Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: na kogo zagłosujesz ?
Johnny99 napisał(a): Nie wątpię - nienawiść do PiS jest podstawowym paliwem fanatyków PO. I z jakąż satysfakcją to mówią - to przez was tak głosujemy, bo jesteście tacy i owacy! I nie ma mowy, nie zastanowimy się sami, nie pomyślimy, nie spróbujemy wyzwolić się z negatywnych emocji - to wy, wy wy, wasza wina! A ponieważ się na fanatyka PO nie nadaję, nie mogę, niestety, odpowiedzieć tym samym i nie powiem, że twoje kuriozalne wpisy utwierdzają moje przekonanie przeciwko komu głosować, bo tak, niestety, nie jest  Ot, taki ze mnie bezmyślny i chory z nienawiści fanatyk PiS  Niestety, nadal nie zdołaliście mnie nauczyć Normalności  Nic nie zrozumiałeś....nie chodzi o żadną nienawiść - ulubione wasze słowko - czy uczucie..... chodzi o wasze wchodzenie w ludzkie sumienia. Bł. JPII szanując ludzką wolność w encyklice Redemptoris missio zastrzega - Kościół proponuje, niczego nie narzuca, szanuje ludzi i kultury, zatrzymuje się przed sanktuarium sumienia....a PiS i zwolennicy uzurpują sobie wyższe prawo niż papież nakreslił dla Kościoła.
|
Pn paź 03, 2011 14:51 |
|
|
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
Johnny99 napisał(a): Machała uważa, że jeśli Kaczyński wygra z Lisem, wygra wybory. Kaczor nigdy nie przechytrzy Lisa. Nawet w bajkach to się nie zdarzyło:p
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Pn paź 03, 2011 14:52 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): chodzi o wasze wchodzenie w ludzkie sumienia. Czegoś takiego nie ma - nie ma żadnego wchodzenia w ludzkie sumienia. Cytuj: a PiS i zwolennicy uzurpują sobie wyższe prawo niż papież nakreslił dla Kościoła. Nieprawda. Po prostu. To tylko twoje wyobrażenie. Poświęciłem już ze dwa lata pisaniny, by to pokazać. Ale ważniejsze jest co innego: cały czas operujesz kategoriami typu "wchodzenia w sumienie", "uzurpowania sobie wyższego prawa", "walka krzyżem" itp. itd. podczas gdy Platforma przez cały ten czas rządzi i robi rzeczy, za które Kaczyńskiego byście pewnie powiesili. A ty tego po prostu nie widzisz, bo nie chcesz widzieć. Widzisz tylko swoje negatywne emocje. Jeśli nawet coś zauważasz, to twoje jedyne reakcje polegają na wyszukaniu jakiejś (choćby nie wiem jak wydumanej) analogii z PiS, albo na stwierdzeniu, że "przecież wszyscy tak robią". I żadnych wniosków nie wyciągasz. Działasz tak samo, jak media. Ileż razy już tłumaczyłaś PO tym, że "PiS też tak robił". Ale czy w związku z tym dochodzisz do wniosku, że np. PO jest równie złe, co PiS? Nie! Dalej piszesz, że PiS "wchodzi w sumienia" itp. natomiast na PO głosowałaś i będziesz głosować. I co, przemyślisz to kiedyś wreszcie?