Krzyż pod pałacem prezydenckim.
Autor |
Wiadomość |
evoleth
|
 Re: Krzyż pod pałacem prezydenckim.
piok333 napisał(a): Myślę, że ta cała społeczna huśtawka nastrojów była spowodowana głównie przez media. A wiadomo, że media są narzędziem polityki - tu odsyłam do swej poprzedniej wypowiedzi  Spowodowana może nie ale rozdmuchana na pewno. Fakt, trudno było doszukać się w mediach obiektywnego przekazu wydarzeń spod krzyża. Natomiast najgorsze jest to, że ludzie tak łatwo dają się manipulować i w mówić sobie że stoją po jedynie słusznej stronie, a ten drugi to wróg albo oszołom. Zanik samodzielnego myślenia i oceniania... ciemność widzę... 
_________________ ...spotykam ludzi którzy myślą że jestem kim nie jestem widzę ich jak nie tych którymi są słyszymy się pogrążeni we własnych światach...
|
Cz sie 12, 2010 18:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja moze tylko dodam, ze nie mam szans na sluchanie i ogladanie innych mediow polskich niz TVP i TV Trwam. A gazety tylko z internetu. I co, mam szanse dowiedziec sie, jak jest naprawde, czy powinnam wszystko wylaczyc?
|
Cz sie 12, 2010 18:46 |
|
 |
piok333
|
evoleth napisał(a): Natomiast najgorsze jest to, że ludzie tak łatwo dają się manipulować i w mówić sobie że stoją po jedynie słusznej stronie, a ten drugi to wróg albo oszołom. Zanik samodzielnego myślenia i oceniania... Co prawda, to prawda... Za dużo kalek w głowie, czyli schematów mentalnych. Za mało wrażliwości na człowieka, za mało delikatności wobec jego uczuć. Za dużo radykalizmu, za mało empatii. Ale przecież wojna to święto zmarłych - powie przysłowie chińskie - a wojna medialna to medialne trupy... Ja tam wolę żyć  I chyba dlatego zacznę ignorować zadawane mi gdzieniegdzie prowokujące pytania 
_________________ http://img407.imageshack.us/img407/7421/mjdomtowieczno1.jpg
|
Cz sie 12, 2010 19:45 |
|
|
|
 |
projszczok
|
Wg mnie miejsce krzyża jest w instytucji do tego przeznaczonej, czyli kościele, a nie przed Pałacem Prezydenckim (dla niekumatych i zapatrzonych tylko w "kawałek drzazgi" jest to instytucja świecka), a wiara czy to katolicka, muzułamańska, czy jakakolwiek inna nie powinna rzutować na politykę Państwa Polskiego allah akbar 
_________________ Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. A ja śmieję się z was bo wszyscy jesteście tacy sami...
|
Cz sie 12, 2010 19:49 |
|
 |
janwisniewski68
zbanowany na stałe
|
projszczok napisał(a): Wg mnie miejsce krzyża jest w instytucji do tego przeznaczonej, czyli kościele, a nie przed Pałacem Prezydenckim (dla niekumatych i zapatrzonych tylko w "kawałek drzazgi" jest to instytucja świecka), a wiara czy to katolicka, muzułamańska, czy jakakolwiek inna nie powinna rzutować na politykę Państwa Polskiego allah akbar  Boga czci się w duchu i prawdzie , A nie w kawałku drewna.
|
Cz sie 12, 2010 20:11 |
|
|
|
 |
projszczok
|
janwisniewski68 napisał(a): Boga czci się w duchu i prawdzie , A nie w kawałku drewna. czyli sam przyznajesz, że krzyż przed Belwederem jest zbędny...
_________________ Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. A ja śmieję się z was bo wszyscy jesteście tacy sami...
|
Cz sie 12, 2010 20:18 |
|
 |
Kamyk
|
Tylko że rzeczony krzyż nie stoi przed Belwederem, a przed Pałacem Namiestnikowskim 
|
Cz sie 12, 2010 20:23 |
|
 |
projszczok
|
przejęzyczenie i nie Pałacem Namiestnikowskim tylko Prezydenckim  p. Komorowski został zaprzysiężony 6 sierpnia  ale nie o przejęzyczenia chodzi w tym temacie, prawda???
|
Cz sie 12, 2010 20:29 |
|
 |
Kamyk
|
Ale nazwa tego budynku brzmi m.in. Pałac Namiestnikowski  I tak, nie o przejęzyczenie chodzi, niemniej warto poprawić 
|
Cz sie 12, 2010 22:07 |
|
 |
janwisniewski68
zbanowany na stałe
|
Zamienić krzyż na pomnik , to są ich żądania.
