Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
Askadtowiesz
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Ja jestem fanem Grzegorza Brauna. KOŚCIÓŁ - SZKOŁA - STRZELNICA. Aborcja to zbrodnia, a broń jądrowa dla Polski. Dziwię się, ze tak mało katolików go popiera.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
Cz maja 07, 2015 19:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Askadtowiesz napisał(a): Ja jestem fanem Grzegorza Brauna. KOŚCIÓŁ - SZKOŁA - STRZELNICA. Aborcja to zbrodnia, a broń jądrowa dla Polski. Dziwię się, ze tak mało katolików go popiera. Po dwudziestej oglądam sobie Brauna jak zamiata całą TVP i resztę zdrajców, mówi o więzieniu dla Komorowskiego i reszty sitwy, broni interesu Polski przed zachłannymi Żydami – i se myślę szok, że dopuścili taki głos prawdy, tak odmiennej od ścieku propagandy wtłaczanej ludziom do głów przez ostatnie lata……….ale moje zdziwienie było krótkie, po chwili jak już Braun się rozkręcał odłączyli sygnał w najbardziej niewygodnym momencie i na TVP pojawił się czarny ekran  .
|
Cz maja 07, 2015 20:24 |
|
 |
Johnny99
|
Soul33 napisał(a): W teleturnieju widać było, że dla Andrzeja Dudy wydano najwięcej kasy na PR. Był wszystkiego perfekcyjnie wyuczony. Przez to nawet nie można było wyrobić sobie zdania, jakie on ma poglądy na cokolwiek. Ani czy w ogóle ma jakieś.
Poza tym zaczął od stwierdzenia, iż głęboko wierzy, że wygra wybory. Oba wyjaśnienia, dlaczego mógł tak powiedzieć, są dla niego bardzo niedobre. Albo bowiem ma problemy z rozumowaniem, albo de facto powiedział: "Dzień dobry, kłamię w żywe oczy i nawet nie mrugnę".
I nie, żeby Komorowski mi odpowiadał. Teraz to jest już jasne, że nawet do grilla się nie nadaje. Duda wypadł przeciętnie w tej debacie, jak typowy, nudny polityk, co przyznają nawet jego zwolennicy. Zresztą on sam też to przyznał. W podobnym stylu zaprezentowali się Jarubas czy Ogórek. Najlepiej wypadli Braun i Kowalski. Jako właściwie jedyni potrafili pokazać, że głęboko wierzą w to, co głoszą. Mało znałem wcześniej Brauna, więc nie przypuszczałem, że jest tak doskonałym mówcą - bije pod tym względem na głowę wszystkich pozostałych kandydatów. BTW robicie sobie test z http://www.latarnikwyborczy.pl/? Mój wynik: 1. Kowalski, 2. Duda, 3. Wilk... 10. Kukiz, 11. Palikot. Jestem ciekaw waszych.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz maja 07, 2015 22:22 |
|
|
|
 |
Marud
|
Maria-Magdalena napisał(a): Czy ktoś wie ile pieniędzy poszło z kasy podatnika na wybory prezydenckie? Tak z rozbiciem na poszczególnych kandydatów. Będą sprawozdania finansowe po wyborach. Myślę, że wydatki na kampanie wyborcze wyjdą gdzieś w granicach 50 mln. Maria-Magdalena napisał(a): I co w związku z tym? Zmieni to kwestię gospodarczą w tym uciemiężonym kraju? Skąd ta pewność że interesuje mnie państwo wyznaniowe? Gdyby tak było to jest prosta metoda - islam. Czyż nie? Mnie interesuje państwo dla Polaków tych wierzących jak i ateistów.