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn paź 03, 2011 14:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): chodzi o wasze wchodzenie w ludzkie sumienia. Czegoś takiego nie ma - nie ma żadnego wchodzenia w ludzkie sumienia. Cytuj: a PiS i zwolennicy uzurpują sobie wyższe prawo niż papież nakreslił dla Kościoła. Nieprawda. Po prostu. To tylko twoje wyobrażenie. Poświęciłem już ze dwa lata pisaniny, by to pokazać. Ale ważniejsze jest co innego: cały czas operujesz kategoriami typu "wchodzenia w sumienie", "uzurpowania sobie wyższego prawa", "walka krzyżem" itp. itd. podczas gdy Platforma przez cały ten czas rządzi i robi rzeczy, za które Kaczyńskiego byście pewnie powiesili. A ty tego po prostu nie widzisz, bo nie chcesz widzieć. Widzisz tylko swoje negatywne emocje. Jeśli nawet coś zauważasz, to twoje jedyne reakcje polegają na wyszukaniu jakiejś (choćby nie wiem jak wydumanej) analogii z PiS, albo na stwierdzeniu, że "przecież wszyscy tak robią". I żadnych wniosków nie wyciągasz. Działasz tak samo, jak media. Ileż razy już tłumaczyłaś PO tym, że "PiS też tak robił". Ale czy w związku z tym dochodzisz do wniosku, że np. PO jest równie złe, co PiS? Nie! Dalej piszesz, że PiS "wchodzi w sumienia" itp. natomiast na PO głosowałaś i będziesz głosować. I co, przemyślisz to kiedyś wreszcie? Kolejny elaborat, byle nie dotczyczył meritum....nie będę już przez kilka dni/kilka stron wyciskała na Tobie przyznania mi racji, sama zacytuję Twoje wchodzenie w sumienie: BO PRZED WŁASNYM SUMIENIEM NIE MASZ JUŻ WYMÓWKI -wątek "PiS - Populizm i Socjalizm".
|
Pn paź 03, 2011 15:06 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): nie będę już przez kilka dni/kilka stron wyciskała na Tobie przyznania mi racji, sama zacytuję Twoje wchodzenie w sumienie: BO PRZED WŁASNYM SUMIENIEM NIE MASZ JUŻ WYMÓWKI A gdzie tu jest wchodzenie w sumienie? Raczej apel do sumienia.. ty zresztą robisz to samo. Mało razy pouczałaś mnie, co, jako katolik czy chrześcijanin, powinienem robić?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn paź 03, 2011 15:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): nie będę już przez kilka dni/kilka stron wyciskała na Tobie przyznania mi racji, sama zacytuję Twoje wchodzenie w sumienie: BO PRZED WŁASNYM SUMIENIEM NIE MASZ JUŻ WYMÓWKI A gdzie tu jest wchodzenie w sumienie? Raczej apel do sumienia.. ty zresztą robisz to samo. Mało razy pouczałaś mnie, co, jako katolik czy chrześcijanin, powinienem robić? Takie słowa to niby jest apel?  .....nigdy nie "apelowałam", że nie masz juz przed własnym sumieniem wymówki. Odwoływanie do chrześcijaństwa jest naturalne, wszak piszemy na katolickim forum.
|
Pn paź 03, 2011 15:25 |
|
 |
Johnny99
|
Alus, apelowałaś o inne rzeczy, bez wykrętów teraz.. Łukasz Warzecha zauważa - w Gazecie Wyborczej "wszystkie ręce na pokład": nawet dział "Nauka" został zaangażowany w agitację za Normalnością i Właściwym Wyborem: http://wyborcza.pl/1,109333,10396716,Se ... owac_.html (ostatni akapit).
|
Pn paź 03, 2011 15:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus, apelowałaś o inne rzeczy, bez wykrętów teraz.. Apelowałam, ale nie oceniałam sumiena wyborcy żadnej partii.
|
Pn paź 03, 2011 15:59 |
|
 |
Johnny99
|
Mam ci teraz powypisywać parę fajnych cytatów? Daj spokój, nie chce mi się..
