Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 0:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna strona
 Strajk kobiet 
Autor Wiadomość
Post Re: Strajk kobiet
Believing napisał(a):

I zdumiewa mnie, że na marszu 11 listopada policja była taka bezradna wobec tych co ją atakowali kostką brukową i racami. Jak widać z medialnych doniesień, łatwiej jest rozprawić się z pokojowo strajkującymi kobietami

Oczywiście policja powinna po równo bić dzicz ze strajku kobiet i narodowców

So lis 21, 2020 9:51
Quinque napisał(a):
Oczywiście policja powinna po równo bić dzicz ze strajku kobiet i narodowców

Cóż, aż mnie zatkało. Na tak inteligentną odpowiedź mogę Ci tylko powiedzieć tyle:

So lis 21, 2020 10:02
Alus napisał(a):
Cała "wiarygodność" PiS zasadzała się na kłamstwie - Polska w ruinie - i na obiecanej kasie 500+. Suwerena - +- 70% wyborców dobrej zmiany, to ludzie z wykształceniem podstawowym i zawodowym - nie interesują mądre głowy w polityce, kulturze, sądownictwie.

Ja to wiem, że władza upada dopiero wtedy, kiedy ludziom się sytuacja materialna pogarsza, albo widzą, że się nieuchronnie pogorszy i w związku z tym trzeba koniecznie zmienić ekipę u steru, w imię garnka i brzucha.

Dopóki jednak to nie zachodzi, to rywala trzeba przelicytować w nawijce. Opozycja nie potrafi sprzedać żadnej nawijki w ogóle. Dlatego pisoludki mają de facto monopol na kłapanie dziobami, z takim rezultatem, że opozycji nikt już nie chce słuchać - bo po co, skoro oni i tak nie mają do powiedzenia nic ciekawego i z sensem. Nie chodzi o to, że lud jest ciemny, tylko że ciemna jest opozycja.

No ale jeżeli tobie jest z tym mitycznym ciemnym ludem wygodnie, bo nie musisz się zniżać ani wysilać, tylko starcza walić w ciemnotę jak w bęben - no więc to jest właśnie mindset polskiej opozycji, przez który ona wciąż gra Kaczyńskiemu do ręki. Ciemny lud, proszę ja Ciebie, się oświeca, tzn. wyciąga do ludzi rękę, żeby ich uczyć. Skandalem, za który powinien beknąć ktoś z każdej ekipy przed kaczyzmem, jest to, że do szkół nie wprowadzono podstaw prawa i ekonomii, i że WOS, teoretycznie przedmiot do wychowania obywatelskiego, młodzież zlewała równo jak religię, a nauczyciele nie zrobili z tym literalnie nic.

A człowiek kształcony, student (!), creme-de-la-creme narodu, wypowiedział się powyżej Twojego posta. Zacytujmy elitę:
Quinque napisał(a):
Owszem, gdzieś mam jakiś sędziów których nigdy na oczy nie widziałem.

Ciemne to my mamy elity. Lud jest całkiem-całkiem.

So lis 21, 2020 10:32
Quinque napisał(a):
Kael napisał(a):
Czyli mowiac wprost, nie chcesz przejac odpowiedzialnosci za swoj kraj i wolisz zyc jak ci aktualny, przypadkowy rzad pozwoli?

Owszem, gdzieś mam jakiś sędziów których nigdy na oczy nie widziałem

Kael napisał(a):
Przy takim nastawieniu twoich przodkow, zylbys jako chlop panszczyzniany. Moze by to tobie nawet odpowiadalo?

Zacznijmy od tego że moi przodkowie nie mieli na to wpływu(zresztą, choćby z winy kraju w którym obecnie przebywasz). Ponadto, nie mam pojęcia dlaczego zakładasz że moi przodkowie byli chłopami?

Quinque wtracasz sie w dwustronna wymiane pogladow i czujesz sie nia osobiscie dotkniety, bo jej nie zrozumiales.

1. Dyskusja byla nie o sedziach a o rzadach.
Rzady w demokracji sa wybierane sposrod politykow, czyli ludzi, ktorzy chca sami wplywac na losy kraju, a nie zrec paluszki na kanapie i wybrzydzac.
Na losy kraju, zaczynajac od swojego najblizszego otoczenia, moze i wrecz powinien wplywac kazdy. Niestety wiekszosc jest od kilku pokolen wychowana do biernosci i konsumpcji i woli hejtowac niz byc hejtowanym.