Każdy z nas ma prawo do własnych wyborów. Ale by tak było to musi być wybór...a nie doktryna...jedyna i słuszna. Rozumiesz? Otóż to! Dobrze dostrzec kolejną rozsądną, pozbawioną egzaltacji wypowiedź. Maria-Magdalena napisał(a): Coś mi się o uszy obiło że to 160 mln. Podobno o 60 mln więcej. Ale jechałam wtedy samochodem więc mogłam się przesłyszeć  Chyba jednak tak.  gita napisał(a): Nie idąc na wybory, lub skreślając wszystkich popełnisz grzech zaniechania, a nie czyniąc wysiłku, aby dokładnie przeanalizować kandydatów popełniasz grzech lenistwa. Uczestnictwo w wyborach jest prawem, a nie obowiązkiem! quas napisał(a): Konwencji nie czytałem bo i nie muszę. O tym że antykatolicka Platforma przyjęła konwencję zdradziecką, przeciwko Polsce, przeciwko rodzinie, tradycji i religii, mówi nie tylko Terlikowski, ale wielu ludzi i ten głos słychać też od kapłanów. Dlatego jest to dla mnie na tyle pewne że nie muszę jej nawet czytać. Natomiast to że jest ona przeciwko Polsce, że jest zdradziecka, to jest oczywiste bez powoływania się na Terlikowskiego czy Kościół i bez czytania. Jak polecasz komuś książkę to robisz to na podstawie własnej lektury, czy bazujesz na czyjejś opinii bez przeczytania książki? Oczywiście nie sugeruje Ci czytać konwencji bo to nic ciekawego. Ale uważam, że uczciwszą postawą przede wszystkim przed samym sobą jest zapoznać się z zagadnieniem samodzielnie i wtedy tworzyć własną opinię niż tylko i wyłącznie bazować na czyjejś. Przeczytałem bodajże 21 stron konwencji i nie zauważyłem żadnych nawiązań do religii czy antyrodzinnych. A tak z dzisiejszych wydarzeń to do dnia dzisiejszego byłem przekonany, że czasy malowania trawy na zielono czy przesuwania rocznic dekretami partyjnymi mam za sobą.
|
Pt maja 08, 2015 0:24 |
|
 |
Atimeres
|
zepp napisał(a): Sojusz ołtarza z tronem kończy się źle, dla ołtarza. Ten sojusz może należy definiować nie jako kumplostwo tronu i ołtarza, ale SŁUŻBA TEJ SAMEJ DOBREJ SPRAWIE. Takich sojuszów nam trzeba, o taki trzeba się modlić i dla niego też oddawać głosy wyborcze. Nie chodzi o sojusze między tronem a ołtarzem, lecz tylko sojusz z DOBRĄ SPRAWĄ!
|
Pt maja 08, 2015 7:40 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Atimeres napisał(a): zepp napisał(a): Sojusz ołtarza z tronem kończy się źle, dla ołtarza. Ten sojusz może należy definiować nie jako kumplostwo tronu i ołtarza, ale SŁUŻBA TEJ SAMEJ DOBREJ SPRAWIE. Takich sojuszów nam trzeba, o taki trzeba się modlić i dla niego też oddawać głosy wyborcze. Nie chodzi o sojusze między tronem a ołtarzem, lecz tylko sojusz z DOBRĄ SPRAWĄ! Świętych królów można policzyć na palcach, ale żadnego świętego premiera czy prezydenta. Problem w tym, że DOBRĄ SPRAWĘ ludzie rozumieją niemal każdy na swój sposób.
|
Pt maja 08, 2015 7:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z testu wyszedl mi Braun na ostatnim miejscu a Duda trzeci od konca. Komorowski nie wygral 
|
Pt maja 08, 2015 7:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Z testu wyszedl mi Braun na ostatnim miejscu a Duda trzeci od konca. Komorowski nie wygral  Hmm... A jak sie ten test ma do słów "ostatni będą pierwszymi"? Kael, jak możesz podawać takie informacje o poranku  Zwłaszcza tak cudownie słonecznym w mojej części kraju. Ja powiem tak - niech wygra najlepszy... dla Polski. Miłego dnia 
|
Pt maja 08, 2015 8:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Marud napisał(a): Otóż to!Dobrze dostrzec kolejną rozsądną, pozbawioną egzaltacji wypowiedź. O! Moja wypowiedź pozbawina egzaltacji...chyba tylko w tym politycznym temacie  Pozdrawiam serdecznie 
|
Pt maja 08, 2015 8:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wyniki wyborów w Wlk Brytanii ukazują klęskę utopii jakoby JOW-y były remedium na bolączki Polski. Czego zresztą dowodził JKM w TVP1.
