Szukajmy AUTORYTETÓW wśród żyjących
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Szukajmy AUTORYTETÓW wśród żyjących
Antoni Zięba-prezes Polskiego stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka, wielki orędownik obrony życia dzieci nienarodzonych; redaktor czasopism katolickich:Źródło,Droga, Wychowawca, Służby życia. W sprawie obrony życia ludzkiego od poczęcia można usłyszeć go na antenie RM. Jest inicjatorem nowelizacji ustawy "O planowaniu rodziny" z dnia 7.01.1993 r http://blog.pro-life.pl/
|
Cz kwi 21, 2016 9:08 |
|
|
|
 |
beata50
|
Antoni Zięba-prezes Polskiego stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka, wielki orędownik obrony życia dzieci nienarodzonych; redaktor czasopism katolickich:Źródło,Droga, Wychowawca, Służby życia. Pan, który uważa, że jak problem zamiecie się pod dywan, to będzie czysto.
Gdyby głupota miała skrzydła to .........
ZDECYDOWANIE NIE TAKIM AUTORYTETOM!!!!!!!!!!
|
Cz kwi 21, 2016 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
beata50 napisał(a): Antoni Zięba-prezes Polskiego stowarzyszenia Obrońców Życia Człowieka, wielki orędownik obrony życia dzieci nienarodzonych; redaktor czasopism katolickich:Źródło,Droga, Wychowawca, Służby życia. Pan, który uważa, że jak problem zamiecie się pod dywan, to będzie czysto.
Gdyby głupota miała skrzydła to .........
ZDECYDOWANIE NIE TAKIM AUTORYTETOM!!!!!!!!!! Żaden przyzwoity człowiek nie jest dla Ciebie autorytetem, może to się kiedyś zmieni.
|
Cz kwi 21, 2016 11:48 |
|
|
|
 |
beata50
|
Wielu ludzi podziwiam, ale niestety nie są to osoby znane. Znam zbyt wiele osób z pierwszych stron gazet, by wiedzieć, że to, co kreują media, nijak się ma do rzeczywistości.
Facet, który nie dostrzega zła ,które spowodowałaby ustawa, której jest zwolennikiem, wybacz, ale nie jest dla mnie autorytetem. Ciekawa jestem czy jakby sam musiał rodzić i ryzykować własne zdrowie i życie dla płodu , który jest bardzo uszkodzony i powstał w wyniku gwałtu , to też by był takim bohaterem. Zmuszanie innych do heroicznych czynów nie jest dla mnie godne pochwały. Jak stworzy dom, dla chorych i niechcianych dzieci, otoczy je miłością i z własnych środków zapewni godziwe życie i leczenie, pokaże mi ich roześmiane, szczęśliwe buzie, to wtedy będę go podziwiała. Gadać piękne słówka to każdy potrafi.
|
Cz kwi 21, 2016 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
beata50 napisał(a): Wielu ludzi podziwiam, ale niestety nie są to osoby znane. Znam zbyt wiele osób z pierwszych stron gazet, by wiedzieć, że to, co kreują media, nijak się ma do rzeczywistości.
Facet, który nie dostrzega zła ,które spowodowałaby ustawa, której jest zwolennikiem, wybacz, ale nie jest dla mnie autorytetem. Ciekawa jestem czy jakby sam musiał rodzić i ryzykować własne zdrowie i życie dla płodu , który jest bardzo uszkodzony i powstał w wyniku gwałtu , to też by był takim bohaterem. Zmuszanie innych do heroicznych czynów nie jest dla mnie godne pochwały. Jak stworzy dom, dla chorych i niechcianych dzieci, otoczy je miłością i z własnych środków zapewni godziwe życie i leczenie, pokaże mi ich roześmiane, szczęśliwe buzie, to wtedy będę go podziwiała. Gadać piękne słówka to każdy potrafi. Kobieta ryzykująca życiem będzie mogła zgodzić się na zabicie swego dziecka, w/g nowelizacji ustawy proponowanej przez PSOŻC.
|
Cz kwi 21, 2016 12:47 |
|
|
|
 |
beata50
|
Dlaczego to tylko faceci i kobiety, których to już to nie dotyczy, są takimi wielkimi obrońcami życia?
