Autor |
Wiadomość |
noOne
|
 Re: Herezja smoleńska
dla zaczarowanych przez media - tv&radio jest wiarygodne
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt paź 02, 2012 13:57 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
no0ne
Podałes link do stronki na której twierdzi sie, ze Benedykt XVI jest heretykiem. Jak wiec dowierzac stronce na której znajduja sie takie brednie? To odwrotność FiM, oraz NIE Urbana.
|
Wt paź 02, 2012 14:12 |
|
 |
noOne
|
to pewnie "przedruk" innej strony tu też inne opracowanie : http://www.monitor-polski.pl/nie-zbrodn ... arszawska/a z Papieżem - autor stronki troszkę przesadza.. wkleił filmek pełen manipulacji
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
Wt paź 02, 2012 14:20 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Masakra ... Cytuj: Wojskowa Prokuratura zamyka sprawę zamiany ciał ekshumowanych ofiar katastrofy smoleńskiej. Nie będzie odrębnego śledztwa ani już żadnych czynności sprawdzających, jak doszło do zamiany ciała Anny Walentynowicz i Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej. Według śledczych, wszystko jest jasne - to błąd rodzin, które źle rozpoznały ofiary katastrofy - informuje RMF FM. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.htmlTragedia dla rodzin ofiar i dla wszystkich Polaków, gdy dla dobra służb sąsiedniego kraju, zamyka się śledztwo w związku z podejrzeniem przestępstwa dokonanego na terenie tego kraju. Zamiast tego, fałszywie oskarża się rodziny ofiar. A więc od dziś, istnieją jasne poszlaki, ze nie tylko Rząd, że to także konstytucyjnie mająca być niezależna Prokuratura nie dbają zupełnie o swoją niezależność. Cytuj: Rodziny nie pomyliły się przy identyfikacji
Bliscy Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej stanowczo zaprzeczają wersji Andrzeja Seremeta i podkreślają, że rodziny z pewnością nie pomyliły się przy identyfikacji ofiar katastrofy.
- Przyczyną pierwotnej nieprawidłowej identyfikacji wspomnianych dwóch ciał ofiar katastrofy było nietrafne ich rozpoznanie przez członków rodzin - oświadczył Andrzej Seremet.
To stwierdzenie oburzyło rodziny i bliskich Anny Walentynowicz i Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej. W rozmowie z reporterami TVN24 bliscy byłej prezes fundacji „Golgota Wschodu” Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej wspominają jak wyglądał proces identyfikacji ciał ofiar katastrofy smoleńskiej.
Okazuje się, że rozpoznanie ciała Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej było możliwe dopiero po okazaniu czwartego działa. Jako pierwsze okazane zostało ciało Anny Walentynowicz, lecz bliscy Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej rozpoznali od razu, że nie jest to ich ciocia.
- My jako pierwsi rozpoznaliśmy, że to nie jest nasza ciocia, tylko pani Walentynowicz. Dla osób postronnych one były podobne z wyglądu, ale my mieliśmy pewność, że to pani Walentynowicz – Tłumaczą blisty Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej i podkreślają, że ich obserwację potwierdził syn Anny Walentynowicz.
Właściwe ciało rodzinie Walewskiej-Przyjałkowskiej pokazano dopiero jako czwarte. Rodzina, aby mieć pewność, że jest to ciało byłej prezes fundacji „Golgota Wschodu” zażądała badania DNA. Po wykonaniu badań, na drugi dzień rodzina Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej w rozmowie telefonicznej została zapewniona, że na podstawie badań DNA potwierdzono, że okazane jako czwarte ciało faktycznie jest ciałem ich bliskiej.
