Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 18:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
gita napisał(a):
"który jako prezydent podpisał ustawę ułatwiającą aborcję", nie podpisał po kryjomu, a więc nie jest wilkiem w owczej skórze, to taka prosta logika
Właściwie to miałem na myśli, że wprowadzając aborcję, ujawnił swoją moralność. Może więc, z taką moralnością i co gorszego zrobić. Choćby więc nawet plótł wyborcze androny, nie należy mu wierzyć, bo to taki wilk w...
Chyba za bardzo skracam swoje wypowiedzi.

Pt mar 13, 2015 12:23
Kael napisał(a):
Przecietny katolik, raczej niekoniecznie ma ochote pro publico bono dawac sie obrzucac blotem.
Oj, tak.
Dlatego prezydent nie powinien być przeciętniakiem.

Pt mar 13, 2015 12:27
Cawilian napisał(a):
gita napisał(a):
"który jako prezydent podpisał ustawę ułatwiającą aborcję", nie podpisał po kryjomu, a więc nie jest wilkiem w owczej skórze, to taka prosta logika
Właściwie to miałem na myśli, że wprowadzając aborcję, ujawnił swoją moralność. Może więc, z taką moralnością i co gorszego zrobić. Choćby więc nawet plótł wyborcze androny, nie należy mu wierzyć, bo to taki wilk w...
Chyba za bardzo skracam swoje wypowiedzi.

A na postawione pytanie , nie potrafisz odpowiedzieć?

Pt mar 13, 2015 12:28
No dobrze, to sobie pomarzylismy o stanie idealnym, a rzeczywistosc skrzeczy i katolicy sie (znowu) nie zorganizowali, zeby wybrac najlepszego i mamy kandydatow, jakich mamy. Kosciol uwaza co do zasady, ze na wybory chodzic nalezy, i to nasz obowiazek, wiec pytanie gity pozostaje: na kogo powinien glosowac katolik TERAZ.

Teorie juz mamy, a wybory tuz, tuz.

Pt mar 13, 2015 12:29
gita napisał(a):
Gdybym się kierował wyłącznie wartościami katolickimi, to p. Duda byłby moim kandydatem.

Pt mar 13, 2015 12:34
Cawilian napisał(a):
gita napisał(a):
Gdybym się kierował wyłącznie wartościami katolickimi, to p. Duda byłby moim kandydatem.

Który oszukuje, że jego poglądy są tożsame z poglądami jego nestora śp L. Kaczyńskiego.

Pt mar 13, 2015 12:56
Alus napisał(a):
Cawilian napisał(a):
gita napisał(a):

Który oszukuje, że jego poglądy są tożsame z poglądami jego nestora śp L. Kaczyńskiego.
Mam nadzieję, że jednak nie są. Ale znaczenia to dla mnie specjalnie nie ma, bo i tak nie będę na niego głosował.

Pt mar 13, 2015 12:59
Ale gita twierdzi, ze licza sie czyna a nie slowa.
To jakie czyny dowodza wyjatkowosci p. Dudy?

Pt mar 13, 2015 12:59
Może to, że do tej pory wytrwał przy Jarku?

Pt mar 13, 2015 13:11

Cytuj:
"Na pewno nie jestem chory na umyśle. Tylko ktoś chory psychicznie może pragnąć władzy. Z czego wynika, że tylko ci są jej godni, których trzeba wpychać na stanowiska, pomimo że wierzgają i opierają się co sił.

A to nie prawda, człowiek jest powołany do władzy(Księga Rodzaju). Jednak Jezus wyjaśnia potem na czym polega prawdziwa władza, musi ona być z pobudek prawdziwej służby ludowi , służenia bliźniemu a nie jak w wiekszosci przypadkow chwaleniem swoich nwielkich pustych słow . Ja bym np nie wystartował bynajmniej na chwilę obecną, bo nawet glowa pomysłow nie moze ich zrealizować, trzeba znac sposoby jak to zrobić , po za tym presja społeczna jest taka ze wszystko musi być tip top
i ci ktorym polityk ma służyć stali się agresywnymi
Wiadoma rzeczą jest wszystkich spraw nie wie jak rozwiązać, wyborca wymaga wszystkiego
Takze sytuacja jest trudna i tylko ktoś z bardzo porządnym planem i pomysłem na sposob jego realizacji moze wziąć to wszystko za głowę

Pt mar 13, 2015 13:13
gita napisał(a):
Po pierwsze - to jest forum polskie i piszemy tu po polsku. Po drugie - ja odpowiedziałem, a Ty to zignorowałaś. Więc po co ktoś ma odpowiadać na to pytanie, jeśli nie może liczyć na dyskusję z Tobą?

Pt mar 13, 2015 13:15

Cytuj:
P.S. Navi31, dziękuję za merytoryczny komentarz, zachęcam do oglądania programu:"Rozmowy niedokończone"

Kurcze no troche inteligencji by sie przydało, skoro rozwodzę się nad danymi partiami to mozna było sie domyslić
ktorych kandydatow ''wystawiam'' ;)
Cóż za dziwny formalizm?

Pt mar 13, 2015 13:19

Zeby zaspokoić dzikie pragnienie gity
Macie tu ankietę mozecie pochwalić sie wynikami ;) ;) :

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kandyd ... 24386.html

Pt mar 13, 2015 13:23
navi31 napisał(a):
Zeby zaspokoić dzikie pragnienie gity
Macie tu ankietę mozecie pochwalić sie wynikami ;) ;) :

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/kandyd ... 24386.html

Te wyniki są porównywalnie wiarygodne jak ostatni sondaż CBOS z 46% poparciem dla PO.

Pt mar 13, 2015 13:40
gita napisał(a):
Ja oczywiście poprę Andrzeja Dudę, wyraźnie deklaruje, że nie podpisałby tzwn. konwencji przemocowej, jest przeciw in vitro i aborcji.

Wyminiłaś rzeczy dla katolika bardzo ważne, na które katolik powinien patrzeć oddając swój głos. Komorowski jest tego zaprzeczeniem.
Dodam jeszcze gender. Czy Komorowski jako prezydent potępił szatańskie gender wciągane do Polski przez antykatolicką Platformę ?? Nie przypominam sobie, a więc i to też daje jego obraz dla katolika.

Pt mar 13, 2015 14:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 68  Następna strona