Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Dobrym zwyczajem jest traktowanie ludzi jak równych sobie.
Dowodem takiej postawy jest rozmowa.
A takiej ze strony Dudy brakło, przy tym zdanie - Ze mną na ten temat pani premier w ogóle nie rozmawiała, nic nie było uzgodnione
http://info.wiara.pl/doc/2809557.Duda-n ... o-szczycie
Pytanie zasadnicze - kiedy Duda dał szansę p. premier porozmawiania.....

Przez cały czas swojego urzędowania.
Wystarczyłoby, aby jako premier oficjalnie wyraziła chęć spotkania z prezydentem.
Jednak kończyło się z jej strony tylko na wrzutkach medialnych i kobiecych łzach, że prezydent ją ignoruje.
To tak jakbyś w pracy trąbiła, że chcesz iść na urlop a potem płakała, że szef ci go nie udzielił.
A pewnie wystarczyło złożyć wniosek urlopowy, zamiast o urlopie gadać do koleżanek.

Wiecie, że ci, którzy, uchodzą za władców narodów, uciskają je, a ich wielcy dają im odczuć swoją władze.
Nie tak będzie między wami.
Lecz kto by między wami chciał się stać wielkim, niech będzie sługą waszym
A kto by chciał być pierwszym między wami, niech będzie niewolnikiem wszystkich
(Mk 19,42-33)
Śp. L. Kaczyński, B. Komorowski nie potrzebowali pisemnej prośby, aby po zaprzysiężeniu spotkać się z liderami partii opozycyjnych.......

Wt lis 10, 2015 13:32

Alus napisał(a):
Obiecałam, tylko gdy dowiedziesz, że pismo z dn 15 lipca nie dotarło do kancelarii prezydenta.

Gadał dziad do obrazu.. pismo z 15 lipca jest w tej sprawie bez znaczenia. Kolejny raz to tłumaczę.

Cytuj:
Tak właśnie obrońcy Kościoła traktują nie podzielających ich jedynie słusznego zdania wieprze......

Miej pretensje do Jezusa, to jego słowa.

Cytuj:
Śp. L. Kaczyński, B. Komorowski nie potrzebowali pisemnej prośby, aby po zaprzysiężeniu spotkać się z liderami partii opozycyjnych.......

Przecież Duda spotkał się po zaprzysiężeniu z liderem partii opozycyjnej :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 10, 2015 13:34
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Obiecałam, tylko gdy dowiedziesz, że pismo z dn 15 lipca nie dotarło do kancelarii prezydenta.

Gadał dziad do obrazu.. pismo z 15 lipca jest w tej sprawie bez znaczenia. Kolejny raz to tłumaczę.[/quote
Bo tak uznał Johnny, a szczyt 12 listopada po południu to tylko przypadkowy zbieg okoliczności

Cytuj:
Tak właśnie obrońcy Kościoła traktują nie podzielających ich jedynie słusznego zdania wieprze......

Miej pretensje do Jezusa, to jego słowa.

Którą postać z biblijną imiennie nazwał tak Jezus???
Czy aby nie osądzających, którzy już na tym forum przepraszali i deklarowali WSTYDZĘ SIĘ TEGO.

Cytuj:

Cytuj:
Przecież Duda spotkał się po zaprzysiężeniu z liderem partii opozycyjnej :-D

Tak w pałacu prezydenckim, przy kawie, całkiem podobnie jak jego poprzednicy....

Wt lis 10, 2015 13:43

Alus napisał(a):
Bo tak uznał Johnny, a szczyt 12 listopada po południu to tylko przypadkowy zbieg okoliczności

Nie, to pomysł Tuska obwieszczony w Internecie 3 listopada późnym popołudniem. Dlatego właśnie pismo z 15 lipca nie ma znaczenia w tej sprawie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt lis 10, 2015 14:07

Ten wredny Tusk.
Wszystko robi na złość naszemu wspaniałemu Panu Prezydentowi.

Wt lis 10, 2015 15:16
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nie, to pomysł Tuska obwieszczony w Internecie 3 listopada późnym popołudniem. Dlatego właśnie pismo z 15 lipca nie ma znaczenia w tej sprawie.

Bo pismo z lipca nie było skierowane do tych samych państw członkowskich UE.

