Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Młoda Polska
Oczywiście nie. Chodzi o to pytanie:
A gdyby Maria powiedziała: "uważam Tuska za zdrajcę Polski, bo tak mówią pisowcy, a ja im ufam" to załatwiałoby to sprawę, czy nie?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 11:01 |
|
|
|
 |
pilaster
|
quas napisał(a): Platforma Obywatelska będąca u pełnej władzy tyle lat poniosła propagandową klęskę. Ta partia jest mistrzem w propagandzie na masową skalę. . To w końcu jest mistrzem, czy poniosła klęskę? 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn cze 09, 2014 11:16 |
|
 |
Johnny99
|
W jednych kwestiach jest mistrzem, w innych poniosła klęskę  Wtłoczenie ludziom do głów, że PiS to istni Szatani, którzy chcą zniszczyć Polskę, zostało zrealizowane mistrzowsko, natomiast gdy chodzi na przykład o propagowanie własnych sukcesów, mamy do czynienia z totalną klęską (nawet sukcesów, których nikt, włącznie z PiS, nie kwestionuje, PO nie potrafi "sprzedać" propagandowo). Co tylko dowodzi, że PO jest przede wszystkim partią "anty".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn cze 09, 2014 11:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): MARIEL napisał(a): Nie interesują mnie jej intencje tylko uzasadnienie obelgi, którą rzuciła pod adresem drugiego człowieka. Tusk to nie jest "drugi człowiek", a w każdym razie nie w sensie politycznym, a w tym kontekście należy widzieć tę sprawę. Wypowiadając się o Tusku jako o "drugim człowieku", Maria powiedziała wyraźnie, że się za niego modli. I o to właśnie mi chodzi cały czas. I to stanowi największą hipokryzję.....nienawidzę kogoś i modlę sie za niego....tylko jaka ta modlitwa  .... zostaw dar swój przed ołtarzem, pójdź i pojednaj się z bratem....i Marysie rozumie pojednanie w postaci obrzucenia obelgą "zdrajca".
|
Pn cze 09, 2014 11:31 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): I to stanowi największą hipokryzję.....nienawidzę kogoś i modlę sie za niego.... A kto tu kogoś nienawidzi? Cytuj: tylko jaka ta modlitwa  .... zostaw dar swój przed ołtarzem, pójdź i pojednaj się z bratem....i Marysie rozumie pojednanie w postaci obrzucenia obelgą "zdrajca". I co, Marysia ma iść do Tuska i się z nim pojednać?  Do Kancelarii na Ujazdowskie?  Wy się dobrze czujecie? 
|
Pn cze 09, 2014 11:34 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): I to stanowi największą hipokryzję.....nienawidzę kogoś i modlę sie za niego.... A kto tu kogoś nienawidzi? Nikt z miłości nie szkaluje innego przypisując mu zdradę. Cytuj: I co, Marysia ma iść do Tuska i się z nim pojednać?  Do Kancelarii na Ujazdowskie?  Wy się dobrze czujecie?  Dobrze sie czujemy - aby autentycznie modlitwa przynosiła owoce, to w sercu musi panować pokój, pojednanie. Marysia nie musi przepraszać Tuska, niech lepiej zrozumie, z korzyścią dla siebie i innych, czym prawdziwie jest modlitwa. Często spotyka się (na naszym forum także) nawtykanie na maksa i zakończenie tyrady "pomodlę się za Ciebie", które w kontekście całej wypowiedzi brzmi pogardliwie "pomodlę się" ja wzorowy chrześcijanin/ka za Ciebie "zdrajcę, heretyka, głupa...etc".
Ostatnio edytowano Pn cze 09, 2014 11:42 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Pn cze 09, 2014 11:39 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Nikt z miłości nie szkaluje innego przypisując mu zdradę. Pewnie nie, ale nie musisz od razu rzucać oskarżeń o nienawiść Cytuj: Marysia nie musi przepraszać Tuska, niech lepiej zrozumie, z korzyścią dla siebie i innych, czym prawdziwie jest modlitwa. .. i że Tusk nie jest zdrajcą Polski, tylko super premierem, w każdym razie lepszym od Kaczafiego, wtedy będzie git 
|
Pn cze 09, 2014 11:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Pewnie nie, ale nie musisz od razu rzucać oskarżeń o nienawiść Nie muszę. Niemniej gdy dziewczyna zaczepia na ulicy faceta, aby rzucić mu w twarz zdrade, to jej niechęć jest ogromna. Cytuj: .. i że Tusk nie jest zdrajcą Polski, tylko super premierem, w każdym razie lepszym od Kaczafiego, wtedy będzie git  Zdecydowanie lepszym od Kaczyńskiego....z "wycieraczką PZPR nie tworzy koalicji".