|
Cz kwi 21, 2016 13:04 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
beata50 napisał(a): Dlaczego to tylko faceci i kobiety, których to już to nie dotyczy, są takimi wielkimi obrońcami życia? Ktoś tu musi mieć sumienie, skoro niektóre kobiety go nie mają
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz kwi 21, 2016 14:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Badzmy szczerzy: wiele kobiet nie ma "sumienia", bo ojcowie ich dzieci unikaja odpowiedzialnosci za nie.
|
Cz kwi 21, 2016 14:08 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
I w te sposób dokonujesz usprawiedliwienia? Chcesz powiedzieć, że te wszystkie kobiety zaszły w ciążę z wyłącznej winy (czy zasługi) mężczyzn?
|
Cz kwi 21, 2016 14:10 |
|
 |
beata50
|
Łatwo być bohaterem i obrońcą życia jak sprawa nie dotyczy. Do heroizmu zmuszać obce osoby. Cytuj: Żonie jednego znanego przeciwnika diagnostyki prenatalnej robiłem amniopunkcję, w wielkiej tajemnicy, żonie obrońcy życia terminowałem ciążę z zespołem Downa. Pytałem: jak to jest, przecież jesteście przeciw? A oni mówili: słuchaj, to naprawdę "wyjątkowa sytuacja" Wyjątkowa, bo dotyczyła ich osobiście, a nie ich pacjentek. Bo dla pacjentek zawsze mają żelazne sumienie. http://wyborcza.pl/duzyformat/1,139142, ... a_zle.html
|
Cz kwi 21, 2016 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): I w te sposób dokonujesz usprawiedliwienia? Chcesz powiedzieć, że te wszystkie kobiety zaszły w ciążę z wyłącznej winy (czy zasługi) mężczyzn? Typowe przejaskrawienie wypowiedzi rozmowcy! Az sie odpowiadac nie chce. Ale jednak dam ci szanse... Chcesz powiedzieć, że te wszystkie kobiety zaszły w ciążę bez zadnego udzialu mężczyzn?
|
Cz kwi 21, 2016 15:20 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Szczerze? A to nie ty zaczęłaś przejaskrawiać twierdząc, że brak zainteresowania ojców może być uznany za usprawiedliwienie aborcji
|
Cz kwi 21, 2016 15:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestes kobieta i byles kiedys w ciazy? Wiesz ile zalezy wtedy od ojca dziecka i (miejmy nadzieje) meza? Jezeli ten powie: twoj brzuch - twoj problem, albo: po co nam chore dziecko? Albo: ja zadnego chorego dziecka nie chce, ty rob co chcesz, to oczywiscie, bedzie wina kobiety, ze usunie ciaze, a panowie w bialych rekawiczkach jej to beda slusznie wypominac. Bo “nie ma usprawiedliwienia dla aborcji“.
A tatusiowie zadnego usprawiedliwiania wlasnej wygody i tchorzostwa nie potrzebuja. To chciales powiedziec?
Ostatnio edytowano Cz kwi 21, 2016 15:36 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz kwi 21, 2016 15:34 |
|
 |
beata50
|
Kael napisał(a): medieval_man napisał(a): I w te sposób dokonujesz usprawiedliwienia? Chcesz powiedzieć, że te wszystkie kobiety zaszły w ciążę z wyłącznej winy (czy zasługi) mężczyzn? Typowe przejaskrawienie wypowiedzi rozmowcy! Az sie odpowiadac nie chce. Ale jednak dam ci szanse... Chcesz powiedzieć, że te wszystkie kobiety zaszły w ciążę bez zadnego udzialu mężczyzn? To się nazywa partenogeneza. Podobno jeden przypadek taki był.
|
Cz kwi 21, 2016 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
My z medievalem ustalamy zasady powszechne. Slowa kluczowe: “wszystkie“, “zaden“ i “wylacznie“.
Ja chcialam temat poszerzyc. Medieval uznal jednak, jak widac, ze musi bronic mezczyzn, “oskarzonych“ o wspolodpowiedzialnosc za ciaze(!) i aborcje.
|
Cz kwi 21, 2016 15:42 |
|
|
|