Masz gdzies sedziow (?) bo jeszcze nikt ciebie w lapance jako przypadkowego przechodnia w zlymczadie w zlym miejscu nie zlapal i pod sad (wojenny) nie postawil. Zrozumiesz, moze juz niedlugo dlaczego sady niezalezne od politykow sa podstawa normalnego zycia wolnych ludzi.
Niewolnikom to bez roznicy, bo i tak moga miec tylko gorzej.

2. Juz drugi czuje sie urazony posadzeniem, ze jego przodkowie mogli zyc z pracy wlasnych rak na roli. Cudzej, bo cudzej, ale bedac u zrodla wytwarzania zywnosci!
Co z wami nie tak? Tylko szlachta jest godna szacunku? A moze od razu magnaci, jak ich potomek, nieudacznik Radziwill?
Moi byli chlopami i walczyli tez w powstaniach i nie tylko.

Dlatego ja mialam znacznie lepszy start, mimo komuny, niz moi prapradziadkowie.

Komentarza o zrownaniu pokojowego marszu kobiet z podpalaczami z marszu narodowcow nawet nie da sie komentowac.
Ale wpisuje sie we wsciekla bezsilnosc Kaczynskiego i ska plus wielu hierarchow, ktorzy nie zauwazyli, ze czas ich spokojnych snow w pierzu darowanym przez wiernych wlasnie sie skonczyl.

So lis 21, 2020 11:06
Kael napisał(a):
Komentarza o zrownaniu pokojowego marszu kobiet z podpalaczami z marszu narodowcow nawet nie da sie komentowac

Zobaczmy zatem jak wyglądał ten pokojowy marsz kobiet

https://www.google.com/amp/s/szczecin.s ... format=amp
Uczestnik strajku pobił księdza

https://m.youtube.com/watch?v=xEs64cDfM_8
Uczestnicy strajku kobiet rzucają kamieniami w ludzi

https://www.tysol.pl/a55659-video-Margo ... monstracji
Margotka niszczy samochód przypadkowej osoby

Mógłbym znaleźć jeszcze kilka przykładów ale po co? Ja w porównaniu do niektórych(obrońców strajku kobiet) osób zachowanie uczestników M.N. wprost nazwałem debilizmem

So lis 21, 2020 14:28
Oczywiscie piszemy znowu o czym innym. Ja o ostatniej akcji "policji polskiej" 2 dni temu a Quinque tlumaczy to "dowodami" (dobrze ze trzy znalazles, jeden to zawodowy chuligan) sprzed ... miesiaca.
Jesli dla ciebie caly kler to pedofile, to na tej bazie mozesz nazwac strajk kobiet chuliganami, ale tylko wtedy.

So lis 21, 2020 14:49
No ale to ty wyciągasz jednostkowy przypadek spalenia firanki by zdeprecjonować Marsz Niepodległości. Ja wyciągnąłem trzy przypadki bandyterki uczestników "pokojowego" strajku z zastrzeżeniem że mógłbym znaleźć jeszcze kilka

So lis 21, 2020 16:47
Jest jeszcze takie pojęcie jak mir domowy. Znaczy, że firanka czy nie firanka, prawo do spokoju we własnym mieszkaniu jest wartością uwzględnianą przez polskie prawo. Oczywiście wiemy już, że Quinque ma sędziów gdzieś i to mu się zapewne przekłada na taki sam stosunek do prawa w ogóle. Quinque: a można ci zrobić wjazd na chatę, połamać nadgarstki i zgwałcić w dziesięciu, żebyś nie miał potem pretensji? *) Bo chyba nie powinieneś mieć; zdaje się, że w twoim świecie jak ktoś się nie umie obronić przed bandą, to sam jest sobie winien, że mieszka tam, gdzie bandy łażą.

So lis 21, 2020 17:07
Quinque napisał(a):
No ale to ty wyciągasz jednostkowy przypadek spalenia firanki by zdeprecjonować Marsz Niepodległości

Cytuj:
Rafał Jankowski twierdzi, że szef MN wywodzi się ze "środowisk zadymiarskich". Uważa, że osoby, które obserwowały wydarzenia w Warszawie, wiedzą jak było. - Bojówki kibolskie i skrajnie naziolskie były przygotowane. Manifestacja w formie przejazdu samochodowego była ściemą. To była legenda wysłana w świat, a grupy przygotowywały się do rozrób, burd i bójek z policją - dodaje Jankowski

https://video.wp.pl/marsz-niepodleglosc ... 393784449v

Szkoda że policja mając takie dane nie użyła adekwatnej siły przymusu bezpośredniego wobec owych "środowisk zadymiarskich".

