Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 18:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Następna strona
 Po wyborach 
Autor Wiadomość
Post Re: Po wyborach
Cytuj:
festiwali pogardy i nienawiści ciag dalszy

Dokładnie - dzień po wyborach prawi patrioci, katolicy, ukazali w Krakowie....."społeczeństwo" z podwórka wybrało szmaciarzy", "narodu" brakło do wyboru tych jedynych prawych.
Za 4 lata po dalszych seansach tej "miłości, patriotyzmu inaczej", to Palikot zbierze 30% poparcia......bo młodzi totalnie odrzucą wiecznie żrących się
starych ramoli.

Gita2 napisał(a):
Boże wybacz im bo nie wiedzą co piszą, na forum wiara.pl:
zdeklarownmi ateiści, obrońcy i wyznawcy Palikota....to oni stanowią większość.

Dokąd zmierzasz Polsko?

Podziwiam wytrwałośc Johnnego, który z godnością broni swoich słusznych racji i atakowany jest między innymi przez Alus, zdeklarowaną katoliczkę.
Niejednokrotnie powtarzam:Swiat przewraca się do góry nogami.

Odpowiem Ci jako zdeklarowana katoliczka - puki duchowny, który skupia wokół siebie ludzi mianując ich jedynymi prawdziwymi katolikami i prawdziwymi patriotami, kwestionował będzie prawo wstępu do kościołów ludzi nie ze swego kręgu, świat będzie bardziej się przewracał do góry nogami.
Po raz enty powtórzę......przesądza PYCHA......która odpycha, rozpycha, napycha......odpycha ludzi od Kościoła, a napycha do Palikota.

Jednak zauwazyłam u J. Kaczyńskiego jakiś pozytyw - po ogłoszeniu wyników darował sobie opluwanie w rodzaju "front z FiM i Piotrowskim po PO".
Zmienia się in plus, albo znów prochy.

Własnie takich łajdactw Johnny - opatrywanie oponentów łatkami "ZOMO", "front jedności z Piotrowskim", "szmaciarze".....z tym, że osobiście wątpię czy potrafisz zrozumieć, że takie zachowanie jest łajdactwem :(

Wt paź 11, 2011 8:24

Alus napisała:"Aktualnie RPP wyprodukował PiS i Kościół"
Jest to hipokryzja i bluźnierstwo.
Hipokryzja dlatego, że Palikot jest tworem Platformy.
Mówienie, że bluźniercy są tworem Kościoła jest ewidentnym bluźnierstwem i jeśli to mówi katoliczka, która ma pełną gębę cytatów z Ewangelii to dodatkowo jest to hipokryzja.
Bluźniercy są tworem diabła, katoliczko!!!!

Wt paź 11, 2011 8:26
Gita2 napisał(a):
Mówienie, że bluźniercy są tworem Kościoła jest ewidentnym bluźnierstwem i jeśli to mówi katoliczka, która ma pełną gębę cytatów z Ewangelii to dodatkowo jest to hipokryzja.

Pieklenie się, bluzganie o hipokryzji i bliźnierstwie nie zmienia faktów......wyborców Palikota wygenerowali "patrioci" spod pałacu prezydenckiego, duchowni kwestionujący prawo wstępu do kościołów i deklarujący, że krzyż spod pałacu prezydenckiego "nie jest sprawą Kościoła".
Tłumaczenie, że wszystko zło jest dziełem diabła jest bardzo wygodne, ale jakże nieprawdziwe......gdyby to była prawda to piekło byłoby puste.
A jak już posiadasz taką zdolność diagnozowania o działaniach dziabła , to odpowiedz - diabeł stał za artykułem katolika Mielcarka czy za redakcją katolickiej "Niedzieli" odrzucającej jego felieton o głosowaniu w kwestiach aborcji?.....

Wt paź 11, 2011 8:45

Asphodelus napisał(a):
Ja najbardziej ciekaw jestem ile to ludzi przed Trybunał Stanu posłał by Kaczyński, gdyby wygrał...

Właśnie - zamiast jakiegoś tam patrzenia władzy na ręce, lepiej utwierdzajmy się w przekonaniu, jak by to było o wiele gorzej, gdyby wygrał PiS.

Alus napisał(a):
Dokładnie - dzień po wyborach prawi patrioci, katolicy, ukazali w Krakowie....."społeczeństwo" z podwórka wybrało szmaciarzy", "narodu" brakło do wyboru tych jedynych prawych.

Ja nie wiem, kim byli ci ludzie - ale to była garstka ludzi z ulicy. Ze strony Władzy dokładnie analogicznych określeń używają wysocy jej przedstawiciele i autorytety.

Cytuj:
Za 4 lata po dalszych seansach tej "miłości, patriotyzmu inaczej", to Palikot zbierze 30% poparcia......bo młodzi totalnie odrzucą wiecznie żrących się starych ramoli.

