Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 5:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514 ... 976  Następna strona
 Przegląd prasy i Aktualności 
Autor Wiadomość
Post Re: Przegląd prasy i Aktualności
Moze przypomne Yarpenowi o jakim tekscie tu rozmawiamy
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Władza PO+PSL sama pokazała komu służy, kiedy chociażby podpisali skrajnie niekorzystną dla RP umowę na dostawy gazu z Rosji.

Jak oskarżę rząd o zdradę Polski, to ją wkleję. Na ten moment niczego takiego nie zrobiłem, więc sorry, ale nie. Wskazałem za to fragmenty tej umowy, które potwierdzają, że rząd RP w owym czasie służył interesom Rosji i nie zdołacie zmienić tego faktu.. :)

Przy okazji: mikkel tez o cos pytal:
mikkel napisał(a):
Oddanie śledztwa w sprawie katastrofy,

Proszę o przedstawienie dowodów potwierdzających, że śledztwo w sprawie smoleńskiej zostało oddane i nie było prowadzone w Polsce.

Ostatnio edytowano So gru 23, 2017 12:37 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So gru 23, 2017 12:36
Alus napisał(a):
Małgosiaa napisał(a):
Ja cię nie pytam o to, co jest zdradą stanu, tylko o to, kto ją przypisuje poprzedniemu rządowi.

Ten, kto nazywa poprzedni rząd zdrajcami.

Jak choćby tu:
Cytuj:
Władza PO+PSL sama pokazała komu służy, kiedy chociażby podpisali skrajnie niekorzystną dla RP umowę na dostawy gazu z Rosji.

Aha. Tutaj. To teraz podkreśl miejsce, gdzie pada stwierdzenie "zdrada stanu".

So gru 23, 2017 12:37
Soul33 napisał(a):
zdrada stanu «przestępstwo popełnione przez osobę sprawującą władzę polegające na działaniu na szkodę państwa»

https://sjp.pwn.pl/sjp/zdrada-stanu;2545300.html

Soul33 ci to wyjasnil.

Ta absurdalna rozmowa przypomina mi temat o Radiu Maryja, kiedy Dariusz555 wmawial wszystkim i zapieral sie, ze sam (nie) widzial zadnych witrazy z o.Rydzykiem w jego nowe swiatyni, a przeciez w niej byl. A kiedy mu udowodniono zdjeciami ze takie sa, powiedzial ze sobie z nas żartował.

Teraz Yarpen_Zirgin, czlowiek znacznie bardziej serio niz Dariusz555 czepia sie u rozmowcy slowa "rezim" a sam udaje, ze on przecież nikogo (wprost) o zdrade stanu nie oskarżył, bo tego zwrotu nie uzyl, tylko opisal dzialania, powszechnie nazywane zdrada stanu. Ale on tego nie powiedział...

So gru 23, 2017 12:38
Moderator

A musi? Nie musi. To wynika z definicji.
Przestań lecie w kulki.

So gru 23, 2017 12:51
Cytuj:

Cytuj:

Gdybym ja napisała politycy PiS za nic mają Polaków służą jedynie fanaberiom Kaczyńskiego, dostałabym osta za rzucanie oszczerstw o zdradę stanu polityków PiS.

So gru 23, 2017 12:55

Dla każdego zwolennika PiS, który naprawdę nie rozumie, o co chodzi krytykom PiS, "totalnej opozycji" albo "niedemokratycznym biurokratom z UE" (pomijam bowiem tych - a jest ich wcale niemało - którzy tylko udają że nie rozumieją) mam jedną podstawową radę - czytaj pisowskie media. Tak, pisowskie. Oczywiście, najlepiej byłoby czytać media z obydwu stron (jak np. ja), ale rozumiem, że dla niektórych to bariera nie do przebycia, niekoniecznie w negatywnym sensie (większość ludzi nie ma na to czasu, niektórych nie stać itp.). Pisowskie media, w szerokim znaczeniu tego słowa, dawno już wyszły z paradygmatu "PiS się nie krytykuje" (nie dotyczy to oczywiście TVP, mówię o mediach pisanych) i choć cały czas, z niewielkimi osobowymi wyjątkami, deklarują poparcie dla PiS, to jednak, jeżeli się je czyta uważnie, można w nich znaleźć już praktycznie wszystkie zarzuty, jakie pod adresem PiS kierują jego przeciwnicy. Niektóre teksty, jeżeli tylko odkreślić w nich rytualne zapewnienia "ale i tak popieram PiS, bo PiS trzeba popierać dlatego że jest co do zasady dobre" i równie rytualne łajania, że "musimy jednak cały czas pamiętać o ostatnich ośmiu latach i jak Targowica donosi na Polskę", w zasadzie równie dobrze mogłyby się znaleźć w Wyborczej albo w Polityce. Mam bowiem dojmujące wrażenie, że znaczna część zwolenników PiS w ogóle nie czyta DoRzeczy, Sieci Prawdy (czy jak to się tam aktualnie nazywa), GazPola itp. albo czyta je nieuważnie, może po prostu pomijając niewygodne fragmenty. Często wykazują się totalną ignorancją w kwestiach, który zostały w całkiem rzetelny sposób w tych czasopismach wyjaśnione. Oczywiście, część z nich czyta z uwagą, ale reaguje w ten sposób, że oskarża redaktorów o zdradę, Targowicę i sprzedanie się Niemcom (nawet Karnowskim zdarzało się to usłyszeć - serio!), na to jednak już nic nie poradzimy. Zresztą, to akurat nie są ludzie, którzy "nie rozumieją", a w każdym razie nie tacy, którzy zdają sobie sprawę z tego, że nie rozumieją i uczciwie chcieliby zrozumieć.

