Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 17, 2025 16:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 240 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna strona
 Prawo i Sprawiedliwość alternatywą dla Platformy 
Autor Wiadomość
Post Re: Prawo i Sprawiedliwość alternatywą dla Platformy
Cytuj:
Samo się trzyma od nich jak najdalej

Dokładnie - prezes SKOK na Polskę południową swoje prywatne konto trzyma w Raiffeisen Bank, nie w SKOK.

Cz lip 10, 2014 10:52

kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:
Cytuj:
Jednak nie zagłosuję na PO na 100%.

Bo?

pilaster pyta? :D wczesniej oskarzając bezpodtsawinie PiS o czyny które wykonuje PO...podwyżki podtaków.

PIS podwyższył podatki. I obiecuje w swoim programie, ze nadal je bedzie podwyższał. PO obniżyła podatki (niewiele, ale jednak)

Cytuj:
Dziś już nie ma Polaków którzy głosują na PO,

Owszem, na PO (i wszystkie inne partie) głosują wyłącznie Niepolacy. Z definicji. Wszak Polacy to ci, którzy głosują na PIS :D

Cytuj:
nie mając w tym inetresu własnego. np. będąc w PO, kradnąc, korumpując,

Czyli juz nawet wersji o obłąkaniu się nie przewiduje. Kto nie głosuje na PIS ten jest zły. Po prostu zły z natury. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz lip 10, 2014 10:57

Napisałam już kilkakrotnie dlaczego nie zagłosuję na PO.
ponieważ nie został zrealizowany żaden z kluczowych dla mnie punktów programu PO- NFZ, wolność wyboru ubezpieczalni, emerytury , podatek liniowy na umowie o pracę. Pisałam to tyle razy że mi się nie chce powtarzać.
Ty uważasz każdego kto rozważa więcej niż jedną partię (czyli nie jest zaślepionym wyznawcą jednej) za takiego kto będzie wybierał losowo tak? Czy z tobą się da rozmawiać? Ty wiesz lepiej niż ja dlaczego akurat w przypadku szkoły podstawowej w moim mieście wybraliśmy tak a nie inaczej, (wiesz, że ideologicznie!) ale nawet nie masz pojęcia jakie to szkoły, jakie mają wyniki i naprzykład że prywatna podstawówka jest zwyczajnie słaba i rodzice z niej rezygnują bo ma np niski poziom nauczania języków obcych ale nie tylko.
Pilaster, zwróć uwagę. Ja zwracam się do ciebie wyłącznie "wypowiedz się co sądzisz w danej kwestii" . Ja twoje zdanie czytam, przyjmuję że takie jest, rozumiem że np nie uważasz za dobry pomysł NFZ czy podatków, ale nie przeszkadza ci to aż tak, żeby zrezygnować z PO- ok rozumiem. Nie krytykuję. A ty wyłącznie krytykujesz. Tak się nie da rozmawiać.

Cz lip 10, 2014 11:03

kropeczka_ns napisał(a):
ponieważ nie został zrealizowany żaden z kluczowych dla mnie punktów programu PO- NFZ, wolność wyboru ubezpieczalni, emerytury , podatek liniowy na umowie o pracę.

No powiedzmy, ze to jest jakiś powód. Co do pilastra, to akurat to na co on liczył, PO z grubsza zrealizowała, choc nie w takiej skali jakby sobie tego pilaster życzył.

Dlaczego jednak w takim razie kropeczka glosuje na PIS, co do którego można mieć pewność, a nie jak w przypadku PO tylko podejrzenia, że nie tylko nie zrealizuje żadnego z tych punktów, ale wręcz pogorszy jeszcze sytuację?

Cytuj:
Ty uważasz każdego kto rozważa więcej niż jedną partię (czyli nie jest zaślepionym wyznawcą jednej) za takiego kto będzie wybierał losowo tak?

nie. Takiego, który jednym tchem wymienia partie z dóch różnych krańców spektrum politycznego.

Bo zrozumiałe jest, kiedy ktoś waha się np między KNP, a Gowinem i PO, PO a SLD, SLD a PIS, PIS a Palikotem lub SP, etc

Ale nie taki rozstrzał od KNP od razu do PIS :)

Cytuj:
prywatna podstawówka jest zwyczajnie słaba i rodzice z niej rezygnują bo ma np niski poziom nauczania języków obcych ale nie tylko.

Oczywiście istnieje tylko jednak prywatna podstawówka. :)

Cytuj:
A ty wyłącznie krytykujesz.

Doprawdy? A co konkretnie pilaster skrytykował? Skomentował jeno.

Co do wiedzy szkolnej to prosze pytanie z historii Polski:

Który król Polski podzielił państwo w testamencie pomiedzy swoich spadkobierców?

Wiedza szkolna, nie powinno być problemów.

Cz lip 10, 2014 11:31

pilaster napisał(a):

Który król Polski podzielił państwo w testamencie pomiedzy swoich spadkobierców?

Pilaster uważa, że o tym nie uczą w szkołach publicznych? :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz lip 10, 2014 11:40

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):

Pilaster uważa, że o tym nie uczą w szkołach publicznych? :D

To jest w szkolnym programie. Czyli powinni tego uczyć. A czy uczą? A zwłąszcza czy uczą skutecznie?

Cz lip 10, 2014 11:47

Jak najbardziej PiS jest alternatywą i to mocną dla Platformy ,Platforma to partia obłudników której zupełnie nie zależy nawet w najmniejszym stopniu na dobru Polski natomiast PiS wręcz przeciwnie ,dlatego w najbliższych wyborach oddam mój głos na Prawo i Sprawiedliwość.
Nienawidze Tuska za jego pyche ,obłude za to jakim jest fałszywym człowiekiem.