Ależ oczywiście, bo przecież to PiS nadal trzeba "odrzucać" i po kolejnych czterech latach też nadal będziemy "odrzucać PiS" :D Po wyborach twitterowcy kpili, że jak to dobrze, iż udało się odsunąć PiS od władzy..

Cytuj:
wyborców Palikota wygenerowali "patrioci" spod pałacu prezydenckiego, duchowni kwestionujący prawo wstępu do kościołów i deklarujący, że krzyż spod pałacu prezydenckiego "nie jest sprawą Kościoła".

Masz na myśli może abp Kazimierza Nycza, serdecznego przyjaciela Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego, który powiedział, że "Kościół nie jest stroną w sporze o krzyż"? ;)

Cytuj:
Tłumaczenie, że wszystko zło jest dziełem diabła jest bardzo wygodne, ale jakże nieprawdziwe......

Ok, Alus, przyznaję: nie wszystko zło jest dziełem PO ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 11, 2011 9:44

Gita2 napisał(a):

Alus jestem z Tobą, nie daj się - Gita2 dała właśnie popis iście diabelskiej zawziętości. Nie zauważyłem, żebyś kogoś w tej dyskusji obrażała. Natomiast Gita2 chyba się zapomina i zaczyna już sięgać po nieeleganckie określenia typu "gęba pełna cytatów". Co niektórzyt tu są wściekli że wybory taki a nie inny przyniosły wynik.
Załamujące zaś jest to, że nijak nie potrafią wyciągnąć wniosków ze swoich błędów. Jest to charakterystyczne dla tego ugrupowania o "wodzowskim" modelu zarządzania. W PISie już mówi się, o Ziobrze i Kurskim działającym na szkodę partii. Oczywiście sam naczelny wódz Kaczyński poozostanie na piedestale nietknięty, mimo swojej podręcznikowej wręcz nieudolności... Właśnie akurat Ziobro jest jedynym chyba, którym mógłby wyrwać tą partię z zapaści... Ale wódz jest wodzem i to oczywiście inni są winni...

Wt paź 11, 2011 9:48

Alus napisał(a):
Własnie takich łajdactw Johnny - opatrywanie oponentów łatkami "ZOMO", "front jedności z Piotrowskim", "szmaciarze".....z tym, że osobiście wątpię czy potrafisz zrozumieć, że takie zachowanie jest łajdactwem :(

No właśnie - co już ci kilkanaście razy tłumaczyłem - chodzi o to, że takich zachowań po prostu nie było. To tylko tobie się wydaje, że były, bo nie zwracasz uwagi na fakty, tylko na to, jak je przedstawia, interpretuje i przekręca platformerska propaganda medialna spod znaku Lisa i Gugały. No i nie chce mi się kolejny raz powtarzać, że, po pierwsze, twoi ulubieńcy używają określeń nie gorszych (co w ich wypadku zupełnie, ale to zupełnie ci nie przeszkadza - lubię się zastanawiać, co by Alus powiedziała, gdyby to Kaczyński zadeklarował "nieklękanie przed księdzem"), a, po drugie, używają ich rzeczywiście pod adresem zwykłych ludzi, społeczeństwa, gdy tymczasem Kaczyński nic do społeczeństwa nie ma, on atakuje właśnie tych, którzy nie mają z nim niemal nic wspólnego - polityków (w tym gronie także tych, którzy na co dzień udają dziennikarzy), elity i inne wpływowe grupy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt paź 11, 2011 9:55

szyszkownik napisał(a):
Co niektórzyt tu są wściekli że wybory taki a nie inny przyniosły wynik.

Nawet jeśli nie wściekli, to zapewne rozgoryczeni. Ja ich po części rozumiem, bo też byłem rozgoryczony po zawiązaniu paktu, a później koalicji, PiS-SO-LPR.

szyszkownik napisał(a):
Załamujące zaś jest to, że nijak nie potrafią wyciągnąć wniosków ze swoich błędów.

Tego nie zmienimy. Za to można uczyć się na cudzych błędach i ... wygrywać :)

Wt paź 11, 2011 9:59

Johnny99 napisał(a):
Właśnie - zamiast jakiegoś tam patrzenia władzy na ręce, lepiej utwierdzajmy się w przekonaniu, jak by to było o wiele gorzej, gdyby wygrał PiS..

Patrząc na zacietrzewienie Kaczyńskiego i Macierewicza można się ich bać.

Cytuj:
Ja nie wiem, kim byli ci ludzie - ale to była garstka ludzi z ulicy. Ze strony Władzy dokładnie analogicznych określeń używają wysocy jej przedstawiciele i autorytety.

Dlaczego Johny wypiera się że to byli PiSowcy? Przecież takim właśnie językiem nienawiści się posługują! Nauczyli ich tego Rydzyk i Kaczyński.

