PiS - Populizm i Socjalizm
Autor |
Wiadomość |
Asphodelus
|
 Re: PiS- Populizm i Socjalizm.
Johnny99 napisał(a): Takiego życia ludzi, o których piszesz, nauczył PRL. A III RP nie potrafiła nic z tym zrobić, bo ważniejsze było dla niej "uwłaszczenie nomenklatury". O tym mówi PiS. Odebranie im zasiłków szybko by ich nauczyło pracowitości. Oni się nie zmieniali bo mieli na podstawowe potrzeby pieniądze ukradzione w podatkach uczciwym pracującym ludziom. Cytuj: Ja też głosowałem na Korwina. Sądziłem, że ktoś, kto jest wyborcą Korwina, potrafi trzeźwo patrzeć na rzeczywistość, nawet z pewną dozą cynizmu. Jak widać, myliłem się - można być wyborcą Korwina i jednocześnie z obłędem w oczach wrzeszczeć, że PiS chce państwa wyznaniowego i obala biskupów. Przyznaję, zawiodłem się na was. Obala niewygodnych i ustawia swoich krzykaczy, jeszcze zacieklejszych klerykałów. Kaczyński nie lubił Życińskiego i Pieronka bo byli za łagodni. On popiera biskupów agresywnych, nietolerancyjnych krzykaczy chcących państwa wyznaniowego. Cytuj: Nic mi nie wiadomo o tym, by w kwestii socjalu były jakieś istotne różnice między PiS i PO. Jeśli już wspominasz Giertycha, to przypominam np. że PO głosowała za.. podwyższeniem becikowego dla najbiedniejszych matek, czemu sprzeciwiał się PiS  Alus ci już mądrze odpowiedziała. Cytuj: Jego wypowiedzi nie są antyunijne. Po prostu, w zgodzie z powszechną obecnie propagandą, mylisz Unię z Niemcami i Rosją. To dlaczego wtedy nie mówił wprost tylko ogólnikowo o wschodzie i zachodzie? Przecież jego duchowe ramię (Rydzyk) jest jawnie antyunijny a wiemy że pan prezes Rydzykowi się nie sprzeciwi. Zresztą Kaczyński może nawet prywatnie myslec dobrze o Unii ale wie że jego wyborcy są antyunijni. Cytuj: Oczywiście że chciał, przecież sam go wynegocjował. Po prostu bronił interesu Unii - chciał pokazać, że w UE nie może obowiązywać dyktat kilku państw. Tyle że dzięki Traktatowi straciliśmy de facto suwerennośc. Unia się zagalopowała, owszem Niemcy dotąd przewodziły ale Traktat stworzył ''nadrząd''. Cytuj: Nic mi o tym nie wiadomo. Wg zwolenników PO Kaczyński ma krew na rękach i organizował zamach na abp Życińskiego. Zwolennicy są zawsze gorsi od idoli. Ja tak nie uważam. Już prędzej to krew Leppera. Co ciekawe PiS go mocno gnoił w 2007 a teraz go najbardziej bronią... czyszczenie sumienia? Cytuj: Nieprawda. To tylko slogan. Tylko czemu on opisywał ten ''układ'' jako gigantyczny? To było zamierzone, PiSowcy podchwycili ten slogan. Cytuj: Nie ma tam ani słowa o "reszcie narodu". To tylko slogany i paranoiczne wyobrażenia zwolenników PO. To w takim razie kim było to ZOMO? Chodziło pewnie o PO a dla PiSowca PO to alegorycznie najgorsi wrogowie. No Johny, kim jest to ZOMO? Cytuj: Slogany. Nic więcej. Zresztą, ja, niestety, nie odczuwam pogardy i nienawiści do ludu wiejskiego i robotniczego. Ani do słuchaczy Radia Maryja. Ani do elektoratu PO także. Więc mnie tego rodzaju "argumenty" latają i powiewają. Wyraźnie nie nadaję się na wyborcę PO.. Tylko przez wybór tych ludzi mieliśmy zmarnowane 2 lata. Najżałośniejsze jest to, że PiSowcy uważają się za antykomunistów a sami głosowali za komuchami wcześniej. Żałosne. Cytuj: Jestem przeciwny religii w szkołach. Ale, moim zdaniem, gdyby ktoś chciał z Polski zrobić państwo