Autor |
Wiadomość |
noOne
|
 Re: Herezja smoleńska
Alus napisał(a): Tylko widzisz jest mały problem - komuniści tępili masonów, we wszystkich socjalistycznych krajach był surowy zakaz funkcjonowania lóż masońskich.. komunizm to dziecko masonerii
_________________ Króluj nam Chryste ! http://www.duchprawdy.com http://sacerdoshyacinthus.wordpress.com
|
So paź 06, 2012 20:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
noOne napisał(a): Alus napisał(a): Tylko widzisz jest mały problem - komuniści tępili masonów, we wszystkich socjalistycznych krajach był surowy zakaz funkcjonowania lóż masońskich.. komunizm to dziecko masonerii Widocznie nie lubili rodzicielki 
|
So paź 06, 2012 20:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Widocznie nie lubili rodzicielki Jak to mawiał klasyk.... "Bo to zła kobieta była..." 
|
So paź 06, 2012 20:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alus Cytuj: Pytania i wątpliwosci pozostaną, nigdy takie dramaty nie da się precyzyjnie, w szczegółach wyjaśnić. Od dziesięcioleci nie wyjaśniono np. śmierci gen W Sikorskiego, prezydenta Kennediego - specjalnie wskazuję na zdarzenia w wolnych, demokratycznych krajach.
1 takie dramaty w których odnaleziono czarne skrzynki , przebadano(w tym przypadku tego nie zrobiono)wszystkie ofiary katastrofy , pozbierano cały wrak samolotu - słowa alus Cytuj: Pytania i wątpliwosci pozostaną, nigdy takie dramaty nie da się precyzyjnie, w szczegółach wyjaśnić. są lekko mowiąc bzdurą . 2 przywołanie śmierci kennediego do tej katastrofy jest co najmniej jakimś nieporozumieniem , katastrofa samolotu z sikorskim na pokladzie w czasch drugiej wojny jest też nie za bardzo wiadomo jakim porównaniem i do czego . Droga alus śledztwa w sprawie katastrofy smoleńskiej nie było i nie ma i na nic sie tu zda zakłamaywanie rzeczywistości tak samo jak przywoływanie jakichś niezrozumialych przykładów .Więcej rozsądku życzę . 
|
N paź 07, 2012 10:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może przykład z Kennedym nie był trafny. Ale z gen W. Sikorskim jak najbardziej. Dla osób, które totalnie nikomu nie wierzą, wolą wietrzyć wszędzie spiski, złą wolę i knowania śledztwa w katastrofie nie było i nie ma. Cytuj: Wiele takich katastrof (np. zamach nad Lockerbie) wyjaśniono do końca w szczegółach Jednak nie do końca http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... -Lockerbie
|
N paź 07, 2012 10:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alus Cytuj: Może przykład z Kennedym nie był trafny. Ale z gen W. Sikorskim jak najbardziej. Dla osób, które totalnie nikomu nie wierzą, wolą wietrzyć wszędzie spiski, złą wolę i knowania śledztwa w katastrofie nie było i nie ma. Dokładnie przykład z kennedym nie był trafiony , tak samo jak przykład z sikorskim . W przypadku dowodów podstawowych 1 czarne skrzynki 2 ofiary 3 wrak samolotu każdy nawet najmniejszy błąd , może być uznany za celowe działanie na szkodę wyjasnienia katastrofy . A wszystko wskazuje na nie jeden błąd , ale liczne błędy - wniosek wobec tego jest jeden (dla logicznie myślącego człowieka ) . 
|
N paź 07, 2012 11:31 |
|
 |
Johnny99
|
Rozpada się platfusowa narracja, oj rozpada.. kolejni świadkowie nie mają siły już dłużej milczeć. A Wprost udziela im głosu: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... janie.html- Nie, nie mówiliśmy nic przez dwa i pół roku. Tak się umówiliśmy między sobą, że nic. Nawet razem z kumplami, z ratownikami nie rozmawialiśmy o tym, co widzieliśmy tam, w Moskwie. To była taka... Ech, nie będę przeklinał... Wie pani, kiedy w czwartek 15 kwietnia przyjechałem do domu, to do żony powiedziałem: "Wiesz, Aga, jeszcze wszystkich będą ekshumować" - dodaje.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N paź 07, 2012 15:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ciekawe.....ale ciekawe jest równiez to dlaczego przez ponad dwa lata facet milczał i nagle zaczął sie zwierzać jak to wszystko przewidział.
