Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Prowokacje antychrześcijańskie i antykościelne
A gdzie ja tu Lurker pisze o mnie? I o moralnosci katolickiej? Ty tez nie wiesz, dlaczego homoseksualizm jest szkodliwy z punktu widzenia ludzkosci? Rece opadaja....
No to wyjasnie: gdybysmy byli glownie homoseksualni, to juz by nas nie bylo. In vitro wszystkiego nie zalatwi.
|
Wt sty 15, 2013 14:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Proponuję w innym temacie porozmawiać o homoseksualizmie i o tym, na ile to uporządkowana dążność seksualna, a na ile nie. Kościół ma prawo do głoszenia swojej nauki tak samo jak twoi naukowcy mają prawo do swojej. Natomiast używanie inwektyw tylko dlatego, że ktoś ma inne poglądy, jest przejawem niedojrzałości Dla Mike każdy temat sprowadza się do kwestii jego preferencji.
|
Wt sty 15, 2013 14:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mike29 napisał(a): Kael napisał(a): @Mike29, jezeli miliony osob (glownie plci meskiej) uznaja, ze wspolzycie z dziecmi jest mile i pozyteczne, to tez nalezy to chwalic? A te miliony, ktore dobrowolnie popieraly Hitlera? Naprawde uwazasz, ze ilosc przechodzi w jakosc?
Przede wszystkim uwazam, że łaczysz skrajnie sprzeczne ze sobą sytuacje. Nauka ma jasne stanowisko w sprawie pedofilii, a historia w sprawie hitleryzmu i zresztą nie tylko historia. Podobnie z homoseksualizmem tutaj również nauka, ale także humanizm mają jasne stanowiska. I w tym rzecz jasna miliony ludzi. I dlatego Ratzinger jest kontrowersyjny, ponieważ on głosi co innego, a przy okazji świadomie lub nie, propaguje dyskryminację i kłamstwa nt. w tym przypadku homoseksualistów. A jakie to stanowisko ma nauka w sprawie pedofili? W Niemczech, obecna pani mister od sprawiedliwosci, ktora zarzuca Kosciolowi dzis, probe zatuszowania sprawy pedofilii, w przeszlosci byla za wprowadzeniem karalnosci wspolzycia z dziecmi w wieku ponizej 12 lat. Jakby 13-letnie dziecko wykorzystywane przez doroslego robilo to dobrowolnie i dla przyjemnosci.... Jak widzisz, poglady ulegaja zmianom w zaleznosci od "oczekiwan spolecznych". A takim, to ja nie wierze.
|
Wt sty 15, 2013 14:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): A co do papieza Benedykta XVI, to chyba jednak sie mylisz. Za populrno-osiwatowa Wikipedia http://pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia silna niechęć, nieufność, nienawiść, wrogość lub dyskryminacja homoseksualizmu lub homoseksualistów, definiowane także jako "irracjonalny strach, awersja lub dyskryminacja" ichNie mam wrazenia, ze papiez kieruje sie "irracjonalnym strachem". Raczej ma racjonalne przeslanki, zeby czynow homoseksualnych nie popierac. Gratuluję. Ładnie sobie powybierałeś to co akurat Ci nie pasuje do Ratzingera. Homofobia to nie tylko strach lęk, nienawiśc. To również brak wiedzy, uprzedzenia, stereotypy, czynnik religijny. W to wszystko pan Ratzinger się wpasowuje jak pączek w maśle. Tam o tym wszystko jest w podanym przez Ciebie linku.
|
Wt sty 15, 2013 14:22 |
|
 |
JedenPost
|
Kael napisał(a): No to wyjasnie: gdybysmy byli glownie homoseksualni (...)
Ale nie jesteśmy, więc o co chodzi? Zaciekawiło mnie na czym polega szkodliwość homoseksualizmu takiego, jakim faktycznie jest, także pod względem skali, a nie takiego jakim mógłby być w jakimś świecie alternatywnym.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 14:25 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 15, 2013 14:22 |
|
|
|
 |
Lurker
|
No mówię: Kael jest skrytym biseksem i wyobraża sobie, że wszyscy są tacy. Względnie uważa homoseksualizm za zarażliwy.
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt sty 15, 2013 14:24 |
|
 |
Panna_Funia
|
Kael->Cytuj: No to wyjasnie: gdybysmy byli glownie homoseksualni, to juz by nas nie bylo. Ale na razie to jest nas na świecie dosyć dużo. Miejscami znacznie za dużo, równowaga zostaje zachwiana... BTW, rozumiem, że na tej samej zasadzie i bycie księdzem uważa Pan za stan, z punktu widzenia ludzkości, głęboko szkodliwy?