Cytuj:
Masz na myśli może abp Kazimierza Nycza, serdecznego przyjaciela Pana Prezydenta Bronisława Komorowskiego, który powiedział, że "Kościół nie jest stroną w sporze o krzyż"? ;)

Nie obracaj kota ogonem. Kto mówił o ''prawdziwych Patriotach- Polakach-Katolkach''? Kto innych za zdrajców uważał?

Wt paź 11, 2011 10:02
zbanowany na stałe

Patrzę na to, co piszecie i popieram Nową Prawicę i wszystkich innych którzy rozpoczęli swe młode życie polityczne z hasłem:
KONIEC Z BANDĄ CZWORGA: PO, PIS, SLD, PSL.

Podkreślam, niezależnie od poglądów i barw politycznych.
Polska potrzebuje zmian i świeżości.
Będę wspierał każdą nową sensowną inicjatywę polityczną, która da nadzieję na odsunięcie raz na zawsze od władzy "Bandy Czworga".
Sukces partii Palikota jest efektem braku sensownej oferty politycznej, alternatywnej dla tych czterech zużytych dawno politycznych byłych autorytetów. Czas na nowoczesne, współczesne partie, czas na skończenie zapełniania Parlamentu frustratami mieszanymi z emerytami.

Wt paź 11, 2011 10:08

Asphodelus napisał(a):
Patrząc na zacietrzewienie Kaczyńskiego i Macierewicza można się ich bać.

Patrząc na to, co robiła PO przez ostatnie 4 lata, należy się jej bać o wiele bardziej.

Cytuj:
Dlaczego Johny wypiera się że to byli PiSowcy? Przecież takim właśnie językiem nienawiści się posługują! Nauczyli ich tego Rydzyk i Kaczyński.

Z tego co ja wiem, jawnie językiem nienawiści posługują się przede wszystkim politycy PO i ludzie ich frontu ochronnego. Natomiast ludziom na ulicy nie zaglądam do legitymacji partyjnych.

Cytuj:
Kto mówił o ''prawdziwych Patriotach- Polakach-Katolkach''? Kto innych za zdrajców uważał?

O "prawdziwych Polakach-katolikach" najwięcej mówią zwolennicy PO, a na forum głównie Alus. Nic nie wiem o tym, by ktoś za zdrajców uważał jakichś bliżej nieokreślonych "innych". To dla zwolenników PO istnieją "inni", część społeczeństwa, złożona z anonimowych, ale identycznych, jednostek, nazywanych "genetycznymi patriotami" i darzonych niczym nie zmąconą nienawiścią i pogardą.

Cytuj:
Właśnie akurat Ziobro jest jedynym chyba, którym mógłby wyrwać tą partię z zapaści... Ale wódz jest wodzem i to oczywiście inni są winni...

I już wiadomo, dlaczego Schetyna w RMF powiedział, że wcale niekoniecznie obaj - Kaczyński i Ziobro - mogą być postawieni przed TS, może będzie to tylko jeden z nich. Właśnie dlatego, że z przecieków wynika, iż być może szykuje się wywalenie Ziobry z PiS. A, jak wiadomo, ktoś, kogo Kaczyński wywala z PiS, natychmiast staje się ulubieńcem salonów, bez względu na to, co wcześniej o nim mówiły. W związku z tym na decyzję w sprawie TS dla Ziobry trzeba poczekać do momentu, gdy będzie wiadomo, czy Kaczyński wywali go z PiS - bo jeżeli tak się stanie, wszyscy salonowcy od razu zaczną mówić, że zawsze Ziobrę szanowali, że on jeden mógł wyrwać PiS z zapaści i zmienić w konstruktywną opozycję, no, tylko znowu ten cholerny Kaczor pokazał swoją faszystowską tożsamość - i, rzecz jasna, postawienie go przed TS nie odniesie oczekiwanego skutku propagandowego.

Ostatnio edytowano Wt paź 11, 2011 10:29 przez Johnny99, łącznie edytowano 1 raz

Wt paź 11, 2011 10:10

maly_kwiatek napisał(a):
Patrzę na to, co piszecie i popieram Nową Prawicę i wszystkich innych którzy rozpoczęli swe młode życie polityczne z hasłem:
KONIEC Z BANDĄ CZWORGA: PO, PIS, SLD, PSL.

Podkreślam, niezależnie od poglądów i barw politycznych.
Polska potrzebuje zmian i świeżości.
Będę wspierał każdą nową sensowną inicjatywę polityczną, która da nadzieję na odsunięcie raz na zawsze od władzy "Bandy Czworga".
Sukces partii Palikota jest efektem braku sensownej oferty politycznej, alternatywnej dla tych czterech zużytych dawno politycznych byłych autorytetów. Czas na nowoczesne, współczesne partie, czas na skończenie zapełniania Parlamentu frustratami mieszanymi z emerytami.

