Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uchodzcy a Kosciół
No to przepadło. Ale jeszcze jedna uwaga: o polskości, tudzież europejskości, moim skromnym zdaniem również świadczy nie to, co się samemu wyznaje, ale jakich praw się odmawia swojemu przeciwnikowi. Jeżeli ja odmawiam niewiarkowi prawa do europejskości, to po prostu nakłaniam go do poszukania sobie towarzystwa, w którym czułby się lepiej i wygodniej. Świat jest szeroki i podróżować po nim można do woli. Ale jeśli niewiarek pisze, o, takie coś: niewiarek napisał(a): Ty wiesz lepiej jak myślą inni? Kogo zamknąć w ZOO, kogo wysłać na Księżyc? to ja się zaczynam zastanawiać, z kim mam do czynienia. Bo byli już na świecie tacy, co wyrażali osąd, że hitlerowcy to zwierzęta, a my ludzie, i niewiarek uważa, że jego przeciwnik w sporze jest właśnie – nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu – dziczą tego sortu. Dziczą, dodajmy, z którą można poczynać sobie dowolnie, ażeby się przed nią zabezpieczyć. Otóż ja właśnie niewiarka wkręcam w to samo położenie. Czemu więc jemu jest z tym niewygodnie? I uwaga na marginesie marginesu: na Księżyc, a raczej na Marsa, to my, rzemieślnicy, polecimy sami z siebie, zagospodarowywać dziewiczy ląd. Bo będzie to dla nas wyzwanie; bo będziemy się czuć wolni na pograniczu. Starą Ziemię zostawimy wtedy islamistom i niewiarkom do wyłącznego zarządu. I zobaczymy, po kilku pokoleniach, gdzie będą oni, a gdzie będziemy my.
|
| Cz paź 22, 2015 20:31 |
|
|
|
 |
|
akacja
|
Znane jest, że kobieta w islamie ma niższą pozycję. A także, że według prawa islamu kobieta nie nosząca chusty może zostać zgwałcona. http://www.fronda.pl/a/imam-mehdi-publi ... 27580.html
|
| Pt paź 23, 2015 10:10 |
|
 |
|
niewiarek
|
Apad pisze: Cytuj: Pewien emerytowany pastor Ulrich Wagner stwierdził, że zapewnienie pożywienia i schronienia ludziom przybywającym do Niemiec to nie wszystko . Wg niego potrzeby seksualne są równie ważne i dlatego uważa, że domy publiczne powinny oferować imigrantom darmowe usługi prostytutek. To seksuologią już zajmują się pastorzy? Sądziłem że przyświeca im inny cel. Dla "Prawdziwych chrześcijan" mogą to być najcenniejsze zródła wiedzy. No faktycznie, powołanie się na pastora, " znawcę" tematu. No może i " znawcę", bo wie najlepiej co dzieje się w jego zagrodzie. Ja jednak pozostanę przy swoich przekonaniach i będę wierzył w to co mówią medycy. ErgoProxy napisał: Cytuj: zaczynam zastanawiać, z kim mam do czynienia. Bo byli już na świecie tacy, co wyrażali osąd, że hitlerowcy to zwierzęta, a my ludzie, i niewiarek uważa, że jego przeciwnik w sporze jest właśnie – nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu – dziczą tego sortu. Dziczą, dodajmy, z którą można poczynać sobie dowolnie, ażeby się przed nią zabezpieczyć. Otóż ja właśnie niewiarka wkręcam w to samo położenie. Czemu więc jemu jest z tym niewygodnie? Coś zupełnie Ci się plącze. Albo w jakiś zakręcony, właśnie dziwacznie wkręcany sposób koniecznie chcesz przypisać sobie rację. Gdzie użyłem na kogokolwiek określenia "dzicz"? Cytowałem w jednej z moich wypowiedzi słowa, które z "wielką przyjaznią"? napisał o Syryjczykach equuleuss. Przypomnę: Cytuj: ...bo gdzie oni załatwiają rzeczy pięściami i tym co wpadnie im w ręce, to Europejczycy postrzegają to jako dzicz, półdzikich ludzi, agresywnych i nieobytych @ErgoProxy To jest bardzo nie fair przypisywanie oponentowi słów, których nigdy nie użył.Ale jak ma się liche argumenty, to jak w tym powiedzeniu: tonący brzydko się chwyta.Cytuj: Starą Ziemię zostawimy wtedy islamistom i niewiarkom do wyłącznego zarządu. I zobaczymy, po kilku pokoleniach, gdzie będą oni, a gdzie będziemy my.