Panu Donaldu Tusku znowu daje popis - na konferencji w sprawie wydarzeń w Zielonej Górze. Najpierw powiedział:
To tragedia i nikt nie powinien jej wykorzystywać ani do zamieszek, ani - tym bardziej do polityki. To moment, gdy trzeba złożyć kondolencje rodzinie.
a następnie, w ramach niewykorzystywania tragedii do polityki i składania kondolencji rodzinie, przestrzegł:
Jednym z powodów napaści na policjantów są też bardzo nieodpowiedzialne słowa polityków, którzy bandytów nazywają patriotami. Zwracam się o bardzo odpowiedzialne ważenie słów. (...) Mam nadzieję, że te dramatyczne wydarzenia będą służyć jako otrzeźwienie dla tych, którzy wystawiają na szwank zdrowie policjantów
Czyli, tłumacząc na polski: nie należy wykorzystywać tragedii do polityki, nie zapominając, że winę za nią ponosi Kaczyński.
|
Pn paź 03, 2011 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dokładnie PiS upolitycznił kiboli - patriotyczny ruch oddolny http://www.pis.org.pl/article.php?id=18740Może jeszcze nie widziałeś jak w TVN24 Z. Romaszewski dowodził, że kibole patrioci niczym nie różnią się od opozycji w PRL.
|
Pn paź 03, 2011 17:13 |
|
 |
Gita2
|
Alus napisał(a): Dokładnie PiS upolitycznił kiboli - patriotyczny ruch oddolny http://www.pis.org.pl/article.php?id=18740Może jeszcze nie widziałeś jak w TVN24 Z. Romaszewski dowodził, że kibole patrioci niczym nie różnią się od opozycji w PRL. Dzięki za ten link. Romaszewski oczywiście ma rację.
|
Pn paź 03, 2011 17:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Alus napisał(a): Dokładnie PiS upolitycznił kiboli - patriotyczny ruch oddolny http://www.pis.org.pl/article.php?id=18740Może jeszcze nie widziałeś jak w TVN24 Z. Romaszewski dowodził, że kibole patrioci niczym nie różnią się od opozycji w PRL. Dzięki za ten link. Romaszewski oczywiście ma rację. Ma rację - oplucie, pobicie przez "patriotę" Starucha, czy jemu podobnym...ba nawet śmierć od ich maczet, kij bejsbolowych to zaszczyt....choć osobiście nie życzę Ci spotkania z takim "patriotą" w cemnym zaułku 
|
Pn paź 03, 2011 18:01 |
|
 |
Johnny99
|
Pan Romaszewski, rzecz jasna, dodaje: Nie oznacza to rzecz jasna, że kibice stali się z tego powodu aniołkami. To, że liczba incydentów błyskawicznie zmalała o 56 proc, nie oznacza, że nie ma ich wcale. Stadiony nigdzie na świecie nie przypominają filharmonii. Naiwnością byłoby twierdzić, że 6 tys. kibiców Lecha i Legii można zostawić ze sobą sam na sam i być pewnym, że nie dojdzie do żadnych incydentów. Ale tego już Alus nie zacytuje, bo i po co  Nie mogę się natomiast doczytać porównań z opozycją za PRL..
|
Pn paź 03, 2011 18:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Pan Romaszewski, rzecz jasna, dodaje: Nie oznacza to rzecz jasna, że kibice stali się z tego powodu aniołkami. To, że liczba incydentów błyskawicznie zmalała o 56 proc, nie oznacza, że nie ma ich wcale. Stadiony nigdzie na świecie nie przypominają filharmonii. Naiwnością byłoby twierdzić, że 6 tys. kibiców Lecha i Legii można zostawić ze sobą sam na sam i być pewnym, że nie dojdzie do żadnych incydentów. Ale tego już Alus nie zacytuje, bo i po co  Nie mogę się natomiast doczytać porównań z opozycją za PRL.. - Nazywanie pana Staruch kryminalitą, przed tym jak zapadnie orzeczenie jest niedopuszczalne. O ludziach z Radomia mówiono per warchoły. Kiedy sie urządza polityczną nagonkę na grupę ludzi, to ja stoję po stronie ludzi prześladowanych dla radi TOK FM....a ja zawsze sądziłam i sądzę, że poszkodowanymi sa ludzie opluci, skopani przez starucha i jego pobratymców. Wychodzi na to, że ofiary są sobie winne, a prześladownym huligan, który nie dość, że pobił to jeszcze okradł pobitego. http://www.tvn24.pl/0,1712946,0,1,staru ... omosc.html
|
Pn paź 03, 2011 18:20 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
pilaster napisał(a): medieval_man napisał(a): dzisiaj to PiS głosi konieczność obniżenia podatków  O RANY !!
