Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Wybory 2010
Cytuj: Jakie mamy prawo kwestionować wybory Rosjan? Ale to jest właśnie brak szacunku dla Rosjan. Wiesz jaki dowcip krążył w Rosji przed wyborami na Ukrainie ? " Ależ bałagan mają na tej Ukrainie ! dwa tygodnie do wyborów, a oni nadal nie wiedzą kto wygra !"  Cytuj: Gaz tez musimy kupować, a więc tolerować Gazprom. Może kiedyś za lat kilka gdy wypali wydobycie gazu łupkowego będziemy mogli wypiąć się, aktualnie siła wyższa.....jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma Tolerować można chętnie albo niechętnie, usilnie szukając innych rozwiązań. Tego właśnie próbował - nieudolnie, niestety - ś.p. Lech Kaczyński.. Przy okazji, kolejna ciekawa zagrywka Wyborczej: kiedy chce się zwrócić uwagę na fakt popierania przez jakieś medium jakiejś opcji politycznej, używa się np. ładnych określeń typu "tuba propagandowa xxx" itp. Ale widać GW uznała, że to byłoby dla jej fanów zbyt skomplikowane, nie bawi się więc w jakieś wykręty i wyraźnie pisze "PiS pokochało Napieralskiego", "zachwyty PiS nad szefem SLD" a nawet "Liderzy PiS nie mogą się nachwalić Napieralskiego", mając cały czas na myśli.. życzliwe szefowi SLD publikacje dziennika FAKT (!!!). W całym felietonie nie ma nawet malutkiej sugestyjki, jakoby jakikolwiek lider PiS, czy w ogóle ktokolwiek z PiS w ogóle wypowiedział się na ten temat (prawdopodobnie nikomu to nie jest potrzebne, liczy się wyłącznie chwytliwy tytuł, treści i tak 90% nie przeczyta, a pozostałe 10% nie zrozumie) ! Przyznam, że z czymś takim się jeszcze nie spotkałem: http://wyborcza.pl/1,75968,8016947,PiS_ ... zego_.html
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 15, 2010 13:52 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010 ... lnosc.htmlBoże jaki to zacietrzewiony człowiek, nawet po tak wielkich tragediach ciąga ludzi po sądach i w dodatku kłamie, proces wytacza.. w imię swoje ZGODY ,która BUDUJE ... a w sądzie już siedzą skorumpowani gotowi się pod tym wnioskiem podpisać.szkoda słów. Cytuj: Serdecznie dziękuję za poparcie. Mam nadzieję, że to sygnał, iż przyszłość Polski to więcej współdziałania, a nie konfliktów - powiedział Bronisław Komorowski. obłuda,obłuda,obłuda
|
Wt cze 15, 2010 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Boże jaki to zacietrzewiony człowiek, nawet po tak wielkich tragediach ciąga ludzi po sądach i w dodatku kłamie, proces wytacza.. w imię swoje ZGODY ,która BUDUJE ... a w sądzie już siedzą skorumpowani gotowi się pod tym wnioskiem podpisać.szkoda słów. Wzywasz Boga, którego oceniłaś 28.04.2010r (wątek Biblia o pracownikach w winnicy) Cytuj: sprawiedliwości, która ustępuje miłosierdziu, która włącza się na zbrodniarzy, a na niewinnych rzuca gromy" uważaj, bo zgodnie z Twoją oceną włączy się w działania Komorowskiego 
|
Wt cze 15, 2010 15:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
*Julka* napisał(a): http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/ruszyl-proces-komorowski-kaczynski,1,3255386,aktualnosc.html Boże jaki to zacietrzewiony człowiek, nawet po tak wielkich tragediach ciąga ludzi po sądach i w dodatku kłamie, proces wytacza.. w imię swoje ZGODY ,która BUDUJE ... a w sądzie już siedzą skorumpowani gotowi się pod tym wnioskiem podpisać.szkoda słów. Cytuj: Serdecznie dziękuję za poparcie. Mam nadzieję, że to sygnał, iż przyszłość Polski to więcej współdziałania, a nie konfliktów - powiedział Bronisław Komorowski. obłuda,obłuda,obłuda A na to cos powiesz? http://www.tvn24.pl/-1,1660818,0,1,kont ... omosc.htmlCzy *Julka* znowu: jak PiS cos robi, to prawi i sprawiedliwi, jak inni, to Cytuj: obłuda,obłuda,obłuda
|
Wt cze 15, 2010 15:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamala dla mnie to zwykły cyrk, chłopcy się wygłupiają, bawią się, naród się zachwyca i kłoci kto lepszy, kto gorszy. I ta i ta partia ma nas głęboko w poważaniu.
