Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 9:57

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Kael napisał(a):
Kazdy kto nie potepia PO w czambul jest dla was bezkrytycznym zwolennikiem PO.

Ty Kael razem z Alus nie zaliczacie się do tych ludzi. W czambuł to Wy zawsze bronicie i wspieracie swoją partię i jesteście gotowe oczerniać Kościół i katolików, ale nigdy waszej antykatolickiej Platformy, nawet kiedy wprowadza prawa przeciwko Bogu i szerzy grzech.

Cz maja 07, 2015 13:56
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Wycofanie przedstawicieli Episkopatu z komisji Gowina, stanowiło zaprezentowane.

Przestań bełkotać, jak nie masz argumentów to zamilcz.

Cytuj:
Czyli obowiązek równego respektowania wszystkich przykazań Dekalogu, realizacji zapewnień w modlitwie jako i my odpuszczamy, obowiązek Będziesz miłował....bliźniego swego jak siebie samego nie wchodzi w skład nauki Kościoła.

Twoje ordynarne łgarstwa w celu obrony ukochanej Partii przed "atakiem" twojego - podobno - Kościoła zdecydowanie nie wchodzą w skład nauki Kościoła.

Cytuj:
Ale jest nią zapewne systematyczne w furii gniewu lżenie innych. :brawo:

Jezus też wyrzucał "w furii gniewu" przekupniów ze świątyni. Na twoje lżenie, kpienie i dworowanie sobie z nauczania Kościoła trzeba zareagować - choćby po to, by uświadomić ci, co twoja partyjność z tobą zrobiła (nie tylko z tobą zresztą). Partyjność demoralizuje, Alus - wszystko jedno, czy jest to partyjność peowska, pisowska czy korwinowska. Jesteś tego najlepszym dowodem - nie zauważasz nawet, kiedy zaczynasz w imię dobra Partii łżeć, lżyć, wyzywać i osądzać wszystkich, którzy się z twoją Partią nie zgadzają.

Dworują z Kościoła ludzi, którzy dla swoich osobistych korzyści , czy fanatycznych poglądów, wybierają sobie z całości pojedyncze segmenty, resztę olewając
Tacy świecie sie oburzają na in vitro, gender, pozostałe dla nich sa nie istotne.
Choćby te o konieczności wybaczania, bo tylko "Jezus też wyrzucał".....a niekumaty ksiądz postrzega inaczej nie zapominając o JezusowymOjcze przebacz im...
http://zapytaj.wiara.pl/pytanie/pokaz/a9a8e
Co smutne to lżenie uznają jako cnoty chrześcijańskie stosowane w "obronie Kościoła" :diabel:

Cz maja 07, 2015 14:05

Alus napisał(a):
...
Tacy świecie sie oburzają na in vitro, gender, pozostałe dla nich sa nie istotne.
Choćby te o konieczności wybaczania, bo tylko "Jezus też wyrzucał".....a niekumaty ksiądz postrzega inaczej nie zapominając o JezusowymOjcze przebacz im...
...

"Ojcze przebacz im..." nie oznacza akceptacji "in vitro, gender, pozostałe dla nich sa nie istotne".
"Ojcze przebacz im..." dotyczy czynów przeszłych i uznanych za błąd. Stałe trwanie w błędzie, nie jest przebaczane. Oczywiście można (i trzeba) się modlić o to. Ale warunkiem przebaczenia jest uznanie własnej winy, jakaś skrucha.

Jaką wartość ma przekonywanie wszystkich, że jestem Murzynem, skoro wyglądam na Europejczyka i nie posiadam żadnych przodków z Afryki?
Uważam, że oburzenie na in vitro, gender, aborcję jest słuszne. A popieranie legislacji ułatwiającej taki proceder jest trwaniem w grzechu. Piszę o sobie, o swoim odczuciu. Z Panem Bogiem nie konsultowałem, ani nie wypowiadam się za Niego.

