Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość

Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
zepp napisał(a):
Sojusz ołtarza z tronem kończy się źle, dla ołtarza.

No właśnie - dlatego ołtarz sprzeciwia się tronowi, co jest zgodne z jego rolą.

Cytuj:
Na szczęście większości wyborców wiara nie upośledza zdrowego rozsądku

Niestety, wyniki kolejnych wyborów świadczą o czymś innym.

Alus napisał(a):
Episkopat nie popiera in vitro, zatem najlepsze wyjście to pozostawić status quo...

Cytuj:
najbardziej katolicki kraj w Europie popiera wolną amerykankę w kwestii in vitro.....

Czytałaś stanowisko Episkopatu, więc łżesz jak z nut całkowicie świadomie. Perfidnie kłamiesz na szkodę swojego Kościoła, po to, by bronić interesów Partii. Trudno o lepszy dowód na to, co stawiasz wyżej.

Cytuj:
8 przykazanie Dekalogu - nie mów fałszywego świadectwa

Od samego początku ordynarnie kłamiesz w tej sprawie, więc jesteś ostatnią osobą, która ma prawo kogokolwiek pouczać w kwestii Dekalogu.

Cytuj:
a odwracanie się tyłkiem przed ołtarzem w celu uniknięcia podania ręki na znak przebaczenia jest wedle Johnnego, wyrazem katolickości.

Nie - wyrazem katolickości jest szacunek dla katolickiej nauki (nawet jeśli towarzyszą mu wątpliwości), a nie ordynarne łgarstwa łże-katoliczki Alus, uskuteczniane po to, by obronić szydzenie z niej przez łże-katolika Komorowskiego, tylko i wyłącznie w celu obrony interesów ukochanej Partii. Dokonaj apostazji Alus i zapisz się do PO - po co masz trwać w konflikcie wewnętrznym?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 07, 2015 10:51
Mój komentarz;

Cytuj:
Apel biskupów był skierowany bezpośrednio do prezydenta Komorowskiego.
Komorowski nie posłuchał biskupów, mało tego powiedział, że gdyby nie podpisał, byłoby to hańbą. KATOLIKOWI DOŚĆ ! Wierzący i praktykujący katolik nie powinien głosować na Komorowskiego oraz na jego kumpla Palikota. Oczywiście Palikot nie podpisał konwencji, ale zachęcał do tego Komorowskiego i powiedział oraz zrobił wiele innych skandalicznych rzeczy przeciw Kościołowi.
To są dwaj kandydaci, którym katolik powinien powiedzieć stanowcze NIE!
Ja już deklarowałam kogo poprę w I i II turze:Andrzeja Dudę, modlę się również o to, aby został wybrany.

Komentarz Alus:
Taki sam apel biskupi kierowali do parlamentu w 2010r uchwalającego ustawę o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie.
Aktualnie ta ustawa jest prezentowana jako kontra dla konwencji.
Powtórzę ci Gita, choć wątpię czy zrozumiesz katolik jest wolnym człowiekiem wybiera wedle własnego sumienia, a za swoje wybory odpowiada przed Bogiem....nie przed żadnymi partiami, politykami, ani biskupami, którzy są podobnie grzeszni i omylni jak wszyscy ludzie.[/quote]

Moja odpowiedź:
Mamy rok 2015, jeśli nie wierzysz popatrz w kalendarz, to po pierwsze.
Po drugie, słusznie,że wątpisz, bo nie wiesz co piszesz i co czynisz.
"... nie przed żadnymi partiami", chyba, że ta partia Platformą się nazywa, a dla zmylenia lemingów nawet dodatek "obywatelska" sobie uzurpowała.

Cz maja 07, 2015 11:25
Maria-Magdalena napisał(a):
Marud napisał(a):
Jednak gdyby partia rządząca była taka jak opisujesz, to hierarchowie kościelni nie byliby tacy ulegli wobec tej partii i nie lgnęli by tak do pewnych osób z kręgów rządowych

W rzeczy samej.

Nie widzę żadnego senownego kandydata.
Dlatego zastanawiam się czy nie skreślić wszystkich.
Taki głos też o czymś świadczy.

A znudziło mi sie wybieranie mniejszego zła.

Czy ktoś wie ile pieniędzy poszło z kasy podatnika na wybory prezydenckie?
Tak z rozbiciem na poszczególnych kandydatów.

Maria-Magdalena, nie jesteśmy w tych wyborach skazani na głosowanie na antykatolicką Platformę do której jak się sugeruje lgną niektórzy kapłani, ani na Komorowskiego szydzącego jawnie z wiary katolików.
Nie jesteśmy też skazani na wybieranie mniejszego zła. Ja popieram Grzegorza Brauna, on dla mnie jako katolika nie jest mniejszym złem, a wielkim dobrem i nadzieją dla Polski. Z takiego prezydenta byłbym dumny jako Polak i katolik.

Ciekawi mnie co o nim sądzisz, czy uważasz że i on jest mniejszym złem ??