|
Pn cze 09, 2014 11:57 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Nie muszę. Niemniej gdy dziewczyna zaczepia na ulicy faceta, aby rzucić mu w twarz zdrade, to jej niechęć jest ogromna. Przypadkowego faceta na przypadkowej ulicy przypadkiem?  Wy naprawdę nie jesteście w stanie pojąć, że Tusk to nie jest pierwszy lepszy "facet"? Cytuj: Zdecydowanie lepszym od Kaczyńskiego. No tak, tak, jak tylko Marysia odnajdzie spokój w sercu i nauczy się prawdziwej modlitwy, to w końcu i to pojmie 
|
Pn cze 09, 2014 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
My - Wy. Nie można już stwierdzić prostego faktu, że panna tak naprawdę nie miała nic do powiedzenia (co doskonale widać w dotychczasowych "wywiadach"), żeby nie zostać przez @Johnny'ego przypisanym do antypisowskiej frakcji? Po co od razu to tworzenie politycznych obozów i ich wzajemne antagonizowanie?
|
Pn cze 09, 2014 12:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maria-Magdalena napisał(a): Odwaga i wierność swoim przekonaniom mają swoją cenę. Jakim "przekonaniom"? Pysznemu przekonaniu o samej sobie, że jest "wielką patriotką"? Jak w ogóle można być tak durnym, by wypowiedzieć takie zdanie bez zażenowania? Przekonaniu, że powinna robić karierę sceniczną? Bo żadnych innych przekonań u Pani Marysi ja nie dostrzegłem.
|
Pn cze 09, 2014 12:11 |
|
 |
Johnny99
|
MARIEL napisał(a): My - Wy. Nie można już stwierdzić prostego faktu, że panna tak naprawdę nie miała nic do powiedzenia (co doskonale widać w dotychczasowych "wywiadach"), żeby nie zostać przez @Johnny'ego przypisanym do antypisowskiej frakcji? Po co od razu to tworzenie politycznych obozów i ich wzajemne antagonizowanie? Czepianie się słówek ("Wy" - no dobrze, nie "wy", tylko "ty, Alus", teraz ok?), a odpowiedzi na moje pytanie jak nie było, tak nie ma 
|
Pn cze 09, 2014 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): A gdyby Maria powiedziała: "uważam Tuska za zdrajcę Polski, bo tak mówią pisowcy, a ja im ufam" to załatwiałoby to sprawę, czy nie? Jaką "sprawę"? Laska by się jeszcze bardziej skompromitowała. I to wszystko. Cytuj: Tzn. jakie pobudki? No przecież w wywiadzie wyraźnie powiedziała, jakie ma pobudki. Chce robić karierę sceniczną.
|
Pn cze 09, 2014 12:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): MARIEL napisał(a): My - Wy. Nie można już stwierdzić prostego faktu, że panna tak naprawdę nie miała nic do powiedzenia (co doskonale widać w dotychczasowych "wywiadach"), żeby nie zostać przez @Johnny'ego przypisanym do antypisowskiej frakcji? Po co od razu to tworzenie politycznych obozów i ich wzajemne antagonizowanie? Czepianie się słówek ("Wy" - no dobrze, nie "wy", tylko "ty, Alus", teraz ok?), a odpowiedzi na moje pytanie jak nie było, tak nie ma  Czepiać się słówek na tym forum może tylko @Johnny  Ależ oczywiście, że była odpowiedź ale nie taka jakiej byś oczekiwał; przy okazji na poprzedniej stronie masz przynajmniej 5 pytań do których się nie odniosłeś  zefciu napisał(a): No przecież w wywiadzie wyraźnie powiedziała, jakie ma pobudki. Chce robić karierę sceniczną. Długa droga przed nią... Ja nie jestem yyy... ja nie jestem yyyy... zła na pana premiera... nie jestem na niego zła... mam jedynie yyy... co do jego osoby hymm... wielki żal... yyy
|
Pn cze 09, 2014 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Niestety póki co wygląda to tylko na zwykłą chęć wypłynięcia i zyskania na popularności, bo przecież pyszczenie na wadzę zawsze jest nośne. Może dla Ciebie tak to wygląda, nie wiem czemu, ale dla mnie zupełnie nie. Dla mnie była to spontaniczna reakcja podyktowana szczerością i prawdziwymi poglądami dziewczyny wypływającymi z dobrych intencji dla Polski, co do których sama jest głeboko przekonana. w każdym bądz razie zupełnie nie wygląda mi to tak jak sugerujesz, że dziewczyna chciała coś ugrać dla siebie i wyrachowanie gra. Alus napisał(a): Nikt z miłości nie szkaluje innego przypisując mu zdradę. A patriota z miłości do ojczyzny bije brawo zdrajcy który pogrąża kraj, bo nie wypada szkalować i mu szkodzić. Alus, nie przedstawiaj fałszywej miłości. Za niedługo powiesz że jak nie kochacie Tuska to nie macie chrześcijańskiej miłości. A Jezus nie kochał faryzeuszy  Mówił że nie służą Bogu, a więc dla kogo Boga zdradzali. Przypisywał im złe intencje, toż to szkalowanie było dla nich i czuli się zagrożeni. Pilaster napisał(a): To w końcu jest mistrzem, czy poniosła klęskę?
A mistrz nie może ponieść porażki ?
|
Pn cze 09, 2014 12:23 |
|
|
|