Obecni przy okazaniu zwłok ofiar katastrofy smoleńskiej członkowie rodziny Teresy Walewskiej-Przyjałkowskiej zwracają uwagę na jeszcze jeden istotny szczegół. Okazuje się, że gdy w Moskwie okazano im do przejrzenia rzeczy osobiste ich bliskiej, które jak zapewniano znaleziono przy jej ciele, znajdowała się tam m.in. tajemnicza obrączka. Rodzina Walewskiej-Przyjałkowskiej była przekonana, że obrączka nie należała do zmarłej. Gdy w rozmowie z synem Anny Walentynowicz bliscy byłej prezes „Golgoty Wschodu” opisali wygląd obrączki, stwierdził on, że obrączka z całą pewnością należała do legendarnej działaczki „Solidarności”. Przekazanie obrączki synowi Anny Walentynowicz zaprotokołowali Rosjanie. http://niezalezna.pl/33331-rodziny-nie- ... ntyfikacjiJeśli rodziny nie pomyliły się przy identyfikacji zwłok, a wszystkie protokoły to potwierdzają, to są 3 pytania: - dlaczego w końcu zamieniono zwłoki śp. Pań Walentynowicz i Walewskiej - Przyjałkowskiej? - jak i gdzie ta zamiana nastąpiła i kto jest za to odpowiedzialny? - dlaczego Prokuratura Wojskowa zamknęła śledztwo bez dochodzenia, za to z fałszywym oskarżeniem wobec rodzin śp. Pań Walentynowicz i Walewskiej - Przyjałkowskiej?
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Wt paź 02, 2012 18:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Rosjanie wykonali badania DNA ciał zidentyfikowanych przez rodziny jako Anna Walentynowicz i Teresa Walewska–Przyjałkowska. I już 29 kwietnia 2010 roku wiedzieli, że doszło do pomyłki! Nie poinformowali jednak o tym polskich śledczych.
Wyniki potwierdzające, że w grobie Walentynowicz spoczywa inna ofiara katastrofy smoleńskiej, Rosjanie mieli więc już w osiem dni po jej pogrzebie. Zamiast jednak alarmować Polaków, że doszło do znaczącego błędu, wyniki badań DNA tych ciał włożyli między inne papiery, które powolną, dyplomatyczną drogą miały zostać przekazane przed rosyjską prokuraturę polskim śledczym
Choć Polacy dopominali się o jak najszybsze przekazanie wszelkich dokumentów związanych z oględzinami i "sekcjami" zwłok, dokumenty potwierdzające, że ciało Anny Walentynowicz zostało pomylone, trafiły do Warszawy dopiero... 4 maja tego roku! Prokuratura dopiero po ich przetłumaczeniu powzięła decyzję o ekshumowaniu ciał, które zostały pomylone.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,38126,title ... omosc.htmlTak więc rodziny NIE ROZPOZNAŁY ciał...skoro zwróciły sie z prosba o badania DNA. Ruscy najwyraźniej ich okłamali z badaniami, bo już na drugi dzień telefonicznie zapewnili o wynikach....a gdy badania w końcu zostały zrobione to ukryli dokumentacje o pomyłce. Winni sa więc Ruscy....ale rodziny tez nie moga kategorycznie stwierdzic, ze rozpoznały ciała...bo NIE ROZPOZNAŁY.
|
Wt paź 02, 2012 19:50 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
homo napisał(a): Masakra ... To tradycyjna zagrywka tej władzy: w celu odsunięcia odpowiedzialności od siebie, zwalić ją na "zwykłych ludzi", w tym przypadku - rodziny ofiar. SweetChild napisał(a): To Twoja teoria, której ja nie podzielam (tzn. "teorii usłużnych mediów").