Cz maja 07, 2015 11:57
gita napisał(a):
Mój komentarz
"... nie przed żadnymi partiami", chyba, że ta partia Platformą się nazywa, a dla zmylenia lemingów nawet dodatek "obywatelska" sobie uzurpowała.

Pieklisz sie gita jak przystało na patriotkę katoliczkę, oczywiście obdarowaną pełnomocnictwem przemawiać w imieniu Boga kto jest katolikiem i w imieniu Episkopatu kogo tenże popiera.

Cz maja 07, 2015 12:07
Cytuj:
Czytałaś stanowisko Episkopatu, więc łżesz jak z nut całkowicie świadomie. Perfidnie kłamiesz na szkodę swojego Kościoła, po to, by bronić interesów Partii. Trudno o lepszy dowód na to, co stawiasz wyżej.

Wycofanie przedstawicieli Episkopatu z komisji Gowina, stanowiło zaprezentowane.

Cytuj:
Nie - wyrazem katolickości jest szacunek dla katolickiej nauki (nawet jeśli towarzyszą mu wątpliwości), a nie ordynarne łgarstwa łże-katoliczki Alus, uskuteczniane po to, by obronić szydzenie z niej przez łże-katolika Komorowskiego, tylko i wyłącznie w celu obrony interesów ukochanej Partii. Dokonaj apostazji Alus i zapisz się do PO - po co masz trwać w konflikcie wewnętrznym?

Czyli obowiązek równego respektowania wszystkich przykazań Dekalogu, realizacji zapewnień w modlitwie jako i my odpuszczamy, obowiązek Będziesz miłował....bliźniego swego jak siebie samego nie wchodzi w skład nauki Kościoła.

Ale jest nią zapewne systematyczne w furii gniewu lżenie innych. :brawo:

Gita - episkopat popiera Dudę, a Brauna popiera sam Jezus.

Cz maja 07, 2015 12:23
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Mój komentarz

Pieklisz sie gita jak przystało na patriotkę katoliczkę, oczywiście obdarowaną pełnomocnictwem przemawiać w imieniu Boga kto jest katolikiem i w imieniu Episkopatu kogo tenże popiera.

:D :-D :biggrin: :o "Pieklisz sie gita jak przystało na patriotke katoliczkę'... ha ha ha ha ... Rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem, dziękuję, śmiech to zdrowia, a jest szansa, że śmiech zastąpi leczenie , gdy Służba Zdrowia przy fatalnych rządach Platformy jest coraz bliżej dna.
Rozbawiłaś mnie tym bardziej, ponieważ przed chwilą obejrzałam w TV Republika konwencję najlepszego kandydata:Andrzeja Dudę. Pod koniec wystąpienia poprosił na scenę swą piękną i mądrą żonę i zobaczyłam przyszłą parę prezydencką. Wprowadziło mnie to we wspaniały nastrój, a od ciebie dowiedziałam się,że się pieklę.
Dziewczyno! Nie wpadaj w absurdy, nawet jeśli one doprowadzają mnie do rozbawienia i śmiechu.

Cz maja 07, 2015 12:34
Samozwańczy rzecznicy Episkopatu - gita i Johnny - prezentują zupełnie inne zdanie, niż rzecznik Episkopatu
http://www.radiozet.pl/Radio/Programy/G ... k-00002293
Nadinterpretacja, świadoma manipulacja czy niewiedza??

PS Zobaczyłeś panią prezydencką?....fajnie :D :brawo:

Ostatnio edytowano Cz maja 07, 2015 12:39 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz maja 07, 2015 12:38
Alus napisała:"Gita-episkopat popiera Dudę, a Brauna popiera sam Jezus"
Dobrze Alus!, a więc głosuj na Brauna, którego popiera Jezus, a nie na Komorowskiego, którego popiera Palikot.

Cz maja 07, 2015 12:39
gita napisał(a):
Dobrze Alus!, a więc głosuj na Brauna, którego popiera Jezus, a nie na Komorowskiego, którego popiera Palikot.

Zabawna jesteś w tej zapalczywości, nie dostrzegasz nawet ironii.

Cz maja 07, 2015 12:41
Alus napisał(a):
Samozwańczy rzecznicy Episkopatu - gita i Johnny - prezentują zupełnie inne zdanie, niż rzecznik Episkopatu
http://www.radiozet.pl/Radio/Programy/G ... k-00002293
Nadinterpretacja, świadoma manipulacja czy niewiedza??

PS Zobaczyłeś panią prezydencką?....fajnie :D :brawo:
A to do kogo kierowane????

P.s.Wypowiedź ks. Klocha to przeszłość, dzisiaj jest 7 maja, znowu nie spojrzałas w kalendarz.

Cz maja 07, 2015 12:45
Alus napisał(a):
gita napisał(a):

Zabawna jesteś w tej zapalczywości, nie dostrzegasz nawet ironii.

A wiesz co to znaczy:ironia za ironię?

Cz maja 07, 2015 12:46

Alus napisał(a):
Wycofanie przedstawicieli Episkopatu z komisji Gowina, stanowiło zaprezentowane.