|
Pt maja 08, 2015 8:57 |
|
 |
Johnny99
|
Najśmieszniejsze, że JKM sam.. popiera JOW - wpisał je zarówno do swojego projektu Konstytucji, jak i w odpowiedziach dla Latarnika Wyborczego. Jak ktoś go słucha, to wie, o co mu chodzi - JOW są ok, ale nie w obecnej sytuacji, bo póki mamy duopol PiS i PO, póty JOW mogą go tylko umocnić. Najpierw trzeba rozbić duopol, a dopiero potem wprowadzać JOW. Oczywiście, tego rodzaju niuanse nie dotarły do przeciętnego wyborcy, który wydział tylko JKM-a ośmieszającego Kukiza. Dlatego właśnie jego zachowanie było tak idiotyczne i nonsensowne, acz charakterystyczne dla niego. Specjalnie dla Alus - niech Alus sobie zrobi test z Latarnika, to się dowie, że Pan Prezydent Hrabia Bronisław.. też popiera JOW. I PO też popierała JOW, z którego to powodu zresztą Kukiz ją popierał, a fakt, że przez 8 lat nie zrobiła nic, żeby JOW wprowadzić, był głównym powodem, dla którego Kukiz przestał ją popierać, o czym otwarcie mówił wiele razy (tak tak, istnieją tacy ludzie, którzy w momencie, gdy PO nie spełnia ich oczekiwań.. PRZESTAJĄ POPIERAĆ PO! Naprawdę! Serio! Wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale tak jest!  ).
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt maja 08, 2015 9:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Specjalnie dla Alus - niech Alus sobie zrobi test z Latarnika, to się dowie, że Pan Prezydent Hrabia Bronisław.. też popiera JOW. I PO też popierała JOW, z którego to powodu zresztą Kukiz ją popierał, a fakt, że przez 8 lat nie zrobiła nic, żeby JOW wprowadzić, był głównym powodem, dla którego Kukiz przestał ją popierać, o czym otwarcie mówił wiele razy (tak tak, istnieją tacy ludzie, którzy w momencie, gdy PO nie spełnia ich oczekiwań.. PRZESTAJĄ POPIERAĆ PO! Naprawdę! Serio! Wiem, że ciężko w to uwierzyć, ale tak jest!  ). Nic nie zrobił, bo jako człowiek rozumny postrzegając efekt JOW w polskim senacie - 97 senatorów z PO i PIS na 100, ma świadomość zabetonowania na lata polskiej sceny politycznej poprzez PO i PiS. Wielu jednak nie jest zdolnych tego dostrzec i usiłują uszykować stały niebyt dla swoich małych partyjek. A wystarczyłoby tylko wziąć wyniki wyborów, aby dostrzec że bardzo często przy obecnym systemie, nie wchodzą do sejmu ludzie z poparciem rzędu 15 tys głosów, a wchodzą z poparciem 2-3 tys głosów., bo system proporcjonalny daje szansę właśnie małym partiom.