|
Wt cze 15, 2010 15:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dla mnie tez, czesciowo, bo kiedy ktos pluje, trudno powiedziec, ze to deszcz pada. Ale emocji *Julki* nie rozumiem.
|
Wt cze 15, 2010 15:56 |
|
 |
Kamyk
|
Żałosny cyrk. Dziwi mnie, że Kaczyński i Komorowski mają tak wysokie poparcie przy tak żenującej nijakości jaką obaj prezentują
|
Wt cze 15, 2010 16:33 |
|
 |
WebCM
|
 Wybory są sfałszowane jeszcze przed głosowaniem
Dlaczego Oni ustawiają wybory? Liczy się tylko 2 kandydatów, więc cel osiągnięty. To zamach na demokrację! Nie dajemy pozostałym kandydatom lub ugrupowaniom szans, ponieważ: 1. Nie znamy ich 2. Są mało popularni 3. Głoszą inne poglądy niż partie na czele 4. I tak nie wygrają 5. Nie będą mieć poparcia w Parlamencie lub Rządzie 6. Sąsiedzi, znajomi, bliscy, ekspedientki, inni politycy mówią: to wstyd! 7. Ci najważniejsi tak się poświęcają, odwiedzają powodzian, obiecują gruszki 8. Boję się, że ... wygra Który z powyższych powodów jest racjonalny, aby nie głosować na kandydata z II ligi? ŻADEN. 1. Możemy ich poznać: przeczytać program, pójść na spotkanie... 2. To główny problem, ale Ty też możesz promować swojego kandydata! 3. A może potrafią odmienić Polskę na lepsze? Czy wykorzystaliśmy możliwości? 4. To my decydujemy, kto wygra, a nie media i specjaliści od kampanii. 5. Za rok wybory parlamentarne. Kolejna wielka szansa dla Polski! 6. Głosuj zgodnie ze swoimi przekonaniami - dla dobra państwa. 7. Nie liczy się populizm, lecz program, wykształcenie i poglądy. 8. Nikt i tak nie zdobędzie 50% w I turze, więc żaden głos nie jest stracony. Niestety, nie ma kandydata, który odpowiadałby moim poglądom. Trzeba wybrać mniejsze zło. Postawiłem na Korwina po zapoznaniu się szczegółowo z programem jego partii (w liczbie mnogiej), ale mam coraz więcej wątpliwości. Mimo wszystko on ma największe szanse na najwyższy wynik w II lidze, a jeśli się postaramy i zignorujemy sondaże - może nawet wejdzie do II tury?  W sieci jest dźwiękowy zapis debaty na Uniwersytecie Warszawskim. Jeżeli można, podam adres do MP3. Nie dokończyłem jej słuchać. Największe poparcie z mojej strony mają: Korwin, Kaczyński, Morawiecki i Jurek. Korwin stawia na wolność gospodarczą. Chce zlikwidować PIT i zbędne podatki, zminimalizować rolę państwa do podstawowych zadań, np. lekkiej administracji, bezpieczeństwa, ochrony środowiska... Nie zgadzam się ze wszystkimi poglądami (np. o kobietach, broni palnej), ale prezentuje świeże poglądy, których nie zmienia w zależności od opinii publicznej. Ziętek chce zlikwidować “śmieciowe” formy zatrudnienia. To błąd, który może zniechęcić pracodawców do zatrudniania kogokolwiek i inwestowania u nas. Formy cywilno-prawne są wydajne dla tych, którzy chcą dorabiać po godzinach i nawet nie trzeba mieć 18 lat. Zbyt duża ingerencja w wolny rynek pracy może przynieść odwrotny skutek. Morawiecki stawia na edukację przez system stypendialny zamiast bezrobocia. Podobnie jak Kaczyński, wyznaje solidaryzm. Stawia na młodych. To kandydat lewicowo-prawicowy, bo stawia na wolny rynek, przywiązuje się do wartości narodowych, jest antykomunistą, ale dostrzega problem podziału na bogatych i biednych. Chce wzmocnić samorządy na zasadzie hierarchii struktur. Reszty nie chce mi się charakteryzować 
