Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce
Autor |
Wiadomość |
Leszek, Jan
|
Nie wyrywaj, koleś, moich słów z kontekstu. Napisałem, że Niemcy i Rosja dążą do rozmontowania Państwa Polskiego. A że nie jest to możliwe w ciągu kilku miesięcy czy lat, bo to proces długotrwały (poczytaj sobie o rozbiorach Polski), to przecież ich intencje są oczywiste i w tej chwili oba te mocarstwa dążą ze wszystkich sił do osłabienia Polski.
|
Śr sie 22, 2007 13:48 |
|
|
|
 |
stern
|
Leszek, Jan napisał(a): Nie wyrywaj, koleś, moich słów z kontekstu. nie jestem dla Ciebie "kolesiem" i nie wyrywam Leszek, Jan napisał(a): Napisałem, że Niemcy i Rosja dążą do rozmontowania Państwa Polskiego. A że nie jest to możliwe w ciągu kilku miesięcy czy lat, bo to proces długotrwały (poczytaj sobie o rozbiorach Polski), to przecież ich intencje są oczywiste i w tej chwili oba te mocarstwa dążą ze wszystkich sił do osłabienia Polski.
ponownie proszę o dowody.
Nie masz ich? To pewnie jest najlepszym dowodem, bo Niemcy się kamuflują.
Wypisujesz bzdury człowieku. Przejrzyj wreszcie na oczy.
I poczytaj niemieckie gazety, bo tam ciekawe rzeczy czasem piszą. Takie o których tutaj się nie mówi - z jakichś nieznanych przyczyn.
|
Śr sie 22, 2007 14:16 |
|
 |
Leszek, Jan
|
Widocznie żyjesz w jakimś wirtualnym, a nie realnym świecie.
|
Śr sie 22, 2007 14:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Leszku wybacz, ale czytając Twoje posty doszedłem do wniosku, że to właśnie Ty żyjesz w wirtualnym świecie, świecie teorii spiskowych, Twoich wyimaginowań, chorych teorii....
To się nazywa czasem mania prześladowcza, a bardzo często kwalifikuje sie tez jako choroba psychiczna.
Crosis
|
Śr sie 22, 2007 15:05 |
|
 |
Leszek, Jan
|
To nie tak. Fakty powszechnie znane jednoznacznie świadczą o złych zamiarach Niemiec i Rosji wobec Polski. Dziwię się, że trzeba o tym przypominać.
|
Śr sie 22, 2007 15:25 |
|
|
|
 |
stern
|
Leszek, Jan napisał(a): To nie tak. Fakty powszechnie znane jednoznacznie świadczą o złych zamiarach Niemiec i Rosji wobec Polski.
i są tak powszechnie znane, że nie wolno mówić o nich głośno.
Ech, a ja się dziwiłem dlaczego PiS jest tak popularny, taka postawa wiele wyjasnia.
|
Śr sie 22, 2007 15:41 |
|
 |
1KOR13
|
Ukyo napisał(a): co do raportu, był on moim zdaniem potrzebny ale: 1. został sporządzony za późno - po tylu latach to, co sie dało, zostało ukryte. Smutne to ale prawdziwe. 2. atmosfera wokół raportu - kolejne przecieki, zapowiedzi "porażających faktów" przypominały raczej zajawki nowego serialu niż fachowe prace rządzących. 3. został sporządzony dość nieudolnie, w atmosferze walki politycznej, co może wykluczać jego bezstronność i obiektywność. Ponadto szybko wyszły na jaw błędy popełniane podczas prac, choćby odtajnianie nazwisk obecnie pracujących agentów, mylenie nazwisk itd.