wyznaniowe, powinien być raczej przeciwny religii w szkołach  Polska nie jest państwem wyznaniowym, jest bardzo od tego daleka. W laickiej Hiszpanii religia odgrywa znacznie większą rolę w społeczeństwie, niż w Polsce - a Hiszpania też jest daleka od bycia państwem wyznaniowym. Jak ktoś słusznie zauważył, gdyby Polska była państwem wyznaniowym i indoktrynacji religijnej, Marek Jurek wygrywałby wszystkie wybory. A jemu jest ciężko w ogóle wystartować. Teraz wybory wygra partia, której lider ostatnio wykrzyczał, że "nie będzie się kłaniać księżom". Państwo wyznaniowe? Nie rozśmieszaj mnie. A że Kaczyński się pokazuje z biskupami? Platformiarze tak samo - głównie z kard. Dziwiszem, który ma w rodzinie kilku polityków PO. Ci którzy chcą klerykalizacji są za PiS. Na Jurka się obrażono- właśnie za odstępstwo z PiS. Klerykałowie z LPR poparli PiS, dziwne nie? A Tusk tylko tak gra przed wyborami. Cytuj: Nie, po prostu czcili pamięć prezydenta RP. Był czas żałoby- skończył się. Urzędował już nowy prezydent. Krzyż miał byc przeniesiony do kościoła. Kropka. (A prywatnie w swoich domach to proszę bardzo- można dalej żałowac, tego nikt nie zabrania.) Cytuj: W jakiż to niby sposób? Znieważyli własny symbol nie pozwalajac go godnie przenieśc, zwyzywali własnych kapłanów. Cytuj: No, niestety, skończyło się na wyzwiskach, pluciu, atakach fizycznych, kpieniu z krzyża, religii i tragicznej śmierci, pijackich popisach z udziałem jednego z szantażystów Piesiewicza.. ale to już, oczywiście, Polski nie ośmieszało. To był popis "wspaniałej, pięknej, polskiej młodzieży". Bo to było niezorganizowane. Zrobione na szybko. Taras ich tylko przyprowadził i pozostawił samych sobie, tłum bez przywódcy głupieje on powinien ich poprowadzic na ten krzyż, zabrac go i przeniesc do kościoła. Ich było 8000 poradzili by sobie. Cytuj: A raczej: cała POwska elita straszyła, że cały świat będzie drwił z Polski. A Aspherus, oczywiście, uwierzył. A co? Nie drwił? A czy coś takiego było wystąpiło kiedyś w jakimś cywilizowanym kraju?
|
Śr wrz 14, 2011 18:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obsesję to moze mieć tylko PiS, bo M. Jurek ujawnił ich hipokryzję....ja wam tylko to przypominam -boli??...prawda bardzo często boli. Asphodelus - nie jestem mieszkanką wsi, małego miasteczka, nie jestem chłopem, lumpenproletariatem, bronię autentyczne wartości chrześcijańskie i systematycznie uczęszczam w Mszach (nie tylko niedzielnych), nie popieram PiS, nie chcę państwa wyznaniowego.....więc odpuść sobie z klasyfikowaniem katolików.
|
Śr wrz 14, 2011 20:48 |
|
 |
Asphodelus
|
Alus napisał(a): Asphodelus - nie jestem mieszkanką wsi, małego miasteczka, nie jestem chłopem, lumpenproletariatem, bronię autentyczne wartości chrześcijańskie i systematycznie uczęszczam w Mszach (nie tylko niedzielnych), nie popieram PiS, nie chcę państwa wyznaniowego.....więc odpuść sobie z klasyfikowaniem katolików. Spokojnie- wiem że jest dużo katolików antypisowców, np. jeszcze Pilaster. Sam znam wielu. Ogółem ta częśc KK która jest antypisowska jest zwalczana przez Kaczyńskiego, (Życiński, Pieronek) to jest ten Łagodniejszy KK w Polsce, ten agresywno-fanatyczny to katolicy pisowscy i ich guru(Rydzyk, Głódź itp.) Jednak oba katolicyzmy różnią się jedynie zajadłością.