_________________ .:: KTO RANO WSTAJE, TEN PODPIS DOSTAJE ::.
|
Wt cze 15, 2010 18:04 |
|
 |
Witold
|
 Re: Wybory są sfałszowane jeszcze przed głosowaniem
WebCM napisał(a): Dlaczego Oni ustawiają wybory? Liczy się tylko 2 kandydatów, więc cel osiągnięty. To zamach na demokrację! A kto coś ustawia? Media pokazują tych kandydatów, którzy cieszą się największym poparciem, w przełożeniu na media - największą oglądalnością. Najwięcej ludzi chce oglądać właśnie ich. Reprezentują dwa największe ugrupowania sejmowe. To nie żaden "zamach na demokrację" to po prostu wolny rynek mediów. Cytuj: W sieci jest dźwiękowy zapis debaty na Uniwersytecie Warszawskim. Jeżeli można, podam adres do MP3. Nie dokończyłem jej słuchać. Największe poparcie z mojej strony mają: Korwin, Kaczyński, Morawiecki i Jurek. Na YT jest także wersja video.
|
Wt cze 15, 2010 18:32 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Moim kandydatem był Jurek, ale ,jako ,że nie ma on szans na wygranie głosuję na Kaczyńskiego i osobiście chciałabym, by Jurek wrócił do PiSu.
rozwalił mnie tekst Pawlaka: " jestem wierzący,ale niepraktykujący chwilowo ,ponieważ pracuję w show-biznesie" o lol ..
|
Wt cze 15, 2010 19:13 |
|
 |
MARKO2010
|
serio Pawlak tak powiedzial? nie wiem czy bylo ale wrzucam: www.latarnikwyborczy.plTylko ze dwaj glowni kand Jarek i Bronek (niby najgodniejsi tej funkcji) nie byli w stanie jednoznacznie odpowiedziec na pytania. Zenada. Ale wyniki sa zaskakujace.  Mojej zonie wyszedl Lepper a mi Olechowski z Napieralskim po rowno. 
|
Wt cze 15, 2010 20:06 |
|
 |
olila
|
Alus – masz rację, rzeczywiście konkretnych deklaracji konkretnych rozwiązań prawnych w tym względzie nie było.
Ale chciałabym się odnieść do oceny tej kampanii - stale słyszę zarzuty, że jest nudna. Po pierwsze się z tym nie zgadzam, ja się wcale nie nudzę i odnoszę wrażenie, że większość obecnych na forum też nie.
Po drugie – jest takie przekleństwo: obyś żył w ciekawych czasach. Otóż życzę sobie i wszystkim moim rodakom, żebyśmy żyli w śmiertelnie, bezdennie, nieustająco nudnych czasach. Zawsze, po wsze czasy. Żeby kampanie wyborcze i cała polityka stała się tak potwornie nudna, że zniknęłaby z mediów, bo nikt nie chciałby jej oglądać. Żeby służba zdrowia funkcjonowała tak idealnie, że nie byłoby powodu dyskutować czy ma być sprywatyzowana, skomercjalizowana, skomunalizowana czy inna ~ana. Żeby wiecznie wisząca nad naszymi głowami katastrofa budżetu i złotówki zajęła miejsce smoka w bajkach opowiadanych dzieciom na dobranoc. Żeby szkolnictwo, gospodarka i wszelkie obszary zarządzane przez państwo działały jak w szwajcarskim zegarku, na który spogląda się wyłącznie po to aby sprawdzić, która godzina a nie żeby go reformować, przerabiać, naprawiać, zawłaszczać itd. itp. itd. Jednym słowem życzę nam, żeby zniknęły z naszego życia wszelkie problemy, bo prawda jest taka, że polityka zajmuje się problemami i staje się tym ciekawsza, im więcej jest problemów.
