| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
Johnny99 napisał(a): Kolejny sukces sztabu Dudy - udało się przeforsować w debacie TVP bardziej im przychylnego Ziemca, zamiast Kraśkę, na dodatek debata odbędzie się na stojąco, czyli Bronek zmęczy się szybciej. Już nawet w takich szczegółach sztab PBK wydaje się być bezsilny. W TVP Bronek będzie zmuszony stać, ale myślę, że wytrzyma, dostanie środki wzmacniające. Nie będzie go ani u Kukiza, ani w Telewizji Trwam, już zdążył tchórzliwy kandydat odmówić udziału w tych debata. Myślę, że tam Komorowskiego zastąpi puste krzesło.
|
| Cz maja 14, 2015 9:37 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Uuu, breaking point. - Jeśli zostanę prezydentem, Antoni Macierewicz nie będzie szefem BBN, a Joachim Brudziński nie będzie szefem Kancelarii Prezydenta – powiedział w rozmowie z „Super Expressem” Andrzej Duda.http://300polityka.pl/live/2015/05/14/Szczere to czy nie, z takimi wypowiedziami Duda nie ma już dłużej czego szukać w PiS (pamiętamy, że dla Kaczyńskiego Macierewiczowi należą się najwyższe odznaczenia). Tak jak przypuszczałem, zagrał va banque i postawił Kaczyńskiego pod ścianą: jeżeli wygram, to ja będę decydował, nie pan. Ciekawe, czy Kaczyński zareaguje?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz maja 14, 2015 9:46 |
|
 |
|
zepp
|
Nie wiem, jak wy, ale ja , czytając wypowiedzi strony pisowskiej, ciągle miałem wrażenie, że czegoś mi brakuje... I olśnienie, no tak : brakuje oskarżeń o sfałszowanie wyborów ! Ciekawość, dlaczego....
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
| Cz maja 14, 2015 9:58 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
To proste: wyniki ostateczne nie odbiegały od exit poll bardziej niż o ok. 1%, a nie o 4% (PiS) czy nawet o 6,5% (PSL) jak w przypadku wyborów samorządowych, zaś głosów nieważnych było nieco ponad 100 tys., a nie ponad 5 milionów (!) jak w przypadku wyborów samorządowych ( http://niezalezna.pl/63369-wybory-dawno ... 5-milionow), poza tym PKW podanie wyników zajęło dobę, a nie.. no, w zasadzie to nie wiem, podała już wszystkie wyniki, czy nadal nie?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Cz maja 14, 2015 10:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Johnny99 napisał(a): Kolejny sukces sztabu Dudy - udało się przeforsować w debacie TVP bardziej im przychylnego Ziemca, zamiast Kraśkę, na dodatek debata odbędzie się na stojąco, czyli Bronek zmęczy się szybciej. Już nawet w takich szczegółach sztab PBK wydaje się być bezsilny. W TVP Bronek będzie zmuszony stać, ale myślę, że wytrzyma, dostanie środki wzmacniające. Nie będzie go ani u Kukiza, ani w Telewizji Trwam, już zdążył tchórzliwy kandydat odmówić udziału w tych debata. Myślę, że tam Komorowskiego zastąpi puste krzesło. "Debata" u Kukiza i TVTrwam wyglądałaby podobnie do Twoich wpisów.....Kukiz w wieczór wyborczy ukazał co rozumie poprzez debatę, dyskusję, a O. Rydzyk ukazuje od lat. Johnny99 napisał(a): To proste: wyniki ostateczne nie odbiegały od exit poll bardziej niż o ok. 1%, a nie o 4% (PiS) czy nawet o 6,5% (PSL) jak w przypadku wyborów samorządowych, zaś głosów nieważnych było nieco ponad 100 tys., a nie ponad 5 milionów (!) jak w przypadku wyborów samorządowych ( http://niezalezna.pl/63369-wybory-dawno ... 5-milionow), poza tym PKW podanie wyników zajęło dobę, a nie.. no, w zasadzie to nie wiem, podała już wszystkie wyniki, czy nadal nie? Johnny  ....ty samodzielnie nie potrafisz policzyć?? Frekwencja w wyborach samorządowych była 47,30%, co z liczby uprawnionych 30 milionów, daje 14,5 miliona ludzi. Głosów nieważnych było 9% - od kiedy to 9% z 14 milionów 300 tysięcy daje 5 milionów??? Rozumiem, że opłacany przez PiS portal "niezależni" pisze co ma służyć PiSowi, ale że Polacy nie potrafią samodzielnie przeliczyć 2 pozycje 
|
| Cz maja 14, 2015 11:17 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Uuu, breaking point. - Jeśli zostanę prezydentem, Antoni Macierewicz nie będzie szefem BBN, a Joachim Brudziński nie będzie szefem Kancelarii Prezydenta – powiedział w rozmowie z „Super Expressem” Andrzej Duda.http://300polityka.pl/live/2015/05/14/Szczere to czy nie, z takimi wypowiedziami Duda nie ma już dłużej czego szukać w PiS (pamiętamy, że dla Kaczyńskiego Macierewiczowi należą się najwyższe odznaczenia). Tak jak przypuszczałem, zagrał va banque i postawił Kaczyńskiego pod ścianą: jeżeli wygram, to ja będę decydował, nie pan. Ciekawe, czy Kaczyński zareaguje? Bardzo dobrze powiedział, zarówno Macierewicz, jak i Brudziński potrzebni będą w rządzie. Czy Kaczyński zareaguje? Oczywiście, pochwali Andrzeja Dudę.
