O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV Trwam
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: O. Rydzyk i prawicowi politycy nie walczą w obronie TV T
gita napisał(a): Za czasów rządów PiS stać mnie bylo na jedno i drugie. A to jakis problem sobie dorobić? No ale jak ktoś jest leniwy to tylko narzekać potrafi.
|
So lip 07, 2012 13:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Odpowiadam: Czy to znaczy,że w/g kryteriów KK, biskupi kłamią mówiąc, że TVTrwam jest katolicką stacją telewizyjną? Posługują sie utartymi sloganami - nie tylko w tym przypadku - przez co rozmywa się jednolite stanowisko Kościoła w wielu sprawach. A Kodeks Prawa Kanonicznego precyzuje komu przysługuje miano "katolickie" - 216, 300, 803 KPK. Inny przykład? - list biskupów w prawie "niesprawiedliwych" umów śmieciowych, gdy tymczasem 80% świeckich pracowników instytucji koscielnych zatrudnionych jest właśnie na tych śmieciowych umowach. Cytuj: PO:"antypatriotyczna", tak, "antykatolicka", tylko w pewnej częsici, może nawet mniejszej, ale znienawidzonej??? To może aby lepiej brzmiało "kochana inaczej" Cytuj: Nie piszę o działaniu Lipowicz, gdyż o wszystkim nie piszę, a dzisiaj koncentrować się będe na XX Pielgrzymce RRM, na którą pojechali również znajomi oraz rodzina:brat i bratowa. Ja niestety na skutek obecnych rządów muszę wybierać :albo jechać na pielgrzymkę, albo wesprzeć finansowo TVTrwam, wybrałam to drugie. Za czasów rządów PiS stać mnie bylo na jedno i drugie. Jako wielbicielka otrzymywałaś jakieś super profity finansowe?
|
So lip 07, 2012 14:33 |
|
 |
vulkan
|
Cytuj: PO:"antypatriotyczna", tak, Jakoś tego nie widać. Cytuj: "antykatolicka", tylko w pewnej częsici, może nawet mniejszej, ale znienawidzonej??? W każdej partii są antykatolicy bo przecież wszędzie są komuchy. Cytuj: albo wesprzeć finansowo TVTrwam, wybrałam to drugie. To jest przykład manipulacji Ojca Rydzyka. Cytuj: Czy to znaczy,że w/g kryteriów KK, biskupi kłamią mówiąc, że TVTrwam jest katolicką stacją telewizyjną?
Widocznie kłamią bądź nie mają odpowiedniej wiedzy. A Gita dalej ciągnie temat szerzy nienawiść i pisze brednie że aż żal czytać.
|
So lip 07, 2012 15:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Ja niestety na skutek obecnych rządów muszę wybierać :albo jechać na pielgrzymkę, albo wesprzeć finansowo TVTrwam, wybrałam to drugie.
To interesujące A to nie ufasz Bogu, że przy wyborze pielgrzymki pobłogosławi TV TRWAM, że tak racjonalnie zakładasz, że lepiej wesprzesz finansowo niż ofiarą w postaci pielgrzymki  ? Co za czasy, że pieniądz wygrywa z ofiarą w postaci pielgrzymki
|
So lip 07, 2012 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co za czasy, że userzy piszą takie bzdurne komentarze jak Val, czy vulkan. No cóż, obrazić może mnie tylko ktoś kogo szanuję, a więc piszcie sobie dalej, a ja wkrótce włączę TVTrwam, gdyż o 18.00 transmisja z XX Pielgrzymki RRM na Jasną Górę.
|
So lip 07, 2012 15:50 |
|
|
|
 |
vulkan
|
Bzdurne komentarze? Śmieszne człowiek napiszę prawdę i jest opluwany. Rydzyk jest cwanym lisem manipuluje starszymi, ładują mu kasę a potem on robi z nimi co chcę. Takie zachowanie można spotkać w wielu sektach. Cytuj: No cóż, obrazić może mnie tylko ktoś kogo szanuję Zastanów się czy ktoś cię tu obraża. 
|
So lip 07, 2012 16:04 |
|
 |
vulkan
|
Ale sama jesteś sobie winna. Moderator zamknął temat o trwam a ty dalej to samo piszesz nie dość że prowokacyjnie to kompletne bzdury. Gdybyś nic nie pisała byłby spokój. Nie wiem czy zależy ci żeby komuś zrobić na złość?