GDZIE ? W którym swoim dokumencie, czy ustnej wypowiedzi liderów PiS głosi konieczność obniżenia podatków  ?? Z odpowiedzi PiS w sondzie: Cytuj: Należy zwiększać podatek dochodowy. Wrócić do trzech progów podatkowych, lub wprowadzić dodatkowy próg dla najbogatszych z programu PiS: Cytuj: Nasz plan nie zakłada bowiem istotnego zwiększenia procentowego udziału wydatków publicznych w PKB. Obecnie wynosi on 42,5%, czyli kształtuje się na stosunkowo niewysokim poziomie. Czyli PiS planuje zwiększac podatki, co prawda w sposób "nieistotny" PiS obniżył składkę rentową i podatki dla najlepiej zarabiających o 8% tj z 40% do 32%, oraz dla biedniejszych o 1%, tj. z 19% na 18% PO tylko zaproponowało wprowadzenie podatku liniowego z czego szybko się wycofało po wygraniu wyborów. Cytuj: Koalicyjny rząd Prawa i Sprawiedliwości Ligii Polskich Rodzin i Samoobrony (...) obniżył składkę rentową z 6,5% pensji brutto do 3,5%, a pół roku później do poziomu 1,5% pensji brutto, jakże liberalne posunięcie. Dzięki tym obniżkom przeciętnie zarabiający Polak w ciągu roku miał do dyspozycji 600 złotych więcej. Według oficjalnych danych dzięki tej obniżce zanotowano spadek bezrobocia oraz zwiększenia konsumpcji. Według wyliczeń Zakładu Ubezpieczeń Społecznych już w półtora roku po obniżce składki rentowej liczba płacących składki wzrosła o ponad 10%. Jeszcze ciekawiej wyglądała sytuacja dochodów Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, które wynosiły tylko ze składek w roku 2005 85,5 miliarda, w roku 2006 wzrosły do poziomu 91,8 miliarda złotych, aby po obniżce składki rentowej w 2007r. wzrosnąć do poziomu aż 100,7 miliarda złotych. Nawet kryzysowy rok 2008 choć przyniósł niewielki spadek tych dochodów to jednak i tak były one wyższe o 7% od tych z 2006r. Fakt, że Polacy mieli więcej pieniędzy w portfelach wpłynął również na wzrost dochodów z podatków zawartych w cenie produktów konsumpcyjnych. Według danych przedstawionych w artykule redaktora Łangalisa, który oparł swoją analizę na danych z ministerstwa finansów dochody z tytułu podatku VAT oraz akcyzy w roku 2006 wyniosły 126 miliarda złotych, a po wprowadzeniu obniżki składki rentowej zanotowano wzrost tych dochodów o 15%, a w roku 2008 pomimo, iż był to rok kryzysowy w skutek ponownego obniżenia składki rentowej zanotowano wzrost dochodu z tych podatków o kolejne 5%.Spadek obciążeń finansowych narzucanych przez państwo na obywateli powoduje wyjście wielu ludzi z tzw. szarej strefy, według szacunków ZUS –u w 2008 roku liczba osób, które wyszły z szarej strefy wyniosła 300 tysięcy, a także wzrost liczby osób pracujących ( w tym wypadku mówimy o wzroście liczby osób pracujących o ponad 1,5 miliona ), a także zwiększenie wpływów do budżetu oraz ożywienie gospodarki. Jak widać obniżka składki rentowej dokonana przez rząd Prawa i Sprawiedliwości oraz koalicjantów z Ligii Polskich Rodzin i Samoobrony wbrew wypowiedziom ministra przyczynił się nie do spadku dochodów, ale do ich znacznego wzrostu http://prawica.net/opinie/23421
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn paź 03, 2011 19:17 |
|
|
|