Nareszcie się zdeklarowałeś.

Wt paź 11, 2011 10:28

Johnny99 napisał(a):
Z tego co ja wiem, jawnie językiem nienawiści posługują się przede wszystkim politycy PO i ludzie ich frontu ochronnego. Natomiast ludziom na ulicy nie zaglądam do legitymacji partyjnych.

A mnie się wydawało że takim językiem mówi RM i PiS. np. ''TVN to dzieło szatana'', ''masońska telewizja'', w ogóle kto nie z nami ten żyd, mason, liberał, Rusek itp.

Cytuj:
O "prawdziwych Polakach-katolikach" najwięcej mówią zwolennicy PO, a na forum głównie Alus. Nic nie wiem o tym, by ktoś za zdrajców uważał jakichś bliżej nieokreślonych "innych". To dla zwolenników PO istnieją "inni", część społeczeństwa, złożona z anonimowych, ale identycznych, jednostek, nazywanych "genetycznymi patriotami" i darzonych niczym nie zmąconą nienawiścią i pogardą.

O "prawdziwych Polakach-katolikach" najwięcej mówią zwolennicy PiS, a na forum głównie Gita. Nic nie wiem o tym, by ktoś za zdrajców uważał jakichś bliżej nieokreślonych "innych". To dla zwolenników PiS istnieją "inni", część społeczeństwa, złożona z anonimowych, ale identycznych, jednostek, nazywanych "lemingami" i darzonych niczym nie zmąconą nienawiścią i pogardą

Wt paź 11, 2011 10:29

Asphodelus napisał(a):
A mnie się wydawało że takim językiem mówi RM i PiS. np. ''TVN to dzieło szatana'', ''masońska telewizja'', w ogóle kto nie z nami ten żyd, mason, liberał, Rusek itp

To masz rację - wydawało ci się. Cała reszta też ci się wydaje. Ale cóż, nikt nie może nikogo zmusić do tego, by oglądał coś więcej niż Gugałę i Lisa, a czytał coś więcej niż GW i Politykę.

Wt paź 11, 2011 10:32

szyszkownik napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Alus jestem z Tobą, nie daj się - Gita2 dała właśnie popis iście diabelskiej zawziętości. Nie zauważyłem, żebyś kogoś w tej dyskusji obrażała. Natomiast Gita2 chyba się zapomina i zaczyna już sięgać po nieeleganckie określenia typu "gęba pełna cytatów". Co niektórzyt tu są wściekli że wybory taki a nie inny przyniosły wynik.
Załamujące zaś jest to, że nijak nie potrafią wyciągnąć wniosków ze swoich błędów. Jest to charakterystyczne dla tego ugrupowania o "wodzowskim" modelu zarządzania. W PISie już mówi się, o Ziobrze i Kurskim działającym na szkodę partii. Oczywiście sam naczelny wódz Kaczyński poozostanie na piedestale nietknięty, mimo swojej podręcznikowej wręcz nieudolności... Właśnie akurat Ziobro jest jedynym chyba, którym mógłby wyrwać tą partię z zapaści... Ale wódz jest wodzem i to oczywiście inni są winni...

Gratuluję dobranego duetu. W/g poprawności politycznej powinnam powiedzieć zamiast:"gęba"- "buzia inaczej".
A jeśli idzie o wścieklość to się mylisz, pisałam już, że przeżyliśmy jako Naród okupację niemiecką i sowiecką, to tymbardziej przezyjemy też rządy Platformy.

Wt paź 11, 2011 10:33

maly_kwiatek napisał(a):
Zapomnij.
W Polsce Tuska i Palikota nikt nie będzie się kłaniał duchownym.
Tak Watykan, jak Ks. Natanek będą nielegalni i nie będzie wolno wymieniać nazwiska księdza i nazwy Państwa, w którym Głową jest Papież.

Imię Jezusa też będzie wyśmiane i oficjalnie nielegalne.
Dzieło się dopełnia.

To są Wasze urojenia. Przecież w Skandynawii od lat rządzi lewica oraz od lat prawa mniejszości seksualnych i religijnych są szanowane, ale jakoś nic złego się nie dzieje z tego powodu. Wręcz przeciwnie. Gospodarka ma się dobrze, a prawa większości też są szanowane.

Tyle pisałem na tym forum, że ludzie są przekorni, więc nie można im narzucać religii i nauki Kościoła na siłę, nie można ludzi obrażać tylko dlatego, że są inni i chcą żyć inaczej niż Wy. Te wybory pokazały, że miałem rację, a Wy nadal nie przestajecie robić Palikotowi kampanii :o

Wt paź 11, 2011 10:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 31  Następna strona