Życzę więc wszystkim nudy, nudy i jeszcze raz nudy. A kiedy już będziemy mieli taką śmiertelnie nudną politykę i głowy wolne od zmartwień o pracę, o brak pracy, o zdrowie, emerytury itd. – za godziwe pieniądze zarobione w godziwej pracy zagospodarujemy sobie w bardzo ciekawy sposób nasz czas wolny – wolny od interesującej polityki. Obyśmy żyli w nudnych czasach.
|
Wt cze 15, 2010 20:24 |
|
 |
MARKO2010
|
Zdaje sie ze nuda juz byla i raczej wszystkim sie to nie podobalo. I byla prac, pieniadze, duzo czasu wolnego, szpitale bez dlugow, emerytury itd. Ale nie bylo McDonalda 
|
Wt cze 15, 2010 20:30 |
|
 |
pawis-66
|
W ostatnich dniach dużo słyszę o kłamstwach i kłamcach powtarzane jak mantra z jednego obozu politycznego. Polecam jednak wywiad z Januszem Palikotem http://wiadomosci.wp.pl/kat,98556%201025915%201025913%201329%201342%201025929%2098594%2048996,title,Marta-Kaczynska-w-bogatych-sesjach---to-blad-sztabu-PiS,wid,12372002,wiadomosc.htmlgdzie wyczytałem takie kwiatki końcówka wywiadu: Cytuj: Czy po tych ostatnich pana wypowiedziach i wiecu w Lublinie Donald Tusk wziął pana na rozmowę i powiedział: „Janusz, spasuj trochę”? - Nie było takiej rozmowy ani z Donaldem Tuskiem ani Bronisławem Komorowskim. Miałem rzeczywiście zamiar wjechać wysięgnikiem i podać rękę Kaczyńskiemu, której on by nie przyjął. I uważam, że to byłoby lepsze niż to, co się stało. Bo ta nieprzyjęta ręka Jarosława Kaczyńskiego by została. Ale niektórzy, jak Sławek Nowak, uważali, że to jest wtargnięcie, przyjedzie prokurator, i po prostu będzie to niepotrzebne. Rzuca to trochę inne światło na twierdzenie pani Kidawy-Błońskiej, że w Lublinie to był osobisty wybryk pana Palikota z nikim ze sztabu Bronisława Komorowskiego nie konsultowany... Drugi kwiatek dotyczy debaty w TVP1. Większość pewnie pamięta wystapienia pana marszałka, pana Nowaka (który p.Kaczyńskiego postanowił przyrównywać do Pinokia) tłumaczące dlaczego marszałek się na tej debacie nie zjawi. Tu gadatliwość pana Palikota rzuca również nowe światło: Cytuj: Zaskoczyliście go z tym wejściem w ostatniej chwili marszałka Komorowskiego? - No oczywiście. Nie widziała pani jak robił się czerwony? To było całkowicie ukrywane. Wiedziało o tym tylko 4-5 osób, że Bronisław Komorowski wystąpi w tej debacie. - Kiedy podjęliście decyzję, że jednak wystąpi? - Kilka dni wcześniej.
A po co to kłamstwo, jakie jest zdanie o potencjalnych wyborcach widzach owej debaty: Cytuj: Fakt, wielkie wejście było… - Wielkie wejście Komorowskiego było i już się nic więcej tak naprawdę nie liczyło. Reszta to już jest dziecinada, to są jakieś tam analizy, kto wypadł lepiej, kto gorzej. A to nie ma znaczenia. Takich ludzi, którzy z wielką uwagą, nie robiąc nic innego, tylko przez półtorej godziny oglądają debatę, jest ok. 5% społeczeństwa. Podstawową rolę odgrywają działania podświadome, czyli to, czy kandydat był swobodny, pewny siebie, uśmiechnięty, silny. I wejście Bronisława Komorowskiego dało mu od razu ten przekaz. Dlatego Komorowski znokautował prezesa PiS w tej debacie. A Jarosław Kaczyński był zablokowany, zamknięty, mówiący bardzo szybko. Ano "żdźbło w cudzym oku, a w swoim belki (a może Belki) nie zobaczy" Ps. Ja osobiście zwłaszcza przed pierwszą turą mówię głośno wybieramy spośród 10, a w drugiej z 2. W pierwszej mi najbliżej do Marka Jurka.
_________________ Jezu, ufam Tobie
|
Śr cze 16, 2010 0:11 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: A kto coś ustawia? Media pokazują tych kandydatów, którzy cieszą się największym poparciem, w przełożeniu na media - największą oglądalnością. Najwięcej ludzi chce oglądać właśnie ich. Reprezentują dwa największe ugrupowania sejmowe. To nie żaden "zamach na demokrację" to po prostu wolny rynek mediów. To może ustalmy od razu, że kandydować mogą tylko przedstawiciele dwóch największych ugrupowań sejmowych, po co tracić kasę..
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr cze 16, 2010 7:00 |
|
|
|