Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 6:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1294 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 87  Następna strona
 Łamanie Konstytucji 
Autor Wiadomość

Post Re: Łamanie Konstytucji
mjs napisał(a):
Jeśli chodzi o wypowiedzi w tym wątku to wszystkie je czytałem, nie przekonują mnie te argumenty.

Masz prawo do takiej oceny, zwrócę jedynie uwagę, że część z tych argumentów oparta jest na orzecznictwie TK, w tym ostatnim.

Cytuj:
To jest tylko opinia.

Rozumiem, że nie zamierzasz polemizować np. z moimi zarzutami co do postępowania prezesa TK, poprzestając na stwierdzeniu, że "jest to moja opinia"? Oczywiście, jest to moja opinia, jednak brak podstaw prawnych do postępowania prezesa TK już nie jest moją opinią, tylko faktem.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 30, 2015 16:14
Cytuj:
Oczywiście, jest to moja opinia, jednak brak podstaw prawnych do postępowania prezesa TK już nie jest moją opinią, tylko faktem.

Czy aby nie adekwatny do faktu, jakoby niemiecki odpowiednik polskiego TK, wydawał rocznie wyroki w 6811 sprawach......

Śr gru 30, 2015 16:39

Jak zwykle nie wiem, co ty tam bredzisz po swojemu, ale chętnie się zapoznam z argumentami przeciwnymi, jeśli ktoś takie ma. Słucham.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 30, 2015 17:46
Johnny99 napisał(a):
Jak zwykle nie wiem, co ty tam bredzisz po swojemu, ale chętnie się zapoznam z argumentami przeciwnymi, jeśli ktoś takie ma. Słucham.

Nie wiesz co bredzi współczesna władza
http://natemat.pl/166827,ziobro-manipul ... zywistosci

Śr gru 30, 2015 17:59

O tym, co sądzę o "panu Ziobru" już tu kilkukrotnie pisałem i jego kolejne działania tylko mnie w tym stanowisku utwierdzają, więc szkoda mi czasu na powtarzanie się. Jeżeli masz coś konkretnego do powiedzenia w kwestii, do jakiej się odniosłaś, to mów, a jeżeli nie masz, to przestań marnować klawiaturę.

Śr gru 30, 2015 18:46

Johnny99 napisał(a):
Masz prawo do takiej oceny, zwrócę jedynie uwagę, że część z tych argumentów oparta jest na orzecznictwie TK, w tym ostatnim.

Które na przykład?

Śr gru 30, 2015 21:47

mjs napisał(a):
Które na przykład?

Na przykład te odnoszące się do kwestii wyboru sędziów z 2 grudnia. Czytałeś przecież moje posty?

Cz gru 31, 2015 8:21

8 sędziów zarejestrowanych jako współpracownicy służb http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 35350.html

Pt sty 01, 2016 9:25
merkaba napisał(a):
8 sędziów zarejestrowanych jako współpracownicy służb http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 35350.html

Członkowie egzekutyw PZPR tworzą nową Polskę, to czemu ich współpracownicy nie mogą.

Pt sty 01, 2016 9:29

Alus napisał(a):
merkaba napisał(a):

Członkowie egzekutyw PZPR tworzą nową Polskę, to czemu ich współpracownicy nie mogą.

Właśnie dlatego takie protesty, bo bronią swojego dostępu do koryta. Chcą dalej doić Polskę. Panicznie boją się miotły, która może ich wymieść na śmietnik historii. W infamii.

Pt sty 01, 2016 12:34
Byli PZPRowcy ktorzy z laski PiSu wlasnie dostali stolki i posady boja sie wymiecenia?
Mozesz miec racje. Laska prezesa jezdzi na pstrym koniu.

Pt sty 01, 2016 13:20

Kael napisał(a):
Byli PZPRowcy ktorzy z laski PiSu wlasnie dostali stolki i posady boja sie wymiecenia?
Mozesz miec racje. Laska prezesa jezdzi na pstrym koniu.

Prezes ma laskę? Ciekawe. Kto to?

Wbijasz nóż w plecy swoim idolom, którzy dzięki powiązaniom z byłym aparatem PZPR dorobili się majątków? Chcesz pozbywać się ludzi, którzy kiedyś należeli do tej Partii? Zamist ich oceniać na podstawie ich obecnej postawy? Jaki to ma sens?

Pt sty 01, 2016 14:43
Ja? Chyba znowu o sobie piszesz.

andej napisał(a):
Panicznie boją się miotły, która może ich wymieść na śmietnik historii. W infamii.

Pt sty 01, 2016 15:11

a TW "Leopold" czyli Stefan Niesiolowski , byly agent dawnej SB - PiS czy PO ? jak sadzisz Kael ?

So sty 02, 2016 11:12

Kael napisał(a):
Ja? Chyba znowu o sobie piszesz.

andej napisał(a):
Panicznie boją się miotły, która może ich wymieść na śmietnik historii. W infamii.

Nie mam prawa wymagać, aby moje wpisy czytane były ze zrozumieniem przez osoby kierujące się szczerą nienawiścią.

So sty 02, 2016 12:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1294 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 87  Następna strona