No to zatem kolejny przykład: redaktor pisowskiej tuby Karnowskich przystępnie i zrozumiale wyjaśnia, dlaczego "równe traktowanie krajów UE" nie zawsze oznacza, że te same regulacje, które obowiązują w jednym kraju, muszą być tolerowane w innym kraju i nie zawsze to, co nie zagraża wolności w jednym kraju, w równym stopniu nie zagraża jej w innym kraju: https://wpolityce.pl/polityka/373322-te ... lo-uniknac.

(autor zapewne zdawał sobie sprawę z tego, że dezawuuje całkowicie podstawowy argument tłumaczący wyznawcom PiS, dlaczego UE niezasadnie nas krytykuje, więc poczuł się zmuszony wyjątkowo silnie zaznaczyć że "ale-i-tak-PiS-trzeba-popierać", trzeba to zrozumieć)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

So gru 23, 2017 13:30
Wczoraj w PolsatNews w programie "Prawy do lewego, lewy do prawego" prowadzący rozmawiał z Ł Warzechą i dziennikarzem Krytyki Politycznej (zapomniałam nazwiska) i o dziwo, obaj zaproszeni dziennikarze w kwestii art 7 Traktatu o UE, wypowiadali się niemal jednym głosem.

So gru 23, 2017 14:25
Małgosiaa napisał(a):

A musi? Nie musi. To wynika z definicji.
Przestań lecie w kulki.

Nie. Skoro ktoś twierdzi, że oskarżyłem rząd o zdradę stanu, to niech przytoczy moją wypowiedź, w której coś takiego napisałem. Jeżeli zaś takiej nie ma, to niech przestanie przypisywać mi swoje projekcje.

So gru 23, 2017 15:01
Moderator

Nie. Skoro ktoś twierdzi, że oskarżyłem rząd o zdradę stanu, to niech przytoczy moją wypowiedź, w której coś takiego napisałem. Jeżeli zaś takiej nie ma, to niech przestanie przypisywać mi swoje projekcje.

Mam użyć Twego określenia? Ok. Nie rżnij głąba.

So gru 23, 2017 15:08

Słuchajcie Stanisława Michalkiewicza: np. https://www.youtube.com/watch?v=CtYLyrhuhEk
i inne.

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

So gru 23, 2017 15:28

Zdrada stanu to za dużo powiedziane.
Faktem jest, że działali na szkodę Polski. Ale za to na korzyść różnych beneficjentów. Gaz to gruba sprawa. Caracali na szczęście nie udało im się dopiąć. (Tyle, co by ich latało, lata zmodernizowanych MI. Przestarzałe, ale fruwają. W przeciwieństwie do Caracali.) Ochrona naciągaczy VATowskich też nie przynosiła chluby, ani pożytku Polsce.
Nie chcę przez to powiedzieć, że obecna władza nie dopuszcza się jakichś działań szkodliwych. Z czasem wyjdą na światło dzienne. Ale przynajmniej nie robi tego systemowo. Bardziej dba o wpływy własne państwa, niż o dochody krajów postronnych.

So gru 23, 2017 18:32
Małgosiaa napisał(a):

Mam użyć Twego określenia? Ok. Nie rżnij głąba.

Możesz sobie używać czego chcesz, ale nie zmieni to tego, iż będę dowodził wyłącznie tych tez, które napisałem w swoich postach, a nie tych, które niektórzy chcą mi przypisać. :D

So gru 23, 2017 18:52
Moderator

Obawiasz się, że będę domagać się dowodów, a w razie ich braku stwierdzę, że łamiesz prawo? Zapewniam Cię, że nie będę, gdyż nie mam odpowiednich kwalifikacji.

So gru 23, 2017 18:58
Może napiszę to większymi literami:

Przedstawiam dowody wyłącznie dla tych tez, które napisałem w swoich postach, a nie tych, które niektórzy chcą mi przypisać.

So gru 23, 2017 19:16

To ja już nic nie rozumiem.
Uważasz, że rząd PO/PSL działał na korzyć Rosji i niekorzyść swojego własnego kraju.
I nie uważasz tego jednocześnie za zdradę stanu, choć taka właśnie jest jej definicja?

So gru 23, 2017 19:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14628 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 508, 509, 510, 511, 512, 513, 514 ... 976  Następna strona