Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość
Post Re: Herezja smoleńska
Cytuj:
Czy nadal jest niezrozumiałe, że dla mnie kwestia sprzeciwu wobec PO to kwestia moralna, a nie polityczna, gospodarcza itp.? To jest władza prymitywów (intelektualnych i moralnych), chamów, warchołów, kłamców, niszczycieli, a niewykluczone, że także zdrajców. W stopniu nieporównywalnym z żadną inną polską władzą od czasu PRL, a może i wcześniej.

Dobre i pełne podsumowanie obecnej ekipy rządzącej w polsce. :spoko:

So wrz 29, 2012 4:32

Alus napisał(a):
....dobre, komentator powinien cechować się choć minimum obiektywności.

A to Ziemkiewicza nie cechuje? To jest właśnie obiektywna ocena, niezaślepiona bezgraniczną miłością do "męża stanu", "dotkniętego geniuszem" i jego tej całej ferajny, ani irracjonalnym lękiem przed okropnym Kaczyńskim.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So wrz 29, 2012 9:58
zbanowany na stałe

Cytuj:
Kiedy w sierpniu 1980 r. robotnicy upomnieli się o wyrzuconą z pracy Annę Walentynowicz, rozpoczęli największą pokojową rewolucję w Europie. To Walentynowicz wraz z koleżankami doprowadziła do tego, że strajk nie zgasł pod wpływem agentów SB po spełnieniu mało znaczących żądań. Była niewygodna dla elit okrągłostołowych i dlatego konsekwentnie niszczono jej legendę. Nie pasowała do III RP, nie zgadzając się na korupcję, kłamstwo i gloryfikowanie osób zaprzedanych Moskwie. Jeżeli potomkowie KGB naprawdę mieli kogoś nienawidzić, to właśnie jej. Psuła im misterne plany, manipulowania polską historią. Dopiero prezydent Lech Kaczyński zaczął przywracać należne jej miejsce w panteonie bohaterów. Zginęli razem w drodze do Katynia.

Ekshumacja Anny Walentynowicz obnażyła pogardę, z jaką rosyjskie i polskie elity władzy potraktowały ofiary Smoleńska. Wiele wskazuje na to, że wraz z tą ekshumacją pojawiają się niezaprzeczalne dowody zamachu. Walentynowicz znowu skruszyła wydawało się niezniszczalny mur. Tym razem musiała oddać za to życie.

http://niezalezna.pl/33337-walentynowic ... uszyla-mur

So wrz 29, 2012 11:44
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
....dobre, komentator powinien cechować się choć minimum obiektywności.

A to Ziemkiewicza nie cechuje? To jest właśnie obiektywna ocena, niezaślepiona bezgraniczną miłością do "męża stanu", "dotkniętego geniuszem" i jego tej całej ferajny, ani irracjonalnym lękiem przed okropnym Kaczyńskim.

Ziemkiewicza zdecydowanie nie dotyczy, nigdy nie potrafił być obiektywny.
Niewielu dziennikarzy, publicystów potrafi być obiektywnymi, a Ziemkiewicz reprezentuje radykalną skrajność.

So wrz 29, 2012 11:59
zbanowany na stałe

Wśród przemawiających nad trumną Walentynowicz był również Antoni Macierewicz, który zwrócił uwagę na fakt, iż w drodze do Katynia działaczka nie znalazła się przypadkiem. Przypomniał, że o prawdę na temat śmierci polskich oficerów walczyła od dawna. - Do postulatów gdańskich chciałaś dołączyć postulat prawdy o Katyniu - przypomniał.

- Stałaś się symbolem drogi do prawdy o tych, którzy zginęli nad Smoleńskiem - zakończył.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 79510.html

So wrz 29, 2012 12:21
Macierewicz...macierewicz...aha! To ten "bohater", który tuz po dowiedzeniu sie o katastrofie smoleńskiej tchórzliwie i z pełnymi portkami wiał do Warszawy, ten co zadenuncjował współpracowników polskiego wywiadu narazając ich na śmierć i ten co teraz stał sie Misterem Nekropilii.
Zaiste nedzna i żałosna postać.

So wrz 29, 2012 12:30

Johnny99 napisał(a):
Rezultat jest jednak taki, że nie dyskutowało się z doniesieniami Władzy i usłużnych mediów.

To Twoja teoria, której ja nie podzielam (tzn. "teorii usłużnych mediów").

Johnny99 napisał(a):
Ciekawe, że ja niczym już dzisiaj zaskoczony nie jestem.

Podobno jak już człowieka nic nie zaskakuje, to pora umierać :x

Johnny99 napisał(a):
A teraz się zastanów, SweetChild, dlaczego ta taktyka okazała się skuteczna. Zresztą, kiedyś już poruszaliśmy tę kwestię. Dlaczego "zaniedbania Rosjan" (przyjmijmy - jeszcze przez jakiś czas będziemy mogli - że to były "tylko" zaniedbania) miałyby podgrzewać wewnętrzne spory w Polsce? O co tu się spierać? Czy podgrzewa jakiś spór to, że pisowcy oburzają się na haniebne zachowania Rosjan, na które oburzyłby się każdy normalny człowiek?