Wt lis 10, 2015 15:17

Gadał dziad do obrazu.. pismo z 15 lipca jest w tej sprawie bez znaczenia. Kolejny raz to tłumaczę.

Wt lis 10, 2015 15:31
Johnny99 napisał(a):

Twoje zdanie, ja mam inne.
Żyjemy - jak na razie - w wolnym kraju i podobnie jak Wojtek mogę sie różnic oceną zdarzeń
https://www.youtube.com/watch?v=KgInqljBwP4

Wt lis 10, 2015 15:59

Szczyt na Malcie będzie 11-12 listopada , ustalając go Tusk zapomniał że 11 listopada to święto narodowe Polski.
Dobrze że na tym szczycie nie będzie Kopacz ani Dudy, nie będą nam jakieś kity wciskać w sprawie unii afrykańskiej.

Wt lis 10, 2015 19:51
akacja napisał(a):
Szczyt na Malcie będzie 11-12 listopada , ustalając go Tusk zapomniał że 11 listopada to święto narodowe Polski.
Dobrze że na tym szczycie nie będzie Kopacz ani Dudy, nie będą nam jakieś kity wciskać w sprawie unii afrykańskiej.

Nie tylko pępek świata - Polska - obchodzi 11 listopada święta.
Kity bez wciskania i tak zostaną przyjęte.....tak zadecydowano kilka lat temu w referendum akcesyjnym.

Wt lis 10, 2015 21:24

Alus napisał(a):
Nie tylko pępek świata - Polska - obchodzi 11 listopada święta.

W święta nie pracuje się więc nie organizuje tego typu spotkań roboczych. Jest tyle możliwych terminów do wyboru.
Tusk, jest jeszcze Polakiem (nie słyszałam by oficjalnie złożył zrzeczenie się obywatelstwa polskiego) więc powinien wiedzieć i pamiętać, że 11 listopada jest ważnym dla Polaków świętem.
Miejsce polskich władz 11 listopada jest przy pomniku Piłsudskiego, a nie na szczycie o Afryce.
A logicznym przedłużeniem święta narodowego jest posiedzenie Sejmu dzień po 11 listopada.

Śr lis 11, 2015 8:07

akacja pisze:
Cytuj:
W święta nie pracuje się więc nie organizuje tego typu spotkań roboczych.

Spytaj gospodarza na wsi czy nie pracuje się w święta. A może spytaj krowy, może wieprzka?

Spytaj przeciętnego amerykanina, brazylijczyka gdzie leży Polska.
Dopiero się zdziwisz. Będą bąkania może w Afryce, albo w Azji.

Taki to pępek świata.

Ale wg akacja wszyscy powinni się dostosować, bo w Polsce jest święto.
Chcesz żyć w złudzeniach? Twój wybór.

Polska to nie jest cały świat, a cały świat to nie jest Polska.
Próbuję podpowiedzieć. Ocknij się.

Śr lis 11, 2015 9:34
Ponad 2 miliony polskich emigrantów też zapewne dziś wzięło dzień urlopu.
11 listopada to święto narodowe Wlk Brytanii, Francji, Belgii, Łotwy.

Śr lis 11, 2015 10:05

Ci Polacy, którym zależy na szmalu pewnie pracują.
Na tym forum o rocznicy zakończenia I wojny światowej nikt nie wspomniał.

A polscy "Patrioci"? Wiadomo o czym gardłują.
Tylko spodziewać się w wieczornych wiadomościach ilu policjantów zostało rannych, ilu "patriotów" zadymiarzy zostało zatrzymanych przez policję. Wrocław bierze górę nad Warszawą w ilości plakatów ze swastykami.
Tylko "cieszyć się" z tego jak radośnie wygląda to święto w Polsce.

Śr lis 11, 2015 10:22

Alus napisał(a):
Ponad 2 miliony polskich emigrantów też zapewne dziś wzięło dzień urlopu.

Nie wzięli urlopu.
Podobnie jak w święto 3 Króli, zanim nie zostało świętem państwowym, nie było masowego brania wolnego w naszym rzekomo tak katolickim kraju. W zasadzie, w ogóle nie było zauważalnego piku urlopowego.

Śr lis 11, 2015 10:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 245  Następna strona