To nie teoria, tylko fakty. Cytuj: Podobno jak już człowieka nic nie zaskakuje, to pora umierać A kiedy człowieka cały czas wszystko zaskakuje, to powinien się zastanowić nad własną umiejętnością kojarzenia i łączenia faktów. Cytuj: Pisowcy popadli w istny obłęd po tej katastrofie Nic podobnego. Mówienie o "obłędzie" służy jedynie odsuwaniu od siebie konieczności przyjęcia do wiadomości tego, co się działo. Reakcje pisowców były ostre, ale w obliczu tego, co się działo, zupełnie normalne - sytuacja też była "ostra", katastrofa też była "ostra". To, że wam urządzono pranie mózgu do tego stopnia, że niektórzy z was nie widzieli żadnej różnicy rangi między katastrofą smoleńską a kongresem PO, to już wasz i wyłącznie wasz (olbrzymi) problem. Z tego właśnie trzeba was "obudzić". Dobrze, że z faktami można dyskutować tylko przez jakiś czas. Rosji było na rękę to, że stojący po stronie PO przestali reagować jak normalni ludzie. Cytuj: Brzydkie zagranie, ale czego innego spodziewać się po oficerze KGB  Oczywiście, tego można, ale niczego gorszego absolutnie nie można.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz paź 04, 2012 10:30 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Pisowcy popadli w istny obłęd po tej katastrofie Nic podobnego. Mówienie o "obłędzie" służy jedynie odsuwaniu od siebie konieczności przyjęcia do wiadomości tego, co się działo. Ależ właśnie tak. Tylko że to nie był żaden "obłęd", tylko dokładnie zaplanowana operacja mająca na celu "upisowienie" całej Polski za pomocą moralnego terroru ("nie wierzysz w zamach na prezydenta miliardolecia, to nie jesteś Polakiem, tylko agentem, ubekiem, esbecką mordą, lemingiem, i osobą o pokroju oficerów WSI"). Jak wszystkie inne intrygi PiS, także to knucie skończyło się niepowodzeniem z powodu kompletnego wyalienowania PiSu z Polski i polskości i kompletnej nieznajomości narodu, którym PiS chce rządzić. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz paź 04, 2012 11:35 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
pilaster napisał(a): dokładnie zaplanowana operacja mająca na celu "upisowienie" całej Polski za pomocą moralnego terroru Ha ha ha ha ha ha ha ha MARIEL, to się nadaje do złotych myśli forum 
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Cz paź 04, 2012 11:58 |
|
 |
Johnny99
|
Większość tego, co pisze pilaster o polityce, nadaje się do złotych myśli forum. Niestety, bo poza tym to taki inteligentny facet jest.. 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz paź 04, 2012 13:22 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Podobno jak już człowieka nic nie zaskakuje, to pora umierać A kiedy człowieka cały czas wszystko zaskakuje, to powinien się zastanowić nad własną umiejętnością kojarzenia i łączenia faktów. Zgoda Johnny99 napisał(a): Rosji było na rękę to, że stojący po stronie PO przestali reagować jak normalni ludzie. Jeśli Twoje "podwójne standardy" (domniemanie winy w stosunku do władzy) mają być normą, to ja akurat nie bardzo mogłem przestać "normalnie" reagować Johnny99 napisał(a): Oczywiście, tego można, ale niczego gorszego absolutnie nie można. Można, ale na wszystko trzeba mieć dowody.
|
Cz paź 04, 2012 13:50 |
|
 |
Johnny99
|
SweetChild napisał(a): Jeśli Twoje "podwójne standardy" (domniemanie winy w stosunku do władzy) Chyba o czym innym teraz mówimy? Ale skoro już do tego wracasz, to zastanawia mnie, skąd u was ten lęk przed takimi właśnie podwójnymi standardami? Nie chcecie sprawiać władzy przykrości, czy jak? Biedna władza, to brzydko ją traktować niesprawiedliwie? O co wam chodzi? Cytuj: Można, ale na wszystko trzeba mieć dowody. Na to, żeby się "spodziewać możliwości" trzeba mieć dowody? Trzeba mieć dowody na to, że pedofil po wyjściu na wolność może zaatakować ponownie - a jak się ich nie ma, to nie można nawet wziąć pod uwagę, że istnieje taka możliwość?