I jeszcze jedno, jestem przekonany, że po to aby ujrzeć sprawy w miarę obiektywnie, trzeba zachować dystans. Także do siebie. W ocenianiu czynów innych ludzi staram się stosować dokładnie te same kryteria, których używam w stosunku do samego siebie. Nieco tylko łagodzę swoje oczekiwania od innych, gdyż uważam, że nie mam prawa oczekiwać od innych więcej, ani nawet tyle samo, co od samego siebie.

Cz maja 07, 2015 14:21
Koścół respektuje słuszną autonomię porządku demokratycznego i nie ma tytułu do opowiadania sie za takim albo innym rozwiązaniem instytucjonalnym czy konstytucyjnym, Encyklika Centesimus annus,
Kościół proponuje, niczego nie narzuca, szanuje ludzi i kultury, zatrzymuje się przed sanktuarium sumienia, Encyklika Redemptoris missio.
Przebaczenie ukazuje, że ponad wszelkimi "rachunkami" zasług i krzywd, właściwymi dla sprawiedliwości, istniej miłość, która oznacza afirmację człowieka jako takiego.
Powinniśmy zawsze przebaczać, pamiętając, że my sami potrzebujemy przebaczenia.

Ot jak zapalczywie walczył z Kościołem święty papież.

Cytuj:
Uważam, że oburzenie na in vitro, gender, aborcję jest słuszne. A popieranie legislacji ułatwiającej taki proceder jest trwaniem w grzechu. Piszę o sobie, o swoim odczuciu. Z Panem Bogiem nie konsultowałem, ani nie wypowiadam się za Niego.

Oburzenie nie skutkuje odrzuceniem człowieka.
Zapewne wszyscy oburzeni są zachowaniem, czynami byłego abp Wesołowskiego, ale jak rzeczywistość Vatykanu wskazuje nikt go nie odrzucił.
I zapewni nikt z hierarchów nie konsultował to stanowisko z Bogiem.
Nikt z GN po wypowiedzi sp L. Kaczyńskiego w sprawie ustawy aborcyjnej, nie odrzucił wtedy kandydata na prezydenta.

Cytuj:
I jeszcze jedno, jestem przekonany, że po to aby ujrzeć sprawy w miarę obiektywnie, trzeba zachować dystans. Także do siebie. W ocenianiu czynów innych ludzi staram się stosować dokładnie te same kryteria, których używam w stosunku do samego siebie. Nieco tylko łagodzę swoje oczekiwania od innych, gdyż uważam, że nie mam prawa oczekiwać od innych więcej, ani nawet tyle samo, co od samego siebie.

Tylko dystans, nie ferrować wyroków o wierze, zbawieniu czy potępieniu kogokolwiek..
I nie przemawiać także w imieniu Episkopatu, skoro uprawniony do tego jest jedynie rzecznik.

Cz maja 07, 2015 14:33

Alus napisał(a):
...

Oczom nie wierzę. Chyba, że nie zrozumiałem. JPII walczył z Kościołem? Czy Jan XXIII? Wg. mnie, oni kierowali Kościołem. Wierzę, że z nadania boskiego.

Alus napisał(a):
...
Oburzenie nie skutkuje odrzuceniem człowieka.
Zapewne wszyscy oburzeni są zachowaniem, czynami byłego abp Wesołowskiego, ale jak rzeczywistość Vatykanu wskazuje nikt go nie odrzucił.
...

A któż i kogo odrzuca? Jeśli ja, to się ukorzę. Podaj jeno przykład. Nie chcę tkwić w grzechu.

Alus napisał(a):
...
Tylko dystans, nie ferrować wyroków o wierze, zbawieniu czy potępieniu kogokolwiek..
I nie przemawiać także w imieniu Episkopatu, skoro uprawniony do tego jest jedynie rzecznik.

A któż tak czyni? Jeśli to ja, to deklaruję, że gdy podasz przykład, uczynię wiele, aby się zmienić.

Lub wyjaśnię intencje wzgl. znaczenie wypowiedzi.