Cytuj:
Mówisz "małe miasto na południu Polski", myślisz "bastion PiS". Sprawdziliśmy, dlaczego w tych bastionach - Dobczycach, Limanowej, a nawet w papieskich Wadowicach - po zaostrzeniu ustawy aborcyjnej ludzie wyszli na ulice.
https://wiadomosci.wp.pl/jakby-wszyscy- ... 618155649a

Czy rozumiesz, że kobiety mają prawo do własnej decyzji w sprawie aborcji? Czy rozumiesz czym są prawa człowieka?

Ostatnio edytowano So lis 21, 2020 18:17 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So lis 21, 2020 18:11

ErgoProxy napisał(a):
Dla jasności: ja w tym uczestniczyć nie zamierzam i wszystkim zdecydowanie odradzam takie coś.

Rozumiem, że mówisz jedynie o łamaniu nadgarstków?

So lis 21, 2020 18:14
Beleving napisał(a):
Szkoda że policja mając takie dane nie użyła adekwatnej siły przymusu bezpośredniego wobec owych "środowisk zadymiarskich".

Owszem, szkoda
Cytuj:
Czy rozumiesz, że kobiety mają prawo do własnej decyzji w sprawie aborcji?

W takim razie ja żądam dostępu do twardych narkotyków w każdym sklepie

Cytuj:
Czy rozumiesz czym są prawa człowieka?

A na jakiej podstawie mam respektować z D..py wyciągnięte prawa człowiek?

So lis 21, 2020 18:28
Moderator

@Quinque
To, czego dopuszczasz się w ostatnim czasie nijak nie można nazwać dyskusją, a nieuprawnionym atakiem i agresywną zaczepką. Zwróciłam Tobie uwagę na priv. Teraz robię toi publicznie. Więcej upomnień nie będzie.

So lis 21, 2020 18:33

Believing napisał(a):
Czy rozumiesz, że kobiety mają prawo do własnej decyzji w sprawie aborcji?

Kobiety mają prawo do decyzji w każdej sprawie, podobnie zresztą jak mężczyźni. Włączenie z decyzją o zabójstwie własnego dziecka.

So lis 21, 2020 18:45
Quinque napisał(a):
No ale to ty wyciągasz jednostkowy przypadek spalenia firanki by zdeprecjonować Marsz Niepodległości. Ja wyciągnąłem trzy przypadki bandyterki uczestników "pokojowego" strajku z zastrzeżeniem że mógłbym znaleźć jeszcze kilka

Atak na Empik ci umknal?
Po drugiej stronie masz nie tylko ataki na kobiety przez bandyterke bez i w mundurach, ale tez ataki na poslow, mimo pokazywania legitymacji.
Tej bandy wypuszczonej przez oszalalego starca z Zoliborza nie obowiazuja juz zadne prawa. Nawet polskie.

Dlatego tak sie bronia przed warunkiem przestrzegania wlasnej, krajowej praworzadnosci, zeby dostac, wypracowane przez praworzadne kraje, fundusze.

I tym nacjonalistom zostanie ... zero. Porzadnym obywatelom tez.

Na razie Owsiak rozlicza detalicznie 70 mln, ktore WOSP wydal na lozka, funkcjonujace respiratory i sprzet ochronny, a rzad? Miliony wyrzucane na pokazowke, czyli pusty szpital narodowy wyszly na jaw, bo posel opozycji zarzadal ujawnienia cennika. Wielokrotnie wyzszego niz w normalnych, covidowych szpitalach.

So lis 21, 2020 18:53
felek napisał(a):
Rozumiem, że mówisz jedynie o łamaniu nadgarstków?

Nie, ten eksperyment myślowy winien pozostać eksperymentem myślowym w całości i po wsze czasy. Oczywiście, jak ktoś ma ciąg na fantazje o gwałceniu w dziesięciu jednego miłośnika "chińskich" bajek i zamknie się z nimi sam w toalecie, to już nic nie poradzę.

felek napisał(a):
Kobiety mają prawo do decyzji w każdej sprawie, podobnie zresztą jak mężczyźni. Włączenie z decyzją o zabójstwie własnego dziecka.

Wiesz, jeślibym przyjął taką optykę, jak Ty w drugim zdaniu, to poszedłbym chyba zabijać księży katolickich - jako sług umiłowanych Bytu, który stworzył świat, gdzie jakieś koszmarne ilości dzieci umierają i są ronione w postaci embrionalnej, i nikt się o nich nawet nie dowiaduje, że istniały. Poszedłbym, bo tylko w ten sposób mógłbym wyrazić swój stosunek do tak spotworniałej moralności. Chyba nawet krzyczałbym, że ten Byt to Szatan.

So lis 21, 2020 18:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 319 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 22  Następna strona