|
Cz paź 04, 2012 13:55 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Cytuj: na wszystko trzeba mieć dowody. Zachęcałbym do zbierania dowodów na: - przekopanie ziemi smoleńskiej metr do dołu, - harmonijną pracę polskich i rosyjskich patologów nad sekcjami zwłok poległych w katastrofie smoleńskiej, - podchodzenie do lądowania przez Tupolewa 4 razy, - stwierdzenie dowódcy załogi samolotu, że jak nie wylądują to ... ich zabije, - przejęcie dowodzenia samolotu przez generała Błasika, - pancerne właściwości brzozy smoleńskiej, - samolot i jego blisko 100 pasażerów rozbijają się na drobne kawałki w wyniku zderzenia z brzozą. Te i wiele innych dowodów będzie bardzo potrzebne gdy rozpocznie się wreszcie śledztwo w sprawie ustaleń przyczyn katastrofy smoleńskiej i przyczyn nienormalnego zachowania się rządu, poszczególnych ministrów, państwowych służb i prokuratury - po katastrofie.
|
Cz paź 04, 2012 14:04 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Chyba o czym innym teraz mówimy? Ale to jest przyczyna, czyli "domniemanie winy" kontra "domniemanie niewinności". Johnny99 napisał(a): Ale skoro już do tego wracasz, to zastanawia mnie, skąd u was ten lęk przed takimi właśnie podwójnymi standardami? Nie chcecie sprawiać władzy przykrości, czy jak? Biedna władza, to brzydko ją traktować niesprawiedliwie? O co wam chodzi? O zachowanie cywilizowanych standardów i niesabotowanie własnego państwa. Johnny99 napisał(a): Na to, żeby się "spodziewać możliwości" trzeba mieć dowody? Trzeba mieć dowody na to, że pedofil po wyjściu na wolność może zaatakować ponownie - a jak się ich nie ma, to nie można nawet wziąć pod uwagę, że istnieje taka możliwość? OK, przyznaję, nieszczęśliwy skrót myślowy. Na oskarżenia (np. "X ma krew na rękach") trzeba mieć dowody.
|
Cz paź 04, 2012 14:13 |
|
 |
Johnny99
|
SweetChild napisał(a): Ale to jest przyczyna, czyli "domniemanie winy" kontra "domniemanie niewinności". Chyba się zgubiłem.. Cytuj: O zachowanie cywilizowanych standardów i niesabotowanie własnego państwa. Na litość Boską, Polska nie równa się PO! Jak rozumiem, problemu "sabotowania własnego państwa" nie było za rządów PiS? W ogóle? Ani ani? Moim zdaniem, patrzenie władzy na ręce należy właśnie do cywilizowanych standardów. A więc to raczej wy ich nie zachowywaliście, do ostatniej chwili broniąc jej pełnej nieskazitelności. Cytuj: OK, przyznaję, nieszczęśliwy skrót myślowy. Na oskarżenia (np. "X ma krew na rękach") trzeba mieć dowody. Ale przecież nie mamy do czynienia z postępowaniem sądowym. Zwykły obywatel może jedynie kojarzyć fakty.
|
Cz paź 04, 2012 14:27 |
|
 |
SweetChild
|
Johnny99 napisał(a): Na litość Boską, Polska nie równa się PO!
Jak rozumiem, problemu "sabotowania własnego państwa" nie było za rządów PiS? W ogóle? Ani ani?
Moim zdaniem, patrzenie władzy na ręce należy właśnie do cywilizowanych standardów. A więc to raczej wy ich nie zachowywaliście, do ostatniej chwili broniąc jej pełnej nieskazitelności. Od patrzenia władzy ba ręce w cywilizowanych państwach jest opozycja. I bardzo dobrze, że władzy patrzy się na ręce, to jest siła demokracji. Problem pojawia się wówczas, gdy patrzenie władzy na ręce staje się obsesją i traci się szerszy horyzont spojrzenia. Za PiS to władza dokonywała sabotażu własnego państwa (niszczenie III RP, walka z Układem czy Szarą Siecią, którą tworzyli wszyscy będący w opozycji do PiS-SO-LPR). Johnny99 napisał(a): Ale przecież nie mamy do czynienia z postępowaniem sądowym. Zwykły obywatel może jedynie kojarzyć fakty. Może, ale niech nie czyni z tych skojarzeń faktu.
|
Cz paź 04, 2012 14:57 |
|
|
|