|
So lip 07, 2012 16:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Uroczysta msza święta z okazji XX Pielgrzymki RRM na Jasną Górę trwa. Kilkanaście minut temu skończyła się homolia biskupa Stanisława Stefanka. Wolność dla wszystkich i pod każdym względem, to głowne przesłanie tej homilii.
|
So lip 07, 2012 18:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Uroczysta msza święta z okazji XX Pielgrzymki RRM na Jasną Górę trwa. Kilkanaście minut temu skończyła się homolia biskupa Stanisława Stefanka. Wolność dla wszystkich i pod każdym względem, to głowne przesłanie tej homilii. Chyba jednak nie dla wszystkich i nie pod każdym względem...."równość, wolność, tolerancja" to hasła marszów równości.
|
So lip 07, 2012 18:33 |
|
 |
Nunka
|
gita napisał(a): Ja niestety na skutek obecnych rządów muszę wybierać :albo jechać na pielgrzymkę, albo wesprzeć finansowo TVTrwam, wybrałam to drugie. Nie no, bez jaj... ten temat robi się coraz śmieszniejszy 
_________________ Dla ludu religia jest prawdą, dla mędrców fałszem, a dla władców jest po prostu użyteczna - Seneka Młodszy
|
So lip 07, 2012 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj na Jasnej Górze w Częstochowie sympatycy RM i TVTrwam "walczą" modlitwą o wolność słowa w Polsce, a w szczególności o TVTrwam. Uroczystości rozpoczynają się o godz. 8.00. Uroczysta msza św. o godz. 11.00
|
N lip 08, 2012 5:35 |
|
 |
vulkan
|
Sądzisz że w Polsce nie ma wolności słowa. Gdyby nie było to dawno by usunęli Trwam, Rydzyka do więzienia wsadzili, nie pozwalali by na marsze, gadanie głupot, obelgi. Radzę zastanowić ci się co piszesz.
O Trwam nie walczą bo ta telewizja nie zniknie. Znów manipulujesz i piszesz kłamstwa.
|
N lip 08, 2012 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Sądzisz że w Polsce nie ma wolności słowa. Gdyby nie było to dawno by usunęli Trwam, Rydzyka do więzienia wsadzili, nie pozwalali by na marsze, gadanie głupot, obelgi. Radzę zastanowić ci się co piszesz.
O Trwam nie walczą bo ta telewizja nie zniknie. Znów manipulujesz i piszesz kłamstwa. Wiadomo, że nie zniknie. A dokładnie o co chodzi powiedział dziś pielgrzym w rozmowie z redemptorystą w relacji nadawaniej w TVTRwam bezpośrednio z Jasnej Góry (godz. ok 10,15). Zakonnik pyta starszego pana z jaką intencją pielgrzymuje. Na co ten odpowiada, że przyjechał bronić TVTrwam i żeby koniecznie trzeba wykończyć komunistów, koniecznie wykończyć! Skonfudowany zakonnik tłumaczy, że pan mówi zbyt wojowniczo, pielgrzymi nie posiadają oręża zbrojnego i nie przyjechal walczyć, a trzeba sie modlić o wszelkie dobro dla Polski. I przerywa relację.
|
N lip 08, 2012 9:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Na prawdę tak powiedział??? Cały czas mam włączony telewizor na TVTrwam i nie słyszałam tego, jaka szkoda, że nie słyszałam. A może dlatego nie słyszałam, że NIC takiego NIE powiedział??? Za chwile rozpocznie się msza święta, a więc skoncentruję się tylko na Eucharystii.
|
N lip 08, 2012 10:00 |
|
 |
vulkan
|
Cytuj: Za chwile rozpocznie się msza święta, a więc skoncentruję się tylko na Eucharystii. Nie łaska iść do kościoła na msze a nie w telewizorze oglądać.  Cytuj: Zakonnik pyta starszego pana z jaką intencją pielgrzymuje. Na co ten odpowiada, że przyjechał bronić TVTrwam i żeby koniecznie trzeba wykończyć komunistów, koniecznie wykończyć! Tragedia co to TV Trwam złego robi z ludzi.  Cytuj: A może dlatego nie słyszałam, że NIC takiego NIE powiedział??? Ja jej wierzę bo Alus z porównaniu z tobą nie używa kłamstw. 
|
N lip 08, 2012 10:05 |
|
|
|