|
Pt maja 08, 2015 9:25 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): A wystarczyłoby tylko wziąć wyniki wyborów, aby dostrzec że bardzo często przy obecnym systemie, nie wchodzą do sejmu ludzie z poparciem rzędu 15 tys głosów, a wchodzą z poparciem 2-3 tys głosów., bo system proporcjonalny daje szansę właśnie małym partiom. Coś ci się chyba pomerdało  Jakie "małe partie" są obecnie w Sejmie? Rekordzista wśród posłów, Leszek Jastrzębski, wszedł do Sejmu z dokładnie 3075 głosów (0,3% głosów oddanych w jego okręgu) - tylko dlatego, że startował z listy PO, tej, na której jedynką był Tusk, a nie żadnej "małej partii"  I to nie jest wcale jedyny koleś z wynikiem poniżej 1%, którego do Sejmu wyciągnął wynik Premieru Tusku. To samo z inną "małą partią", czyli PiS - Kaczyński pociągnął do Sejmu Kwiatkowskiego czy Górskiego, którzy też dostali poniżej 1%. Z NAJMNIEJSZĄ LICZBĄ GŁOSÓW DOSTALI SIĘ DO SEJMU: Leszek Jastrzębski (PO); otrzymał 3075 głosów Marcin Kierwiński (PO); otrzymał 3580 głosów Ligia Krajewska (PO); otrzymała 3590 głosów Michał Szczerba (PO); otrzymał 4137 głosów Piotr Zgorzelisk (PSL); otrzymał 4323 głosów Same "małe partie", jak widać. Tak samo zresztą było ze słynnym agentem Tomkiem - dostał 4400 głosów i też wszedł, bo kandydował z "właściwej" listy, tj. z listy dużej partii. A kto nie wszedł? Na przykład Poncyljusz, który dostał 14 tysięcy głosów, tyle, że z "niewłaściwej" listy - to znaczy, z listy "małej partii" (PJN). Jest więc dokładnie odwrotnie, Alus, niż ci się wydaje. A najwięcej, jak widać, korzysta na tym duopol. Tyle, że JOW tego nie rozwiążą. Mogłoby to rozwiązać tylko znacznie bardziej radykalne rozwiązanie - na przykład, likwidacja subwencji i wprowadzenie zasady, że partia utrzymuje się wyłącznie ze składek członkowskich.
|
Pt maja 08, 2015 9:54 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): BTW robicie sobie test z http://www.latarnikwyborczy.pl/? Mój wynik: 1. Kowalski, 2. Duda, 3. Wilk... 10. Kukiz, 11. Palikot. Jestem ciekaw waszych. Jest w mocy Johnnego zaspokoić tę ciekawość: 70% Paweł Tanajno 70% Janusz Korwin-Mikke 69% Bronisław Komorowski 69% Adam Jarubas 68% Jacek Wilk 67% Janusz Palikot 64% Paweł Kukiz 57% Magdalena Ogórek 50% Marian Kowalski 49% Grzegorz Braun 43% Andrzej Duda Poza pierwszym miejscem (?) brak większych niespodzianek. Przy okazji można zobaczyć, że Braun jest po prostu Dudą bis, czyli jest pisiorem bardziej niż same pisiory i nie ma jako kandydat nic wspólnego z JKM
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt maja 08, 2015 10:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Poza pierwszym miejscem (?) brak większych niespodzianek. Przy okazji można zobaczyć, że Braun jest po prostu Dudą bis, czyli jest pisiorem bardziej niż same pisiory i nie ma jako kandydat nic wspólnego z JKM Oj nie, nie....gdybym miała tylko jedyny wybór miedzy obu panami, bez wahania oddałabym głos na Dudę, nigdy nie Brauna. Cytuj: Tyle, że JOW tego nie rozwiążą. Mogłoby to rozwiązać tylko znacznie bardziej radykalne rozwiązanie - na przykład, likwidacja subwencji i wprowadzenie zasady, że partia utrzymuje się wyłącznie ze składek członkowskich. Żadna partia na to nie pójdzie. Choćby do sejmu dostały sie pojedyncze osoby z małych partii uzyskujące wysokie wyniki, i tak zginą pośród zorganizowanych wielkich partii, podobnie jak aktualnie niezrzeszeni - jedynie maszynki do głosowania..
|
Pt maja 08, 2015 10:10 |
|
|
|