|
| Cz maja 14, 2015 11:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zepp napisał(a): Nie wiem, jak wy, ale ja , czytając wypowiedzi strony pisowskiej, ciągle miałem wrażenie, że czegoś mi brakuje... I olśnienie, no tak : brakuje oskarżeń o sfałszowanie wyborów ! Ciekawość, dlaczego.... To bardzo proste, te wybory było trudno sfałszować, gdyż były pilnowane przez tysiące wolontariuszy, mężów zaufania kandydatów oraz członków komisji komitetów wyborczych poszczególnych kandydatów.
|
| Cz maja 14, 2015 11:26 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bardzo dobrze powiedział, zarówno Macierewicz, jak i Brudziński potrzebni będą w rządzie. Podobnie jak Kaczyński nie sterujący Dudą. Duda aktualnie ma jedyną opcję - wygrać druga turę - w przypadku przegranej zostanie odsunięty w III-IV szereg, by ze swa popularnością nie zagrażać wodzowi.
|
| Cz maja 14, 2015 11:31 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Johnny  ....ty samodzielnie nie potrafisz policzyć?? Frekwencja w wyborach samorządowych była 47,30%, co z liczby uprawnionych 30 milionów, daje 14,5 miliona ludzi. Głosów nieważnych było 9% - od kiedy to 9% z 14 milionów 300 tysięcy daje 5 milionów??? Rozumiem, że opłacany przez PiS portal "niezależni" pisze co ma służyć PiSowi, ale że Polacy nie potrafią samodzielnie przeliczyć 2 pozycje  Nie ośmieszaj się.. wiesz w ogóle, jak wyglądają wybory samorządowe? Przy okazji - w I turze 2015 głosów nieważnych było 0,83%..
|
| Cz maja 14, 2015 11:46 |
|
 |
|
Johnny99
|
W RMF FM właśnie wyśmiali konferencję sztabu PBK "demaskującą" działaczy PiS zaczepiających PBK na spacerze. Dosłownie - wyśmiali, dziennikarz nazwał ją "nonsensem" i pokpiwał sobie z niej jeszcze przez jakiś czas. Nawet nie próbował być bezstronny. Można już chyba mówić o jakimś powszechnym froncie antybronkowym, już nie tylko po stronie PiS - wszędzie.
|
| Cz maja 14, 2015 12:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Johnny  ....ty samodzielnie nie potrafisz policzyć?? Frekwencja w wyborach samorządowych była 47,30%, co z liczby uprawnionych 30 milionów, daje 14,5 miliona ludzi. Głosów nieważnych było 9% - od kiedy to 9% z 14 milionów 300 tysięcy daje 5 milionów??? Rozumiem, że opłacany przez PiS portal "niezależni" pisze co ma służyć PiSowi, ale że Polacy nie potrafią samodzielnie przeliczyć 2 pozycje  Nie ośmieszaj się.. wiesz w ogóle, jak wyglądają wybory samorządowe? Przy okazji - w I turze 2015 głosów nieważnych było 0,83%.. Cytuj: W wyborach samorządowych na wszystkich szczeblach oddano 9,76% głosów nieważnych. http://www.portalsamorzadowy.pl/polityk ... 65319.htmlGdy nie kumaty matematyk, czy propagandzista zsumuje wszystkie głosy nieważnie z poszczególnych szczebli:18,67+5,16+17,83+2,14 to mu wyjdzie 43,80% czyli owe mityczne 5 milionów. Bo matematyka średni procent głosów nieważnych wylicza dzieląc te zsumowane 43,80% przez 4 stopnie wyborów, co oczywiście daje 9,76%, czyli ok 1milion 300 tys głosów.
|
| Cz maja 14, 2015 12:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
I wlasnie to wysmiewanie wszystkich (obojetnie z ktorej strony), to ... Polska wlasnie.
Z kogo sie smiejecie? Gogol to wiedzial.
|
| Cz maja 14, 2015 12:35 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus, przypomnij sobie, na czym polegają wybory samorządowe, a potem się wypowiadaj.. Tymczasem antybronkową kampanię - pod hasłem "stop JOW-om" i żądaniem rozpisania referendum w sprawie wieku emerytalnego - rozpoczął właśnie SLD.. przy tak zmasowanym ataku, w normalnej sytuacji politycznej (względnie - gdyby rywalizował z kimkolwiek innym, niż pisowiec) PBK zgarnąłby w II turze jakieś kilkanaście procent  Wszystko zależy od tego, jak silny jest - w ogóle już przez nikogo nie podsycany - strach przed PiS.
|
| Cz maja 14, 2015 12:41 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dodam - jeśli ktoś sumuje wszystkie nieważne głosy 4 stopniowego głosowania, to winien owe 14 milionów 300 tys głosujących pomnożyć przez 4, co daje 57 milionów 200 tysięcy głosów. Nieważnych 5 milionów głosów z 57 milionów 200 tysięcy oddanych wynosi 9,76%.
Johnny wyliczyłam ci dokładnie w liczbach....nie potrafisz załapać?....przecież to prosta matematyka na poziomie szkoły podstawowej.
|
| Cz maja 14, 2015 12:47 |
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Dodam - jeśli ktoś sumuje wszystkie nieważne głosy 4 stopniowego głosowania, to winien owe 14 milionów 300 tys głosujących pomnożyć przez 4, co daje 57 milionów 200 tysięcy głosów. Nieważnych 5 milionów głosów z 57 milionów 200 tysięcy oddanych wynosi 9,76%.. No widzisz, załapałaś.
|
| Cz maja 14, 2015 12:50 |
|
|
|