Przestań bełkotać, jak nie masz argumentów to zamilcz.

Cytuj:
Czyli obowiązek równego respektowania wszystkich przykazań Dekalogu, realizacji zapewnień w modlitwie jako i my odpuszczamy, obowiązek Będziesz miłował....bliźniego swego jak siebie samego nie wchodzi w skład nauki Kościoła.

Twoje ordynarne łgarstwa w celu obrony ukochanej Partii przed "atakiem" twojego - podobno - Kościoła zdecydowanie nie wchodzą w skład nauki Kościoła.

Cytuj:
Ale jest nią zapewne systematyczne w furii gniewu lżenie innych. :brawo:

Jezus też wyrzucał "w furii gniewu" przekupniów ze świątyni. Na twoje lżenie, kpienie i dworowanie sobie z nauczania Kościoła trzeba zareagować - choćby po to, by uświadomić ci, co twoja partyjność z tobą zrobiła (nie tylko z tobą zresztą). Partyjność demoralizuje, Alus - wszystko jedno, czy jest to partyjność peowska, pisowska czy korwinowska. Jesteś tego najlepszym dowodem - nie zauważasz nawet, kiedy zaczynasz w imię dobra Partii łżeć, lżyć, wyzywać i osądzać wszystkich, którzy się z twoją Partią nie zgadzają.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 07, 2015 12:47
Alus napisał(a):
Gita - episkopat popiera Dudę, a Brauna popiera sam Jezus.

Tutaj Alus też łże, by oczerniać każdego kandydata prócz Komorowskiego (takie jej zadanie) który publicznie szydzi z wiary katolików i z niej drwi, tak jak Alus śladem partii którą reprezentuje na forum od lat, zawsze przeciw Kościołowi i Bogu gdy zachodzi sprzeczność między jej partią.

Cz maja 07, 2015 13:15
Marud napisał(a):
Witaj quas.

Szkoda, że nasza rozmowa w wątku z in vitro została zamknięta.

Witaj Marud :)

Też żałuję że wątek o grzechu in vitro został zamknięty, w tym nasza rozmowa. Niestety mam wrażenie że katolikom, w tym na naszym forum ciężko jest przyznać że in vitro jest grzechem, jest złem i jest przeciwko Bogu. Skoro wielu nie ma odwagi nazywać tego po imieniu nie mówiąc już o przestrzeganiu i przychodzi ktoś przekonywać że in vitro grzechem nie jest, to jedynym ratunkiem jest zamknąć temat. Wtedy można uniknąć wrażenia że na katolickim forum mówi się że in vitro nie jest grzechem, bo takie wrażenie mogło by powstać kiedy wierzący nie mają odwagi nazywać tego po imieniu, a ktoś kto tak mówi byłby zagłuszany przez głosy przekonujące o bezgrzeszności in vitro. W tej opłakanej sytuacji niestety najlepszym ratunkiem jest zamknięcie tematu, a przecież nie trzeba było by tego robić gdyby wierzący, katolicy potrafili stanąć murem za prawdą wobec in vitro.
Marud napisał(a):
A tzw. konwencję antyprzemocową czytałeś czy może czytałeś liche wypociny T. Terlikowskiego o owej konwencji i z nich czerpiesz wiedzę?
Jeśli czytałeś, to wskaż mi proszę, gdzie są tam zawarte jakieś treści o walce z katolicyzmem czy rodziną?

Konwencji nie czytałem bo i nie muszę. O tym że antykatolicka Platforma przyjęła konwencję zdradziecką, przeciwko Polsce, przeciwko rodzinie, tradycji i religii, mówi nie tylko Terlikowski, ale wielu ludzi i ten głos słychać też od kapłanów. Dlatego jest to dla mnie na tyle pewne że nie muszę jej nawet czytać. Natomiast to że jest ona przeciwko Polsce, że jest zdradziecka, to jest oczywiste bez powoływania się na Terlikowskiego czy Kościół i bez czytania.

Cz maja 07, 2015 13:25
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Przestań bełkotać, jak nie masz argumentów to zamilcz. (...)Jezus też wyrzucał "w furii gniewu" przekupniów ze świątyni.

To powinno byc prawo Godwina w rozmowach katolikow.
Jak komus zaczyna brakowac argumentow zaslania sie Panem Jezusem ze swiatyni i kaze sie zamknac rozmowcy.

Kazdy kto nie potepia PO w czambul jest dla was bezkrytycznym zwolennikiem PO.
Cale szczescie, ze w Polsce ciagle mamy gity, Johnnych99 i innych quasow, ktorzy masowo wlaczaja sie w polityke, chocby i lokalny i pracuja ciezko, zeby podniesc ogolny poziom zycia i kultury wsrod rodakow i zeby wszystkim (poza PO) zylo sie lepiej. Przy nastepnych wyborach wybiora sposrod siebie najlepszego kandydata dla Polski. Pzy tych jeszcze ich bylo za malo...

Cz maja 07, 2015 13:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 68  Następna strona