Dokładam kilka swoich groszy, aby udał się projekt, abyście tam polecieli. Ale tylko do biletu w jedną stronę.
|
| Pt paź 23, 2015 11:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Widzę, że niewiarkowi trzeba kawę na ławę. Otóż byli na świecie bolszewicy, którzy Niemców, swoich wrogów, odczłowieczali, sprowadzali do pozycji zwierząt. Niewiarek zasugerował niedwuznacznie, że equuleuss jest indywiduum takiego właśnie pokroju. Ja nie wiem, za kogo się niewiarek w związku z tym uważa, ale skoro sądzi on, że taki chwyt w dyskusji jest dopuszczalny, no to proszę bardzo – ma podobny, jemu samemu założony. Powinno mu być w tym chwycie względnie wygodnie, skoro sam go używa. A jest? Ano nie... a to znaczy, że niewiarkowi nie zależy ani na dyskusji dla dotarcia do prawdy, ani na rozmowie dla zabicia czasu, ani na klownadzie dla jaj. Nie; on chce zmieniać świat na lepsze niszcząc ludzi, których uważa, że zniszczyć ma prawo, którzy w jego optyce sami proszą się o zniszczenie straszliwym niewiarka gniewem, jak kobieta bez chusty prosi się o gwałt.
Islamista? No jak cholera.
|
| Pt paź 23, 2015 11:48 |
|
 |
|
niewiarek
|
ErgoProxy napisał: Cytuj: niewiarkowi nie zależy ani na dyskusji dla dotarcia do prawdy, ani na rozmowie dla zabicia czasu, ani na klownadzie dla jaj. Nie; on chce zmieniać świat na lepsze niszcząc ludzi, których uważa, że zniszczyć ma prawo, którzy w jego optyce sami proszą się o zniszczenie straszliwym niewiarka gniewem, jak kobieta bez chusty prosi się o gwałt. Zastanów się co piszesz. Po kolei. To będą cytaty i moja odpowiedz: Cytuj: niewiarkowi nie zależy ani na dyskusji dla dotarcia do prawdy Po to zarejestrowałem się tutaj, aby dowiedzieć się czegoś o prawdzie. O prawdzie jaka ogarnęła "Prawdziwych chrześcijan" I świadectwo mam niemal co dnia. Cytuj: niewiarkowi nie zależy ... ani na rozmowie dla zabicia czasu Nie zależy mi. Mam ciekawsze zajęcia od zabijania czasu na forum. Cytuj: niewiarkowi nie zależy ani na klownadzie dla jaj Nie zależy mi. Wolę tych artystów, którzy robią to chociażby w cyrku. Cytuj: on chce zmieniać świat na lepsze niszcząc ludzi, których uważa, że zniszczyć ma prawo Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Czy gdzieś powiedziałem coś takiego, a nawet w podtekście sugerowałem? Człowieku, masz jakieś zwidy. Cytuj: ...kobieta bez chusty prosi się o gwałt Zupełnie nie rozumiem skąd to wytrzasnąłeś. Jaki to ma związek ze mną? Do czego to przypiąć? Zażyj chłodnego prysznica. NIe wiem o czym z Tobą rozmawiać.
|
| Pt paź 23, 2015 12:24 |
|
|
|
 |
|
niewiarek
|
Akacja napisała: Cytuj: ...według prawa islamu kobieta nie nosząca chusty może zostać zgwałcona Jestem totalnym laikiem w tych sprawach. Bardzo prosiłbym Cię o wskazanie gdzie tak jest napisane.
|
| Pt paź 23, 2015 12:34 |
|
 |
|
niewiarek
|
ErgoProxy napisał: Cytuj: Islamista? No jak cholera. Nie. Niewierzący. I to bez jasnej cholery. Może takie przymiotmiki jak "cholera" są Ci potrzebne codziennie. Dla mnie nie.