|
Śr wrz 14, 2011 22:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PiS daje kolejny przykład rozumienia wartości chrzescijańskich - zamiawianie Mszy św w intencji podziękowania za błogosławionego JPII, z obowiązkowym wyczytaniem przez kapłana nazwiska zamawiajacego, oczywiscie w dniu wyborów 9 pażdziernika br. Kolejny przykład wysługiwania się Kosciołem i bl. JPII...... wy mi nie klaszczcie, wy mnie słuchajcie - jak on znał swoich rodaków 
|
Cz wrz 15, 2011 7:10 |
|
 |
Gita2
|
Asphodelus napisał(a): Alus napisał(a): Asphodelus - nie jestem mieszkanką wsi, małego miasteczka, nie jestem chłopem, lumpenproletariatem, bronię autentyczne wartości chrześcijańskie i systematycznie uczęszczam w Mszach (nie tylko niedzielnych), nie popieram PiS, nie chcę państwa wyznaniowego.....więc odpuść sobie z klasyfikowaniem katolików. Spokojnie- wiem że jest dużo katolików antypisowców, np. jeszcze Pilaster. Sam znam wielu. Ogółem ta częśc KK która jest antypisowska jest zwalczana przez Kaczyńskiego, (Życiński, Pieronek) to jest ten Łagodniejszy KK w Polsce, ten agresywno-fanatyczny to katolicy pisowscy i ich guru(Rydzyk, Głódź itp.) Jednak oba katolicyzmy różnią się jedynie zajadłością. Czujesz się bezkarny rzucając oszczerstwa i pomówienia, dlatego,że "sprawiedliwe" sądy osądzają członków PiS:Hofman, Kaczyński, Ziobro za w/g sądu, głoszone nieprawdy. Na jakiej podstawie kłamco jeden, oskarżasz Kaczyńskiego, że zwalcza Życimskiego i Pieronka. ? Jak zwalcza? Udowodnij to! Czujesz się bezkarnie, gdyż wiesz, że PiSowcy to nie pieniacze i nie podadzą cię do sądu. Jeśli jednak ktoś straci cierpliwość, to się możesz doigrać "bohaterze"!!!
|
Cz wrz 15, 2011 7:35 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Alus! Masz obsesję na temat Jurka, gdyż przy byle okazji go przypominasz, to jedno. Drugie to na jakiej podstawie piszesz o tych mszach zamówionych przez PiS??? Czy wyczytałas to z jakiegoś brukowca?
|
Cz wrz 15, 2011 7:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus! Masz obsesję na temat Jurka, gdyż przy byle okazji go przypominasz, to jedno. Drugie to na jakiej podstawie piszesz o tych mszach zamówionych przez PiS??? Czy wyczytałas to z jakiegoś brukowca? Nie mam obsesji - podoba mi sie jak wyznawców PiSu urytuje ujawnianie hipokryzji ich wodza i partii. http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 44781.htmlTo zależy co uznamy za brukowiec - powszechnie traktowany jak brukowiec "Fakt jest medium, któremu J. Kaczyński chętnie udziela wywiadu. PiS-owcy nie podadza do sądu, bo wiedzą, że za rzucane powszechnie kłamstwa i procesów nie wygrają 
|
Cz wrz 15, 2011 9:09 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Gita2 napisał(a): Alus! Masz obsesję na temat Jurka, gdyż przy byle okazji go przypominasz, to jedno. Drugie to na jakiej podstawie piszesz o tych mszach zamówionych przez PiS??? Czy wyczytałas to z jakiegoś brukowca? Nie mam obsesji - podoba mi sie jak wyznawców PiSu urytuje ujawnianie hipokryzji ich wodza i partii. To zależy co uznamy za brukowiec - powszechnie traktowany jak brukowiec "Fakt jest medium, któremu J. Kaczyński chętnie udziela wywiadu. PiS-owcy nie podadza do sądu, bo wiedzą, że za rzucane powszechnie kłamstwa i procesów nie wygrają  I to oczywiście Platformersów cieszy."Sprawiedliwe" sądownictwo, szczególnie to wywodzące się z PRL działa wyraźnie na rękę PO, SLD i innych Palikotów. PiS faktycznie nie ma co szukać sprawiedliwośći. Były na to ewidentne przykłady. Ja też się o tym przekonałam, gdy Palikota za obrażanie uczuc religijnych podałam do prokuratury. Nergal to kolejny przykład, a w przeszlości za obrażanie Prezydenta RP Kaczyńskiego ani Wałesa, ani Palikot, ani nikt inny nie został oskarżony, a uniewinniony. Tak, że masz 100% czlonkowie PiS i ich wyborcy nie znajdą sprawiedliwości w sądach.