Cz lip 10, 2014 13:03
Hufce napisał(a):
Jak najbardziej PiS jest alternatywą i to mocną dla Platformy ,Platforma to partia obłudników której zupełnie nie zależy nawet w najmniejszym stopniu na dobru Polski natomiast PiS wręcz przeciwnie ,dlatego w najbliższych wyborach oddam mój głos na Prawo i Sprawiedliwość.
Nienawidze Tuska za jego pyche ,obłude za to jakim jest fałszywym człowiekiem.

Od kiedy to nienawidzący potrafi obiektywnie ocenić rzeczywistość???

Cz lip 10, 2014 13:23

Hufce napisał(a):
Platforma to partia obłudników której zupełnie nie zależy nawet w najmniejszym stopniu na dobru Polski natomiast PiS wręcz przeciwnie

Czyli dla ludzi, którym nie zależy nawet w najmniejszym stopniu na dobru Polski, a tylko tacy przecież na PO głosują, PIS nie jest żadną alterntywą. :) Czyli PIS nie jest alternatywą dla PO

QED

Cytuj:
,dlatego w najbliższych wyborach oddam mój głos na Prawo i Sprawiedliwość.

Tak samo jak w poprzednich, od kiedy tylko Hufce głosuje.

Cz lip 10, 2014 13:30

owszem jest alternatywą i to najlepszą jaka jest w tym kraju dostępna ,ale wielu ludzi po prostu z chorej nienawiści do samego siebie nie chce dać im szansy a wielu jest zaślepiona propagandą

Cz lip 10, 2014 16:26

Trudno powiedzieć, że PiS jest alternatywą. W pewnym sensie tak. Jako mniejsze zło. Oczywiście PiS nie jast tak złe, jak to przedstawie zmasowana kampania propagandowa od blisko 10 lat. Wydaje mi się, że jedynym wyjściem z obecnej sytuacji byłoby pozbawienie wpływu na władzę wszystkich ludzi związanych ze starymi układami. Tymczasem resorty siłowe oraz prokuratorzy, sędziowie i adwokaci są w większości ludźmi starego systemu lub ich krewnymi. Tego betonu ruszyć się nie da. I jeśli zagłosuję na PiS to tylko z nadzieją, że zrobią trzęsienie ziemi. W którym sami polegną. Ale potem, może pojawi się szansa.

Cz lip 10, 2014 17:24
andej napisał(a):
Trudno powiedzieć, że PiS jest alternatywą. W pewnym sensie tak. Jako mniejsze zło. Oczywiście PiS nie jast tak złe, jak to przedstawie zmasowana kampania propagandowa od blisko 10 lat. Wydaje mi się, że jedynym wyjściem z obecnej sytuacji byłoby pozbawienie wpływu na władzę wszystkich ludzi związanych ze starymi układami. Tymczasem resorty siłowe oraz prokuratorzy, sędziowie i adwokaci są w większości ludźmi starego systemu lub ich krewnymi. Tego betonu ruszyć się nie da. I jeśli zagłosuję na PiS to tylko z nadzieją, że zrobią trzęsienie ziemi. W którym sami polegną. Ale potem, może pojawi się szansa.

A czemu to sędzia Kryże latami usadowiony w starym systemie, znający środowisko nie zrobił nic w trakcie IV RP, gdy piastował wysokie stanowisko w resorcie sprawiedliwości w rządzie PiS?

Cz lip 10, 2014 17:35
Na razie nie ma szans na lepszy rząd dla Polski.
Platforma rośnie w siłę, ostatni sondaż PO-29%, PiS-25%.Oczywiście jest to sondaż CBOSu, najprawdopodobniej robiony we więzieniach i urzędach opanowanych przez Platformę.
We więzieniach to na pewno znacznie poparcie wzrosło. Przestępcom podoba się to, że rządzą nimi przestępcy podobni do nich posługujący się nawet identycznym kniajackim językiem.

Cz lip 10, 2014 21:59

pilaster napisał(a):
kropeczka_ns napisał(a):
ponieważ nie został zrealizowany żaden z kluczowych dla mnie punktów programu PO- NFZ, wolność wyboru ubezpieczalni, emerytury , podatek liniowy na umowie o pracę.

No powiedzmy, ze to jest jakiś powód. Co do pilastra, to akurat to na co on liczył, PO z grubsza zrealizowała, choc nie w takiej skali jakby sobie tego pilaster życzył.

Dlaczego jednak w takim razie kropeczka glosuje na PIS, co do którego można mieć pewność, a nie jak w przypadku PO tylko podejrzenia, że nie tylko nie zrealizuje żadnego z tych punktów, ale wręcz pogorszy jeszcze sytuację?

No właśnie, ja również nie rozumiem tu rozumowania Kropeczki. Bo owszem, odrzuca mnie od Platformy na przykład to, co robi w sprawie OFE, że odeszła od swoich liberalnych początków, ale w żadnym wypadku nie zagłosuję na Pis, który będzie bardzo skuteczny w realizowaniu dokładnie odwrotnych postulatów...

Pt lip 11, 2014 0:05

MayKasahara, ale to pilaster stwierdził że ja zagłosuje na PIS :mrgreen: nie ja . Pilaster w każdej sprawie wie lepiej niż ja co ja zrobię, co zrobiłam i dlaczego, więc trudno mi z nim rozmawiać :mrgreen:

Pt lip 11, 2014 8:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 240 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 16  Następna strona