|
N paź 07, 2012 15:12 |
|
 |
Johnny99
|
Po prostu atmosfera się bardzo wyraźnie zmieniła. Jeszcze rok temu zostałby uznany za pisowskiego szaleńca i zwyzywany przez platformersów. Poza tym, mógłby się w pełni wypowiedzieć jedynie w jakiejś Gazecie Polskiej - patrz wyżej. Teraz już nawet Wprost zaczyna zmieniać narrację o 180 stopni - owszem, zapewne w celu odróżnienia się od Newslisa, ale jeszcze rok temu nie posunąłby się w odróżnieniu aż tak daleko.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N paź 07, 2012 15:29 |
|
 |
bma
|
[ Jeśli mnie cytujesz, to proszę zauważ, że nie napisałem "wyjaśniono do końca w szczegółach", tylko "wyjaśniono w szczegółach" ]. Ustalono, że to był zamach i bombę podłożyli Libijczycy. Nawet jeśli by ustalono wszystkich sprawców, to czy ustalono ich mocodawców? Jeśli by ustalono mocodawców, to czy ustalono by ich motywy? Jeśli ustalono by ich motywy, to czy w chwili wydawania rozkazów byli poczytalni i można ich sądzić? I tak dalej... W zależności od tego, gdzie kto ma "koniec", może się okazać, że mało co na tym świecie można poznać "do końca". My na początku ustalmy na jakiej podstawie i dlaczego rząd stwierdził, że samolot, który się rozbił pod Smoleńskiem to był statek powietrzny cywilny?
|
N paź 07, 2012 23:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sądzisz, że ustalenie iż samolot był wojskowy zmieniłoby stosunek, zachowanie Rosjan? Rosja ze swoim aroganckim poczuciem wielkomocarstwowym uznając terytorialność nie dopuściłaby do prowadzenia śledztwa przy udziale ekspertów z innych krajów. Sprawa ukrycia na dziesieciolecia akt zbrodni w Katyniu przez Amerykanów i katastrofy koło Gibraltaru przez Brytyjczyków dobitnie wskazuje na ich ewentualne stanowisko.
|
Pn paź 08, 2012 7:48 |
|
 |
bma
|
Sądzę, że to oczywiste dla wszystkich, że ten samolot był wojskowy i tego nie trzeba ustalać. A Ty sądzisz, że to był samolot cywilny albo, że jego status był niejasny i trzeba to ustalić? Dlaczego premier nie jest w stanie udzielić klarownej odpowiedzi p. Gosiewskiej na postawione pytanie? Jak możemy wyjaśnić przyczyny katastrofy smoleńskiej, skoro my nie jesteśmy w stanie (nie chcemy?) wyjaśnić podstawowych rzeczy, tzn. kto podjął i na jakiej podstawie takie a nie inne decyzje? Jak sądzisz - skąd ta aura tajemniczości? A może Ty uważasz, że to oczywiste, że to był zamach i nie ma co więcej drażnić niedźwiedzia zbędnymi dociekaniami? Alus napisał(a): Rosja ze swoim aroganckim poczuciem wielkomocarstwowym uznając terytorialność nie dopuściłaby do prowadzenia śledztwa przy udziale ekspertów z innych krajów. Ty mówisz. Gra się na tyle, na ile przeciwnik pozwala. Trzeba robić swoją robotę nawet jeśli faktycznie to by na niewiele się zdało, a nie odpuszczać, bo wszystko bez sensu i wszystko na nic. To może się od razu połóżmy do trumny? Alus napisał(a): Sprawa ukrycia na dziesieciolecia akt zbrodni w Katyniu przez Amerykanów i katastrofy koło Gibraltaru przez Brytyjczyków dobitnie wskazuje na ich ewentualne stanowisko. Na ich stanowisko wobec ZSRS po zakończeniu II wojny światowej.
|
Pn paź 08, 2012 9:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie uważam, że nie robi się nic w celu wykrycia jak najwięcej elementów, które zdecydowały o katastrofie. A zdecydowanie jestem przekonana, że wokół katasrofy prowadzona jest nieustająca wojna polityczna, która przeszkadza i zaciemnia obraz rzeczywisty. Stanowisko bogatych krajów Europy i USAtak po wojnie wobec ZSRR, jak i aktualnie wobec Putinowskiej Rosji jest niezmienne. Kiedyś zobaczyłam reklamę pieniadze rządzą światem, a pieniędzmy rządzi złoto - prafrazując pieniadze rządzą światem, a pieniędzmi ich właściele. Małe, ubogie kraje, jak nasz, sa tylko pionkami w rękach bogatych, a o pionki nikt nie walczy.
|
Pn paź 08, 2012 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alus Cytuj: Stanowisko bogatych krajów Europy i USAtak po wojnie wobec ZSRR, jak i aktualnie wobec Putinowskiej Rosji jest niezmienne. Kiedyś zobaczyłam reklamę pieniadze rządzą światem, a pieniędzmy rządzi złoto - prafrazując pieniadze rządzą światem, a pieniędzmi ich właściele. Małe, ubogie kraje, jak nasz, sa tylko pionkami w rękach bogatych, a o pionki nikt nie walczy.
A jak to sie ma do katastrofy smoleńskiej i do nic nie zrobienia w tym temacie przez rząd tuska .Wyjaśnij . 
|
Pn paź 08, 2012 11:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Opinia o nic nie robieniu Tuska jest Twoją, nie wszyscą ją musza podzielać. A tak się ma, że tak krawiec karaj, jak mu materiału staje. Tupanie, czy grożenie Rosji, która i tak zrobi jak zechce, a inni mocni i potężni "ogłuchną i oślepną", pozostanie tylko tupaniem i pustymi grożbami.
|
Pn paź 08, 2012 11:57 |
|
|
|