nasza YWCA - Związek Kobiet i Dziewcząt Chrześcijańskich (Young Women Christian Association), polski oddział najstarszej kobiecej organizacji na świecie, broniącej praw kobiet.
_________________ Religia może być źródłem zarówno błędu, jak i mądrości i światła. Jej rola powinna polegać nie na wzbudzaniu poczucia nieomylności, lecz na budzeniu poczucia pokory.(R. Niebuhr) ------------------------ Reformowani.pl
|
| N lis 13, 2011 10:42 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Biały Orzeł wywalony na śmietnik, Polskie Święto narodowe splugawione prowokacją i faszystowskimi akcjami, z udziałem ponad tysiąca Niemców tłukących Polaków w centrum Warszawy, prowokacyjne władze Warszawy, nieczynny premier, Prezydent podjadający cukierka w tracie wciągania polskiej flagi na maszt, wyciągający ustawy jak króliki z kapelusza magika, zajadłe ujadanie na katolickim forum.
Oto jest Polska.
Polska, za którą walczyło, poświęcało i oddawało życie miliony przodków. Polska, którą dziś tworzymy my.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N lis 13, 2011 11:10 |
|
|
|
 |
|
Piotr1
|
maly_kwiatek napisał(a): z udziałem ponad tysiąca Niemców tłukących Polaków w centrum Warszawy, Pan ma jakąś fiksację na tle tych Niemców? Mnożą się oni Panu jak króliki Lejzorka Rojtszwańca. Grupa niemieckich antyfaszystów, jak się okazało, nikogo nie pobiła, żadnych szkód nie było, w sposób zdyscyplinowany podporządkowali się wskazaniami policji (można to zobaczyć nawet na filmowych wrzutkach na prawicowych portalach), a napięcia w sposób cywilizowany udało się rozwiązać. Wyjechali już do domu bez żadnych zarzutów - nie ma ani tych rzekomo pobitych, ani zdemolowanych przystanków, spalonych samochodów, ani poszkodowanych funkcjonariuszy. Rzeczywiście brak im prawdziwego polskiego patriotyzmu, który "prawdziwi Polacy" pokazali na trasie Marszu Niepodległości. Ale cóż, w faszystowskiej propagandzie wszystko jest możliwe. maly_kwiatku, "nie mów fałszywego świadectwa".
_________________ Religia może być źródłem zarówno błędu, jak i mądrości i światła. Jej rola powinna polegać nie na wzbudzaniu poczucia nieomylności, lecz na budzeniu poczucia pokory.(R. Niebuhr) ------------------------ Reformowani.pl
|
| N lis 13, 2011 12:04 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Pan, panie Piotrze1 nie zna całości przebiegu wydarzeń i usiłuje ogarnąć całość na podstawie osobistego pola widzenia, które nie mogło być wielkie, a na pewno nie kompleksowe. Ja czytam różne doniesienia z różnych miejsc w Warszawie i z różnych godzin. Czytam i oglądam filmy. Grupa Niemców, o których Pan pisze, to prawdopodobnie ci, w dwóch autokarach, którzy byli pod wyraźną ochrona władz Warszawy i Policji. To oni byli prawdopodobnie pierwsi wprowadzeni do akcji na Nowym Świecie, pierwsi "zatrzymani" (:D), by nic im się nie stało i konsekwentnie pierwsi wypuszczeni. Było ich około 100, dwa autokary, wszystko się zgadza oprócz Pana wglądu, bo wczoraj nie widział Pan jeszcze w Warszawie żadnych Niemców.Liczba 1500 to liczba szacunkowa wszystkich prowokatorów niemieckojęzycznych wczoraj w Warszawie. Liczbę tę podano m.in. tutaj: astral-projection.blog.onet.pl/LEWACKIE-BYDLO-w-akcji-faszyzm,2,ID439599197,n Proszę też zobaczyć staranna selekcję Niemców od Polaków i jej skutki: Niemcy już w domu - Polacy w więzieniach z zarzutami skutkującymi do 10 lat więzienia. http://miziaforum.wordpress.com/2011/11 ... y-werwolf/Ma Pan jeszcze wątpliwości, kto wezwał Niemców na wykonanie określonego zadania? Ma Pan jeszcze jakieś pytania?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| N lis 13, 2011 12:41 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przedświąteczny polaski dzień codzienny, to dzień pełen stresów dla kupujących podstawowe produkty na stół wigilijny i na święta, nie mówiąc juz o prezentach. Czy prezenty kupować będzie trzeba w ciucholandach? Podwyżki cen na prawie wszystkie produkty żywnościowe to ból glowy i stres dla kupujących, również dla wielu z tych którzy sami zgotowali sobie taki los głosując na Platformę.
