Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 0:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Wybory 2010
MARKO2010 napisał(a):
Zdaje sie ze nuda juz byla i raczej wszystkim sie to nie podobalo. I byla prac, pieniadze, duzo czasu wolnego, szpitale bez dlugow, emerytury itd.
Ale nie bylo McDonalda :)

E tam.
...
:)

Śr cze 16, 2010 7:32

W żadnym razie nie będę głosować na Napieralskiego a do SLD mam dokładnie takie nastawienie jak Napieralski do IV RP. Ale mam dla kandydata lewicy wiele szacunku, bo pamiętam, ze na początku wróżono mu koniec kariery politycznej z powodu uzyskania kompromitująco niskiego poparcia w wyborach. A on o własnych siłach wywalczył około 10% słupek w sondażach i zrobił to z dużą klasą – nikogo nie obrażając, nie stosując żenujących chwytów poniżej pasa, nie żerując na najniższych instynktach wyborców, bez kontrwieców i awantur. Prowadzi kampanię może niezbyt merytoryczną i opartą głownie na trochę przelukrowanych obietnicach ale całkowicie pozytywną. Nawet na belkę rzuconą mu pod nogi przez Cimoszewicza zareagował z klasą. Najbardziej podoba mi się to, że ignoruje oczka puszczane ze strony zwolenników dwóch wiodących kandydatów, liczących na przejęcie jego elektoratu w II turze i spokojnie oświadcza: ja chcę wygrać. Bardzo pięknie, brawo.

Nie liczyłabym na to, że jego głosy przypadną w II turze PiS. Między Napieralskim a Komorowskim iskrzy tylko pozornie a zbliżenie między SLD a PO jest oczywistym faktem. Pamiętajmy, że to dzięki poparciu lewicy udało się PO w ostatnim czasie przegłosować w parlamencie kilka kontrowersyjnych spraw. Lewicowe tendencje w Platformie potwierdza również sojusz z Cimoszewiczem. Może raczej można by liczyć na tę naprawdę prawicową część elektoratu PO, której to zbliżenie się nie podoba? Ale najlepiej pamiętać o zasadzie: umiesz liczyć, licz na siebie. Połowa uprawnionych do głosowania w ogóle nie wybiera się na wybory. Co zrobić, żeby zainteresować ich polityką a najlepiej PiS? Nie mam pojęcia.

W każdym razie należy się spodziewać, że obecny sposób forsowania przez parlament ustaw głosami SLD+PO będzie kontynuowany, bez względu na to czy te ustawy będą się społeczeństwu podobać czy nie. Wystarczy, ze PO podsunie SLD łakomy kąsek w rodzaju Belki i SLD poprze każdy jej pomysł. Niestety trudno na podstawie takiego zachowania wyciągnąć inny wniosek niż ten, że ta partia po 89 roku zmieniła się tylko z nazwy.

Jedyny ratunek to mieć prezydenta, który złe ustawy będzie wetował.

A sposób prowadzenia kampanii świadczy również o tym, co dana partia myśli o swoim elektoracie. Jeśli prowadzi kampanię przy pomocy prymitywnych nadruków na koszulkach i innych równie prymitywnych i niekulturalnych posunięć to trudno to rozumieć inaczej niż, że swoich wyborców uważa za prymitywny motłoch. Że nie ma racji, dowodzi sukces zupełnie przeciwstawnej kampanii Napieralskiego.

Śr cze 16, 2010 7:34
Tylko Cimoszewicz a Napieralski to dwa skrajne marginesy lewicy.
Sprawa prezesa NBP ujawnia to wyraziście.
Napieralski pasuje to lewicy betonowej, typu Siwak, Moczarowcy, Olszowski, którym bliżej do komunistów lat 40-50 tych.
Cimoszewicz, Kwaśniewski, Olejniczak prezentują frakcję lewicy XXI wieku.

Śr cze 16, 2010 8:02
http://www.wykop.pl/artykul/386103/wiel ... ie-polski/

Śr cze 16, 2010 8:12

Cytuj:
Tylko Cimoszewicz a Napieralski to dwa skrajne marginesy lewicy.
Sprawa prezesa NBP ujawnia to wyraziście.
Napieralski pasuje to lewicy betonowej, typu Siwak, Moczarowcy, Olszowski, którym bliżej do komunistów lat 40-50 tych.
Cimoszewicz, Kwaśniewski, Olejniczak prezentują frakcję lewicy XXI wieku.

Wiedziałem, że fanom PO niewiele brakuje do wychwalania Kwaśniewskiego i Cimoszewicza ;) Zaczynam się cieszyć, że w miarę szybko wyzwoliłem się z fascynacji tą formacją..

A możesz powiedzieć, na jakiej podstawie przeprowadziłaś to rozróżnienie, a zwłaszcza przypisałaś Napieralskiego do "komunistów lat 40-50-tych" ? :o Dla mnie Napieralski to taki drugi Kwaśniewski, nie widzę między nimi żadnych różnic. No, może ten pierwszy wydaje się rozsądniejszy, nawet sprawia wrażenie, jakby niekoniecznie lubił sobie wypić.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr cze 16, 2010 8:16
Cytuj:
Wiedziałem, że fanom PO niewiele brakuje do wychwalania Kwaśniewskiego i Cimoszewicza ;) Zaczynam się cieszyć, że w miarę szybko wyzwoliłem się z fascynacji tą formacją..