|
| Pt paź 23, 2015 12:53 |
|
 |
|
WimięBoga
|
Nie uchodźcy, tylko inwazja niewiernych na chrześcijańską Europę. Muzułmanie mówią otwarcie, że gdy przyjdzie czas i urosną w siłę, wprowadzą kalifat. Naszym obowiązkiem danym przez Boga jest obrona. Patrząc na to co się dzieje stanęliśmy w miejscu, w którym musimy sobie jasno i otwarcie powiedzieć, że nadszedł czas obrony chrześcijaństwa. Nie możemy być bierni i przyjmować zakamuflowanych wojowników Allaha. Bóg jest tylko jeden i to on nam dał prawo do obrony, z którego musimy skorzystać. Bóg tak chce !
|
| Pt paź 23, 2015 18:11 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
dla poluzowania... a może nie? Jak będą wyglądać Niemcy za rok? https://www.youtube.com/watch?v=PB9G7nRxp-k
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pt paź 23, 2015 18:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
niewiarek napisał(a): Cytuj: on chce zmieniać świat na lepsze niszcząc ludzi, których uważa, że zniszczyć ma prawo Na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Czy gdzieś powiedziałem coś takiego, a nawet w podtekście sugerowałem? Człowieku, masz jakieś zwidy. Właśnie na podstawie twojej ostatniej linijki. W naszej wesołej Polszcze, niestety, rozpoznanie choroby psychicznej wciąż niszczy człowieka (nb. tak się pozbywał swoich przeciwników Lepper). Wyciągając taki argument jasno dajesz do zrozumienia, gdzie byś mnie widział, gdybyś mnie tam zapakować mógł, jak nie możesz.
|
| Pt paź 23, 2015 19:35 |
|
 |
|
niewiarek
|
@ErgoProxy: Ani mi przyszło do głowy, żeby gdzieś Cię, czy kogokolwiek z tutejszych dyskutantów zapakować. To Twoje złudy.
Staram się jedynie dyskutować.
|
| Pt paź 23, 2015 20:05 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jestem totalnym laikiem w tych sprawach. Bardzo prosiłbym Cię o wskazanie gdzie tak jest napisane. Ponieważ tak powiedział ich imam, i nie tylko on jeden, że kobieta bez chusty jest jak dziwka w ich oczach i sama prosi się o zgwałcenie, dotyczyło to europejskich kobiet. Bo tak robił ich prorok z kobietami. Niewiarek, jako ateista szczególnie powinieneś obawiać się islamu który chce narzucać swoją ideologię na cały swiat, gdzie Allah i koran każe zabijać i prześladować takich jak Ty. A teraz możesz sobie żyć spokojnie wśród chrześcijan i masz nawet prawo do wyrażania swoich opinii przeciwko nim. Ponieważ niewiarek chciał dowalić chrześcijanom i uczynił to kosztem przyjaźni do islamu, podczas kiedy chrześcijanie i nie tylko chrzescijane, ale każdy ma prawo bronić swojego świata i uniwersalnych wartości przed zalewem ideologii / religii islamu. Cytuj: To seksuologią już zajmują się pastorzy? Sądziłem że przyświeca im inny cel. Dla "Prawdziwych chrześcijan" mogą to być najcenniejsze zródła wiedzy. A niewiarek nadal nie rozumie o co chodzi w tym wszystkim i co się dzieje. Cytuj: Cytowałem w jednej z moich wypowiedzi słowa, które z "wielką przyjaznią"? napisał o Syryjczykach equuleuss. Przypomnę: Cytuj: ...bo gdzie oni załatwiają rzeczy pięściami i tym co wpadnie im w ręce, to Europejczycy postrzegają to jako dzicz, półdzikich ludzi, agresywnych i nieobytych Ponieważ nie raz widzialem takie zachowanie i każdy kto chce może to zobaczyć także. Poza tym, cywilizowany człowiek nie prosi o azyl z kamieniami w ręku i nie wdziera się na terytorium innego kraju. Poczytaj sobie komentarze rozsądnych ludzi chociażby takie jak ten. Kto wydał polecenie otworzenia granicy UE ? Ludzie wlewają się bez żadnych dokumentów a ty jak