|
| So gru 17, 2011 23:45 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Przedświąteczny polaski dzień codzienny, to dzień pełen stresów dla kupujących podstawowe produkty na stół wigilijny i na święta, nie mówiąc juz o prezentach. Czy prezenty kupować będzie trzeba w ciucholandach? Podwyżki cen na prawie wszystkie produkty żywnościowe to ból glowy i stres dla kupujących, również dla wielu z tych którzy sami zgotowali sobie taki los głosując na Platformę. Ciucholandach mówisz?....to zajrzyj to którejkolwiek galerii handlowej zobaczysz jakie toboły dzwigają ludzie. A w porządnych ciucholandach (oczywiście nie tych na wagę) często kupisz ciuch markowy kilka razy tańszy niż w owych galeriach.....i nie kupują tam tylko najubożsi.
|
| N gru 18, 2011 9:05 |
|
 |
|
Selgrado
|
To się rozumie: wiedzą gdzie zaglądać.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
| N gru 18, 2011 11:05 |
|
 |
|
szyszkownik
|
gita napisał(a): stres dla kupujących, również dla wielu z tych którzy sami zgotowali sobie taki los głosując na Platformę. Stres to chyba polega na tym, żeby kupić odpowiednio drogi, szałowy i robiący wrażenie... Słowo daje utrapienie z tymi świętami. Nic tylko szał kupowania. Najgorzej to z dzieciakami... Moje nie są na szczęście takie materialistyczne (od maleńkości czytaliśmy im buddyjskie bajki  ), ale pójdą do szkoły i zaraz się zacznie 'A ja dostałem iphona, ipada, komputer, samochód, rakietę...' Społeczeństwo polskie się straszliwe skonsumeryzowało.
|
| N gru 18, 2011 12:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
szyszkownik napisał(a): gita napisał(a): stres dla kupujących, również dla wielu z tych którzy sami zgotowali sobie taki los głosując na Platformę. Stres to chyba polega na tym, żeby kupić odpowiednio drogi, szałowy i robiący wrażenie... Słowo daje utrapienie z tymi świętami. Nic tylko szał kupowania. Najgorzej to z dzieciakami... Moje nie są na szczęście takie materialistyczne (od maleńkości czytaliśmy im buddyjskie bajki  ), ale pójdą do szkoły i zaraz się zacznie 'A ja dostałem iphona, ipada, komputer, samochód, rakietę...' Społeczeństwo polskie się straszliwe skonsumeryzowało. Niektórzy tak stresują się zakupami, że zapominają wyspowiadać sie lub kupiś opłatki na wigilijny stół. I słyszy się rozmowy dwu młodych kobiet (autentyk usłyszany) - Nienawidzę tych świąt, kasy wydam mnóstwo, sprzatanie, gotowanie, goście, tydzień później odpoczywam
|
| N gru 18, 2011 12:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ano właśnie... dla większości osób święta to zakupy, żarcie, żarcie, sprzątanie, prezenty. I gdzieś ta cała sfera duchowa zanika...
|
| N gru 18, 2011 13:33 |
|
 |
|
gargamel
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): I słyszy się rozmowy dwu młodych kobiet (autentyk usłyszany) - Nienawidzę tych świąt, kasy wydam mnóstwo, sprzatanie, gotowanie, goście, tydzień później odpoczywam Reklama działa! Lataj, kupuj, żryj, i jeszcze kupuj, nie bądz gorszy od sąsiada!
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
| N gru 18, 2011 14:15 |
|
 |
|
mareta
|
Czyli nie różnimy się od zwierząt,( prawie), oneteż żrą, tylko nie kupują. My im kupujemy. To może zróbmy coś więcej?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
| N gru 18, 2011 15:54 |
|
 |
|
Selgrado
|
gargamel napisał(a): Reklama działa! Lataj, kupuj, żryj, i jeszcze kupuj, nie bądz gorszy od sąsiada!
Marketing działa nad wyraz sprawnie. Gdyby nie było takiej reklamy, jaka jest teraz, to nie było takiego 'pochodu' za żarciem i całym tym kupowaniem tego i owego.
_________________ [KMI ...] ------------.
|
| Pn gru 19, 2011 12:13 |
|
 |
|
gargamel
zbanowany na stałe
|
Ale na Zeusa! Trzeba mieć rozum! Po co ja mam kupować ponad miarę? Żadna reklama mnie nie zmusi.
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
| Pn gru 19, 2011 12:32 |
|
|
|