|
Cz wrz 15, 2011 9:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: I to oczywiście Platformersów cieszy."Sprawiedliwe" sądownictwo, szczególnie to wywodzące się z PRL działa wyraźnie na rękę PO, SLD i innych Palikotów. PiS faktycznie nie ma co szukać sprawiedliwośći. Były na to ewidentne przykłady. Ja też się o tym przekonałam, gdy Palikota za obrażanie uczuc religijnych podałam do prokuratury. Nergal to kolejny przykład, a w przeszlości za obrażanie Prezydenta RP Kaczyńskiego ani Wałesa, ani Palikot, ani nikt inny nie został oskarżony, a uniewinniony. Tak, że masz 100% czlonkowie PiS i ich wyborcy nie znajdą sprawiedliwości w sądach. Przyjmując, że masz rację, to dowodzi jedynie iluzorycznosci IVRP i pustych deklaracji Kaczyńskiego - nie niszczyli żadnego układu, szarych sieci, bo przy autentycznych działaniach w ciągu dwu lat mozna było zmienić wiele w resorcie sprawiedliwości. Najwidoczniej medialne konfercje zaspakajały potrzeby polityków, wszak chodziło jedynie aby ciemny lud to kupił.
|
Cz wrz 15, 2011 9:51 |
|
 |
Asphodelus
|
Gito- biskup Życiński był zaszczuty przez PiSowską IPN, która usiłowała zrobić z niego TW Filozofa ale na szczęście nie znaleziono dowodów.
|
Cz wrz 15, 2011 12:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Asphodelus napisał(a): Gito- biskup Życiński był zaszczuty przez PiSowską IPN, która usiłowała zrobić z niego TW Filozofa ale na szczęście nie znaleziono dowodów. Oni nie potrzebują dowodów - brak dowodu, jest niezbitym dowodem....mogą "dokumenty być ukryte w Moskwie". Nieustannie zadziwiają mnie duchowni, którzy wszelkimi sposobami nawet, gdy nie dysponują materialnymi dowodami, usiłują "wymierzyc sprawiedliwość" tu i teraz na ziemi....najwyraźniej nie wierzą w Bożą sprawiedliwośc.
|
Cz wrz 15, 2011 12:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
asphodelus napisał Cytuj: a ja o dziwo znam wielu młodych po studiach, jakimś cudem znaleźli pracę: masz rację jakimś cudem , a ja znam wielu którzy postudiach pracuja jako kasjerki , jako budowlańcy , jako pracownicy na taśmach produkcyjnych i wielu którzy w podobnych profesjach pracuja nie w polsce . wciśnieto ci i to celowo sposób leczenia prywatnego i państwowego - w normalnym społeczeństwie gdzie każdy płaci podatki na utrzymanie tegoż państwa służba zdrowia to obowiazek państwa .zdrowy obywatel to dobry obywatel bo może pracować i placic podatki . pytanie tylko dlaczego nie pokazuje sie tego typu przykładów jeżeli idzie o służbe zdrowia .rozwiązania państwowej służby zdrowia w krajach kapitalistycznych. widać umyka ci fakt , że to dokładnie kuroń dał wszystkim zasiłki i tym co pracowali i nie mogli pracować - bezrobocie - i tym co nigdy nigdzie nie pracowali , dostali wtedy wszyscy . dzisiaj slyszałem o jakiejś nowej inicjatywie w przypadku zatrudniania opiekunek do dzieci . palikot platforma ustawa o eutanazji . 