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Wt sty 15, 2013 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Nie mam wrazenia, ze papiez kieruje sie "irracjonalnym strachem". Raczej ma racjonalne przeslanki, zeby czynow homoseksualnych nie popierac. Nie mam wrażenia, żeby komukolwiek, zwłaszcza poza Kościołem zależało na poparciu tego człowieka, gdyż nie jest on żadnym znawcą ani specjalistą od ludzkiej seksualności i tym bardziej nie może być za takowy autorytet postrzegany. Tu chodzi wyłacznie o to, że on głupoty plecie (i pal sześć, że to robi, ale robi to publicznie), a zarazem ma jak widać na celu utrwalanie stereotypowego wizerunku homoskesualistów, w tym przypadku jako pogubionych biednych niedojrzałych i nieuporządkowanych ludzi, którym należy współczuć otoczyć troską i namawiac do wstrzemięźliwości seksualnej. @Lurker Z tego co mi wiadomo, Ratzinger wykazywał homofobiczne postawy na długo przed tym zanim został papieżem.
Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 14:32 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Wt sty 15, 2013 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No wiesz, jesli chodzi o skale, to wg Mike29 sa to miliony. Stad juz jeden krok do miliardow. Szczegolnie, jezeli bedzie sie ludziom wmawiac, ze sa przynajmniej biseksualni. Czesc w to uwierzy, jakw te klamstwa o zdradach malzenskich w USA. O, widze, ze Mike29 tez uwaza, ze mozna "biednym ludziom" cos wmowic. Bo ja sie bede upierac, ze istnieja sklonnosci homoseksualne nabyte. Nie (tylko) wrodzone.
Lurker, moze z laski swojej nie dopisuj swoich projekcji do moich wypowiedzi? Ze ty tak uwazasz, nie oznacza, ze inni mysla tak samo.
|
Wt sty 15, 2013 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Kael Nie dopowiadaj sobie. Nic nie pisałem nt. tego ilu uważam jest ludzi danej orientacji, choć oczywiście homo jak i bi są grube miliony, ale akurat tutaj nie w tym rzecz. Sprzeciw wobec złotych myśli Ratzingera mają również heteroseksualiści i to również w kwestii homo.
|
Wt sty 15, 2013 14:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Kael napisał(a): No to wyjasnie: gdybysmy byli glownie homoseksualni (...)
Ale nie jesteśmy, więc o co chodzi? Zaciekawiło mnie na czym polega szkodliwość homoseksualizmu takiego, jakim faktycznie jest, także pod względem skali, a nie takiego jakim mógłby być w jakimś świecie alternatywnym. Poczytaj posty Mike - jego złość na cały świat, arogancji, brak możliwości spokojnego, rzeczowego dialogu, a dostrzeżesz na czym polega szkodliwość homo. Może jeszcze Mike podzieli się relacją jak "uszczęśliwił" rodziców informacją o swoi preferencji.
Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 14:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 15, 2013 14:33 |
|
 |
JedenPost
|
Kael napisał(a): No wiesz, jesli chodzi o skale, to wg Mike29 sa to miliony. Stad juz jeden krok do miliardow. No wiesz, tej jeden krok, o którym mówisz, to zwiększenie skali zjawiska tysiąckrotnie... Generalnie - homoseksualizm istnieje globalnie bodaj od zawsze, a nie slyszałem nigdy o choćby jednej społecznosci, która uległaby depopulacji z tego powodu. O wiele bardziej szkodliwe są tutaj np. zamorskie podróże.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
Ostatnio edytowano Wt sty 15, 2013 14:34 przez JedenPost, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt sty 15, 2013 14:33 |
|
 |
Lurker
|
Kael, wybacz, ale ja z reguły staram się dostroić do rozmówcy i rozmawiać z nim jego własnym językiem. Stąd jeśli ktoś pisze piramidalne bzdury...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Wt sty 15, 2013 14:34 |
|
 |
Panna_Funia
|
Alus->Cytuj: Poczytaj posty Mike - jego złość na cały świat, arogancję, brak możliwości spokojnego, rzeczowego dialogu, a dostrzeżesz na czym polega szkodliwość homo. A ja czytam posty katolików (nie wszystkich, ale wielu) i mam podobne spostrzeżenia. Też zatem możemy tu mówić o szkodliwości.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Wt sty 15, 2013 14:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panna_Funia napisał(a): Alus->Cytuj: Poczytaj posty Mike - jego złość na cały świat, arogancję, brak możliwości spokojnego, rzeczowego dialogu, a dostrzeżesz na czym polega szkodliwość homo. A ja czytam posty katolików (nie wszystkich, ale wielu) i mam podobne spostrzeżenia. Też zatem możemy tu mówić o szkodliwości. Przy Twojej alergii na religię odczytywanie w ten sposób nie dziwi.
|
Wt sty 15, 2013 14:40 |
|
|
|