1. Zgadzam się. Zresztą, wszystko, co obecnie jest w Polsce robione, tak naprawdę powinno być zrobione kilkanaście lat temu. Niestety brak woli wówczas rządzących do autentycznego zerwania z komunizmem zaowocował tym, że trzeba to nadrabiać teraz. Wyjątek od tej reguły, jakim był rząd Olszewskiego, to niestety dużo za mało – a ten rząd i tak zrobił bardzo dużo jak na tamte warunki i ilość czasu, jaką było mu dane pracować.
2. Na pewno był to stan bardzo wygodny dla tych, którzy się tego raportu bali i nadal boją prac komisji weryfikacyjnej. Warto się zastanowić, czy przypadkiem to nie oni stoją za dużą częścią z tych przecieków.
3. Nikt kompetentny nie potwierdził, że jakikolwiek dalej pracujący dla wywiadu agent został odtajniony. To, że poseł Zemke tak twierdzi, nie świadczy o niczym, bo od dwóch lat nie jest on już wiceministrem obrony narodowej, a funkcja jaką sprawuje w ramach komisji ds. służb specjalnych to jednak raczej jest za mało, aby posiadać tego typu wiedzę. Zresztą, nawet gdyby posiadał tego typu wiedzę, to nie oznacza to jeszcze, że przed kamerami mówił prawdę. A zarzut upolitycznienia jest moim zdaniem nieprawdziwy, oczywiście najpierw trzeba jednak poznać treść tego raportu, i zobaczyć, że nie oszczędzono tam np. ówczesnego koalicjanta PiSu – Samoobrony, w osobach jej dwóch posłów: Janusza Maksymiuka i Adama Grzesika.
Pozdrawiam,
1KOR13
|
Śr sie 22, 2007 15:50 |
|
 |
stern
|
1KOR13 napisał(a): 1. Zgadzam się. Zresztą, wszystko, co obecnie jest w Polsce robione, tak naprawdę powinno być zrobione kilkanaście lat temu. Niestety brak woli wówczas rządzących do autentycznego zerwania z komunizmem zaowocował tym, że trzeba to nadrabiać teraz.
tyle, że tak naprawde nic niczego nie nadrabia.
"Dekomunizacja" w sytuacji gdy b. aktywni członkowie PZPR współrządzą jest zabawna.
Poza tym - moim zdaniem - tego typu rzeczy powinny być przeprowadzane "w tle", ludzie winni być ścigani za konkretne czyny.
Przy takim podejściu da się łatwo uniknąć zarzutu "polityczności" postępowania.
Kto się wstawi za przestępcą?
Ale machanie flagami patriotyzmu i uczciwości w powiązaniu z wybiórczą sprawiedliwością i bezprawiem uniemożliwia ukaranie przestępców.
Jak to ktoś powiedział: "nikt nie zrobił w ciągu ostatnich dwu lat tyle dla wzmocnienia LiD co PiS"
|
Śr sie 22, 2007 16:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak narazie to nie tylko strach, ale panikę, widać w PiS-ie przed widmem powołania Komisji d/s CBA....a Kaczmarek metody służb specjalnych podległych p. Ziobro, prównał do metod Securitate i Stassi 
|
Śr sie 22, 2007 18:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to faktycznie straszne, że pan Kaczmarek nie ma kręgosłupa moralnego, bo pierwszego dnia jak się zorienował, że służy w Stasi czy w Securitate powinien poddać się do dymisji a nie czekać az go wywalą ze Stasi- to już większym autorytetem jest pułkownik Światło, który sam uciekł a nie czekał aż go wyrzucą na zbity dziób...
A poza tym co tam Stasi- podpowiem Kaczmarkowi i TVN 24- hunwejbini, Czekiści, Smierszowcy, oprycznicy, assasyni, ss-mani, przy Pis doktor Mengele to anioł, a tak w ogóle to obozy koncentacyjne wymyślił Pis i odpoiwada on takze za zatopienie Atlantydy i spalenie biblioteki w Aleksandrii...Co za hołota...Przyznajcie....
|
Śr sie 22, 2007 22:52 |
|
 |
Paschalis
|
Porównanie do Stasi i Securitate zastosował członek speckomisji, poseł Graś, opisując swoje wrażenia z posiedzenia, a nie minister Kaczmarek.
|
Śr sie 22, 2007 23:33 |
|
 |
Mark Zubek
|
Crosis do Leszka,Jana;
"To się nazywa czasem mania prześladowcza, a bardzo często kwalifikuje sie tez jako choroba psychiczna."