Cz maja 07, 2015 15:00
Cytuj:
Oczom nie wierzę. Chyba, że nie zrozumiałem. JPII walczył z Kościołem? Czy Jan XXIII? Wg. mnie, oni kierowali Kościołem. Wierzę, że z nadania boskiego.

źle zrozumiałeś mój sarkazm skierowany wobec wypowiedzi poprzedników..

Cz maja 07, 2015 15:05

Czy to prawda , ze redakcja Gościa ocenzurowała dzisiejszą wypowiedź księdza Jaklewicza na temat Komorowskiego?

Cz maja 07, 2015 16:07
quas napisał(a):
Kael napisał(a):

Ty Kael razem z Alus nie zaliczacie się do tych ludzi. W czambuł to Wy zawsze bronicie i wspieracie swoją partię i jesteście gotowe oczerniać Kościół i katolików, ale nigdy waszej antykatolickiej Platformy, nawet kiedy wprowadza prawa przeciwko Bogu i szerzy grzech.

Klamca i oszczerca quas nigdy nie zacytowal takich moich jednostronnych wypowiedzi.

Nie watpie, ze jestes swiecie przekonany,ze z czystym sumieniem przystapisz w niedziele badz nawet dzis do Komunii sw? Otorz informuje ciebie, ze masz grzech ciezki przeciw osmemu przykazaniu i jestes w tym zatwardzialym grzesznikiem. Pisze to, bo nalezy napoimnac brata, ktory grzeszy.

Cz maja 07, 2015 16:11

Kael napisał(a):
Jak komus zaczyna brakowac argumentow zaslania sie Panem Jezusem ze swiatyni i kaze sie zamknac rozmowcy.

Alus zasłania się Jezusem w co drugim poście. Bo nie ma i nigdy nie miała żadnych argumentów, poza nienawiścią.

Cytuj:

Bzdura. Wcale nie twierdzę, że jesteście "bezkrytycznymi" zwolenniczkami. Twierdzę jedynie, że w każdym wypadku, gdy zachodzi konflikt między wartościami katolickimi a aktualnym interesem politycznym PO, stajecie po stronie PO.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 07, 2015 16:15
Alus napisał(a):
Koścół respektuje słuszną autonomię porządku demokratycznego i nie ma tytułu do opowiadania sie za takim albo innym rozwiązaniem instytucjonalnym czy konstytucyjnym, Encyklika Centesimus annus,
Kościół proponuje, niczego nie narzuca, szanuje ludzi i kultury, zatrzymuje się przed sanktuarium sumienia, Encyklika Redemptoris missio.

Jako że in vitro jest złem, jest grzechem, jest przeciwko Bogu, Kościół o tym mówi i to jest też jego powinność. Ale przecież Ty dla Platformy jawnie odrzucasz Kościół od dawna wobec in vitro i stajesz przeciwko Kościołowi i Bogu, więc po co powołujesz się na Kościół kiedy dla partii go odrzucasz i stajesz przeciwko.
Twoje atakowanie Kościoła wynika więc z tego że Kościół zdradzasz dla partii.
W tej partyjnej zdradzie Kościoła i zaślepieniu interesem partyjnym wytykasz narzucanie, jakby to robił Kościół z którym walczysz. Ale to Twoja partia antykatolicka Platforma narzuciła Polakom płacenie haraczu na wasze i koncernów którym służycie szatańskie in vitro.
Alus napisał(a):
Przebaczenie ukazuje, że ponad wszelkimi "rachunkami" zasług i krzywd, właściwymi dla sprawiedliwości, istniej miłość, która oznacza afirmację człowieka jako takiego.
Powinniśmy zawsze przebaczać, pamiętając, że my sami potrzebujemy przebaczenia.

Alus, czy apelujesz aby inni wybaczyli Ci jawną zdradę Kościoła dla interesów partyjnych Platformy, to że musisz popierać in vitro i inne bezbożności wspierane przez Platformę, a przy tym gorszyć innych poprzez zapieranie się jakie to katolickie dla Ciebie i dla innych też może być ??
Kael napisał(a):
quas napisał(a):
Kael napisał(a):

Klamca i oszczerca quas nigdy nie zacytowal takich moich jednostronnych wypowiedzi.

