Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 14:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 71  Następna strona
 PiS - Populizm i Socjalizm 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS - Populizm i Socjalizm
No wlasnie: "projekt Marcinkiewicz" byl PiSowska metoda na rzadzenie przez PiS. Czego w tym Johnny99 nie rozumie?

Wt kwi 22, 2014 15:17

Cytuj:
Bo w PiS jest diametralnie inaczej :D

Oczywiście, że nie jest. Jest dokładnie tak samo jak w PO :). Tylko irytujące potrafią być opinie sympatyków PO, według których to tylko PiS jest partią wodzowską.

Wt kwi 22, 2014 16:07

Kael napisał(a):
No wlasnie: "projekt Marcinkiewicz" byl PiSowska metoda na rzadzenie przez PiS. Czego w tym Johnny99 nie rozumie?

Nie - to był projekt "Lech Kaczyński na prezydenta" ;)

Bozydar napisał(a):
Oczywiście, że nie jest. Jest dokładnie tak samo jak w PO :).

Jeśli pominąć, że PiS jednak się zdobył na to, by choć przez chwilę premierem był ktoś inny niż Kaczyński - w ciągu dwóch lat. PO w ciągu 7 lat nawet na to się nie zdobyła :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt kwi 22, 2014 18:04
A Tusk kiedys obiecywal, ze nie bedzie premierem?

Wt kwi 22, 2014 19:40

PiS "zdobył" się na to, by premierem został Marcinkiewicz, po publicznej obietnicy , że gdy L zostanie prezydentem, J nie będzie premierem...
Potrzebny był czasowy bufor, by elektorat choć trochę o tym zapomniał.
Nie chcieli tak od razu w średniej wielkości kraju europejskim wprowadzać standardu z republiki bananowej.

Śr kwi 23, 2014 7:54

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
Kaczyński wygrał, bo zagłosował na niego elektorat Leppera i częsciowo Borowskiego mianowanie premiera nie miało tu żadnego wpływu. Wyniki drugiej tury były znane z góry.

Jednak w PiS wielu wyrażało wątpliwości co do tego, czy Kaczyńskiemu uda się zdobyć wystarczająco wielu wyborców, jeżeli Jarosław zostanie premierem - i dlatego uruchomiono "projekt Marcinkiewicz" :-D

Oczywiście było zupełnie inaczej. LK miał po pierwszej turze zwycięstwo w kieszeni, bo przecież było pewne że elektorat Leppera na Tuska nie zagłosuje, a Borowskiego się co najmniej podzieli. I nie miało tu znaczenia kto jest pisowskim premierem.

Marcinkiewicz był potrzebny Kaczyńskiemu do przerzucenia na PO odpowiedzialności za fiasko POPISu. I do niczego więcej. :roll:

Cytuj:
Cytuj:
Przeciwnie, właśnie to napisał. Obóz niepodległościowy (PIS), kontra zdrajcy (wszyscy pozostali)

No to w takim razie pilaster ostatecznie przyznaje, że część PiS stanowią także liberałowie gospodarczy :-D

Oczywiście że nie. To według PIS liberałowie mają zapomniec o swoim liberalizmie i zagłosowac na PIS, tj na obóz niepodległościowy, jeżeli nie chcą być uznani za zdrajców. Powtórnie mamy do czynienia z kolosalną rozieżnością pomiędzy rzeczywistością, a tym co PIS uważa za rzeczywistość. Ale do tego wszyscy już się chyba przyzwyczaili.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr kwi 23, 2014 10:04

Lemingi to milutkie zwierzątka. Bardzo cenią sobie stado. A za wodzem pójdą w ogień. I w tym ich siłą. A właściwie siłą ich wodzów. I lemingi przyłączając się do poszczególnych stad kierują się przymiotami wodza. Jedni wybierają uśmiechniętego i przystojnego kłamcę i oszusta - on doskonale pokazuje świetlaną drogę ku przyszłości. Inny przyłączają się do uczciwego, ale zupełnie niemedialnego idealisty, który obiecuje kamienistą trudną drogę lecz nikomu nie gwarantuje osiągnięcia celu. Trzecia grupa wybiera profesjonalnego cynicznego bandziora, który gwarantuje swoim udział w podziale łupów. Kolejni dążą za pajacem, który wprawdzie nie obiecuje niczego, ale przyzwala na zabawę, tu i teraz. I są jeszcze dziwacy, którzy myślą, wierzą, marzą. Oni zastanawiają się nad wyborem mniejszego zła. Jeśli nie zostaną zadziobani, to wybiorą ...