He,he,he....
Tym razem z Leszka, Jana robi się wariata.
Gratulacje za dogłębną znajopmość psychiki ludzkiej drr.Crosis :-)
PS.
Ten polski grajdołek napędzany jest daleko za górami, za lasami.
A tan kto tego nie widzi ten nie ma mani prześladowczej, ani też
jest zdrowy psychicznie, więc czym sie martwić że jakiś polityk
szczeka na jakiegoś polityka a tamten mu odszczekuje.
To ujadanie jast sowicie wynagradzane.
Prawda jest w przysłowiu; pieniądze nie śmerdzą......
Nawet w kupie gnoju.
|
Cz sie 23, 2007 2:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Putra leci Łyżwińskim, Pis leci Samoobroną – nie widzę różnicy między przystawką, a daniem głównym.
Pamiętacie co mówił Łyżwiński i jego obrońcy z Lepperem na czele  Przypomnę ich mantrę:
„Aneta K. i inne panie które ponoć zaliczył Łyżwiński są niewiarygodne, bo mówią o tym dopiero teraz. Dlaczego nie mówiły wcześniej ”
Dzisiaj identyczną mantrę powtarza Putra i inni kaczyści:
„ Janusz Kaczmarek jest niewiarygodny, bo mówi o tym dopiero teraz. Dlaczego nie mówił o tym wcześniej ”
Tę sama mantrę powtarzają z upodobaniem również sługusy kaczystów w mediach, ot chociażby Bronisław Wilstein, którego własnie słuchałem w powtórce TVN 24, po wysłuchaniu powtórki z Putrą
Nawiasem mówiąc logika Bronka jest porażająca
Przed chwila wygłosił cos takiego:
„Kaczmarek jest niewiarygodny, bo to on przecież STWORZYŁ ten system, który nazywa autorytarnym”
Wildstein w jednym krótkim zdanku twierdzi, że nie ma systemu autorytarnego i że ten system stworzył Kaczmarek.
Panie Bronku, głupieje pan na starość, cycuś? 
|
Cz sie 23, 2007 4:40 |
|
 |
Paschalis
|
Ja nie jestem zwolennikiem tych ataków na Kaczmarka, ale z tym co napisałeś o wypowiedzi Wildsteina wnioskuję, że na siłę się czepiasz. On stwierdził tylko, że jego zdaniem jeśli Kaczmarek ma rację to sam musiałby być współodpowiedzialny za ten autorytaryzm skoro współtworzył system, który teraz o takie rzeczy oskarża.
|
Cz sie 23, 2007 13:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Paschalis napisał(a): Ja nie jestem zwolennikiem tych ataków na Kaczmarka, ale z tym co napisałeś o wypowiedzi Wildsteina wnioskuję, że na siłę się czepiasz. On stwierdził tylko, że jego zdaniem jeśli Kaczmarek ma rację to sam musiałby być współodpowiedzialny za ten autorytaryzm skoro współtworzył system, który teraz o takie rzeczy oskarża.
Wydaje mi się, że zacytowałem dosłownie te jego wypowiedź. Każdy może do tego dorobić wygodna sobie ideoligię,. Skoro obelgi wobec małzonki prezydenta nie sa naganne nawet moralnie, to brak logiki tez da się wytłumaczyć.
Ale to nie zmienia faktu że Wildstein w całej wypowiedzi tez pracowicie posługiwał sie mantrą Łyżwińskiego.
|
Cz sie 23, 2007 13:57 |
|
|
|