Załączniki:
kaczyński.jpg [ 49.2 KiB | Przeglądane 1488 razy ]
|
Cz sie 12, 2010 23:06 |
|
 |
Witold
|
Cytuj: Ale nazwa tego budynku brzmi m.in. Pałac Namiestnikowski  I tak, nie o przejęzyczenie chodzi, niemniej warto poprawić  M.in. także brzmi Pałac Koniecpolskich i Pałac Radziwiłłów  A propos powyżej wklejonego zdjęcia. Wiecie co to jest za pomnik? To wielka statua przedstawiająca Kim Ir Sena. Stoi w Phenianie i upamiętnia Wielkiego Wodza. Tutaj z głową podmienioną na Kaczyńskiego. Jakże interesujący i poniekąd trafny wybór wzorca, zważywszy na to że Kim do dziś czczony jest w Korei Północnej jako "prezydent" mimo że od lat funkcję tą sprawuje zza grobu. Jak przypuszczam, dla wyznawców spod krzyża jedynym słusznym prezydentem jest i będzie Lech Kaczyński tudzież ewentualnie jego zastępcza kopia w postaci Wielkiego Księcia Jarosława. A Komorowski to tylko jakiś przypadkowy uzurpator.
|
Cz sie 12, 2010 23:59 |
|
 |
janwisniewski68
zbanowany na stałe
|
Oni walczą o władzę w nowej Polsce w tej od morza do morza,
Załączniki:
V RP.jpg [ 84.68 KiB | Przeglądane 1478 razy ]
|
Pt sie 13, 2010 0:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Komorowski to nie uzurpator ale śpioch. TRIO śpiochów podczas mszy po zaprzysiężeniu. Komorowski, małżonka oraz Kwaśniewski. http://www.youtube.com/watch?v=I_0SrCUPs1QMoże prześpi swoją kadencją dla dobra narodu. Ale chyba nie bo tylko owe osoby śpią w kościele. To taka nużąca uroczystość i przybytek nie warty uwagi i szacunku. Przecież PO traktuje kościół jedynie dekoracyjnie.
|
Pt sie 13, 2010 7:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): Komorowski to nie uzurpator ale śpioch. TRIO śpiochów podczas mszy po zaprzysiężeniu. Komorowski, małżonka oraz Kwaśniewski. http://www.youtube.com/watch?v=I_0SrCUPs1QMoże prześpi swoją kadencją dla dobra narodu. Ale chyba nie bo tylko owe osoby śpią w kościele. To taka nużąca uroczystość i przybytek nie warty uwagi i szacunku. Przecież PO traktuje kościół jedynie dekoracyjnie. Adekwatnie jak 80% katolików przysypiających na przydługich kazaniach. A co powiesz na duchownych sprawujących Euchrystię w celebrze, zasypiających przy ołtarzu podczas kazania biskupa?....widuje się takie obrazki nader często Koleżanka przystąpiła do konfesjonału, wyspowiadała się i czeka na słowa duchownego......nic, zajrzała do środka, a ksiądz śpi. Nie wiedziała co zrobić, poklęczała trochę czekając na przebudzenie księdza, ale niestety odeszła bez rozgrzeszenia......autentyk 
|
Pt sie 13, 2010 7:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Adekwatnie jak 80% katolików przysypiających na przydługich kazaniach. Czy w Waszych archiwach macie takie spostrzeżenia, bo jak ja chodziłem na msze to jakoś takich proporcji nie zauważyłem. Co za głupi pomysł, że 80% przysypia i to tylko dla tego przywołujesz tak nieprawdziwe dane żeby usprawiedliwić niegodne zachowanie się w kościele i to na cześć tej właśnie osoby. Znamienne jest to że to TY właśnie ciągle przywołujesz jakieś przykłady dla obrony atakowanych osób tyle że albo z sufitu wzięte albo na zasadzie, że poprzednicy też tak źle robili, więc mamy rozgrzeszenie. Chwytasz się wszystkiego jak tonący brzytwy. Nie wiem czy to jest zadowalające jeżeli głowa państwa była znużono już po jednym dniu sprawowania władzy, gdzie powinna być podbudowana adrenaliną. Jeśli tak to wygląda to jak on wytrzyma ogrom obowiązków przez 5 lat? Strach pomyśleć. Wygląda na to że tytanem pracy on nie jest co źle prorokuje naszej ojczyźnie.
|
Pt sie 13, 2010 8:18 |
|
|
|