Cz kwi 24, 2014 10:51

pilaster napisał(a):
Oczywiście było zupełnie inaczej. LK miał po pierwszej turze zwycięstwo w kieszeni, bo przecież było pewne że elektorat Leppera na Tuska nie zagłosuje, a Borowskiego się co najmniej podzieli. I nie miało tu znaczenia kto jest pisowskim premierem.

Mógł nie zagłosować i na Tuska, i na Kaczyńskiego, zwłaszcza, że był to elektorat raczej niechętny światkowi politycznemu :roll: Z kolei na Marka Borowskiego trudno było liczyć, zwłaszcza, że przecież poparł on w drugiej turze Tuska. A przecież trzeba też było mieć w pamięci, że byłby to pierwszy przypadek, w którym zwycięzcy I tury nie udałoby się wygrać także drugiej tury. Może więc dla pilastra Lech Kaczyński "miał zwycięstwo w kieszeni", ale na pewno nie dla PiS :roll:

Cytuj:
Oczywiście że nie. To według PIS liberałowie mają zapomniec o swoim liberalizmie i zagłosowac na PIS, tj na obóz niepodległościowy, jeżeli nie chcą być uznani za zdrajców.

Być może, ale Czarnecki niczego takiego nie napisał :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz kwi 24, 2014 12:09

Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):

Mógł nie zagłosować i na Tuska, i na Kaczyńskiego, zwłaszcza, że był to elektorat raczej niechętny światkowi politycznemu :roll:

I ta decyzja zależała od tego kto z PIS jest premierem? Oczywiscie że nie zależała. Zależała tylko od tego jak mocno LK zaznaczy, ze dla "bogatych i wpływowych" nie ma w Polsce miejsca.

Cytuj:
Z kolei na Marka Borowskiego trudno było liczyć, zwłaszcza, że przecież poparł on w drugiej turze Tuska.

Ale jego elektorat nie poparł. :) (a przynajmniej nie w całości). I znów nie zależało to od tego, czy premierem jest JK, czy Marcinkiewicz.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz kwi 24, 2014 13:50
Pilaster! Polecam mój komentarz w wątku:Idziemy na wybory, a w nim link do Alternatywy dla Platformy i PSL - czyli Prawo i Sprawiedliwość.

Cz maja 01, 2014 9:17
To ja skorzystam z okazji i zapytam konkretnie @gite.
@pilaster omawia tu dokladnie program PiSu.
Czy @gita, jako 100% zwolenniczka PiSu moglaby wymienic w kilku punktach, co konkretnie w programie PiSu jej sie tak podoba, ze uwaza, ze tylko PiS jest dobry dla Polski?

Cz maja 01, 2014 10:03
Kael napisał(a):
To ja skorzystam z okazji i zapytam konkretnie @gite.
@pilaster omawia tu dokladnie program PiSu.
Czy @gita, jako 100% zwolenniczka PiSu moglaby wymienic w kilku punktach, co konkretnie w programie PiSu jej sie tak podoba, ze uwaza, ze tylko PiS jest dobry dla Polski?

Konkretnie cały program, który w internecie jest dostępny, a więc nie będę przytaczała całego programu.

Cz maja 01, 2014 10:16
Ale co najbardziej? Chyba nie boisz sie przyznac do swoich pogladow?

Cz maja 01, 2014 10:32
Kael napisał(a):
Ale co najbardziej? Chyba nie boisz sie przyznac do swoich pogladow?

Do moich poglądów??? A co wspólnego mają moje poglądu do najlepszego punktu programu Prawa i Sprawiedliwości??? :o

Cz maja 01, 2014 10:37
No przeciez wybierasz partie za to, ze jej program zgadza sie z twoimi pogladami?
Masz jakies inne powody?

Cz maja 01, 2014 11:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1062 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 71  Następna strona