chcesz przekroczyć granice UE to cię sprawdzają na każdy możliwy sposób. To tak jakby otworzyć drzwi swojego domu i nie zastanawiać się kto wszedł. Bezpieczeństwo UE zostało złamane. Tyko kto za to odpowie To są nielegalni emigranci i trzeba zrobić wszystko żeby takie bezwolne wprowadzanie na teren UE osób było zakazane. A osoby które doprowadziły do tego stanu powinny mieć dożywotni zakaz sprawowania funkcji publicznych. Hipokryzja przerosła najwyższe szczytu i znowu nik nie odpowie jak za kryzys ekonomiczny a problem finansowy obecnego stanu rzeczy spadnie na przeciętnych ludzi, bo skąd UE ma środki finansowe. Wreszcie przebudzenie, media zaczynają przyglądać się problemowi a nie sączyć zatrutą propagandę i ubliżać własnym rodakom wyzywając ich od faszystów czy ksenofobów tylko dla tego, że mają obawy. Do tego artykułu przydałaby się jeszcze analiza psychiatryczna dlaczego politycy i dziennikarze tak postępują, co jest przyczyną ich zapaści umysłowej, a okulista mógłby postawić diagnozę przyczyn ich ślepoty. Bo niestety tylko głupi i ślepi nie widzą co się dzieje. Młodzi w wieku poborowym mężczyźni zamiast walczyć o swój kraj i rodziny zapierdzielają do Niemiec po zasiłki, prawdopodobnie wkrótce Europa i świat będzie wysyłała swoich młodych w wieku poborowych by zaprowadzić tam porządek, gdy emigranci będą łykali zasiłki i płodzili kolejne dzieci siedząc na ławeczkach w swoich "gettach" (a raczej w zajętych przez nich dzielnicach) młodzi Europejczycy w wieku poborowym będą ginąć w Syrii, Iraku czy Libii. Miałbym jeszcze taką uwagę do pani premier (małe litery celowe) niech się nie powołuje na Czeczenów, bo to nie jest dobry przykład. To czym się zajęli ci co zostali w Polsce, statystyki i akta policyjne pokazują. Przemyt, zorganizowana przestępczość i prostytucja to było ich zajęcie. Nawet nasi gangsterzy bali się ich mafii, więc przestańcie powoływać się na ten precedens bo to wszystko jest w dokumentach łatwe do udowodnienia.
|
| So paź 24, 2015 0:12 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| So paź 24, 2015 0:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
niewiarek napisał(a): Dokładam kilka swoich groszy, aby udał się projekt, abyście tam polecieli. Ale tylko do biletu w jedną stronę. W jedną stronę... oczywiście, że bym się pisał. Pojęcia nie mam, w jakim charakterze; jako prosty technik chyba. Ale lepiej być prostym technikiem na Marsie, niż profesorem czy milionerem tutaj, na Ziemi. Choćby dlatego, że i o lot w Kosmos tam łatwiej: Mars ma w końcu ciążenie niższe niż Ziemia. Woda już wiadomo, że jest, a skoro jest woda, to starcza trochę prądu, żeby był tlen. Jak go utrzymać pod ciśnieniem – cóż, doktor Zubrin proponuje, żeby budować habitaty marsjanskie z cegieł dociśniętych warstwą gruntu. Teraz tylko zawieźć trochę chmielu i mamy klimat jak w krakowskim pubie staromiejskim, którego – hihi – w ogóle nie opuszczamy. Tyle w temacie uchodźców. A Kościół? A mnie to mało interesuje; ale skoro komuś potrzeba, to może być i Kościół, i taka wielka, podziemna Bazylika Mądrości Bożej, Hagia Sophia. Sobie wyobraźcie. Kto leci?
|
| So paź 24, 2015 4:55 |
|
 |
|
niewiarek
|
Ja nie lecę. Kolor dominujący na Marsie zle kojarzy mi się politycznie. Ale życie będziecie mieli ze trzy razy lżejsze, po przyciąganie grawitacyjne trzy razy mniejsze niż na Ziemi;) A jak będziecie robili wyskok do pubu, to wezcie poprawke, bo możecie znalezć się trzy razy dalej niż planowaliscie;)
|
| So paź 24, 2015 8:04 |
|
|
|