A możesz powiedzieć, na jakiej podstawie przeprowadziłaś to rozróżnienie, a zwłaszcza przypisałaś Napieralskiego do "komunistów lat 40-50-tych" ? :o Dla mnie Napieralski to taki drugi Kwaśniewski, nie widzę między nimi żadnych różnic. No, może ten pierwszy wydaje się rozsądniejszy, nawet sprawia wrażenie, jakby niekoniecznie lubił sobie wypić.

Na tej mój miły, że Ty czasy PRLu i sekretarzy PZPR znasz z podręczników historii, dlatego nie potrafisz dostrzec różnicy, a ja z autopsji.
Nie pamiętam czasów stalinowskich, ale wypowidzi, stanowiska ludzi PZPR pokroju Siwaka, Olszowskiego pamiętam.
Może nie lubi wypić, ale metoda: media wspólne i jednoczesna deklaracja o rugowania IVRP, typowa dla sekretarzy komunistycznych.

Śr cze 16, 2010 8:56
Jeszcze dodam - stosunek do Kościoła, typowy dla komunistów twardogłowych.

Śr cze 16, 2010 9:54
Charakterystyczne dla betonu komunistycznego
http://www.tvn24.pl/-1,1660869,0,1,usun ... omosc.html

Śr cze 16, 2010 10:30

Cytuj:
Na tej mój miły, że Ty czasy PRLu i sekretarzy PZPR znasz z podręczników historii, dlatego nie potrafisz dostrzec różnicy, a ja z autopsji.

Szkoda, że Ci Dukaczewski z tej autopsji nie wpadł..

Cytuj:
media wspólne i jednoczesna deklaracja o rugowania IVRP, typowa dla sekretarzy komunistycznych.

To czysty pragmatyzm, ten sam, z którego SLD zawierało konkordat. Zresztą, co ja będę tłumaczył, dzielenie komuchów na dobrych (tzn. tych, którzy popierają Bronka) i złych (tzn. tych, którzy aktualnie rywalizują z Bronkiem - od razu widać, że stalinowcy) jest wystarczająco śmieszne. Gdzie Twoje sumienie, Alus ? :(

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr cze 16, 2010 11:38

Alus napisał(a):
Jeszcze dodam - stosunek do Kościoła, typowy dla komunistów twardogłowych.

http://www.youtube.com/watch?v=5oVRvFbjDBg (Konkordat między RP a Stolica Apostolską).
Kwaśniewski opowiada o sugestiach ze strony zagranicznych komunistów.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr cze 16, 2010 11:49

Rzecz jasna, Kwaśniewski - ten postępowy katolicki komunista na miarę XXI wieku - akurat poparł w tych wyborach wrednego stalinowca Napieralskiego. Jak fani Bronka poradzą sobie z tym dylematem ?

Śr cze 16, 2010 12:02
Cytuj:
To czysty pragmatyzm, ten sam, z którego SLD zawierało konkordat. Zresztą, co ja będę tłumaczył, dzielenie komuchów na dobrych (tzn. tych, którzy popierają Bronka) i złych (tzn. tych, którzy aktualnie rywalizują z Bronkiem - od razu widać, że stalinowcy) jest wystarczająco śmieszne. Gdzie Twoje sumienie, Alus ? :(

Tam gdzie zawsze :) ....bo ja nigdy nie dzielę wedle upodobań Bronka, i nie wrzucam wszystkich do jednego wora.
To nie fani Bronka mają problem z lewicą, ale fani GP :D

Śr cze 16, 2010 12:29

Oczywiście, fanom Bronka wystarczyło parę lat platformerskiego prania mózgu, by przestało im już przeszkadzać cokolwiek - Kwaśniewski, Jaruzelski, WSI, Putin.. poza, oczywiście, Kaczyńskimi.

Śr cze 16, 2010 12:34
Johnny99 napisał(a):
Oczywiście, fanom Bronka wystarczyło parę lat platformerskiego prania mózgu, by przestało im już przeszkadzać cokolwiek - Kwaśniewski, Jaruzelski, WSI, Putin.. poza, oczywiście, Kaczyńskimi.

Współczuję......

Śr cze 16, 2010 12:38

Nawzajem. Choć ciąglę mam nadzieję, że przynajmniej w Twoim przypadku zwycięży elementarny rozsądek..

Dziś ponoć Komorowski odwiedza moje okolice, czyli Nowy Sącz. Na spotkaniu mnie nie będzie (widzę tylko jeden cel pójścia tam, jednak, mimo wielkich chęci, szkoda mi marnować pomidory), ale mam nadzieję, że pan Marszałek znajdzie chwilę, by zboczyć nieco z drogi i "mieć przyjemność" odwiedzić byłych już teraz mieszkańców byłego już teraz Kłodnego. Na pewno chętnie usłyszą słowa pociechy, że przecież u nas powódź jest co roku, więc pewnie ludzie są już z nią obyci i przywykli do tracenia dorobku całego życia. Przypomniałby też im na pewno, że nie było żadnej potrzeby wprowadzania stanu klęski żywiołowej, bo przecież lokal wyborczy u nich i tak mieściłby się w tej właśnie szkole, w której już od miesiąca koczują. A może pan Marszałek wymyśliłby coś nowego ? W sumie zaczynam żałować - usłyszeć wpadkę Bronka na żywo to musi być niesamowite przeżycie !

Śr cze 16, 2010 12:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 89  Następna strona