Nie watpie, ze jestes swiecie przekonany,ze z czystym sumieniem przystapisz w niedziele badz nawet dzis do Komunii sw? Otorz informuje ciebie, ze masz grzech ciezki przeciw osmemu przykazaniu i jestes w tym zatwardzialym grzesznikiem. Pisze to, bo nalezy napoimnac brata, ktory grzeszy.

Owszem cytowałem, odnosiłem się wielokrotnie i na Twoje życzenie możemy do tego wrócić. Ostatnio tego zaniechaliśmy nie z mojej strony, ale z Twojej, a ja przystałem.

Cz maja 07, 2015 16:21
Cytuj:
Alus zasłania się Jezusem w co drugim poście. Bo nie ma i nigdy nie miała żadnych argumentów, poza nienawiścią.

Prawy katolik szkalować o lżenie, o nienawiści, winien pomny odpowiedzialności za słowo, wskazać konkretnie cytując moje wypowiedzi kogo nienawidzę.
Ateistom stale okazujesz pogardę, wierzący nie podzielający twych jedynie słusznych poglądów, to łgarze i nienawistnicy.......żal Kościoła, który ma takich "obrońców", na dodatek stawiających sie w pozycji rzeczników Episkopatu :(

Cytuj:
Bzdura. Wcale nie twierdzę, że jesteście "bezkrytycznymi" zwolenniczkami. Twierdzę jedynie, że w każdym wypadku, gdy zachodzi konflikt między wartościami katolickimi a aktualnym interesem politycznym PO, stajecie po stronie PO.

Orzekł ten, który zupełnie nie zwolennikiem "jedynej katolickiej partii. ale zaciekle broni tą partie do krwi ostatniej.

Cz maja 07, 2015 17:17
@quas mnie in vitro nie dotyczy Ciebie i twojej zony, moze jeszcze...

Ale jezeli uwazasz, ze ja bronie in vitro, bo chce ustawy, ktora wreszcue ograniczy to co jest teraz, to nie mamy o czym rozmawiac. Widac jezyk polski nie jest dla ciebie zrozumialy.

A jezeli cytowales, to prosze o link takiego cytatu. Moze byc pw.

Cz maja 07, 2015 18:21

Jesli debata kandydatow przypominała program ,,Jeden z 10:to dzisiejsza rozmowa z Dudą była,, Przesłuchaniem"a roli przesłuchujacyh oficerów rzucono majwieksze szable TVN Pochanke Rymanowski no i Stokrotka:)

Cz maja 07, 2015 19:29

Gdyby dziadzia Komorowskiego wzieli w obroty np redaktorzy;Semka Lisicki, Stankiewicz......
chciałabym zobaczyc jak odpowiada na pytania"
Wsi
Fundacja Pro Civi
Objecie włądzy po smoleńsku
................................
wtedy byłoby ,,sprawiedliwie"

Cz maja 07, 2015 19:33
Moderator

W teleturnieju widać było, że dla Andrzeja Dudy wydano najwięcej kasy na PR. Był wszystkiego perfekcyjnie wyuczony. Przez to nawet nie można było wyrobić sobie zdania, jakie on ma poglądy na cokolwiek. Ani czy w ogóle ma jakieś.

Poza tym zaczął od stwierdzenia, iż głęboko wierzy, że wygra wybory. Oba wyjaśnienia, dlaczego mógł tak powiedzieć, są dla niego bardzo niedobre. Albo bowiem ma problemy z rozumowaniem, albo de facto powiedział: "Dzień dobry, kłamię w żywe oczy i nawet nie mrugnę".

I nie, żeby Komorowski mi odpowiadał. Teraz to jest już jasne, że nawet do grilla się nie nadaje.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz maja 07, 2015 19:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 68  Następna strona