|
Cz wrz 15, 2011 13:10 |
|
 |
tadeuszek
|
Asphodelus napisał(a): biskup Życiński był zaszczuty przez PiSowską IPN, która usiłowała zrobić z niego TW Filozofa ale na szczęście nie znaleziono dowodów. Dowodów może nie znaleziono ale widocznie wszystko to okazało sie prawdą. Skoro Życiński jest teraz w piekle , a jego głos słychać w niebie! Tak wyje! Jest razem obok Mahometa, przywiązany najgrubszym łańcuchem
|
Cz wrz 15, 2011 13:25 |
|
 |
Asphodelus
|
tadeuszek napisał(a): Asphodelus napisał(a): biskup Życiński był zaszczuty przez PiSowską IPN, która usiłowała zrobić z niego TW Filozofa ale na szczęście nie znaleziono dowodów. Dowodów może nie znaleziono ale widocznie wszystko to okazało sie prawdą. Skoro Życiński jest teraz w piekle , a jego głos słychać w niebie! Tak wyje! Jest razem obok Mahometa, przywiązany najgrubszym łańcuchemTak jak by Natanek to wiedział. Natanek jest prawdopodobnie ciężko chory. Gita2 napisał(a): I to oczywiście Platformersów cieszy."Sprawiedliwe" sądownictwo, szczególnie to wywodzące się z PRL działa wyraźnie na rękę PO, SLD i innych Palikotów. PiS faktycznie nie ma co szukać sprawiedliwośći. Były na to ewidentne przykłady. Ja też się o tym przekonałam, gdy Palikota za obrażanie uczuc religijnych podałam do prokuratury. Nergal to kolejny przykład, a w przeszlości za obrażanie Prezydenta RP Kaczyńskiego ani Wałesa, ani Palikot, ani nikt inny nie został oskarżony, a uniewinniony. Tak, że masz 100% czlonkowie PiS i ich wyborcy nie znajdą sprawiedliwości w sądach. Nie bulwersuj się, Rydzyka za znieważanie innych nikt nie pozywa, a Rydzyk znieważył znacznie więcej niż Nergal i Palikot, i powiedz mi dlaczego Palikot nie może obrazac prezydenta a Rydzyk może? tajfun napisał(a): masz rację jakimś cudem , a ja znam wielu którzy postudiach pracuja jako kasjerki , jako budowlańcy , jako pracownicy na taśmach produkcyjnych i wielu którzy w podobnych profesjach pracuja nie w polsce . wciśnieto ci i to celowo sposób leczenia prywatnego i państwowego - w normalnym społeczeństwie gdzie każdy płaci podatki na utrzymanie tegoż państwa służba zdrowia to obowiazek państwa .zdrowy obywatel to dobry obywatel bo może pracować i placic podatki . pytanie tylko dlaczego nie pokazuje sie tego typu przykładów jeżeli idzie o służbe zdrowia .rozwiązania państwowej służby zdrowia w krajach kapitalistycznych. widać umyka ci fakt , że to dokładnie kuroń dał wszystkim zasiłki i tym co pracowali i nie mogli pracować - bezrobocie - i tym co nigdy nigdzie nie pracowali , dostali wtedy wszyscy . dzisiaj slyszałem o jakiejś nowej inicjatywie w przypadku zatrudniania opiekunek do dzieci . palikot platforma ustawa o eutanazji .  To była ironia... a powiedz mi jak oni długo tej pracy szukali, czy może bez starań i cierpliwości czmychali na zachód? Zresztą- praca jest, ucieczka do Anglii to pójście na łatwiznę, mówisz ''w Polsce nie ma pracy'' dobrze, winę ponoszą też niskie zarobki ale i to nie było by problemem gdyby nastąpiła całkowita prywatyzacja bowiem pracownik prywatny zarabia więcej niż państwowy. Co do szpitali prywatnych, to np. w Anglii całkowita prywatyzacja nie nastąpiła ale im więcej ich jest tym są tańsze w usługach. A i jeszcze jedno, powiedz mi czy w Polsce jest coś takiego jak deficyt pracowników i brak rak do pracy?
|
Cz wrz 15, 2011 14:30 |
|
 |
Gita2
|
Asphodelus napisał(a): Gito- biskup Życiński był zaszczuty przez PiSowską IPN, która usiłowała zrobić z niego TW Filozofa ale na szczęście nie znaleziono dowodów. Napisałes, że Kaczyński zwalczał Pieronka i Życimskiego, a ja NIGDY nie usłyszałam NIC na temat Życimskiego i Pieronka od Kaczyńskiego, więc czas najwyższy, abyś odwołał to kłamstwo! Ewentualnie pdał link w którym udowodnisz to, że Kaczyński zwalczał Życimskiego i Pieronka tadeuszek napisał(a): Asphodelus napisał(a): biskup Życiński był zaszczuty przez PiSowską IPN, która usiłowała zrobić z niego TW Filozofa ale na szczęście nie znaleziono dowodów. Dowodów może nie znaleziono ale widocznie wszystko to okazało sie prawdą. Skoro Życiński jest teraz w piekle , a jego głos słychać w niebie! Tak wyje! Jest razem obok Mahometa, przywiązany najgrubszym łańcuchemycimskiego i Pieronka. Mówisz poważnie, czy żartujesz? P.S.do Asphodelusa Palikota nie podałam do prokutatury za obrażanie o.Rydzyka, a za obrażanie moich uczuć religijnych. Prokuratura oddaliła tę sprawę.
|
Cz wrz 15, 2011 14:32 |
|
|
|