Pisowcy popadli w istny obłęd po tej katastrofie, a Rosja szybko zauważyła, że ten obłęd jest jej na rękę, bo prowadzi do destabilizacji sytuacji w Polsce. Powiedziałbym wręcz, że Putinowi katastrofa smoleńska spadła z nieba, a on potrafił to wykorzystać. Brzydkie zagranie, ale czego innego spodziewać się po oficerze KGB :evil:

Johnny99 napisał(a):
Czy nadal jest niezrozumiałe, że dla mnie kwestia sprzeciwu wobec PO to kwestia moralna, a nie polityczna, gospodarcza itp.?

Dla mnie nigdy nie było niezrozumiałe, bo na tej samej zasadzie opiera się mój sprzeciw wobec PiS. Zresztą wielu wyborców PO za Platformą nie przepada, a głosuje na nią na zasadzie "anty-PiS".

Pn paź 01, 2012 10:28

Johnny99 napisał(a):
Dlaczego "zaniedbania Rosjan" (przyjmijmy - jeszcze przez jakiś czas będziemy mogli - że to były "tylko" zaniedbania)

Johnny, użycz mi proszę swojej wyobraźni, bo mi naprawdę nic nie przychodzi do głowy - jaki motyw ktoś mógłby mieć w celowym pozamienianiu ciał w trumnach? I to akurat tych konkretnych?

Być może to, o czym pisze SweetChild - niemniej jest to wyjaśnienie dla PiSu raczej niezbyt pożądane.

Pn paź 01, 2012 12:11
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
Johnny, użycz mi proszę swojej wyobraźni, bo mi naprawdę nic nie przychodzi do głowy - jaki motyw ktoś mógłby mieć w celowym pozamienianiu ciał w trumnach? I to akurat tych konkretnych?

Pojmij drogi Witoldzie, ze to nie jest zadanie dla Johnnyego.

To jest psi obowiązek prokuratury, która powinna rozpocząć śledztwo w swojej własnej sprawie, ponieważ to ona nie dopełniła obowiązku prowadzenia śledztwa w sprawie katastrofy smoleńskiej i podobnie jak Rząd Tuska, oddała wszystkie sprawy swobodnemu biegowi w rękach Rosjan.

Dziś po 2,5 roku widać wyraźnie, że po katastrofie smoleńskiej, rząd Tuska i prokuratura zajmowały się wszystkim tylko nie katastrofą smoleńską. Minister Tuska, Sikorski, zajmował się w szczególności rozpowszechnianiem nieprawdziwych pogłosek, że za katastrofę winę ponoszą piloci.

Wszyscy powinni zostać niezwłocznie zdymisjonowani, a następnie poddani pod sąd Trybunału Stanu za rażące niedopełnienie obowiązków służbowych.

Pn paź 01, 2012 12:31

homo_homini_canis_est napisał(a):
Pojmij drogi Witoldzie, ze to nie jest zadanie dla Johnnyego.

(...)

Wszyscy powinni zostać niezwłocznie zdymisjonowani, a następnie poddani pod sąd Trybunału Stanu za rażące niedopełnienie obowiązków służbowych.

Pojmij, drogi homo, że to nie jest zadanie dla ciebie, tylko dla Sejmu ;)

Pn paź 01, 2012 12:57
zbanowany na stałe

Witold napisał(a):
homo_homini_canis_est napisał(a):

Pojmij, drogi homo, że to nie jest zadanie dla ciebie, tylko dla Sejmu ;)

:brawo:
No wreszcie ktoś wśród tych ponuraków, ma poczucie humoru :3majsie:

Pn paź 01, 2012 13:52
Witold napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Dlaczego "zaniedbania Rosjan" (przyjmijmy - jeszcze przez jakiś czas będziemy mogli - że to były "tylko" zaniedbania)

Być może to, o czym pisze SweetChild - niemniej jest to wyjaśnienie dla PiSu raczej niezbyt pożądane.

Zasadnicze pytanie ile w ogóle znajduje sie ciał w trumnach, bo tych "w całości" udało się poskładać kilka.
Reszta to rozdrobnione, zmiażdżone fragmenty, z których nie w każdym przypadku udało sie nawet skompletować całe ciało.
Najgłośniej przemawia nad trumnami, ten, który najszybciej zwiewał z cmentarza w Katyniu.

Pn paź 01, 2012 14:30

humalog napisał(a):
Macierewicz...macierewicz...aha! To ten "bohater", który tuz po dowiedzeniu sie o katastrofie smoleńskiej tchórzliwie i z pełnymi portkami wiał do Warszawy,

Każdy sądzi według siebie :)

humalog napisał(a):
Zaiste nedzna i żałosna postać.,

Zaiste chamskie i niekulturalne stwierdzenie.

Sunt mala quae libas. Ipse venena bibas!

Pn paź 01, 2012 14:34

kolejne informacje o megaoszustwie
http://gazetawarszawska.com/2012/10/02/ ... grawitacja

Wt paź 02, 2012 13:32
noOne napisał(a):

"Informacja" z kategorii mitów.

Wt paź 02, 2012 13:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 59  Następna strona